PDA

Επιστροφή στο Forum : Αυγά(;) kribensis


Prokroustis
11-12-10, 03:55
2 βδομάδες τώρα έχω ένα ζευγάρι kribensis (από τον lion ;)). Βρίσκονται σ'αυτό (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=46478) το ενυδρείο.
Μολις γύρισα σήμερα το βράδυ (νυχτερινός τύπος, η φωτοπερίοδος είναι μέχρι τις 4 :p) βλέπω μέσα στην κοιλότητα που κάνει η ρίζα - πίσω απ'την κάτω μεσαία συστάδα java fern στις φωτο του παραπάνω θέματος - πάνω στα τοιχώματα του ξύλου δεκάδες κίτρινα αυγά ( ; ) - σαν σουσάμι ένα πράγμα :D. Εκείνο το μέρος είναι αυτό που κάθεται η θυληκιά τον περισσότερο χρόνο στις 2 βδομάδες που την έχω. Η σπηλιά τους όμως - και εκεί που είναι σχεδόν πάντα ο αρσενικός - είναι ακριβώς από κάτω που μπαίνουν από ένα άνοιγμα και είναι σκοτεινή.

Να αναφέρω μερικές συμπεριφορές ακόμα μήπως βοηθήσει να καταλάβουν οι πιο έμπειροι για το περι τίνος πρόκειται να μάθω και γω!
Μέχρι τώρα πέρα από μερικές βόλτες μαζί ήταν σχεδόν πάντα κρυμμένα στη σπηλιά τους, αν και η θυληκιά αρκετή ώρα και όλο και περισσότερη την τελευταία βδομάδα άραζε στην κοιλότητα που βρήκα τα αυγά( ; ). Τις τελευταίες 3-4 μέρες έκανε συνέχεια τα κουνήματα και τα λοιπά που απότι διάβασα ήταν για να προσελκήσει τον αρσενικό αλλά αυτός την έγραφε. Να αναφέρω επίσης ότι η θυληκιά έχει πολύ έντονα χρώματα ενω ο αρσενικός μόνο στην ουρά. Είναι και τα δύο στο τελικό τους μέγεθος.
Κάτι άλλο που με ανησυχούσε είναι ότι 2 βδομάδες τώρα δεν ακούμπησαν την τροφή που τους έριχνα - ούτε spirulina forte της tropical ούτε cihlid flakes της omega one ούτε καν grindal! (ευχαριστώ paco :)) Τα έβλεπα που τσιμπούσαν απ'το μύκητα που δεν είχε φύγει ακόμα απ'τη ρίζα που και που αλλά ως εκει... Την τροφή ακόμα και τώρα δεν την τρώνε ούτε όταν δεν είμαι εκεί.
Λαθρεπιβάτες στο ενυδρείο μου υπάρχουν, ήταν απτ'ην αρχή και υπάρχουν μέχρι τώρα καμιά δεκαριά red cherry - δεν μπόρεσα να τις βγάλω πριν βάλω τα kribensis αλλά παρ'όλα αυτά δεν τις έχουν αγγίξει. Περπατάνε με το πάσο τους μπροστά απ'τα kribensis σαν να μη δίνουν μία πλέον. Έχουν φτάσει τα 1,5-2cm σε μήκος και η μία έχει αυγά στην κοιλιά της εδώ και 4-5 μέρες. Είμαι όσο σίγουρος μπορώ να είμαι ότι δεν έχει φαγωθεί καμία. Επίσης 2 μικρά σαλιγκάρια που πρέπει να είναι Bladder Snails απ'το υπόμνημα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28398) του Raven.

Οι απορίες μου:

Είναι όντως αυγά kribensis; Το να είναι σαλιγκαριών πολύ δύσκολο μου φαίνεται καθώς το σημείο είναι αυτό που έχει κάνει "σπίτι" η θυληκιά, καθώς και κάνει κάτι κινήσεις σαν να τα αερίζει και είναι μεγάλα για ένα σαλιγκάρι πιστεύω.
Αν είναι γιατί τα έκανε εκεί και όχι κάτω στη σπηλιά που είναι και σκοτεινά;
Αν είναι υπάρχει περίπτωση να μην γονιμοποιηθούν ποτέ; Ο αρσενικός δεν βγαίνει καν απ'τη σπηλιά του.. :mad:
Υπάρχει περίπτωση να τα φάνε οι γαρίδες που τις βλέπω πολύ φορτσάτες και δεν τις πειράζουν κιολας;
Γιατί δεν έχουν φάει απ'την τροφή που τους ρίχνω 2 βδομάδες τώρα;
Σκεφτόμουν να βάλω και ένα κοπαδάκι από κάποιο tetra ή danio την άλλη βδομάδα, να το καθυστερήσω να δω τι θα γίνει καλύτερα, έτσι;

