PDA

Επιστροφή στο Forum : Μια σημαντική ερώτηση..

Savou
11-12-10, 18:41
Καλησπέρα παιδιά έχω κάποιες ερωτήσεις. Λοιπόν έχουμε και λέμε σε κάθε αλλαγή νερού βάζω για το φυτεμένο 20 λίτρο με μερικές γαρίδες και έναν μονομάχο 5ml Biotopol Plus Water Conditioner(JBL) αμέσως μετά βάζω τα λιπάσματα μου Plant Pack Fundamentals (Flourish, Flourish Iron, Flourish Excel)5 ml από το κάθε ένα μπουκαλάκι και μετά από μια ώρα βάζω βακτήρια Sera BioNitrivec. Μετρήσεις κάνω αφού έχω κάνει όλα αυτά..Τα κάνω σωστά η κάνω κάτι λάθος..??:confused:

pavlos1988
11-12-10, 19:45
Αν εχει στρωθει το φιλτρο-ενυδρειο,ποιος ο λογος να ριχνεις ακομα τα βακτηρια της sera?

panos1972
11-12-10, 19:56
Καλησπέρα παιδιά έχω κάποιες ερωτήσεις. Λοιπόν έχουμε και λέμε σε κάθε αλλαγή νερού βάζω για το φυτεμένο 20 λίτρο με μερικές γαρίδες και έναν μονομάχο 5ml Biotopol Plus Water Conditioner(JBL) αμέσως μετά βάζω τα λιπάσματα μου Plant Pack Fundamentals (Flourish, Flourish Iron, Flourish Excel)5 ml από το κάθε ένα μπουκαλάκι και μετά από μια ώρα βάζω βακτήρια Sera BioNitrivec. Μετρήσεις κάνω αφού έχω κάνει όλα αυτά..Τα κάνω σωστά η κάνω κάτι λάθος..??:confused:

Αντιχλώριο βάζεις;
Αυτό μπαίνει πρώτα στο νερό, πρωτού το βάλεις στο ενυδρείο!!!!

Το nitrivec δε σου χρειάζεται...

Ίσως το σίδηρο είναι λίγο παραπάνω στην πράξη απότι πραγματικά χρειάζεσαι και κανονικά θα ήθελες excel λίγο κάθε μέρα!

Κάθε πότε αλλάζεις νερό;
Το φίλτρο σου το πειράζεις στις αλλαγές;

Τσιόνογλου Σταύρος
11-12-10, 19:58
Σε 20 λίτρα φυτεμένο 5ml iron - Flourish το μόνο που θα καταφέρεις μάλλον θα είναι να γεμίσεις άλγες.Οι δοσολογίες που γράφουν τα μπουκαλάκια έπάνω είναι για φουλ φυτεμένα ενυδρεία ,καλύτερα θα ήταν να μας έλεγες τι φυτά έχεις στο 20λιτρο για να σου προταθεί κάποιος τρόπος λίπανσης.

ARIS1983
11-12-10, 20:05
Βρε παιδες αυτα τα λιπασματα ειναι της Seachem? Γιατι εχω το Seachem Flourish και λεει 5ml. για 250λιτρο ενυδρειο 1 ή 2 φορες την εβδομαδα!

Τσιόνογλου Σταύρος
11-12-10, 20:18
Βρε παιδες αυτα τα λιπασματα ειναι της Seachem? Γιατι εχω το Seachem Flourish και λεει 5ml. για 250λιτρο ενυδρειο 1 ή 2 φορες την εβδομαδα!
Αναφέρονται για ενυδρεία φουλ φυτεμένα με όλα τα καλαμπαλίκια τους,καλό είναι να σπάμε τις δόσεις σε μικρότερες ποσότητες και παρατηρόντας τα φυτά το τι λίπασμα θέλουν κάθε φορα.Για να καταλάβεις απλά θα σου πώ οτι σε φουλ φυτεμένο ενυδρείο μου 450 λίτρα με πολλά φυτά ολος ο βυθός καλυμμένος με cuba και φουλ CO2 και φώτα δεν έριχνα παραπάνω απο 2ml σίδηρο 3 φορες την εβδομάδα και άλλες 2 φορές απο 2 ml Seachem Flourish.Φυσξικά υπήρχε και υπόστρωμα.

ARIS1983
11-12-10, 21:13
Oι ποσοτητες που αναφερει ο φιλος Savou ειναι υπερβολη για 20λιτρο ή ειναι ιδεα μου!? Επεισης αν ριχνεις τοσο πολυ παραπανω ποσοτητες οι γαριδες δεν θα εχουν προβλημα σε βαθος χρονου? Εγω σε 65λιτρο βαζω το flourish, 1ml. την εβδομαδα και εχω αρκετα φυτα.

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=36921&d=1292079475

kingrim
11-12-10, 22:14
διαβασε τις οδηγιες και βαλε το 1/3 απο τις αρχικες δωσεις που αναφερει

Savou
11-12-10, 22:27
Αντιχλώριο βάζεις;
Αυτό μπαίνει πρώτα στο νερό, πρωτού το βάλεις στο ενυδρείο!!!!

Το nitrivec δε σου χρειάζεται...

