PDA

Επιστροφή στο Forum : Αγορα λαμπων απο ηλεκτρολογο ή αλλου...

achisael
15-12-10, 13:21
Na κανω μια ερωτηση..

Μπορω να βαλω λαμπα φθοριου κανονικη απο ηλεκτρολογικο μαγαζι? η θα πρεπει να παρω ενυδρειακη?

γιατι σε ηλεκτρολογικο μαγαζι κανει 5 ευρω ενω στο ενυδρειακο 25...!!!! kai ti διαφορα εχουν οι Τ5 με τις Τ8...

Η λαμπα που θελω ειναι 45cm = 15watt

σε ενα πετ σοπ μου ειπαν οτι εχουν διαφορες.. αλλα σκεφτηκα μην μου το ειπαν απλα για να πουλησουν...

γι αυτο ρωταω πρωτα εδω να δω τι γινεται...
και ποσο παει το ''μαλλι' περιπου...

ΚΑΙ για να ξερετε.. υπαρχουν 1-2 φυτακια και ολο πετρα... οποτε δεν θελω κατι το ''ειδικο''.....

bokostas
15-12-10, 13:29
Βάλε την πιο φτηνή από ηλεκτρολόγο, οι πανάκριβες ενυδρειακές προσφέρουν κάτι παραπάνω σε ενυδρεία με φυτά υψηλών απαιτήσεων.

Οι Τ5 είναι πιο λεπτές και βγάζουν περισσότερα watt στο ίδιο μήκος, σε σχέση με τις Τ8, αλλά θέλουν άλλα μπάλαστ και ακροφύσια.

Τιμές για Τ8 από ηλεκτρολόγο: 2-5 ευρώ, οι Τ5 είναι 1-2 ευρώ ακριβότερες, στα πετσοπ να υπολογίζεις από 12-15 ως και 30 ευρώ τη λάμπα.

tsilojohn
15-12-10, 13:31
Να παρεις απο ηλεκτρολογικο μαγαζι.
Αν βρεις και sylvania glolux(δεν ξερω αν βγαινει σε αυτο το μηκος)ακομα καλυτερα.

Αν δεν βρεις παρε daylight

achisael
15-12-10, 13:35
Να παρεις απο ηλεκτρολογικο μαγαζι.
Αν βρεις και sylvania glolux(δεν ξερω αν βγαινει σε αυτο το μηκος)ακομα καλυτερα.

Αν δεν βρεις παρε daylight

ευχαριστω απλα δεν ξερω αν περνει Τ5 η τ8...
το ενυδρειο που θελω να την βαλω ειναι resun με διαστασεις 61-31-44...
αν καποιος ξερει π[οια θελει...

αυτην η λαμπα που λες ειναι καλη? υπαρχει και στο θερμο λευκο?

daylight τι εννοεις?

kingrim
15-12-10, 13:35
η gro lux Μονη της δεν εχει καλο αποτελεσμα.

παρε καποια λαμπα απο 4000 μεχρι 6500
grolux ειναι ροζ
daylight ειναι θερμη λευκη
coolwhite ειναι ψυχρη λευκη

και ανα δεν κανω λαθος υπαρχει και μια κατηγορια στην μεση

achisael
15-12-10, 13:36
Βάλε την πιο φτηνή από ηλεκτρολόγο, οι πανάκριβες ενυδρειακές προσφέρουν κάτι παραπάνω σε ενυδρεία με φυτά υψηλών απαιτήσεων.

Οι Τ5 είναι πιο λεπτές και βγάζουν περισσότερα watt στο ίδιο μήκος, σε σχέση με τις Τ8, αλλά θέλουν άλλα μπάλαστ και ακροφύσια.

Τιμές για Τ8 από ηλεκτρολόγο: 2-5 ευρώ, οι Τ5 είναι 1-2 ευρώ ακριβότερες, στα πετσοπ να υπολογίζεις από 12-15 ως και 30 ευρώ τη λάμπα.

