PDA

Επιστροφή στο Forum : EHEIM classic 2213


Emmanuela
03-02-03, 17:14
Τι γνωμη εχετε γι'αυτο το φιλτρο??????????

Giorgos
03-02-03, 19:42
Αναλόγως το μέγεθος του ενυδρείου που σκοπεύεις να το βάλεις.
Πάντως το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

nkarvounis
03-02-03, 22:38
Είναι καλό για ενυδρείο μέχρι 200lt. Εξίσου καλό είναι και το RENA XP 1 , το οποίο θα σου έρθει πιο φθηνά. "AQUARISTIK SHOP τιμές"
:wink:

Λέω πιο οικονομικό διότι στην τιμή είναι όλα τα εξαρτήματα και τα υλικά φιλτραρίσματος.

Πάντως και εγώ συμφωνω με τον Γιώργο το EHEIM είναι ένα Heavy Duty φίλτρο.

Yiannis
04-02-03, 10:01
Δεν ειχα ποτε αλλο φιλτρο για να κανω συγκριση, αλλα σε μενα το Eheim 2213 δουλευει μερα-νυχτα τα τελευταια 12 χρονια χωρις κανενα ανταλλακτικο. Και ακομη κατι: παραμενει αποτελεσματικο και αθορυβο οπως στην αρχη. Συνιστω να βαλεις μεσα τα υλικα που προτεινει η Eheim (Ehfisubstrat κ.λ.π.)

Γιαννης

psarobone
04-02-03, 16:02
Δεν έχω το 2213 αλλά το 2211, το αμέσως μικρότερο αυτής της σειράς. Δουλεύει επι 8 χρόνια συνέχεια, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Φαντάζομαι ότι και το "αδερφάκι" του θα είναι το ίδιο αξιόπιστο

pavloukos
05-02-03, 13:08
Ταπεινές συγννώμες που επεμβαίνω αλλά ευκαιρία να ρωτήσω για το συγκεκριμένο μοντέλο. Πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που μπορώ να βρω on-line θα ήθελα να μάθω πως ακριβώς λειτουργεί. Δηλαδή, έχω την εξής εικόνα στο μυαλό μου. Υπάρχει ένα σωληνάκι το οποίο τραβάει νερό από το κάτω (?) μέρος του ενυδρείου μέσα στο φίλτρο, γίνεται το όποιο φιλτράρισμα ανάλογα με το μέσο που έχουμε βάλει μέσα και στην συνέχεια ένα άλλο σωληνάκι γυρίζει το νερό πίσω στο ενυδρείο ... που ακριβώς το ρίχνει; Δηλαδή, το σωληνάκι αυτό βρίσκεται και αυτό μέσα στο νερό ή το βάζουμε λιγάκι πάνω από την επιφάνεια; Πώς πραγματοποιείται η οξυγόνωση του νερού (ανατάραξη της επιφάνειας) ή χρειάζεται απαραιτήτως αεραντλία με τα εξωτερικά φίλτρα; Σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω ένα εξωτερικό καθώς το εσωτερικό που έχω δημιουργεί πολύ ισχυρό ρεύμα μέσα στο νερό με αποτέλεσμα όλα τα ψηλά φυσικά φυτά σχεδόν να έχουν γύρει προς μια κατεύθυνση :(

Ευχαριστώ.

george
05-02-03, 13:26
Στο φιλτρο υπαρχουν δυο σωληνες.Ενας εισαγωγης και ενας εξαγωγης.
Μεσα στο ενυδρειο μπαινει ενα "μπαστουνακι" που ειναι συνδεδεμενο με τον σωληνα εισοδου.Τραβαει νερο απο το ενυδρειο απο καποιο χαμηλο σημειο.
Το νερο περναει μεσα στο φιλτρο και βγαινει απο τον σωληνα εξοδου και οδηγηται σε ενα "spray bar" που τοποθετηται λιγο χαμηλοτερα απο την επιφανεια του νερου για να δημιουργηται και η αναταραξη και η οξυγονωση.
www.eheim.de/eheim/pdf/english/ersatzteile/2213%20(GB).pdf


Τι σε πειραζει που τα φυτα γερνουν ;;;;; :?:

harris
18-02-03, 19:11
http://www.practicalfishkeeping.co.uk/pfk/pages/home.php

pavloukos
23-09-03, 10:45
Καλημέρα ... σήμερα έφτασε το νέο μου φίλτρο (2213) και φυσικά είμαι κατενθουσιασμένος καθώς θα περάσω ένα ΤΕΛΕΙΟ απόγευμα συνδέοντάς το.

