PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλγη ... καλως ωρισες


george
28-01-03, 00:30
Και να που εμφανιστηκε αλγη και απο εδω :evil: :twisted:
Και ειχα πει οτι θα γλιτωνα στο ενυδρειο με τις κιχλιδες απο δαυτην !
Αρχισε να εμφανιζεται στις κορυφες απο τις πετρες,στο backround και λιγο στα τζαμια.
Εχει καφεκιτρινο χρωμα και τα ψαρια αρχισαν ηδη να τσιμπολογανε (αυτο ειναι καλο γιατι τα mbuna τρεφονται απο αυτη).
Οι μετρησεις του νερου ειναι ΟΚ.
Να μειωσω τις ωρες φωτισμου ;;; Δεν θελω να εχω προβληματα με αλγη (περα απο την φυσιολογικη που ειναι καλοδεχουμενη).
Η ποσοτητα της τροφης ειναι επισης κανονικη.
Επισης παρατηρησα οτι υπαρχουν στο νερο αρκετα αιωρουμενα τα οποια δεν καθαριζουν ποτε ! Ειναι ενοχλητικο αλλα αφου τα ψαρια σκαβουν συνεχεια...σηκωνουν και οτι εχει καθησει στον βυθο.
Στις εισοδους των φιλτρων εχω βαλει τα ειδικα σφουγγαρακια ετσι ωστε να γινεται ενα υποτυπωδες προφιλτραρισμα ετσι ωστε να μην μπουκωνουν τα φιλτρα.

soza
28-01-03, 00:38
εγω θα προτηνα να εβγαζες αυτα τα σφουγγαρακια, και στην πρωτη θεση του φιλτρου να εβαζες υαλοβαμβακα :wink:

george
28-01-03, 00:47
εγω θα προτηνα να εβγαζες αυτα τα σφουγγαρακια, και στην πρωτη θεση του φιλτρου να εβαζες υαλοβαμβακα :wink:

Εχω 2 φιλτρα...ενα 2227 στο οποιο προφανως δεν μπαινει τιποτε αλλο εκτος απο eheimsubstrat ενω το αλλο (2217) εχει τα προτεινομενα απο την eheim :
http://www.eheim.de/eheim/images/faq/FM_2217.JPG

Tα σφουγγαρακια ... νομιζω οτι εξηγησα τον λογο που τα εχω βαλει.

Obelix(Reifen)
28-01-03, 07:36
Τα σφουγγαράκια σου μου άρεσαν και σε μένα αλλά όταν λες ότι ψαράκια σου σκάβουν και ότι έχεις άλγη που προσπαθείς να την σκοτώσεις τότε αυτά τα σφουγγαράκια θα χρειάζονται πολύ συχνό καθάρισμα αλλιώς θα σου μειώνουν την απόδοση των φίλτρων.
Θα σου πρωτινά (ίδιος τώρα που κανείς <θεραπεία > για την άλγη) και για τα δυο φίλτρα σου την διάταξη που δίνει η Eheim αλλά με μια μικρή διάφορα .Πρώτο στρώμα το Filterkirssen από επάνω ένα σφουγγαράκι το υπόλοιπο Substrat και τέλος Synth.Σε μένα με Eheim ecco μου δούλεψε κάτι περισσότερο από άψογα.
Eheim pro μόνο με substrat?
Όσο για την άλγη γιατί δεν βάζεις καμία λάμπα παραπάνω να φύγει η συγκεκριμένη άλγη και θα αρέσει και στα ψαριά σου.(IMO :οχι Coolwhite)

george
28-01-03, 10:23
Noμιζω οτι ο φωτισμος ειναι υπεραρκετος για κιχλιδες.
Οσο για αυτο που λες...οτι : Θα σου πρωτινά (ίδιος τώρα που κανείς <θεραπεία > για την άλγη) και για τα δυο φίλτρα σου την διάταξη που δίνει η Eheim
να σου θυμισω οτι στο 2227 δεν μπαινει αλλο υλικο εκτος απο substrat (ειναι wet/dry)

Discos
28-01-03, 13:27
Φιλε μου δεν εχεις προβλημα(λογικα...).Εχω βαλει 2 Malawi ενυδρεια τους τελευταιους 6 μηνες και ειδα το ιδιο πραγμα και στα 2.Στην αρχη μετα απο κανα δυο εβδομαδες αρχιζουν δειλα δειλα οι πρωτες καφε αλγες,ενω ο φωτισμος -1 watt ανα 3 λιτρα,λαμπα φυτων και λαμπα γενικη-ηταν 8 ωρες με χρονοδιακοπτη.Προληπτικα το ανεβασα στις δεκα ωρες.Μετα απο κανα μηνα(!) ειδα τις πρωτες πρασινες αλγες.Η καφε γινοταν πρασινη!!Ε τωρα ενα εξαμινο μετα απο το αρχικο στησιμο οι πετρες μου εχουν μια πρασινο σκουρα ωψη και εννοιται κανουν και φωτοσυνθεση.
Οσο για το eheim εχω το pro 2 και ειναι γεματο με siporax,παροιμιο υλικο με της eheim.Τον υαλοβαμβακα τον δικο του ομως (κλασεις ανωτερος απο τους απλους κατα την ταπεινη μου γνωμη,δεν μπουκωνει γρηγορα,κατακρατει τα παντα και αντεχει σε πολλα ξεπλυματα,τα κανει ο απλος αυτα?σε εμενα οχι παντως)τον εχω πρωτο στην εισαγωγη του νερου και το siporax μετα.Ετσι το νερο μου ειναι αψογο και το υλικο του φιλτρου δεν μπουκωνει.Γιατι εαν σου μπουκωσει εχεις χασει μεγαλο μερος απο την δυναμη του.

Σημειωση:Οι ρουτινες νερου,φιλτρα,φωτισμος ιδια απο την πρωτη ημερα...Σε καποιο μαγαζι μου ειπαν πως ο κυκλος της αλγης αυτος ειναι φυσιολογικος.Τι να πω μαλλον ετσι πρεπει να ειναι.

Ελπιζω να φανηκα χρησιμος.Γραψε μας το αποτελεσμα να μαθουμε και εμεις