PDA

Επιστροφή στο Forum : Προσοχή, τα ψάρια πηδάνε


pavloukos
02-02-03, 19:03
Έκανα που λέτε σήμερα την καθιερωμένη εβδομαδιαία αλλαγή του 15% του νερού, καθάρισα το φίλτρο, κλάδεψα τα ceratophylum και σιφωνάρισα στον βυθό ... προς μεγάλη μου έκπληξη ενώ τελείωσα και είμουν έτοιμος να βάλω το καπάκι του ενυδρείου, βλέπω μια μαύρη φιγούρα στο πάτωμα ... δεν ήταν άλλο από ένα cardinal το οποίο ούτε καν ξέρω πως κατέληξε εκεί!!!!!! Έχω τα μαύρα χάλια μου!!! Να ψόφαγε από στρες, από αρρώστεια καημός δεν ήταν ... αλλά να βρεθεί στο πάτωμα και χωρίς να καταλάβω πως ... !!! Βέβαια μεγάλη πιθανότητα να τον ρούφηξε το σιφώνι όταν το έβγαζα έξω ... αλλά και αυτό το αθεόφοβο ... δεν μπορούσε να κρυφτεί πουθενά ... 112 λίτρα είναι αυτά ... ολόκληρο σιφώνι ήταν μέσα ... τον έφαγε τελικά η περιέργεια και η δική μου απροσεξία! Θα απαλύνω τον πόνο μου με shopping therapy αύριο στο pet store!
Εσάς έτσι στραβές σας έχουν τύχει με τα ψαράκια σας; Τουλάχιστον να μην νοιώθω μόνος μου ρε γαμότι.

γαυρος
02-02-03, 19:08
τι τοθελες μωρε κουζουλε συντεκνε το σιφωναρισμα σε ενα μηνα στημενο ενυδρειο???σετρωγε τιποτα???αχ..κατι σε ετρωγε αλλα δε μπορω να το πω. :oops: ..διαολε τ'ς απολυμαρες σου !! :oops: :lol:
κι αφου εχεις τοσο μικρα ψαρακια :cry: βαλε ενα ρημαδι κομματι καλσον η ενα υφασμα η κατι τις με αραιη υφανση να μπορει να ρουφαει απο το βυθο :wink: ,αλλα να μη ρουφαει ψαρια!! :shock: :shock:

pavloukos
02-02-03, 19:17
:( :( :( :( :cry: :cry: :cry:

Emmanuela
03-02-03, 14:13
Eιχα παθει και εγω κατι παρομοιο με ενα πολυ αγαπημενο μου ψαρι...
Ηταν ενα apistogramma agazizi, το οποιο το ειχα βαλι στο ενυδειο νοσοκομειο διοτι ηταν αρρωστουλη. Και ενω ειχε σχεδον συνελθει υστερα απο 1 βδομαδα και θεραπεια, ξεχασα μισανοιχτο το καπακι, και οταν γυρισα σπιτι τον βρηκα στο πατωμα.... :cry: :cry: :cry:

vsavvas
03-02-03, 14:24
To ίδιο σε ένα 15λτ με ένα αρλεκινο - βρέθηκε με το συφωνάρισμα 2 μέτρα μακριά.

Odoiporos
03-02-03, 14:52
ο fighter μου (Betta Splendens) o Τριτων, εκανε αλμα εξω απο το ενυδρειο και τον βρηκα 5 λεπτα μετα στο πατωμα περιπου 4 μετρα μακρυα! κοντα στη πορτα !!! μηπως προσπαθουσε να μου πει κατι?? :? :lol: εκανα αλλαγη νερου αλλα η φυση με φωναξε :? οταν επεστρεψα στο ενυδρειο κοιταξα για να τον δω και δεν τον εβρισκα, αναρωτηθηκα που μπορει κα κρυφτηκε. μετα πολλα λεω καπου θα εχει χωθει και θα ηρεμει. γυρνωντας να φυγω το ματι μου επιασε μια μικρη κινηση στα 4 μετρα. προς στιγμη μου φανηκε για νυχτοπεταλουδα αλλα δεν ηταν! πλησιαζω και τι να δω :shock: ο Τριτωνας ηταν εκει! εχει στεγνωσει και ισα αναπνεε. πιανω ενα μεγαλο ποτηρι με νερο απο το ενυδρειο και τον τον βαζω μεσα. το γεμισα τοσο ωστε να μπορει να αναπνευσει και να ειναι και μεσα στο νερο για να συνελθει. πιστευω ολοι εχουμε γκανκστερικες ταινιες οπου βγαζουν τον τυπο απο το νερο και αναπνεει γρηγορα, καπως ετσι ηταν και ο Τριτων! μετα απο 10 λεπτα ηταν ολα παλι κανονικα! νοιμζα οτι δεν θα τα καταφερει αλλα τελικα ουτε γατα ουτε ζημια. πρεπει να τον εσωσε το οτι μπορει λογω του λαβυρινθου και αναπνεει καθαρο αερα απο την επιφανεια. εκτοτε δεν ξανασκεφτηκε να κανει αλμα και εγω εχω παντα κλειστο το καπακι :D

pavloukos
03-02-03, 16:30
Είσαι τυχερός (και φυσικά το ψάρι σου) ... εμένα θα ήταν πάνω από 10 λεπτά έξω ... τον έβαλα ξανά στο ενυδρείο αλλά ήταν αναίσθητος :(
Αιωνία του η μνήμη.

sot-zoe
03-02-03, 16:32
Εμενα μου εφυγε ενας ολοκληρος αστακος , μεγαλωμενος πολυ , γιατι ειχα αφησει μισανοιχτο το καπακι :D :D :D και εκοβε βολτες στην κουζινα .
Προσοχη λοιπον ολοι μας :) :)

