PDA

Επιστροφή στο Forum : κλάδεμα ceratophylum demersum


pavloukos
29-01-03, 00:40
έψαξα στο board αλλά δεν βρήκα τίποτα ... ίσως δεν έψαξα καλά;
τεσπα, πείτε μου αν κάνω λάθος ... κόβουμε όπου βρούμε και ξαναφυτεύουμε;

annivas2000
29-01-03, 01:07
Ναι......

pavloukos
30-01-03, 23:56
Μήπως ξέρετε να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες για την ανάπτυξη του ceratophylum. Τι εννοώ; Αυτό που αγόρασα ήταν τεράστιο και 3-4 κοτσάνια έχουν λυγίσει σε κάποιο σημείο το οποίο έχει ελαφρώς μαυρίσει (στον κορμό) και είναι έτοιμο να κοπεί από μόνο του. Πες ότι το κόβω από αυτό το σημείο και το ξαναφυτεύω ... από πού θα αναπτυχθεί; από πάνω ή από κάτω;
Υποθέτω ότι αυτό αναπτύσσεται από την ψηλότερη 'φούντα' του, σωστά;

tomeye
31-01-03, 10:46
Γιατι δεν δοκιμαζεις να το αφησεις να αιωρειται στην επιφανεια. Αυτο το φυτο δεν εχω ακουσει να χρειαζεται φυτεμα. Ασε που αν το αφησεις στην επιφανεια δεν θα εχεις προβλημα με την αναπτυξη του αλλα με το ποσο συχνα θα το κλαδευεις.

pavloukos
31-01-03, 14:14
στην αρχή έτσι το είχα αλλά μετά το φύτεψα για να καλύψω κενά και να δημιουργήσω κρυψώνες για τα μικρότερα ψάρια

Obelix(Reifen)
31-01-03, 14:23
Για κοιτά και πες μου αν το φυτό σου μοιάζει με αυτό στο Link στο τέλος της σελίδας (που παρεμπίπτοντος μου άρεσε παρά πολύ) γιατί αυτό που λες<3-4 κοτσάνια έχουν λυγίσει σε κάποιο σημείο> μου φαίνεται περίεργο.

http://www.malawicichlidhomepage.com/aquainfo/paratilapia_polleni4.html

Αν είναι το ίδιο η κάποιο άλλο τότε κρατάς το κομμάτι του φυτού που είναι υγείες και πετάς το υπόλοιπο(συνήθως η κορυφή του φυτού).Αν το φυτό πάνω από το σημείο που έχει μαυρίσει είναι υγείες και θέλεις να το κρατήσεις δεν θα το κόψεις στο σημείο που έχει μαυρίσει αλλά λίγο πιο πάνω.
Εγώ δεν το φυτεύω γιατί μετά από λίγο χαλάει το κομμάτι που είναι χωμένο μέσα στο χαλίκι αλλά το αφήνω να επιπλέει ,παλιότερα έπαιρνα ένα μεταλλικό έλασμα που έχουν κάποια φυτά που πωλούνται σε ματσάκι έφτιαχνα ένα δαχτυλίδι και πέρναγα 2-3 κλωνάρια από μέσα ,το έκρυβα πίσω από μια πέτρα και φαινόταν σαν να το είχα φυτέψει.

pavloukos
31-01-03, 14:50
ναι αυτό είναι το φυτό... όσον αφορά το μαύρισμα ... είναι ένα πολύ μα πάρα πολύ μικρό κομμάτι του κορμού κοντά στην κορυφή που έχει μαυρίσει και φαίνεται ότι θα ξεκολλήσει

δεν τα αφήνω να επιπλέουν γιατί όλα πάνε πάνω στην επιφάνεια ... σκέφτηκα την άλλη πατέντα, να πάρω 5-6 κλαδάκια και να τα δέσω ματσάκι με μια κλωστή, της οποίας θα φεύγει ένα άκρο που θα δεθεί σε μια μικρή πέτρα την οποία στην συνέχεια βυθίζω μέσα στο υπόστρωμα ... οι κάτω άκρες του φυτού δεν θα είναι μέσα στο χαλίκι ... βάζω το δημιούργημα πίσω από μια μεγάλη πέτρα/βράχο ή ξύλο και φαίνεται σαν να έχουν φυτευτεί :)