Ίσως το σίδηρο είναι λίγο παραπάνω στην πράξη απότι πραγματικά χρειάζεσαι και κανονικά θα ήθελες excel λίγο κάθε μέρα!

Κάθε πότε αλλάζεις νερό;
Το φίλτρο σου το πειράζεις στις αλλαγές;
Νερο αλλαζω καθε βδομαδα 20% νερου του ενυδρειου .Το φιλτρο του ενυδρειου το καθαριζω 1φορα τον μηνα(περιπου)Δηλαδη Excel λιγο καθε μερα..??Δεν ειναι κακο για τις γαριδες αυτο..??
-------------------------
Αναφέρονται για ενυδρεία φουλ φυτεμένα με όλα τα καλαμπαλίκια τους,καλό είναι να σπάμε τις δόσεις σε μικρότερες ποσότητες και παρατηρόντας τα φυτά το τι λίπασμα θέλουν κάθε φορα.Για να καταλάβεις απλά θα σου πώ οτι σε φουλ φυτεμένο ενυδρείο μου 450 λίτρα με πολλά φυτά ολος ο βυθός καλυμμένος με cuba και φουλ CO2 και φώτα δεν έριχνα παραπάνω απο 2ml σίδηρο 3 φορες την εβδομάδα και άλλες 2 φορές απο 2 ml Seachem Flourish.Φυσξικά υπήρχε και υπόστρωμα.
Το ενυδρειο ειναι Foul fυτεμενο με υποστρωμα Flourite black sand.Φτωτησμο οχι τον καλητερο αλλα αυτο θα φτειαχτει..Co2 δεν εχω..
Αν εχει στρωθει το φιλτρο-ενυδρειο,ποιος ο λογος να ριχνεις ακομα τα βακτηρια της sera?
Βακτηρια βαζωακομα γιατι μου εχουν πει οτι κακο δεν κανει μονο καλο κανει...Εκαι αφου εχω μπολικο βαζω..

panos1972
11-12-10, 23:13
Νερο αλλαζω καθε βδομαδα 20% νερου του ενυδρειου .Το φιλτρο του ενυδρειου το καθαριζω 1φορα τον μηνα(περιπου)Δηλαδη Excel λιγο καθε μερα..??Δεν ειναι κακο για τις γαριδες αυτο..??

Κάντο 30% την εβδομάδα! Είναι το επιτυχώς κοινώς εφαρμοσμένο.

Το ενυδρειο ειναι Foul fυτεμενο με υποστρωμα Flourite black sand.Φτωτησμο οχι τον καλητερο αλλα αυτο θα φτειαχτει..Co2 δεν εχω..

πόσα watt έχεις; Πόση ώρα το καίς;
Το excel που βάζεις είναι (σχεδόν) CO2 σε υγρό, αλλά έχει διάρκεια δράσης περίπου 24 ώρες και γι αυτό χρειάζεται από λίγο κάθε μέρα, πέρα από την "μεγάλη δόση" που θα δίνεις μετά την αλλαγή νερού.

Βακτηρια βαζωακομα γιατι μου εχουν πει οτι κακο δεν κανει μονο καλο κανει...Εκαι αφου εχω μπολικο βαζω..

Στον μόνο που κάνεις καλό είναι στον petshop-α από όπου το αγοράζεις...
και στο λέω εγώ που κι αν δεν έβαλα τέτοια!!!
Εάν θέλεις για οποιοδήποτε λόγο να βάλεις βακτήρια ζήτα λίγο μπόλι.

....

Savou
12-12-10, 19:47
....

Ειναι 9W καιω 7ωρες..!!

vaggeliscookman
13-12-10, 16:09
οπως εγραψαν κ αλλοι ειναι προτιμοτερο να ριχνεις στο νερο του ενυδρειου μικροτερη ποσοτητα απο καθε βοηθημα(ΟΧΙ οτι λενε οι οδηγιες) κ με παρατηρηση κ προσοχη στις αναγκες των φυτων σου ανεβαζεις την δοσολογια σιγα σιγα κ μετρησεις να κανεις στο νερο που βγαζεις απο το ενυδρειο(οταν κανεις αλλαγη)

panos1972
13-12-10, 23:18
Ειναι 9W καιω 7ωρες..!!

Είσαι στα 0,45W/λίτρο.
Με "δυνατό" υπόστρωμα και άφθονη (αλλά όχι κατ ανάγκη ιδανική) λίπανση.

Επίσης αναφέρεις "φουλ φυτεμένο"....

Τί είδη έχεις μέσα;

Savou
14-12-10, 00:21
Είσαι στα 0,45W/λίτρο.
Με "δυνατό" υπόστρωμα και άφθονη (αλλά όχι κατ ανάγκη ιδανική) λίπανση.

Επίσης αναφέρεις "φουλ φυτεμένο"....

Τί είδη έχεις μέσα;

1. Hygrophyla Vorymbosa
2. Lilaeopsis Brasiliansis
3. Eleocharis
4. Vallisneria Nana
5. Echinodorus Cordifolius
6. Cryspocorine Walkeri
7. Hygrophylla Polysperma
8. Κερατόφυλλο

Το υπόστρωμα είναι το :

Seachem Flourite Black Sand