Επιστροφή στο Forum : Χτιστο ενυδρειο ...τι γνωριζουμε για αυτο ;
Καλημερα , εχει γινει συζητηση και σε αλλο νημα ,αλλα νομιζω οτι ειναι καλο να υπαρχουν ολες οι αποψεις σε ενα θεμα συγκεντρωμενες !
Εχουμε και λεμε ,
Για οσους εχουμε τον χωρο και την θεληση να αποκτησουμε ενα μεγαλο ενυδρειο "ετοιμο" 700 λιτρων .Τι μας σταματει να το κανουμε χτιστο ; με παραπανω λιτρα; ποσο θα ειναι το κοστος τελικα και τι πρεπει να προσεξουμε ! Συμφερει ;;;
Στο χτιστο ενυδρειο νομιζω μας σταματαει η υγρασια γιατι χρειαζομαστε πολυ καλη μονοση και το οτι θελει καλη ενυσχιση στα πλαγια τοιχοματα του. Επησεις το βαρος της ολης κατασκευης εαν δεν ειναι στο ισογειο. Δεν ξερω αν θα καταναλωνουμε και παραπανω ρευμα για να ξεσταθει το νερο...
Η υγρασια πραγματι , θελει καλη μελετη το καπακι ετσι ωστε να μην εχουμε πολυ εξατμιση προς τα εξω .
και η καταναλωση σε ρευμα σιγουρα θα ειναι ανεβασμενη αν το ενυδρειο ειναι τεραστιο λογικο μου ακουγεται αλλα αυτα τα ξερεις ... οσο για τα πλαινα εκει που το σκεφτομαι εγω εχει και στις 3 μεριες τοιχο , αποσταση απο τοιχο σε τοιχο 3 μετρα με περνει να χασω λιγα για ενυσχιση !
Το κοστος ομως θα ειναι μικροτερο απο ενα ετοιμο 700αρι;;;
mikeruless
30-11-10, 11:26
Στα 700 λιτρα σιγουρα δε συμφερει το χτιστο,,,,,για χτιστο καλυτερα πανο απο 2 τονους ωφελιμου χωρου αλλιως το πλαισιο γυρω απο το ενυδρειο θα ειναι ποιο ογκοδες απο τον εσωτερικο χωρο.Ασε που οικονομικα θα ερθει σχεδον το ιδιο,αφου οπως ελεγε και το παλικαρι στο πρωτο λινκ πουλουσαν τους μπλοκους στην παλετα και οχι χυμα οποτε επρεπε να τα αγορασει ετσι και αλλιως τα υλικα......
thanasis76
30-11-10, 12:03
αν μιλας για 700 λιτρα ξεχνα το χτιστο!!!! πας σε ετοιμο!!!!
για να μιλησουμε για χτιστο πρεπει να παμε απο 4000-5000 λιτρα
και πανω για να πεις οτι συμφερει + οτι δεν μιλαμε για οροφο...:D:D
παντος αν βαλεις ενα 5000 λιτρα χτιστο και ενα απο γυαλι η διαφορες ειναι τεραστιες στην οικονομια και στην κατασκευη και στην συντηριση...
Kατι μεγαλο εννοειτε , για εμενα ελεγα 2-3 τονους αλλα μαλλον θα γινει ψηλο υπεθρειο !!!
Δυστηχως δεν ειμαστε τυχεροι σαν τον απο κατω :smt073:smt073
sq_8tV3tbRk
Xμμ.... μου μπαινουν ιδεες.......:grin:
thanasis76
30-11-10, 15:35
Xμμ.... μου μπαινουν ιδεες.......:grin:
εγω τις ιδεες τις εχω.... το πατωμα ειναι ξυλινο και εγω
ειμαι σε οροφο.... :(:(:(
Ωραια μαζεψτε τις ιδεες , βαζω τον οροφο (ισογειο) τον χωρο και την κρεατικο-κρασο-κασταση και σας αφηνω να τις εκτελεσετε αφοβα !!! χεχεχε !!!
kwstas_original
30-11-10, 18:33
Για 700 λιτρα γινεται η συζητηση?
Αστο.....ειναι σαν να προσπαθεις να τηγανισεις αυγα με πηρηνικη ενεργεια!!:D
Για 700 λιτρα γινεται η συζητηση?
Αστο.....ειναι σαν να προσπαθεις να τηγανισεις αυγα με πηρηνικη ενεργεια!!:D
:D:D χιχιχιχι
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.