PDA

Επιστροφή στο Forum : Αποτομη πτωση ΡΗ !

olga
03-12-10, 11:50
Παιδια ΣΟΣ...Απο προχθες παρατηρω οτι το ΡΗ ειναι λιγο πιο κατω απ'οτι συνηθως,(απο 6,4 που ειναι ρυθμισμενο,ηταν στο 6,1 και εχθες το βραδυ στο 5,8) και φυσικα σταματημενη η παροχη διοξειδιου αφου ηταν κατω απο το οριο.Ξυπναω σημερα και ειναι στο 4,3 !!!!!Τι συμβαινει? τι να κανω? δεν μου εχει τυχει ξανα.Τα ψαρια δειχνουν οκ,αλλα δεν τα βλεπω για πολυ..
Νομιζω οτι πρεπει να δρασω αμεσα αλλα δεν εχω ιδεα τι να κανω,μετρησα ΚΗ 8.

Χαραμάδας
03-12-10, 11:57
Παιδια ΣΟΣ...Απο προχθες παρατηρω οτι το ΡΗ ειναι λιγο πιο κατω απ'οτι συνηθως,(απο 6,4 που ειναι ρυθμισμενο,ηταν στο 6,1 και εχθες το βραδυ στο 5,8) και φυσικα σταματημενη η παροχη διοξειδιου αφου ηταν κατω απο το οριο.Ξυπναω σημερα και ειναι στο 4,3 !!!!!Τι συμβαινει? τι να κανω? δεν μου εχει τυχει ξανα.Τα ψαρια δειχνουν οκ,αλλα δεν τα βλεπω για πολυ..
Νομιζω οτι πρεπει να δρασω αμεσα αλλα δεν εχω ιδεα τι να κανω,μετρησα ΚΗ 8.

Αλλαγή νερού (από την βρύση με αντιχλώριο) σιγά-σιγά και θα ανέβει.
Άλλαξε 20% τώρα,20% το μεσημέρι και 20% το βράδυ.
Και φυσικά χωρίς διοξείδιο...το οποίο κάντο ένα chek.;).

aquaman
03-12-10, 12:10
Υπαρχει περίπτωση το Ph-μετρο να έχει πρόβλημα (π.χ. κανένα ηλεκτρόδιο να τα'παιξε; ). Αν έχεις υγρά για καλιμπράρισμα δες τι γίνεται. Στη χειρότερη περίπτωση δες τι Ph σου δίνει για το νερό της βρύσης.

Παπαδόπουλος Κώστας
03-12-10, 12:12
Μετράς με Ph-μετρο; Αν ναι, κάνε έναν έλεγχο στο ηλεκτρόδιο σου, καλού κακού, μήπως σου λέει οτι θέλει.
Σε κάθε περίπτωση μπορείς να επαληθεύσεις την ένδειξη του άμεσα με μια μέτρηση με υγρά τεστ ph.
Φιλικά Κώστας

Ουπς. Με πρόλαβε ο προηγούμενος

kingrim
03-12-10, 12:15
με ΚΗ8 δυσκολο να παει τοσο γρηγορα κατω το ΡΗ ξανα κανε το τεστ ΚΗ και δες και το ηλεκτροδιο ή μετρα με υγρα τεστ το ΡΗ

olga
03-12-10, 12:19
Παω να το καλιμπραρω μια και βλεπουμε τι γινεται.Μου φαινεται και μενα πολυ περιεργο με αυτο το ΚΗ να επεσε τοσο πολυ..

Παπαδόπουλος Κώστας
03-12-10, 12:30
Παω να το καλιμπραρω μια και βλεπουμε τι γινεται.Μου φαινεται και μενα πολυ περιεργο με αυτο το ΚΗ να επεσε τοσο πολυ..

Για έλεγξε την ακεραιότητα του ηλεκτροδίου(το γυάλινο σφαιρικό του άκρο). Σε εμένα, κατά την διάρκεια αλλαγής νερού , κάπου μάλλον χτύπησε και έσπασε και μου έδειχνε ιδιαίτερα χαμηλό ph.

olga
03-12-10, 12:48
Λοιπον...μαλλον εχετε δικιο,τα επαιξε το ηλεκτροδιο.Δεν ειναι σπασμενο..Το εβαλα να μετρησει νερο βρυσης και κολλησε στο 5,3,τωρα το εχω βαλει στο 7αρι υγρο καλιμπραρισματος και εχει κολησει στο 5.5.Δεν το κουναει ρουπι.
Ωραια...μιας και τα λεφτα τρεχουν απο τα μπατζακια,τι καλυτερο απο το να αγορασεις καινουριο ηλεκτροδιο...

delta66
03-12-10, 15:07
Ωραια...μιας και τα λεφτα τρεχουν απο τα μπατζακια,τι καλυτερο απο το να αγορασεις καινουριο ηλεκτροδιο...
Βαλε την ηλεκτροβανα στο χρονοδιακοπτη του φωτισμου

olga
03-12-10, 15:58
Mαλλον σ'αυτο θα ξαναγυρισω μεχρι να παρω αλλο ηλεκτροδιο.Μετρησα παντως με υγρο τεστ της ΑΡΙ και το ΡΗ εδειχνε 7,6..Αρα επιβεβαιωθηκε η βλαβη.

