PDA

Επιστροφή στο Forum : Ηρθαν τα αγρια να διωξουν τα ημερα...


Entreri1221
30-01-03, 03:46
Ο polleni σε ενα αλλο τοπικ γραφει τα παρακατω για την συμπεριφορα των κιχλιδων του.

Για τις κιχλίδες γενικώτερα ισχύει ότι μπαίνουνε στο ενυδρείο όλες μαζί ή πρώτα οι ήμερες και μικρές και μετά οι μεγάλες και άγριες. Το ανάποδο ουδέποτε ευτύχησε.

Το 25 εκατοστών P.managuensis ουδέποτε πείραξε τον 9 μόλις εκατοστών συγκάτοικό του γιατί τον βρήκε μέσα στο ενυδρείο όταν μπήκε. Το ανάποδο απλά δεν γίνεται.

Τα μικρά pollenάκια (4-6 εκατοστά) βρήκαν όταν μπήκαν στο ενυδρείο τους κάτι νεογέννητα Copadichromis (1 εκατοστό) που μας ξέφυγαν όταν το αδειάζαμε. Ουδέποτε ασχολήθηκαν μαζί τους. Μα ουδέποτε. Αντίθετα, όταν έβαλα κάτι SAE 2,5 εκατοστών αφηνίασαν: τα κυνήγησαν, τα λύσσαξαν, τα έφαγαν στο τέλος. Και όλα αυτά σε 10 λεπτά.

Εβαλα τις προάλλες έναν δίσκο (leopard something) που μούδωσε ο Νίκος (Kroud) και ήταν αφεντικό στο ενυδρείο του, μέσα στο δικό μου ενυδρείο το οποίο είχε μικρότερους σε μέγεθος δίσκους. Ε, αυτός ο δίσκος, δύο εβδομάδες τώρα είναι κρυμμένος μέσα στα φυτά και τρώει στα κρυφά.
Συμφωνω με ολα αυτα αλλα προσθετω οτι μερικες φορες παιζει ρολο και ο χαρακτηρας του καθε ψαριου γιατι και στα ψαρια υπαρχουν καλοι και κακοι οπως σε εμας τους ανθρωπους.
Θα σας πω μερικες δικες μου παρατηρησεις σε σχεση με νεοφερμενα ψαρια και μετα απο αυτες θα ηθελα να ακουσω και αλλες απο εσας.Μου αρεσε τοσο πολυ αυτο το θεμα για αυτο ξεκινησα και αυτο το τοπικ χωρις να θελω να χαλασω το αλλο με τους δισκους.
Παμε λοιπον απο την αρχη.

(1)
Παλιοτερα στο διακοσαρι ενυδρειο μου ειχα ενα firemouth στα 5εκ (Α) μετα απο 1μηνα εβαλα αλλο ενα στα 7εκ(Β) τα πραγματα πηγαν οπως θα επρεπε να πανε το Α δηλαδη εκανε την ζωη του Β κολαση και το ειχε στην γωνια αυστηρα περιορισμενο.
Επειδη ημουν στη φαση των American boards (fuckin overstocking και Αγιος ο Θεος δηλαδη)Αποφασιζω να βαλω και ενα πρασινο σεβερουμ 5 εκ(Γ) οποτε εχουμε το λογικο Α>Β,Γ αλλα τα περιεργα αρχιζουν τωρα το Β<Γ εδω μπορουμε να πουμε οτι το δευτερο firemouth ηταν απλα ηλιθιο.Μετα απο δυο βδομαδες βαζω ενα χρυσο σεβερουμ στα 4 εκ.(Δ) και εδω συμβαινει το απιστευτο Α=Δ(αληλοχτηπιοντουσαν που και που αλλα κανενας δεν εκανε πισω) και Δ>Β,Γ παρολο που το χρυσο σεβερουμ ηταν το μικροτερο ψαρι στο ενυδρειο και το πιο νεοφερμενο.Εδω το μονο που μπορω να πω ειναι οτι ηταν απο την φυση του πολυ επιθετικο.Τελικα το μονο ψαρι που κρατησα ηταν το (Γ) το πρασινο σεβερουμ,τα αλλα πηγαν απο εκει που ηρθαν στο πετ-σοπ δηλαδη .Επειδη βαρεθηκα να γραφω και ειναι και αργα αυριο θα σας πω τα παραξενα που συμβαινουν με τα μαλαουι αυτες τις μερες στο 470αρι μου.

batza
30-01-03, 10:46
Στο 200 λιτ ενυδρειο που ξεκινισα ειχα μαλαουι και τανγκανικα μαζι , συνολον τα ψαρια ητν 20 . Αργοτερα γενιθηκαν καποια ν μπριχαρντι και οι γονεις πασχιζαν να τα περοστατευσουν .Παραλιλα ειχε αρχισει να γενοβολαει και η ρεντ τοπ ζεμπρα, τα υβριδιακια της. Στο ενυδρειο γινοταν χαμος αρχιγος, αρχιγος ηταν ενα μεγαλο αρσενικο ζεμπρα , τα μπριχαρντοι τα καιμενα δεχονταν σινεχια επιθεσεις απο τον τιπο. Μετα απο αφτον ελινε κι εδενε ο πατερας κ αφρα, ο οποιος τις ετρογε απο τον αρχιγο και στο τελος καταντισε να μενει ολη την ιμερα κριμενος στη σπιλιατου, μονο για φαι και για τρελιτσες εβγενε :wink: Τα μπριχαρντι ηταν επισεις πολυ επιθετικα με τα υπολιπα ψαρια.Καποια στιγμη τα ξεχοριασα, σταδιακα βεβεα.Στο 520 λιτ εβαλα τα μαλαουι. Στο προτο γκρουπ εβαλα τον πατερα κ αφρα με τα υβριδιακια του. Οταν εβαλα τον αρχιγο μετα απο λιγο κερο μεσα, εγινε της κακομιρας,ο πατερας αρχισε να τον χτιπαει αλιπιτα, τελικα μετα απο δυο ωρες περιπου ισιχασαν.Απο εκι και ιστστερα ξαναπιρε το πανο χερι ο ζεμπρας αλλα τα πραγματα ειναι παρα πολυ ιρεμα, κανενα ψαρι δεν τσακονετε με κανενα, παραδισος το ενυδρειο :roll: :roll: :roll:

Entreri1221
02-02-03, 03:03
Παμε τωρα στα Μαλαουι( δεν θα ειμαι τοσο αναλυτικος οσο στο πρωτο μου ποστ).Τα πρωτα ψαρια που ειχα βαλει ηταν dimidiochromis και cyrtocara μετα απο 2 εβδομαδες εβαλα ενα ζευγαρι protomelas taeniolatus και υστερα απο αλλες δυο 2venustus και 4lithobates.Το αρσενικο protomelas(περναγε τα αλλα τουλαχιστον 3εκ)εγινε αρχηγος και τα venustus εχουν αρχισει να τυρανανε τα αλλα ψαρια παρολο που μπηκαν αρκετο καιρο μετα.
Μεχρι και οι lithobates που υποτιθεται ειναι πιο ειρηνικα ψαρια κηνηγανε τα cyrtocara .