Giorgos
03-02-03, 19:40
Λέω να μην σας πω πόσες φορές έχουν πηδήξει έξω από το ενυδρείο τους (δυστυχώς όμως μέχρι το πάτωμα) μερικά ψάρια (Astronotus ocellatus, P. octafasciatum - εννοείται ότι τα έσωζα) από την μεγάλη τους επιθυμία να πάρουν το φαϊ από το χέρι μου πριν φτάσει στην επιφάνεια! :oops:

BILAS
04-02-03, 00:42
Eνα απο αυτα τα ριμαδια :twisted: (Astronotus ocellatus) :twisted: που αναφερει ο Giorgos το κυνηγουσα μεσα σε ενα σπιτι περιπου 2 λεπτα και μου ειχε ξεσκ.. :oops: :oops: τα χερια στην προσπαθεια μου να το πιασω.Τελικα ξανα μπηκε μια χαρα μεσα στο ενυδρειο δεν ξερω αν το κανει ακομα να σας πει ο Giorgos , αυτος το πηρε απο τον φιλο μου 8) 8) 8) 8) 8) 8) ( :twisted: :twisted: :twisted: το ξεφορτωθηκαμε χεχεχε :twisted: :twisted: :twisted: )

mikenuke
14-09-03, 02:51
:) :cry:
Xa ειχα και γω την ιδια ιστορια προσφατα!

Μια φιλη μου αγορασε 2 ψαρια και μια γυαλα! Το ενα χρυσοψαρο το αλλο μονομαχος! Ημαρτον...ο μαγαζοτορας τις ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα...ειναι δυνατον? Σε μια γυαλια των 5 λιτρων το πολυ?
Τα ψαρια φαγωνονταν...το χρυσοψαρο ετρωγε πολυ ξυλο.
Οποτε την δευτερη μερα με παιρνει τηλεφωνο και μου λεει "το και το" ελα να σου δωσω το ενα, γιατι δεν γινεται.
Εγω δεν ειχα και πολυ ορεξη να φορτωθω ενα χρυσοψαρο αλλα, μιας και ειχα εξεταστικη λεω για παρεα ας το ιοθετησω! Του βγαλα και ονομα, ο "Μελέτης" λογω της μελετης που θα εριχνα!
Για να μην τα πολυλογω εκανα βλακεια επειδη γεμιζα πολυ την γυαλα του και δεν αντεξε τον πειρασμο...οποτε μετα απο 4-5 μερες ο Μελέτης την εκανε για μια βραδυνη βολτιτσα. και το πρωι τον βρηκαμε στεγνο στο πατωμα.

Κριμα...και ειχα μεγαλα σχεδια για τον τυπο, ηθελα να του κανω ενα μεγαλουτσικο ενυδρειο. Με γλυτωσε απο τα εξοδα μαλλον!

Αυτα!Συμπερασμα παντα καπακι. :? αληθεια τωρα που εχω ενα μολυ σε καραντινα γιατι δεν του εχω καπακι? :shock: :?

Obelix(Reifen)
14-09-03, 13:48
Μπα δεν είναι τίποτα εγώ έβαλα τα limia να κρατάνε παρέα στον μονομάχο για να μην πηδήξει και τελικά από 9 έμεινα με 4 (όλα έκαναν άλμα αλλά έτυχε να είμαι εκεί ,ευτυχώς έμεινε ένα αρσενικό) σε αντίθεση o μονομάχος ζει και βασιλεύει και με μηδενικές τάσεις αυτοκτονίας . :evil:

sv2fpi
14-09-03, 22:14
Εγω να δειτε τι επαθα με ενα Pacu που εχω.
Μια ωραια νυχτα περιπου κατα τις 2 ακουμε βηματα μεσα στο σπιτι,
με ξυπνησε η γυναικα μου νομιζωντας οτι καποιος ειχε μπει για αρπαχτη ,μετα απο 10 - 15 λεπτα και αφου συνεχιζοταν τα βηματα αρπαζω κατι στα χερια και πεταγομαι , βρε απο εδω ο κλεφτης απο εκει ο κλεφτης τιποτα ,πως παω να κλεισω το φως και αφου περασαν περιπου 5 λεπτα ακομα ακουω βηματα παλι και καθομαι και ψαχνω , τελικα ο κλεφτης ηταν το pacu που ειχε μαλωσει με ενα blue acara και βγηκε απο το νερο περιπου 2m μακρια. Περιτο να πω οτι ηταν μες τα αιματα , τον πηρα τον καθαρισα γρηγορα και τον εβαλα παλι μεσα. Ολη τη νυχτα την εβγαλε ανασκελα "παει ο φιλος μου" λεω. Το μεσημερι μετα την δουλεια τον ειδα να κανει και παλι βολτα μεσα στο ενυδρειο λες και δεν ειχε συμβει τιποτα. 20 λεπτα εκτος νερου με αιματα και εζησε εχει πολυ κουραγιο αυτο το ψαρι και ειναι και η αδυναμια μου .

batza
15-09-03, 00:52
Τι μου λετε σιναδελφει :? :? :? :? ευτιχος δεν ειχα μεχρι τορα τετιου ιδους τραγικη εμπιρια :roll: :roll: :roll: . Ολο το καλοκερι τα ενυδρειαμου τα ειχα ξεσκεπαστα και τα βραδια πριν με παρει ο υπνος καπιες φορες ακουγα κατι βαρβατες αναταραξεις και σταγονες νερου να πευτουν στο πατομα και ελεγα, λες :?: :roll: μπα αποκλιευε και κιμομουν σαν πουλακι 8) 8) . Ευτιχος που μου επισιμανατε τον κινδινο και θα λαβω τα μετραμου :idea: :idea: :wink: