Επιστροφή στο Forum : απορια με Java moss
αγορασα το παραπανω φυτο και επειδη να βγαλω το μοπανι ολο ειναι δυσκολη υποθεση(θα χαλασει ολη η διακοσμηση) δεν μπορω να δεσω καθολου το νεο φυτο.απλα το εχω ακουμπησει πανω στο ξυλο το οποιο μπορω να πω ειναι σταθερο.
και μια φωτογραφια μηπως βοηθησει
υπαρχει προβλημα που δεν θα το δεσω..?
Θα αρχησει να διαλιεται στο νερο σιγα-σιγα και αντε μαζευτη μετα! Καλο ειναι να δεθει πανω στο ξυλο, μεσα οπως ειναι δεν μπορεις να το κανεις?
δεν μπορω γιατι ειναι μεγαλο το ξυλο,ειναι και τα ψαρια μεσα και δεν εχει καποια ακρη η τιποτα να την δεσω
Τι να πω! Μακαρι να πιασει οπως ειναι πανω στην ριζα...
παρε ενα τουλι απο μπομπονιερα η ενα διχτακη που να πιανει απο την μια ακρη της java μεχρι την αλλη.
Περασε 2 λαστιχακια στις 2 ακρες του δικτιου και εισαι ετοιμος
Δεσε τη σαλαμι, με πετονια, (οχι και πολυ σφιχτα, απλα εφαρμοστα).
Αλλιως θα φυγεικαι θα ταξιδευει στο ενυδρειο.
Το μοπανι ετσι κι αλλως δεν ειναι καλα τοποθετημενο κατα την αποψη μου.
Δεν πρεπει να εχει μεγαλη επιφανεια επαφης με το βυθο. Θα σου μαζευει σκουπιδι απο κατω και μπορει στα σημεια αυτα να κανει αναεροβιες περιοχες στο βυθο.
και ο τροπος που το εχεις ειναι λαθος πρεπει να το απλωσεις σε μεγαλητερη επιφανεια και να το δεσεις αλλιως χανεις σε ποσοτητα
mitsos1975
03-12-10, 19:33
Το μοπανι ετσι κι αλλως δεν ειναι καλα τοποθετημενο κατα την αποψη μου.
Δεν πρεπει να εχει μεγαλη επιφανεια επαφης με το βυθο. Θα σου μαζευει σκουπιδι απο κατω και μπορει στα σημεια αυτα να κανει αναεροβιες περιοχες στο βυθο.
έχεις απόλυτο δίκιο! +1000
στην τελευταία αλλαγή που έκανα είπα να μετακινήσω το ξύλο που έχω στον πυθμένα αλλά όταν το σήκωσα από τη θέση του είδα ότι δίπλα του έιχε πάρα πολύ "βρωμούλα".
η συνέπεια αυτού ποιά είναι Delta66?
-------------------------
photo
μια πιο γενική εικόνα θα βοηθούσε περισσότερο, αφού θα σου προταθεί και μια καλύτερη θέση για το ωραίο ξυλάκι σου!
....αλλά όταν το σήκωσα από τη θέση του είδα ότι δίπλα του έιχε πάρα πολύ "βρωμούλα".
η συνέπεια αυτού ποιά είναι Delta66?
Θα σου μαζευει σκουπιδι απο κατω και μπορει στα σημεια αυτα να κανει αναεροβιες περιοχες στο βυθο.Στις αναεροβιες μπορει να σχηματιστει υδροθειο. Ισχυρο δηλητηριο σε αερια μορφη, που οταν απελευθερωνεται σε μορφη φυσαλιδων μυριζει σαν αυγουλιλα. Αν τυχει να περναει απο πανω ψαρι την ωρα που σκαει μεγαλη φυσαλιδα, το πιο πιθανο ειναι να χαθει τις επομενες μερες.
mitsos1975
03-12-10, 22:46
Πολύτιμη η βοήθειά σου, όταν κάνουμε αλλαγη λοιπόν σηκώνουμε και το ξυλάκι και καθαρίζουμε τις ακαθαρσίες!:p
Πολύτιμη η βοήθειά σου, όταν κάνουμε αλλαγη λοιπόν σηκώνουμε και το ξυλάκι και καθαρίζουμε τις ακαθαρσίες!:p
Οχι. κοιταζουμε να το τοποθετησουμε ετσι ωστε να μη χρειαζεται σηκωμα ;)
Θα αρχησει να διαλιεται στο νερο σιγα-σιγα και αντε μαζευτη μετα! Καλο ειναι να δεθει πανω στο ξυλο, μεσα οπως ειναι δεν μπορεις να το κανεις?
Αυτό πως και που προκύπτει; Το να δεθεί ναι είναι ίσως (προσωπικά διαφωνώ) καλύτερο.
καλημερα παιδια,ευχαριστω για τις απαντησεις.
