Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Tα ΦΩΤΑ ΣΑς επι των σκιμμερ και οχι μονο

safetyzone
07-12-10, 14:01
δυστυχως ενα 60 λιτρο δν ικανοποιει τις προθεσεισ μου για τις κιχλιδες οποτε λεω να στραφω αλλου.ηθελα να διευκρινησω πρωτα οτι αν αποφασισω να κανω το θαλλασινο θα βαλω μανιταρια ****** κοραλια αλλα και σκληρα,συνεπως η παρουσια ενος σκιμμερ κρινεται απαραιτητη.τωρα το δίλημμα που εχω ειναι το εξης:αξιζει να παρω συμπ για το 60λιτρο ωστε να βαλω εκει φιλτρο και σκιμμερ?δν θελω με τιποτα να παρω εσωτερικο σκιμμερ γιατι θα χαλασει την αισθητικη του ενυδρειο και γενικα θελω να φαινεται το πολυ μονο ο κυκλοφοριτης και ο θερμαντηρας ωστοσο και ενα κρεμαστο φιλτρο δν θα με ενοχλουσε.το ενυδρειο ειναι αυτο
http://www.juwel-aquarium.de/en/rekord.htm
μοντιφιεσ του τυπου τρυπα στο καπακι για να μπει το φιλτρο δεν θα ηθελα να τις κανω γιατι δν ξερω να ανοιγω τρυπες σε καπακια και φοβαμαι οτι θα κανω καμια βλακεια.επισης ηθελα να ρωτησω πια ειναι η αναλογια του βραχου και του αραγωνιτη με τα λιτρα?εκτος απο σκιμμερ κυκλοφοριτη και φιλτρο θα χρειαστω τεστ αμμωνιας νο2 νο3 po4 και τι αλλο ?
-------------------------

αα και κατι ακομα ο πετ σοπας που μου εδωσε το sicce 25 ειχε και αυτος και αλλα εκει ενα εκ των οποιων το εκανε θαλασσινο.εχει χημικη βιολογικη kαι μηχανικη φιλτρανση.επισης του εχει βαλει 6 κιλα βραχο+αραγωνιτη.επισης του εβαλε αν θυμαμαι καλα 1 νταμσελ και 2 κλοον(πολυ ιχθυοφορτοση).λετε να τα καταφερω αν βαλω μονο 2 κλοον η μανιταρια και αλλα μαλακά κοραλια?
-------------------------
αντε πειτε τιποτα

Πάνος
10-12-10, 19:53
δυστυχως ενα 60 λιτρο δν ικανοποιει τις προθεσεισ μου για τις κιχλιδες οποτε λεω να στραφω αλλου.ηθελα να διευκρινησω πρωτα οτι αν αποφασισω να κανω το θαλλασινο θα βαλω μανιταρια μαλακά κοραλια αλλα και σκληρα,συνεπως η παρουσια ενος σκιμμερ κρινεται απαραιτητη.απαραιτητη δεν ειναι αλλα θα σου λυσει τα χερια. ελαττωνεις κατα πολυ τις αλλαγες με αυτο καθως αποβαλλει πολυ οργανικη υλη που αν δεν ηταν αυτο θα εμπαινε στον κυκλο του αζωτου αυξανοντας τα νιτρικα ραγδαια.τωρα το δίλημμα που εχω ειναι το εξης:αξιζει να παρω συμπ για το 60λιτρο ωστε να βαλω εκει φιλτρο και σκιμμερ?δν θελω με τιποτα να παρω εσωτερικο σκιμμερ γιατι θα χαλασει την αισθητικη του ενυδρειο και γενικα θελω να φαινεται το πολυ μονο ο κυκλοφοριτης και ο θερμαντηρας ωστοσο και ενα κρεμαστο φιλτρο δν θα με ενοχλουσε.αν και ακουγεται υπερβολικο σαμπ σε 60λλιτρο..εντουτοις ειναι και ενας τροπος να αυξησεις τα λιτρα σου. ;)το ενυδρειο ειναι αυτο
http://www.juwel-aquarium.de/en/rekord.htm
μοντιφιεσ του τυπου τρυπα στο καπακι για να μπει το φιλτρο δεν θα ηθελα να τις κανω γιατι δν ξερω να ανοιγω τρυπες σε καπακια και φοβαμαι οτι θα κανω καμια βλακεια.επισης ηθελα να ρωτησω πια ειναι η αναλογια του βραχου και του αραγωνιτη με τα λιτρα? ζωντανος βραχος τουλαχιστον στο 10% των λιτρων...δηλαδη χρειαζεσαι τουλαχιστον 6 κιλα. ολα βεβαια ειναι σχετικα απο το τι θελεις να κανεις. εκτος απο σκιμμερ κυκλοφοριτη και φιλτρο θα χρειαστω τεστ αμμωνιας νο2 νο3 po4 και τι αλλο ? αλατι φυσικα, ανθρακα αντιφωσφορο για μεσα στο φιλτρο (δε χρειαζεσαι φιλτρανση ουσιαστικα γιατι το φιλτρο σου ειναι ο βραχος.)...ΑΟ εχεις??
λετε να τα καταφερω αν βαλω μονο 2 κλοον η μανιταρια και αλλα μαλακά κοραλια?
ναι σε 60 λιτρα μπορεις να κρατησεις ενα ζευγαρι μικροσωμους κλοουν οπως percula, occelaris, perideraion.
διαβασε και τα υπομνηματα στις κατηγοριες των θαλασσινων. ;)