PDA

Επιστροφή στο Forum : Νεκρός αραγωνιτης σε malawi.

greenjanek
08-12-10, 13:58
Εχω βάλει νεκρό αραγωνιτη στο ενυδρείο μου στο οποίο έχει κιχλιδες. Θα ζωντανέψει ποτέ ; Εκτός απο τον να προσθέσω λίγο ζωντανό αραγωνιτη τι αλλο μπορώ να κάνω για να επισπεύσω την διαδικασία ; Τέλος σε τι είναι καλύτερος ο ζωντανός αραγωνιτης ;

Κλεόβουλος
08-12-10, 14:22
Αν είχες θαλασσινό θα ζωντάνευε ;)
Σε malawi ενυδρείο βάζουμε (συνήθως σε μορφή άμμου,στον βυθό)αραγωνίτη για να ανέβουν οι σκληρότητες (συν τω χρόνω) ;)

greenjanek
08-12-10, 19:36
Ναι γιαυτό έβαλα αραγωνιτη, απλά νόμιζα ότι ζωντανεύει και σε γλυκό νερό.

Πάνος
08-12-10, 23:42
η λεξη 'ζωντανευω" σημαινει οτι φιλοξενω βακτηρια και αλλους μικροοργανισμους...οποτε και ο δικος σου θα ζωντανεψει στο γλυκο. αλλα αν παρεις ζωντανο για θαλασσινο ενυδρειο σημαινει οτι εχει και βακτηρια για θαλασσινο που στο γλυκο θα πεθανουν. οποτε μη σε απασχολει..παρε νεκρο και θα ζωντανεψει μονος του. ;)

zipo
09-12-10, 00:39
Ρε παιδιά,άσχετο με το ποστ,αλλά σε εμένα γιατί δεν έχει ανεβάσει τις σκληρότητες?Γιατί όλα τα παράξενα εδώ?

greenjanek
09-12-10, 08:18
@zipo, πληροφοριακά και μονό τι χρώμα και κοκκομετρια εβαλες ;
Ps Demasoni έχω και εγώ.

zipo
09-12-10, 10:47
@zipo, πληροφοριακά και μονό τι χρώμα και κοκκομετρια εβαλες ;
Ps Demasoni έχω και εγώ.
Εγώ έβαλα αυτόν (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=697).Αλλά βρωμίζει εύκολα στα σημεία που η κυκλοφορία είναι πιο μικρή,οπότε προτείνω και αυτό (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1839)που είναι λίγο πιο σκουρόχρωμο στην πραγματικότητα.Κάνε και μια παρουσίαση του ενυδρείου να το δούμε.Από τη φωτογραφία φαίνεται κουκλί.

Πάνος
09-12-10, 11:01
Ρε παιδιά,άσχετο με το ποστ,αλλά σε εμένα γιατί δεν έχει ανεβάσει τις σκληρότητες?Γιατί όλα τα παράξενα εδώ?
δεν ειναι παραξενο σκεψου οτι λιτουργει σαν buffer περισσοτερο. αν ανεβαζε διαρκως σκληροτητες δε θα ειχαμε σταθερες τιμες και αυτο ειναι κακο για τα ενυδρεια μας...
βρισκεται σε μια κατασταση δυναμικης ισορροπιας ωστε αν οι σκληροτητες-πεχα πεσουν....αυτος "λιωνει" και επαναφερει τις τιμες σε αυτες τις ισορροπιας...οπως λειτουργει ενας ριακτορας π.χ. σε θαλασσινο ενυδρειο...καπως ετσι σκεψου το. ;)

zipo
09-12-10, 11:05
δεν ειναι παραξενο σκεψου οτι λιτουργει σαν buffer περισσοτερο. αν ανεβαζε διαρκως σκληροτητες δε θα ειχαμε σταθερες τιμες και αυτο ειναι κακο για τα ενυδρεια μας...
βρισκεται σε μια κατασταση δυναμικης ισορροπιας ωστε αν οι σκληροτητες-πεχα πεσουν....αυτος "λιωνει" και επαναφερει τις τιμες σε αυτες τις ισορροπιας...οπως λειτουργει ενας ριακτορας π.χ. σε θαλασσινο ενυδρειο...καπως ετσι σκεψου το. ;)
Άρα,δε συνεπάγεται απαραίτητα αύξηση του ph,αν δεν έχουμε κάτι το ασβεστολιθικό μέσα στο ενυδρείο,σωστά?Γιατί σε εμένα το ph είναι εκεί που ήταν. :(