PDA

Επιστροφή στο Forum : Ποιο corydoras έχω;


pavloukos
27-01-03, 20:55
μπήκαν τα πρώτα ψάρια ... 8 cardinal tetras και 2 zebra corydoras/catfish ... στην βιτρίνα τους έλεγαν zebra catfishes αν και δεν είμαι σίγουρος για την ονομασία ... προσπαθώ να βρω φωτογραφίες που να μοιάζουν με τους δικούς μου αλλά μάταια ... έχετε μήπως κάποιο καλό link με fish profiles?

Τα ψαράκια μου όλα μια χαρά αλλά ο ένας γλύφτης από την ώρα που τον έβαλα είναι κάτω από τον θερμοστάτη κολλημένος και δεν κουνά :(
Λέτε να τα έπαιξε? Το σώμα του και τα χρώματα του φαίνονται ΟΚ ... ο άλλος από την ώρα που τον έβαλα έχει εξερευνήσει όλο το ενυδρείο και τρώει ...
Πάντως τους αγόρασα 12 ευρώ τον έναν!!! jesus!
Oto δεν αγόρασα γιατί είχαν μόνον έναν ... ούτε hatchet fish είχαν ... είχαν mollies αλλά δεν μου αρέσουν ... θέλω να μείνω στην αρχική μου επιλογή ... δηλαδή θέλω 4 otos και 2 ψάρια της επιφάνειας + 1 ή 2 ακόμα γλύφτες

Odoiporos
27-01-03, 21:33
σε αυτη την ιστοσελιδα, www.planetcatfish.com, θα βρεις τα corydoras που εχεις. μην ανησυχεις για το γλυφτη, ετσι ηταν και ο δικος μου οταν τον πηρα. δωστου 1-2 μερες μεχρι να προσαρμοστει.
ποιο γλυφτη πηρες? αν δεν βρηκες καποια ψαρια , δεν πειραζει, απλα εχε υπομονη

george
27-01-03, 21:45
www.planetcatfish.com
http://www.webcityof.com/mifftitl.htm
http://theaquarians.net/fishcompatability.htm
http://www.fishprofiles.com/
http://madhunag.tripod.com/
http://www.wardleyfish.com/fishfriends.asp?Type=Tropical
http://perso.club-internet.fr/vmillat/tropicalfish/example_fish_selections.htm

pavloukos
27-01-03, 21:56
σε αυτό το site είμαι τώρα και προσπαθώ να τον βρώ αλλά τίποτα ...
το χαρακτηριστικό του είναι ότι το σώμα του θυμίζει κάτι από ζέβρα και λεοπάρδαλη ... πάντως μου κάνει εντύπωση ότι ο ένας ήδη εξερευνεί και δείχνει νορμάλ ενώ ο άλλος τίποτα!

μοιάζουν με αυτό http://www.planetcatfish.com/ilibrary/callicht/corydora/478_f.htm

george
27-01-03, 21:59
μαλλον corudoras julii εχεις !

pavloukos
30-01-03, 23:59
Ξέρω ότι τα corydoras προτιμότερο είναι να βρίσκονται σε ομάδες. Αυτή την στιγμή έχω 2 και ο ένας συμπεριφέρεται εχθρικά στον άλλο ... κάθε φορά που ο δεύτερος πλησιάζει κοντά στον πρώτο, ο πρώτος τον κυνηγάει! Είναι λογικό αυτό; Αν ναι, τότε γιατί πρέπει να έχουμε σχολείο corydoras; Ρωτάω διότι σκοπεύω να βάλω άλλους 2 την Δευτέρα και προβληματίζομαι :roll:

annivas2000
31-01-03, 02:01
Βαλτα και μην προβληματιζεσαι (και 4 ακομη αν μπορεις)............ :wink:

Obelix(Reifen)
31-01-03, 02:28
Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι έχεις μόνο δυο μόλις βάλεις και αλλά θα ηρεμήσουν .Τώρα το ισχυρότερο από τα δυο ψαριά έχει μόνο έναν για να ρίχνει μπουφλες μόλις βάλεις περισσότερα οι μπουφλες θα μοιράζονται. Και πόσες να ρίξει και αυτός μετά κάποια στιγμή θα κουραστεί και θα σταματήσει. :)