Επιστροφή στο Forum : Προσαρμογη ...
Παιδια καλησπερα. Εχω 2 ενυδρεια. Ενα 230λτ κ ενα 60λτ γενηστρα-καραντινα κτλ. Στο μικρο εχω τωρα 2 σκαλαρια με γενα κ εχω ph-7.5, ενω στο μεγαλο μετα απο ενα ατυχημα που ειχα το ξαναεστησα κ εχω τωρα ph 6-6.5. Με το σκεπτηκο οτι θελω να κατεβασω το ph στην γενηστρα σκεφτηκα να κανω τραμπα νερο απο το μεγαλο στο μικρο σιγα σιγα μεχρι να φερω το ph στο 6.5. Το εκανα μια φορα κ απο 7.5 πηγε 7. Το θεμα μου ειναι ποσο γρηγορα μπορω να κατεβασω το ph. Οταν περνουμε νεα ψαρια κ τα κανουμε προσαρμογη απο το νερου του πετ-σοπ στο νερο το δικο μας δεν αντιμετοπιζουμε το ιδιο διλημα? Εχω διαβασει οτι μια μεγαλη κ γρηγορη αλλαγη στο ph μπορει να σκοτωσει τα ψαρια μας. Γιατι δεν συμβαινει το ιδιο με τα νεα ψαρια? Κ αν γινεται γιατι να μην κανω το ιδιο γρηγορα κ την αλλαγη στην γενηστρα? δλδ σε 2-3 ωρες να κατεβασω 1 μοναδα το ph.... Ακουω επειχηρηματα κ αποψεις...
Ειναι και αναλογα και την ευσαισθησια σε καθε ειδος ψαριου, αλλα σε αλλαγη νερου εχω ανεβασει λιγες φορες το πεχα εως και μια μοναδα. Μια φορα μαλιστα μιαμιση μοναδα.
Δεν εδειξε καποιο ψαρι να ενοχλειται. Οι αλλαγες ηταν σχετικα αργες (20λεπτο)
Καλο ειναι ομως να το κανεις σταδιακα. Με πτωση 0.5 μοναδα καθε φορα
Τωρα για τον τροπο που κατεβαζεις το πεχα, εχω να πω οτι ειναι περιεργος.
Γιατι βαζεις νερο απο τα ενα ενυδρειο στο αλλο?
Γιατι δεν κατεβαζεις το πεχα και στο μικρο ενυδρειο, με τον ιδιο τροπο που το κατεβαζεις και στο μεγαλο?
Συγνωμη που απανταω τωρα αλλα δεν ειχα προσεξει την ερωτηση στο τελος. Για να κατεβασω το ph εχω διαχυτηρα co2 μεγαλο κ φοβαμαι μηπως γινει πολυ γρηγορα κ προξενησω καποιο προβλημα στα ψαρακια μου...
Η διοχετευση διοξειδιου του ανθρακα γινεται για λιπανση των φυτων.
Μπορει να πεφτει και το pH ταυτοχρονα σαν side effect, αλλα η μεγαλη πτωση του pH με αυτον τον τροπο μπορει να σημαινει και προβλημα δηλητηριασης για τα ψαρια.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.