αρα Τ8 θα κανει πιστευω .. τις διαστασεις τις εγραψα 61-31-44 ρεσαν

kingrim
15-12-10, 13:38
τ8 ειναι χοντρη σχεδον σαν λαστιχο 3/4

η τ5 εχει παχος σαν ενα λαστιχο ποστισματος τα κλασικα στο μπαλκονι 1/2

aiptek
15-12-10, 13:40

grolux ειναι ροζ

Warm White
εγω θα σε προτινα η warm white η cool white

achisael
15-12-10, 13:42
Warm White
εγω θα σε προτινα η warm white η cool white

σας ευχαριστω ολους για τις αμεσες απαντησεις σας..
απλα αυτα που λετε θα τα εχει σε ενα ηλεκτρολογικο μαγαζι?
η ειθναι για ενυδρειακες...????

tsoum
15-12-10, 13:44
Εγω εδώ στην θεσσαλονίκη είχα βρεί απο εναν ηλεκτρολόγο, σε αυτό το μήκος (~45 εκ.) λαμπα ειδική για τα φυτά (εγραφαν "φυτά-ψάρια" πάνω στο κουτί) με 7€. Αν θυμάμαι καλά ήταν Osram. Βεβαια με 8€ παίρνεις την λάμπα της Hagen για τα φυτά απο τον πετκουμουλους.

kingrim
15-12-10, 13:49
αυτα που σου λεμε ειναι απο ηλεκτρολογο αλλιως μπες εδω σημερα κλεινει και 1χρονο λειτουργιας και εχει μεγαλες εκπτωσεις μονο για σημερα www.petcumulus.gr (http://www.petcumulus.gr) αμα παρεις 2-3 πραγματα θα βγεις κερδισμενος

achisael
15-12-10, 13:49
Εγω εδώ στην θεσσαλονίκη είχα βρεί απο εναν ηλεκτρολόγο, σε αυτό το μήκος (~45 εκ.) λαμπα ειδική για τα φυτά (εγραφαν "φυτά-ψάρια" πάνω στο κουτί) με 7€. Αν θυμάμαι καλά ήταν Osram. Βεβαια με 8€ παίρνεις την λάμπα της Hagen για τα φυτά απο τον πετκουμουλους.

φιλε τσουμ δεν με πολυενδιαφερει για φυτα οπως ειπα..
θα παω μαλλον σε εναν ηλεκτρολογο το απογευμα και θα παρω μια Τ8...
Αφου δεν ''παιζει'' προβλημα..

απλα ο πετσοπας .. μου ειπε οτι θα γεμισει αλγες το ενυδρειο και μπορει και να ψοφισουν και τα ψαρια..!!!!!! για υατο ρωταω....

kingrim
15-12-10, 13:57
μπορει να βγαλεις αλγες αν παρεις μια λαμπα με πολλα κελβιν για αυτο σου λεω 4000-6500 oi grolux ειναι στις 8500.

αλλα αν βγαλεις αλγες δεν θα φτεει ή λαμπα αλλα η αποτομη αυξηση στο φως για αυτον τον λογο αλλαζουμε λαμπες καθε 6 μηνες για να ειναι στην ιδια ενταση ο φωτισμος πριν και μετα την αλλαγη

tsilojohn
15-12-10, 13:58
απλα ο πετσοπας .. μου ειπε οτι μπορει και να ψοφισουν και τα ψαρια..!!!!!! για υατο ρωταω....
Οτι να΄ναι:smt120

achisael
15-12-10, 14:03
μπορει να βγαλεις αλγες αν παρεις μια λαμπα με πολλα κελβιν για αυτο σου λεω 4000-6500 oi grolux ειναι στις 8500.

αλλα αν βγαλεις αλγες δεν θα φτεει ή λαμπα αλλα η αποτομη αυξηση στο φως για αυτον τον λογο αλλαζουμε λαμπες καθε 6 μηνες για να ειναι στην ιδια ενταση ο φωτισμος πριν και μετα την αλλαγη

δηλαδη απ οτι καταλαβα θα παω και θα ζητησω μια Τ8 που να εχει το πολυ 6.000 kelvin...π.χ. μια PHILIPS

η προηγουμενη ηταν 15 βατ.. αρα να παρω παλι την ιδια.. αν και απο οτι ειδα βγαινουν στανταρ εκατοστα-βατ...
-------------------------
Οτι να΄ναι:smt120

ε ρε κριση.. οτι να ναι λενε για να πουλησουν.. και το ξεκαθαρισα για τα φυτα...:D:D

kingrim
15-12-10, 14:04
TA kelvin εχουν να κανουν με τον τυπο της λαμπας και οχι με το μηκος και τα w

achisael
15-12-10, 14:05
TA kelvin εχουν να κανουν με τον τυπο της λαμπας και οχι με το μηκος και τα w

OK.. αρα να παρω μεχρι 6.000 η ποιο κατω ~5000

γιατι αν παρω παραπανω θα εχχω προβλημα με τις αλγες.. οκ

giannisaek
15-12-10, 14:12

grolux ειναι ροζ

Έχει και παρά έχει. Τα δικά μου φυτά μεγαλώνουν σφαίρα χωρίς να έχει το ενυδρείο μου καθόλου άλγες.