bokostas
03-12-10, 16:05
Κρίμα και το 4,3 ήταν βούτυρο για να σου έδινε ο Χρήστος μερικά δισκάκια.:D

olga
03-12-10, 18:31
Kαι να σου πω,αρχισα να ανυσηχω που δεν προτεινε ''κανενας'' να βαλω δισκους..αντιθετως με συμβουλεψε για αλλαγη νερου.Μαλλον το κρατουσε για την Κυριακη,για να με ψησει απο κοντα...:D
Οσο για το ηλεκτροδιο,το αφησα απο περιεργεια μεσα να δω μεχρι που θα φτασει,τωρα ειναι στο 3,7zw

kingrim
03-12-10, 18:34
ποσο καιρο ειχες το ηλεκτροδιο (να ξερουμε ποτε θα πλερωσουμε)

olga
03-12-10, 18:41
Εγω το ειχα απο τον Ιουλιο-Αυγουστο,δεν θυμαμαι ακριβως,αλλα το πηρα ελαχιστα μεταχειρισμενο.Βεβαια μου το ειχε πει απο την αρχη ο Δημητρης(aquaman) οτι δεν ειναι και πολυ σο'ι' το συγκεκριμενο και οτι μπορει σε καποια φαση να χρειαστει να το αντικαταστησω.Το διαβασα ομως και απο αλλους κατα καιρους..Εχει κανενας υπ'οψην του καποιο καλουτσικο και οικονομικο?

kingrim
03-12-10, 18:42
εγω εχω το ηλεκτροδιο εξω απο το νερο το πανω μερος του ετσι εχω ακουσει οτι κραταει πιο πολυ

bokostas
03-12-10, 18:44
Το ηλεκτρόδιο μην το πετάξεις, δεν είναι άχρηστο, κόψε το καλώδιο και κρέμασέ το στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.:)
Και γρήγορα γράμμα στον Αϊ Βασίλη, να σου φέρει καινούριο.
Α, δες κι αυτά: http://cgi.ebay.com/Analytical-grade-chemicals-lab-materials-PH-Probe-USA-/290498119423?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43a30986ff
http://cgi.ebay.com/Aquarium-Hydroponic-pH-Probe-Electrode-BNC-Connector-/270673565938?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f0566d8f2

olga
03-12-10, 18:53
Κωστα το δευτερο που εβαλες ειναι αυτο που τιναξε τα πεταλα..Ο Αη-Βασιλης φετος θα πρεπει να φερει ενα ελκηθρο μονο για μενα,τωρα ετοιμαζω την λιστα..
Γιαννη και 'γω το πανω μερος του το ειχα εκτος νερου,δηλαδη καλωδιο δεν ακουμπουσε μεσα,και ενω ειχε βαλει ο Δημητρης σιλικονη,εβαλα και γω λιγη για σιγουρια εκει που βγαινει το καλωδιακι.Ματαια ομως:smt059

bokostas
03-12-10, 19:52
Άσε, θα σου φέρω εγώ την Κυριακή ένα ηλεκτρόδιο, τεφαρίκι πράμα. Και λεφτά δεν θέλω.:)

olga
03-12-10, 20:03
Χαχα......μηπως ειναι αυτο που λενε ''με ξενα κολυβα μνημοσυνο''?:smt082
Αντε και γω για να σε ευχαριστησω,μπορω να περασω να σε παρω την Κυριακη με το αμαξι μου:D

Παπαδόπουλος Κώστας
03-12-10, 20:51
[QUOTE=olga;516819............ το δευτερο που εβαλες ειναι αυτο που τιναξε τα πεταλα..[/QUOTE]

Έχουμε φάει και εμείς πίκρα από το συγκεκριμένο ηλεκτρόδιο :D
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=24548

bokostas
03-12-10, 21:04
...μπορω να περασω να σε παρω την Κυριακη με το αμαξι μου:D
http://www.youtube.com/watch?v=jvkB4b-eosA&feature=related

olga
03-12-10, 21:08
Έχουμε φάει και εμείς πίκρα από το συγκεκριμένο ηλεκτρόδιο :D
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=24548

E,τελικα δεν εμεινε και κανεις που να μην την επαθε με το συγκεκριμενο..
....Μποκοστας,με ακουσε ολη η πολυκατοικια απο τα γελια,να σαι καλα,παω με κεφι στην δουλεια!

Πάνος
11-12-10, 00:13
δε ξερω αν υπαρχει αλλο μηχανημα που μισω τοσο οσο τους ph controllers και τα ηλεκτροδια τους. δε μπορω με τιποτα να βασιστω πανω τους πλεον. και φυσικα τους εχω σταματησει και δε προκειται να τους ξαναχρησιμοποιησω ποτε!!! zw

υποψιν δε προτεινω να κανετε το ιδιο...τις σκεψεις μου καταθετω..:rolleyes:

bokostas
11-12-10, 03:35
Κι εγώ τείνω να καταλήξω στο ίδιο συμπέρασμα Πάνο, τυχαίο? γκαντεμοβλογιά? θα σε γελάσω.

aquaman
11-12-10, 08:40
Κι εγώ εγκατέλειψα τα controller και έβαλα drop checker και τέλος...