PDA

Επιστροφή στο Forum : Μετρητής TDS - τον παραλαβαμε. Και τώρα;

tsoum
14-12-10, 14:19
Σημερα (μετα απο 25 μερες) παρέλαβα επιτέλους εναν μετρητή TDS που είχα παραγγείλει απο Ebay. Θελω να ρωτήσω 2-3 πράγματα.

α) Πως καλυμπράρεται; Λεει calibrate with NaCl (αλατι δλδ).
β) Πως γίνεται η μέτρηση; Στο ενα ενυδρείο μου κατέβαινε ανα μια-δυο μονάδες το δευτερόλεπτο και βαρεθηκα. Μετά πηγα στο αλλο και έδειξε μια σταθερη μέτρηση με αποκλιση 2-3 μονάδες. Το ίδιο και στο τρίτο. Ενα μπιτονάκι απιονισμένου νερού το εδειξε 004-005.
γ) Πως γίνεται η αποθηκευση; Δλδ πως το καθαρίζω για να είναι έτοιμο για χρήση την επόμενη φορά;

Πάνος
14-12-10, 15:20
Σημερα (μετα απο 25 μερες) παρέλαβα επιτέλους εναν μετρητή TDS που είχα παραγγείλει απο Ebay. Θελω να ρωτήσω 2-3 πράγματα.

α) Πως καλυμπράρεται; Λεει calibrate with NaCl (αλατι δλδ).θα πρεπει να εχεις καποιο υγρο καλιμπραρισματος. π.χ. ενα διαλυμα που ξερεις οτι εχει tds 200. το βουτας και ρυθμιζεις ωστε η ενδειξη να παει στο 200. (θα πρεπει να εχει μια μικρη "βιδουλα" πισω που με ενα λεπτο κατσαβιδακι περιστρεφεται και αλλαζει η τιμη). αν και συνηθως αυτα ερχονται καλιμπραρισμενα.
β) Πως γίνεται η μέτρηση; Στο ενα ενυδρείο μου κατέβαινε ανα μια-δυο μονάδες το δευτερόλεπτο και βαρεθηκα. Μετά πηγα στο αλλο και έδειξε μια σταθερη μέτρηση με αποκλιση 2-3 μονάδες. Το ίδιο και στο τρίτο. Ενα μπιτονάκι απιονισμένου νερού το εδειξε 004-005.εφοσον στο απιονισμενο σου εδειξε σχεδον μηδενικο tds μαλλον ειναι ετοιμο προς χρηση.
η μετρηση μας ενδιαφερει χωρις ακριβεια μοναδας...αναλογα με τη ροη του νερου και το "κουνημα" του χεριου καποιες μοναδες θα παιζουν. αλλα δε σε νοιαζει αν εχεις tds 157 ή 162. ξερεις οτι εισαι χονδρικα στο 160. αν η ΑΟ βγαζει στο καθαρο 002 ή 004 ειναι΄παλι ουσιαστικα το ιδιο εφοσον σου λεει πως η ΑΟ λειτουργει μια χαρα...καπως ετσι ;)
γ) Πως γίνεται η αποθηκευση; Δλδ πως το καθαρίζω για να είναι έτοιμο για χρήση την επόμενη φορά;
το ξεπλενεις με νερο ΑΟ και το βαζεις στη θηκη του. προσοχη να μη το βυθισεις πιο βαθια απο εκει που γραφουν οι οδηγιες.

tsoum
14-12-10, 15:55
Δεν έχει οδηγίες! :D Ευχαριστώ πάντως. Κατατοπιστικότατος! Αυτό για το ότι μεταβάλλεται ανάλογα με την κίνηση του νερού την διαπίστωσα κ εγώ. Περίεργο μου φαίνεται!