το ενυδρειο μπορειτε να το δειτε αναλυτικα στις παρουσιασεις το οποιο εχει γινει απο χθες.οποτε αναγκαστηκα πρεπει η moss να δεθει.θα πρεπει να σηκωσω το ξυλο
σπυρο οσο για τη μεγαλεια επιφανεια που πιανει στο ενυδρειο το ξυλο ειναι αρκετα μεγαλο και οπως και να το τοποθετησω χωρο θα πιανει αρκετο.δεν ξερω αν εχετε κατι αλλο να μ προτεινετε.το υδροθειο σε ποσο καιρο μπορει να δημιουργηθει,ειναι ηδη στη 4η βδομαδα που το εχω τοποθετησει.
δεσε τη moss αραια πανω στο ξυλο
προσπαθησε να μπορεις να βγαζεις το ξυλο απο το ενυδρειο για να κλαδευεις (εξω σε ενα κουβα)χωρις τα μικρα κοματια να μοιραζονται στο ενυδρειο
οποιο κομματακι την κανει εχει τη δυνατοτιτα ευκολα να φτιαξει ενα δικο του θαμνο και να επεκτινεται οσο το αφηνεις
σπυρο οσο για τη μεγαλεια επιφανεια που πιανει στο ενυδρειο το ξυλο ειναι αρκετα μεγαλο και οπως και να το τοποθετησω χωρο θα πιανει αρκετο.δεν ξερω αν εχετε κατι αλλο να μ προτεινετε.το υδροθειο σε ποσο καιρο μπορει να δημιουργηθει,ειναι ηδη στη 4η βδομαδα που το εχω τοποθετησει.
Δεν λεω να μειωθει το μεγεθος του ξυλου, αλλα να μειωθει η επφανεια που ακουμπαει στο βυθο. Να το τοποθετησεις δλδ ετσι που να ειναι καπως ανασηκωμενο και να ακουμπανε ακρες ή προεξοχες κλπ.
Κλαδεμα μπορεις να κανεις χωρις να το βγαζεις απο το ενυδρειο, πιανωντας οτι φυλλαρακι προεξεχει πολυ, με ενα καλαμακι απο σουβλακι (καινουριο), ή με ενα ψαλιδι κοβωντας και εχωντας μια αποχη διπλα να μαζευει.
Αυτό πως και που προκύπτει; Το να δεθεί ναι είναι ίσως (προσωπικά διαφωνώ) καλύτερο.
Δηλαδη αμα την αφησεις χυμα δεν φευγουν κομματακια με τον καιρο, γιατι σε εμενα ετσι εγινε σε σημειο που δεν ειχε εντονο ρευμα το νερο (την ακουμπησα πανω σε μια πετρα) και μετα ειχε γεμησει το φιλτρο στις οπες που τραβαει το νερο! Εκτος αν ειμαι ο μονος που του εχει συμβει, τοτε γραψε λαθος?! Το να δεθει ειναι καλυτερο για να μην φευγουν με τον καιρο κομματακια, το να μην δεθει βοηθαει στην καλητερη αναπτυξη του φυτου, αλλα και δεμενη μια χαρα τα καταφερνει!
η moss αφηνει κοματακια μονο οταν κλαδευεις
δεν μαδαει και αν φυγει καποιο κομματι ειναι μεγαλο και εμφανη
οταν την εχεις ελευθερη αναπτυσεται πιο γρηγορα γιατι περνει φως απο περισσοτερες πλευρες αν την εχεις και χωρις υποστρωμα χωμα και κατρακυλαει στον πατω ακομη καλυτερα μεγαλωνει απο ολες τις πλευρες της
οταν την δενεις πρεπει να την κουρευεις δυνοντας της καποιο σχημα του γουστου σου
το χρειαζεται για να μην χαλασουν τα ριζωματα (πιασιμο) που εχει στη επιφανεια που την δεσαμε
Οκ τοτε μπορει να συμβαινει μονο σε εμενα, γιατι και δεμενη που ειναι πανω στην ριζα παλι φευγουν καποια κομματακια αλλα πολυ λιγοτερο απο οτι οταν την ειχα ελευθερη.
Δεν πιστευω οτι επηρεαζει στην αναπτυξη τοσο το δεσιμο οσο οι συνθηκες που ζει.
Ακομα και οταν την τοποθετησα με πλεγμα, εγινε θαμνος μεσα σε 1-2 μηνες.
Δεν εχω ευκαιρη φωτο απο αλλο ενυδρειο που την ειχα δεσει σαλαμι σε ξυλο και εχει γινει τεραστια
Δεν ξεκολλανε κομματα χωρις να την πειραξω.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-dd212-delta66-aqua-plants-th_20091224002c.jpg (http://i225.photobucket.com/albums/dd212/delta66/aqua/plants/20091224002c.jpg) >>>>> http://www.aquatek.gr/rimages/albums-dd212-delta66-aqua-20lt-th_p6100160edit.jpg (http://i225.photobucket.com/albums/dd212/delta66/aqua/20lt/P6100160edit.jpg)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.