Οι οδηγίες για την έναρξη λειτουργίας του φίλτρου δεν είναι και οι αναλυτικότερες, επομένως θα χρειαστώ την βοήθειά σας.
Δεν έχω starter άρα η διαδικασία θα πρέπει να γίνει manually.
Πώς πρέπει να κινηθώ; Τοποθετώ τα υλικά φιλτραρίσματος, τους σωλήνες, τους double tap connectors και τα μπαστούνια. Ποιός είναι ο ιδανικότερος τρόπος να ξεκινήσω την λειτουργία του;

Οι οδηγίες λένε το εξής:

...by sucking the hose on the pressure side. Connect the pressure side hose to the spray bar while the filter fills with water. The pump can be switched on when water has filled the filter, and for a short time while trapped air is exhausted from the filter media a slight noise from the pump will be heard (this is normal). Fit the plug into the end of the spray bar after all the air bubbles have disappeared.

Please Help σύντροφοι :oops:

george
23-09-03, 12:01
Τι υλικα φιλτραρισματος εχεις παρει ;;;
Η ΕΗΕΙΜ προτεινει τα εξης :
http://www.eheim.de/eheim/images/faq/FM_2213.JPG
Ξεπλενουμε σε χλιαρο νερο το "μακαρονι" και το Substrat.
Tα βαζουμε στο φιλτρο οπως στην φωτογραφια.
Το φιλτρο πρεπει να γεμισει με ναρο πριν το βαλουμε στην πριζα.
Ετσι...ρουφαμε με το στομα απο τον σωληνα εξαγωγης μεχρι να γεμισει νερο και να "ερθει" στην εξοδο.
Το βαζουμε στην πριζα μετα και αυτο ηταν !

pavloukos
23-09-03, 12:09
Έχω πάρει:

substrat pro
siporax
και μπλε σφουγγάρι

thanx george :)

fighterfish
23-09-03, 13:06
Ακριβώς το ίδιο έχω και εγώ, και είναι πολύ καλό.
Είναι ιδανικό για δωμάτια στα οποία συχνάζει και η σύζυγος καθότι όντως δεν κάνει θόρυβο!

Το δικό μου όμως δεν είχε μέσα spray bar!
(Να είχε και να το έχασα δύσκολο, αλλα παίζει σαν ένα μικρό ποσοστό!)
Ετσι και αλλοιώς όμως δεν θα το χρησιμοποιούσα, καθότι θέλω να είναι ακόμα πιο ήσυχο, και να μην υπάρχει ίχνος μπουρμπουλήθρας μέσα.

Αν το δικό σου έχει spray bar , δεν είναι υποχρεωτικό να το χρησιμοποιήσεις. Ασε τον καμπυλωτό σωλήνα μέσα στο νερό για να μειώσεις και την δύναμη που πέφτει μέσα το νερό και κουνάει τα φυτά σου.

Επιπλέον μπορείς εκεί που πέφτει το νερό να φυτέψεις φυτά που έχουν σκληρό κορμό, π.χ. hygrophila siamensi, ή τίποτα anubies πάνω σε ξύλο...

Εξαρτάται βέβαια και απο το μέγεθος του ενυδρείου, διαφορετική θα έιναι η ροή σε ένα 80 λίτρα και διαφορετική σε 150 λίτρα.

Πάντως έκανες καλή αγορά. :)

george
23-09-03, 13:43
Η ροη μπορει να μειωθει απο τα βανακια που εχει παρει.
συμφωνω και εγω οτι αν θελει μπορει να μην βαλει το spraybar.