diaton101
15-12-10, 14:21
Στα 15w η λαμπα σου ειναι Τ8 (χοντρη).
Αν πρεπει να βαλεις μονο μια και θελεις να εχεις και φυτα βαλε sylvania grolux (8500 Kelvin) η οποια εκπεμπει σε μηκη κυματος που ειναι ευκολα απορροφησιμα απο τα φυτα για φωτοσυνθεση. Αλλιως θα εχεις προβλημα με τα φυτα σου

kingrim
15-12-10, 14:23
sorry δεν λεω δεν εχει καλο αποτελεσμα στα φυτα αλλα κατα την γνωμη μου δεν εχει καλο αποτελεσμα σκετη αφου βγαζει ενα ροζ χρωμα και στο δικο μου ενυσρειο εχω 3 grolux 2 coolwhite και μια daylight

αλλα αυτα ειναι θεμα γουστου

και δεν λεω οτι θα βγαλει αλγες απο την grolux αλλα απο την αλλαγη απο μια απλη λαμπα σε grolux Και το εχω δει στην πραξη οταν εβγαλα 3 λαμπες απλε και εβαλα με την μια 3 grolux μου πηρε πανω απο μηνα και βαλε για να πεσει η αναπτηξη απο την green dust και την ΒΒΑ οπου για να την αφαιρεσω εκανα χρηση οξυζενε καθε μερα και χρηση excel
-------------------------
Στα 15w η λαμπα σου ειναι Τ8 (χοντρη).
Αν πρεπει να βαλεις μονο μια και θελεις να εχεις και φυτα βαλε sylvania grolux (8500 Kelvin) η οποια εκπεμπει σε μηκη κυματος που ειναι ευκολα απορροφησιμα απο τα φυτα για φωτοσυνθεση Μεχρι εδω καλα .

Αλλιως θα εχεις προβλημα με τα φυτα σου εδω τα χαλας δεν θα εχει κανενα προβλημα

:smt052

achisael
15-12-10, 14:24
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.. να σαται καλα...
θα παω να παρω το απογευμα...

μαλλον την warm white...

diaton101
15-12-10, 14:24
Sorry, τωρα ειδα οτι δεν σε ενδιαφερουν τα φυτα.
Οποτε παρε μια απο 4000 ως 6000 Kelvin

achisael
15-12-10, 14:26
Sorry, τωρα ειδα οτι δεν σε ενδιαφερουν τα φυτα.
Οποτε παρε μια απο 4000 ως 6000 Kelvin

ok.. no problem.. μπορει να ενδιαφερει καποιον αλλον ομως που μπορει να δει το θεμα...

ε μαλλον 4.000 - 5.000 θα παρω

diafana
15-12-10, 14:32
πηγαινε στο ηλεκτοραμα (πισω απο τα τρενα)εχει πικοιλια

delta66
15-12-10, 15:35
Η grolux παρολο οτι ειναι 8500Κ ειναι πολυ καλη για φυτα και τη βρισκεις σε καταστηματα με ηλεκτρολογικο υλικο σε καλη τιμη

lion
15-12-10, 16:45
Η grolux παρολο οτι ειναι 8500Κ

Aν και στο aquaristic (http://www.aquaristikshop.com/cdshop/e_cd/T8_Lampen_Sylvania.htm) αναφέρει ότι είναι 8500Κ (http://www.aquaristikshop.com/cdshop/e_cd/T8_Lampen_Sylvania.htm) αλλού την βλέπω με 3400K (http://homeharvest.com/fluorescenttubes.htm) (που το θεωρώ πιο σωστό)

delta66
15-12-10, 17:36
Aν και στο aquaristic (http://www.aquaristikshop.com/cdshop/e_cd/T8_Lampen_Sylvania.htm) αναφέρει ότι είναι 8500Κ (http://www.aquaristikshop.com/cdshop/e_cd/T8_Lampen_Sylvania.htm) αλλού την βλέπω με 3400K (http://homeharvest.com/fluorescenttubes.htm) (που το θεωρώ πιο σωστό)
Πιο πολυ θα εμπιστευομουν καποιο εγγραφο της Sylvania.
Σελ 4 φωτο απο το φασμα. Απο κατω λεει 8500Κ
http://www.interflux.pl/aquarium.pdf

Αν και παιζεται να υπαρχουν διαφορες gro

achisael
15-12-10, 21:06
Tελικα πηρα sylviana 6500 kelvin και χρωμα daylight..
poly ωραιο αυτο το χρωματακι...
πηρα αυτο μιας και δεν ειχε εκεινη την στιγμη αλλα...

ευχαριστω τον γιργο για την βοηθεια... ( diafana |)|