Επιστροφή στο Forum : Το ενυδρειο μου
skamanakos
09-12-10, 22:38
Πληροφορίες
Διαστάσεις:80 35 40 πανοραμικο
Όγκος:100λιτρα
Κατηγορία:
Φυτά:Ανουμπια νανα,εχινοδωρος,κρυπτοκορινες,πολυσπερμα,εχινοδωρο ς οζελοτ,τενελους και παρβουλα
Ψάρια / Άλλα είδη:11 capoeta tetrazona,3sae,1ancistrus sp3 albino και ενα μηλοσαλιγκαρο
Διακοσμητικά υλικά:ριζεα και ξυλα
(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.)υποστρωμα της τετρα και χαλικι
Φόντο:Μαυρη ζελατινα
Φωτισμός:δυο sylvania groloux 24wat η μια
Διάρκεια φωτισμού:9 ωρες
Φιλτράρισμα:tetra ex1200
Θερμοστάτης:100w
Λίπανση:seachem flourfish
Παροχή CO2:2 κιλη μπουκαλα(σημερα μπηκε):smt041:smt041
Παράμετροι:
pH:7
Γενική σκληρότητα (GH):7
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):6
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):12.5
Αλλαγές νερού:30% καθε εβδομαδα
Θερμοκρασία:26
Άλλες πληροφορίες:
Φωτογραφία:
mitsos1975
09-12-10, 22:47
Aξιοσημείωτο και αξιοζήλευτο το ενυδρείο σου και να το χαίρεσαι!
Πολλά μπράβο!:p
Μια ερωτησούλα μόνο: πόσο σου πήγε όλο το πακέτο? (με τη μπουκάλα, φυτά, φίλτρα.υπόστρωμα)
skamanakos
09-12-10, 22:53
Aξιοσημείωτο και αξιοζήλευτο το ενυδρείο σου και να το χαίρεσαι!
Πολλά μπράβο!:p
Μια ερωτησούλα μόνο: πόσο σου πήγε όλο το πακέτο? (με τη μπουκάλα, φυτά, φίλτρα.υπόστρωμα)
co2 μπουκαλα 80 ευρο(μπορουσα να βρω και φθηνοτερη αλλα θα ηταν πυροσβεστηρας)ειναι μπουκαλα για co2,μανομετρα 50,ηλεκτροβανα 40
Τα φυτα απο 5 ως 7 ευρο,φιλτρο 160ευρο
Το υποστρωμα δεν θυμαμαι.
Πολύ όμορφο φίλε κι επιτέλους ένα ενυδρείο αφιερωμένο στα φοβερά τιγράκια, τα έχω μεγάλη αδυναμία, να τα χαίρεσαι.:smt041
Το μόνο που μου χτυπάει άσχημα στο μάτι είναι ο γκρι σωλήνας (spraybar), εγώ θα έβαζα μικρότερο σε μια από τις πλαϊνές πλευρές.
Πολυ ομορφο ! Τα τιγρακια ειναι οντως φοβερα και το ενυδρειο πολυ περιποιημενο,να το χαιρεσαι:p
ωραιος...και τελεια επιλογη ψαριων...εχω και εγω ενα 80αρι με τιγρακια......ειναι τρομερα ψαρια....αλλα και λιγο ευαισθητα για αυτο προσεχε...ich,swim bladder....με τα φωτα πως τα πανε?????
skamanakos
10-12-10, 00:42
ωραιος...και τελεια επιλογη ψαριων...εχω και εγω ενα 80αρι με τιγρακια......ειναι τρομερα ψαρια....αλλα και λιγο ευαισθητα για αυτο προσεχε...ich,swim bladder....με τα φωτα πως τα πανε?????
Μονο στην αρχη ηταν καπως με τα φωτα εδω και 7 μηνες αλωνιζουν το ενυδρειο χωρις να παθουν κατι ;)
Mπραβο, πολυ καλο στησιμο! Και η ριζα φυσαει, πολυ ομορφη...
Και εμενα μου αρεσει :p
Οι εχινοδοροι οταν μεγαλωσουν ομως ... θα το πνιξουν ... ;)
skamanakos
10-12-10, 16:45
Και εμενα μου αρεσει :p
Οι εχινοδοροι οταν μεγαλωσουν ομως ... θα το πνιξουν ... ;)
πεφτει κλαδεμα ;)
πολυ ωραιο το ενυδρειο σου!!! :p
skamanakos
30-12-10, 12:07
Μερικες καινουργιες φωτο.Μπηκε αλλη μια ριζα και 9 αρλεκινοι γιατι εκει που ηταν τους καναν εξωση και δεν ειχαν που να πανε :D
ωραιο πανο ο τενελους ακομη να δωσει? περιμενω να ξερεις?????