ό,τι ιδέα έχετε να τη μοιραστείτε αν γίνεται! Ευχαριστώ.

zipo
11-12-10, 04:03
Γιώργο,εγώ απλά παραθέτω ένα βιντεάκι όπου φαίνεται πως είναι τα αυγά τους.

b3VMnOmqVEo

Prokroustis
11-12-10, 04:07
Έτσι ακριβώς είναι αλλά μόνο η θυληκιά τα προσέχει. Ο άλλος δεν.....
Επίσης το βράδυ πως τα προστατεύουν;
Είναι τα αυγά φωτοευαίσθητα μήπως και δε θα γίνει τίποτα; Γιατί απευθέιας φως δε χτυπάει εκει αλλά φαίνονται άνετα.

olga
11-12-10, 04:53
Πωπω..ετσι και ειναι αυγα απο τα κριμπενσις..βλεπω τον Λεωνιδα να χανει και τα υπολοιπα μαλλια:cool:

bokostas
11-12-10, 10:59
Είναι όντως αυγά kribensis; Κατά πάσα πιθανότητα ναι, εγώ δίνω 90%, μια φωτό θα βοηθούσε βέβαια.
Αν είναι γιατί τα έκανε εκεί και όχι κάτω στη σπηλιά που είναι και σκοτεινά; Αυτά διαλέγουν μέρος, όχι εσύ Γιώργο.:D
Αν είναι υπάρχει περίπτωση να μην γονιμοποιηθούν ποτέ; Ο αρσενικός δεν βγαίνει καν απ'τη σπηλιά του.. :mad:Πιστεύω ότι είναι ήδη γονιμοποιημένα.
Υπάρχει περίπτωση να τα φάνε οι γαρίδες που τις βλέπω πολύ φορτσάτες και δεν τις πειράζουν κιολας; Χλωμό, αλλά κι αν φάνε μερικά, δεν θα τα προλάβουν όλα, θα πέσει ξύλο.
Γιατί δεν έχουν φάει απ'την τροφή που τους ρίχνω 2 βδομάδες τώρα; Ρώτα τον Λεωνίδα τι τα τάϊζε. Μάλλον κάτι τρώνε όταν δεν κοιτάς.
Σκεφτόμουν να βάλω και ένα κοπαδάκι από κάποιο tetra ή danio την άλλη βδομάδα, να το καθυστερήσω να δω τι θα γίνει καλύτερα, έτσι; Σίγουρα καλύτερα, περίμενε.


Έτσι ακριβώς είναι αλλά μόνο η θυληκιά τα προσέχει. Ο άλλος δεν..... Η θηλυκιά είναι από σπίτι...:D
Επίσης το βράδυ πως τα προστατεύουν; Άφηνε ένα μικρό φωτάκι, πορτατίφ, moonlight, ledάκι κάτι τέλος πάντων.
Είναι τα αυγά φωτοευαίσθητα μήπως και δε θα γίνει τίποτα; Γιατί απευθέιας φως δε χτυπάει εκει αλλά φαίνονται άνετα. Δεν έχουν ανάγκη, χαλάρωσε.

Θα τα καταφέρουν, μην ανησυχείς, αλλά κι αν τα χάσουν λόγω απειρίας, μετά από 2-3 βδομάδες θα ξαναπροσπαθήσουν, δεν το βάζουν εύκολα κάτω.

Πωπω..ετσι και ειναι αυγα απο τα κριμπενσις..βλεπω τον Λεωνιδα να χανει και τα υπολοιπα μαλλια:cool:
Άχρηστε Λεμονίδα, :D μόλις τάδωσες ζευγάρωσαν, μόνο οτόκυκλους ξέρεις ν' αναπαράγεις.:)

zipo
11-12-10, 13:06
Γιώργο,βγάλε μια φωτογραφία τα ωά να δούμε. ;)

Prokroustis
12-12-10, 15:47
Τα ωά καπούτ. Από χθες βράδυ έχουν εξαφανιστεί και στη θέση τους βολτάρουν γαρίδες... :mad:

Αλέξης6
12-12-10, 17:29
Κρίμα... Μήπως όμως εκολάφθηκαν και κρύβονται μέσα στη καρύδα με τη μάνα τους..?

Prokroustis
12-12-10, 17:53
Μέσα σε μία μέρα, δύσκολα...

Alex_Salonica
12-12-10, 22:38
Τα ωά καπούτ. Από χθες βράδυ έχουν εξαφανιστεί και στη θέση τους βολτάρουν γαρίδες... :mad:

άσχετο αλλά.. καλύτερα να απομακρύνεις τις γαρίδες, ...μετρημένες οι μέρες τους :rolleyes: