PDA

Επιστροφή στο Forum : στήσιμο ενυδρείου για κλαδέματα


harris
04-02-03, 16:35
επειδή τα κλαδεματάκια πάνε στα σκουπίδια κ είναι κρίμα κ επειδή σήμερα δεν θέλω κάποιο φυτό όμως αύριο δεν ξέρω αν θα το θέλω πίσω λέω να στήσω ένα ενυδρείο αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό χωρίς ψάρια. εκτώς από co2, θερμοστάτη κ φως θα χρειαστώ κ τίποτε άλλο? οι αλλαγές νερού κάθε πότε θα πρέπει να γίνονται κ σε ποιο ποσοστό? τα κλαδεματάκια για πόσο καιρό μπορώ να τα αφήνω αφύτευτα? (μάλλον η τελευτέα ερώτηση είναι πολύ γενική).

Odoiporos
04-02-03, 21:49
πετας κλαδεματα?! :shock: ουτε για αστειο δεν το εχω σκεφτει! δεν θελω καποιοι να με στησουν στα δυο μετρα :?
εχω μερικες εναλλακτικες λυσεις...
1) περιμενω να μεγαλωσουν πραγματικα πολυ και μετα τα μεταφυτευω στο ενυδρειο μου (θελω να το κανω full planted)
ή
2) τα βαζω στο χωρο που εχω τον fighter μου (Τριτων)
ή
3) τα δινω σε ενα φιλο που εχει ενυδρειο και θελει να το κανει σαν το δικο μου :D
4) καποια απλα τα αφηνω να επιπλεουν
εγω κανω αλλαγη 20% του νερου καθε 3 μερες. αυτο βεβαια κανω εγω, δεν γνωριζω αν καποιος αλλος εχει να προτινει κατι αλλο ή ποιο ειναι το σωστο.
δεν πεταω τιποτα, εκτος φυσικα απο τα μαραμενα ή απο εκεινα που δεν εχω καμια πιθανοτητα να τα σωσω.
καλη ιδεα να στησεις ενα ενυδρειο αποκλειστικα για τα φυτα, να φτιαξεις το δικο σου μποστανι (κηπο). σιγουρα καποια απο τα μελη εδω θα ενδιαφερονται για τα κλαδεματα σου
για ποιον κτυπα η καμπανα? :lol: :lol:

vsavvas
04-02-03, 22:53
Τον θερμοστάτη δεν νομίζω να τον χρειάζεσαι για θερμοκρασίες δωματίου +-20.

Maria
05-02-03, 13:47
Πιστεύω πως περισσότερο θα χρειαστείς έναν μικρό κυκλοφορητή απ΄οτι το θερμοστάτη και το διοξείδιο.
Αν φτιάξεις μια μικρή γυάλα μόνος σου και δεν έχεις καπάκι τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις για φωτισμό μία λάμπα γραφείου από αυτές με την μακρόστενη κεφαλή -που παίρνει τις μικρές λάμπες φθορισμού. Άμα έχεις λίγο φως και μικρή κυκλοφορία νερού δεν θα χρειαστείς διοξείδιο. (Καλό θα ήταν να έβαζες και λίγο φτηνό χαλίκι ίσα για να στερεώνεις τα φυτά, από το να τα αφήσεις να "κολυμπάνε")

Υπάρχει και η άλλη λύση: χρησιμοποίησε ένα ευρύχωρο τάπερ ή λεκανίτσα. Γέμισε το με νερό το οποίο να αλλάζεις κάθε 2- 3 μέρες. Αν έχεις τη δυνατότητα, βάζε το δοχείο δίπλα σε παράθυρο για μερικές ώρες την ημέρα προκειμένου να παίρνει φως. Τα κλαδέματα και με αυτό τον τρόπο αντέχουν για πολύ καιρό.
Υπάρχουν φυτά που θα διατηρήσουν τα φύλλα τους ακμαία για πολλές μέρες, ενώ σε κάποια άλλα θα σαπίσουν πολύ πιο γρήγορα. Μην σε ανησυχεί, όσο η ρίζα αν έχουν ή το κοτσανάκι είναι σε καλή κατάσταση, παραμένουν αξιοποιήσιμα.

(Άλλη λύση: κλάδευε πολύ πιο συχνά!!! Αν τα φυτά σου έχουν κάποια "μορφοποίηση" τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο εύκολα. Τα "κλαδέματα" που προκύπτουν είναι τόσο μικρά που θα μπορέσεις να τα ξεφορτωθείς χωρίς τύψεις. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι παραπάνω λύσεις είναι προτιμότερες)
:D

ASCCO1
05-02-03, 15:11
εγω θα προτημουσα, ενα μικρο ενυδρειο των 20 λιτρων , :? :? + αυτα που λεει η Μαρια για την διατηρηση τους, μπορει αλλωστε να χρειαστει να φιλοξενησεις και τιποτα μωρα εκει!!!! :lol:

george
05-02-03, 15:14
Oταν με το καλο γινει ο συλλογος θα υπαρχουν ενυδρεια που θα μπορουμε να βαζουμε μεσα τα κλαδεματα μας και τα μελη θα παιρνουν οτι τους χρειαζεται....ονειρευομαι εεε :?:

Συντομα θα γινει ομως :D

fighterfish
06-02-03, 01:45
Αν βρούμε χώρο εύκολα θα γίνει, μόνο απο επιπλέον ενυδρεία και απο αγγελίες θα καταφέρναμε να τα στήναμε πιστεύω.

Το θέμα είναι τι κλαδέματα έχεις,
αν π.χ. έχεις απαιτητικά φυτά δεν θα πρέπει να έχεις και "απαιτητικές" συνθήκες για να διατηρήσεις τα κλαδέματα ?