pavloukos
23-09-03, 14:00
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις τόσο εδώ όσο και τα PM's. Ελπίζω το νέο αυτό φίλτρο μου να ''στρώσει'' λίγο τα πράγματα στο ενυδρείο μου. Μία τελευταία ερώτηση. Πόσο καιρό περίπου πρέπει να λειτουργεί το νέο φίλτρο ώστε να αποκτήσει την απαραίτητη ''χημεία'' έτσι ώστε να ξεφορτωθώ το παλιό εσωτερικό μου με ασφάλεια; Ένας μήνας λέτε να αρκεί; (το ενυδρείο είναι ήδη ''στρωμένο'').
Ρωτάω διότι το παλιό φίλτρο θα μπεί στο 2ο μου ενυδρείο το οποίο ονειρευόμουν τόσο καιρό ενώ το καινούριο θα αναλάβει τα ακατάστατα ραμιρεζάκια μου :)

george
23-09-03, 14:24
Eχουμε ακβιβως το ιδιο ενυδρειο της Μ&Ρ με εωτερικο φιλτρο ΕΗΕΙΜ.
Οταν αγορασα το 2213 για το "μεγαλο" μου ενυδρειο εστιψα μεσα σε ενα μικρο κουβα με νερο ενυδρειο το σφουγγαρι απο το παλιο εσωτερικο φιλτρο της ΕΗΕΙΜ (2012) και την καφε "γλιτσα" που βγηκε την εχυσα μεσα στο 2213 (αναμεσα στα υλικα).
Δεν ξερω αν αυτο βοηθησε να αναπτυχθουν πιο γρηγορα τα βακτηριδια στο 2213 αλλα σιγουρα κακο δεν εκανε :D

halvas69
23-09-03, 15:20
Oπώς λέει και ο φίλος μου ο Takis......έκανες εμβολιασμό με βακτηρίδια.
Βακτηρίδια ήταν η καφέ γλύτσα του σφουγγαριού σου :wink:

pavloukos
23-09-03, 20:11
ΟΥΦ τα κατάφερα και το σύνδεσα ... μου βγαλε την πίστη αλλά νομίζω είμαι κομπλέ τώρα. Και εγώ που νόμιζα ότι μέχρι να το βάλω σε λειτουργία θα με ταλαιπωρούσε και αυτό σε λιγότερο από 1 λεπτό ήταν έτοιμο με λίγο ρούφηγμα. Θόρυβο έκανε μόλις 1 λεπτό. Βασικά η ταλαιπωρία ήταν στο ότι λόγω των μικρών τρυπών στο καπάκι του ενυδρείου, ζορίστηκα να προσαρμόσω τους σωλήνες. Όταν βγει και το εσωτερικό φίλτρο θα αραιώσουν λιγάκι. Τελικά μεγάλη υπόθεση τα connectors ... αν δεν τα είχα θα είχα πλυμμηρήσει.
Επίσης και τα δυσάρεστα ... το δειλό αρσενικό ram μου μας άφησε χρόνους ... δεν μπορώ να το βρω πουθενά ... θα το έχουν φάει προφανώς. Να και μια φωτογραφία του ζόρικου ram μου:

http://paul.smartcomputers.gr/gallery/My-Community-Aquarium/ram1

Παιδιά, τα μύρια thank you για την βοήθειά σας.

Obelix(Reifen)
24-09-03, 04:35
Δεν έχεις ψαριά που να μπορούν να καταναλώσουν ένα ram ,ψάξε να το βρεις πριν πάθεις καμία ζημία. :shock: :evil:

pavloukos
24-09-03, 11:14
Το βρήκα. Αγκομαχούσε πίσω από το driftwood. Το έβγαλα κατευθείαν και το έβαλα σε ένα πλαστικό που έχω για νοσοκομείο, έριξα και λίγο melafix μιας και τα βράγχια του έκαναν μια μικρή κίνηση αλλά ήταν αργά :( αιωνία του ...

pavloukos
24-09-03, 13:58
Μια ερώτηση τώρα σχετικά με διακοπές ρεύματος. Πες ότι λείπω από το σπίτι, έχω διακοπή ρεύματος και ξανά έρχεται το ρεύμα. Το φίλτρο θα επανέλθει στην κανονική του λειτουργία;

γαυρος
24-09-03, 14:26
Suuuuuuure !! :wink: :wink:
Ασφαλως ΝΑΙ !! :arrow:

pavloukos
24-09-03, 15:53
Ναι ή όχι δηλαδή ;
Αχ ρε γαυρε με τους γρίφους σου!

george
24-09-03, 16:07
NAI...αν κοπει το ρευμα δεν υπαρχει προβλημα.

γαυρος
24-09-03, 18:16
Η ερωτηση ηταν αν ξαναδουλευει το φιλτρο μετα απο διακοπη !!
Η απαντηση ειναι ασφαλως και ναι=ξαναδουλευει .
Που ειναι το γριφος αγαπητε? :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: