PDA

Επιστροφή στο Forum : Μου ασπρίζουν οι κορυφές των φυτών

kalaxan
30-11-10, 14:15
Στο 120λιτρο μου στο νέο σετάπ που έκανα εδώ και 2 βδομάδες και έβαλα υπόστρωμα 12 κιλά φλουριτ και 7 βολκανίτη απο κάτω, που βάζω μια φορά τη βδομάδα seachem γενικό-Κάλιο-νιρικά από λίγο και που έβαλα το sun sun το 1000ρι το φίλτρο μου ασπρίζουν οι κορυφές απο τις λιμνόφιλα..ίσως λίγο και από τις λουντβίγια, καθώς επίσης και το μικράνθεμουμ που πήγαινε τέλεια στο προηγούμενο σεταπ(με άλλο υπόστρωμα-φυλλόχωμα/χαλίκι) τώρα οι κορυφές λίγο λειώνουν..

Στον οδηγό για τα προβλήματα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=5033 έμοιαζε λίγο για έλειψη CO2 λόγω της ανατάραξης,καθώς και της μη ύπαρξης co2..(και πριν όμως δεν είχα μπουκάλα στο προηγούμενο σεταπ και δεν αντιμετώπισα παρόμοιο πρόβλημα.

Χαραμάδας
30-11-10, 15:00
Κωστάκη αφού δεν σου ασπρίζουν οι κορυφές των μαλλιών σου μην ανησυχείς.:D:D:D.

bokostas
30-11-10, 15:29
Κάτσε βρε Κώστα, άλλαξες βυθό και υπόστρωμα, άλλαξες φίλτρο, τα έβγαλες και τα ξαναφύτεψες, πέρασαν μια ταλαιπωρία, δώσε τους
λίγο χρόνο να συνέλθουν και να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες κι αν σε 2-3 βδομάδες δεν βρουν την ισορροπία τους, τότε ν' ανησυχήσεις.

Αλεξάνδρα Κατσούρη
30-11-10, 15:46
Ξαφνικά τα φυτά βρέθηκαν σε άλλο υποστρωμα, πλούσιο με πολλά ιχνοστοιχεία, το οποίο αντί να τα φορτσάρει, μπορει να τα στρεσάρισε. Κόψε τα άσπρα μέρη, και μην ρίχνεις υγρά λιπάσματα για 2-3 εβδομάδες. Το υπόστρωμα προς το παρόν απελευθερώνει πολλά συστατικά. Δώσε χρόνο και κλάδευε συχνά τον πρώτο καιρό. Μην ανατρέχεις σε πίνακες διάγνωσης ασθενειών,συμπτωμάτων, γιατί τώρα δεν βγάζεις άκρη. Αυτό που σου μοιάζει για έλλειψη του τάδε ......πχ. διοξείδιο, μπορεί απλώς να είναι υπερτροφία (λέω τώρα...) λιπάσματος.

kingrim
02-12-10, 20:58
δωσε ενα μηνα χωρις κλαδεμμα και αμα δεις προβληματα μετα τα ξανα λεμε

kalaxan
02-12-10, 21:32
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.. οπότε αναμένω..

Χρήστο ευτυχώς ακόμη δεν έχω εντοπίσει ούτε μια:)

mitsos1975
03-12-10, 19:42
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.. οπότε αναμένω..

Χρήστο ευτυχώς ακόμη δεν έχω εντοπίσει ούτε μια:)
Ευτυχώς?