τους αρλεκινους απο που τους πηρες? θελω ενα κοπαδακι να παρω.για πες?
το προτιμουσα με τη μια ριζα..:rolleyes:
skamanakos
30-12-10, 12:39
το προτιμουσα με τη μια ριζα..:rolleyes:
Λεω να βγαλω τα τιγρακια και να βαλω και αλλους αρλεκινους και μικρα ψαρια οπως νεον τετρα και γαριδες να σουλατσαρουν αναμεσα απο τα κλαδια.Γι αυτο την εβαλα την δευτερη.
Λεω να βγαλω τα τιγρακια και να βαλω και αλλους αρλεκινους και μικρα ψαρια οπως νεον τετρα και γαριδες να σουλατσαρουν αναμεσα απο τα κλαδια.Γι αυτο την εβαλα την δευτερη.
απλα ειναι λιγο φορτωμενο τωρα οπτικα, αλλα οτι σου αρεσει εσενα! :)
Πολύ ωραίο, μήπως όμως να δοκίμαζες με την καινούρια μόνο ρίζα αν δεν το έχεις δοκιμάσει ήδη; Και γώ το βρίσκω λίγο φορτωμένο τώρα...
skamanakos
26-02-11, 13:16
Μια φωτο απο το ενυδρειο μου οπως ειναι σημερα.Εχω βγαλει τη μεγαλη ριζα και αφησα μονο τη μικρη αλλα τωρα η ανουμπια εχει πολυ φως και δεν εχω καπου σκια να την βαλω.
Εβγαλα και τους αρλεκινους μειναν μονο τρεις που δεν μπορουσα να τους πιασω και φοβηθηκα μη τους πεθανω απο το κυνηγητο θα βγουν καποια αλλη φορα.Εχω 16 νεον 2 σαε 2 σαλιγκαρια και γαριδες.
πολυ ομορφο το ενυδρειο σου!μπραβο!τα τιγρακια με τους αρλεκινους συμβιωνουν αρμονικα?
skamanakos
26-02-11, 13:45
πολυ ομορφο το ενυδρειο σου!μπραβο!τα τιγρακια με τους αρλεκινους συμβιωνουν αρμονικα?
Οταν τα ειχα ναι μια χαρα τα πηγαιναν.Τωρα εχω μονο νεον σαε αρλεκινους που θα τους βγαλω καποια στιγμη και γαριδες
πολυ καλυτερο ετσι!!!οπως σου ειχαν πει κ πιο παλια αν μπορουσες να κρυψεις καπως το spray bar θα ηταν καλυτερο..χτυπαει στο ματι..
stefanos samos
26-02-11, 13:47
τωρα ειναι πολυ ομωρφο.........
skamanakos
26-02-11, 13:55
πολυ καλυτερο ετσι!!!οπως σου ειχαν πει κ πιο παλια αν μπορουσες να κρυψεις καπως το spray bar θα ηταν καλυτερο..χτυπαει στο ματι..
Το ειχα βαλει στο πλαι αλλα εχει πολλη ροη το φιλτρο μου και γινοταν σαν πλυντηριο.Εχει βεβαια βανακια να ρυθμισω την ροη αλλα δεν μου καθεται καλα να κλεισω την ροη γιατι νομιζω οτι θα ζοριζω το μοτερ (λεω εγω δεν ξερω αν ισχυει)
skamanakos
02-03-11, 20:45
Το εβαλα στο πλαι το σπρειμπαρ χωρις την ταπα στο τελος αλλα με μια γωνια για να κανω αναταραξη
πολυ ομορφο οταν σου φερω και το γρασιδακι θα γινει σουπερ
Γιαννης Μ5
02-03-11, 22:13
Ομορφο το ενυδρειο σου,να το χαιρεσαι.:p
παρα πολυ καλο το ενυδρειο σου!
skamanakos
12-03-11, 18:09
Και μια φρεσκια :cool:
skamanakos
13-03-11, 14:13
πολυ ομορφο :)
Τωρα που το εκανα οπως ηθελα λεω να το ξεστησω και να στησω στη θεση του ενα ντουμπαι 100 :D
skamanakos
27-05-11, 22:00
Και μια φρεσκια φωτο πριν το κλαδεψω.
Το μονο που προσθεσα ειναι ο πεχακοντρολερ weipro με ηλεκτροδιο americanmarinepoint.
alexnina065
27-05-11, 22:14
όμορφο στήσιμο και πολυ ωραία φυτά
Φιλε εισαι σε καλο δρομο παμε γερα :)
Πολύ όμορφο φίλε κι επιτέλους ένα ενυδρείο αφιερωμένο στα φοβερά τιγράκια, τα έχω μεγάλη αδυναμία, να τα χαίρεσαι.:smt041 εχω και γω φιλε !!!1 :p
Το μόνο που μου χτυπάει άσχημα στο μάτι είναι ο γκρι σωλήνας (spraybar), εγώ θα έβαζα μικρότερο σε μια από τις πλαϊνές πλευρές.
πολυ ομορφο και οταν παρουν τα φυτα τα πανω τους θα γινει τουμπανο!!!!!
πολυ ωραιο! απο το φιλτρο εισαι ευχαριστημενος; γιατι προσφατα πηρε τετρα ενας φιλος και ρωτησε τη γνωμη μου
skamanakos
28-05-11, 20:16
πολυ ωραιο! απο το φιλτρο εισαι ευχαριστημενος; γιατι προσφατα πηρε τετρα ενας φιλος και ρωτησε τη γνωμη μου
Μια χαρα ειναι δεν μου εβγαλε κανενα προβλημα.
skamanakos
03-06-11, 22:56
Και ετσι ειναι τωρα μετα το κλαδεμα.Δυο σακουλες κλαδεματα εδωσα :cool:
Πολυ ομορφο είνια
Αντε ελα την κυριακή στη συναντηση ρε :) Να γνωρίστουμε κιολας
skamanakos
26-09-11, 19:10
Καλησπερα.Ειπα να κανω το επομενο βημα και να βαλω στο ενυδρειο μου δυσκολα φυτα.Το ενυδρειο εχει 2 τ5 συλβανια γκρολουξ 24βατ σε 100λιτρα με δυκιλη μπουκαλα co2.Τα φυτα τα περιμενω απο ebay http://viewitem.eim.ebay.gr/50--Live-Aquarium-Tropical-Plants-OWN-CULTIVATION/120770067719/item?transId=771235648002.
Τι λετε θα τα καταφερουν να ζησουν στο ενυδρειο μου?
πολύ όμορφο ενυδρείο και το βελτιώνεις συνεχώς, μια χαρά θα τα καταφέρεις με τα φυτά.
peristerigeo
26-09-11, 23:34
πολυ ομορφο
Slevinakos
27-09-11, 00:06
γιατι τοσα χρηματα για το φιλτρο ενω τα ιδια λεφτα κοστιζει ολο το ενυδρειο σου? Εψαξα στο ιντερνετ για την αξια του φιλτρου 170-180 Ευρω (200-500 λιτρα). Δεν μετατρεπει το ενυδρειο σε πλυντηριο? Ρωταω καθαρα πληροφοριακα γιατι θελω να αγορασω και γω ενα ενυδρειο στα λιτρα σου 100 περιπου και ψαχνω καταλληλο φιλτρο
skamanakos
27-09-11, 16:21
γιατι τοσα χρηματα για το φιλτρο ενω τα ιδια λεφτα κοστιζει ολο το ενυδρειο σου? Εψαξα στο ιντερνετ για την αξια του φιλτρου 170-180 Ευρω (200-500 λιτρα). Δεν μετατρεπει το ενυδρειο σε πλυντηριο? Ρωταω καθαρα πληροφοριακα γιατι θελω να αγορασω και γω ενα ενυδρειο στα λιτρα σου 100 περιπου και ψαχνω καταλληλο φιλτρο
Το φιλτρο κανει 150 ευρω.Ειναι απλο γιατι αν θελησω να παρω μεγαλο ενυδρειο δεν θα χρειαζομαι καινουργιο φιλτρο ;).Εχω το σπρειμπαρ στο πλαι με ανοιχτη την ακρη του ετσι δεν γινεται πλυντηριο.Εχει βανακια που μπορεις να ελατωσεις την ροη.
skamanakos
28-09-11, 19:18
Σημερα που γυρισα απο τη δουλεια ειδα πολλα αυγα πανω σε φυλο βαλισνεριας.Επειδη δεν εχω αλλο ενυδρειο να τα μεταφερω τα εβαλα μεσα σε μικρο ταπερ και το εκλεισα με τουλι.Το εβαλα μεσα στο ενυδρειο ετσι δεν θα μπορουν να τα φανε οι γαριδες.Τα αυγα ειναι απο τα κορυ.Τι λετε θα δω αραγε ουριτσες?Φωτο θα βαλω αργοτερα.
skamanakos
28-09-11, 19:50
Να και οι φωτογραφιες
Χωρις ροη στο ταπερ θα πιασουν φουνγκους θα πρεπει να βαλεις μια αεραντλια να υπαρχει ροη ... Δεν εχεις ενα κουβα και ενα θερμοστατη να τα βαλεις εκει? :confused:
skamanakos
08-07-12, 22:58
Ετσι ειναι τωρα
Πολυ καλο είναι , ειδικά και με τα φυτα τώρα που το πήρανε πάνω τους .... Μπράβο , καλη συνέχεια !
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.