Επιστροφή στο Forum : DIY στεγανό ακροφυσιο λάμπας Τ8
jimmis1974
28-11-10, 18:22
Ενα βιντεο που εφτιαξα και σας δειχνω τον τροπο να φτιαξεται ενα τέλειο και στεγανοτατο ακροφυσιο Τ8 , το οποιο εχω σε ολες τις λαμπες μου εδω και χρονια.
Ευκολη κατασκευη, οικονομικοτατη, και τελεια στεγανοτητα (εχω αφησει λαμπα 5 μερες μεσα σε νερο για δοκιμη):D
http://www.youtube.com/watch?v=vekkD7JLi9Q
Ευχαριστω :D
------------------
Διόρθωση : Προς το τελος του βιντεο που λεω θα βαλουμε ενδιαμεσα στο λαστιχο "σιλικονη" , λαθος ... ηθελα να πω "βαζελινη" για να διατηρηθει μαλακο το λαστιχο και να βγει ανετα η λαμπα μετα απο πολυ καιρο.
Πολύ καλό!
Αντί για εποξική μπορούμε να βάλουμε θερμή κολλα ή σιλικόνη για την στεγανοποίηση;
Τον σωλήνα τον πράσινο πως τον ζητάς, και σε τι διαμετρο είναι; Αυτή την στιγμή εχω μια Τ8 να κρέμεται πάνω απο το ενυδρείο μόνο με δυο κλέμες με λίγη μονοτική ταινία και την φοβάμαι λίγο...
jimmis1974
28-11-10, 19:43
Πολύ καλό!
Αντί για εποξική μπορούμε να βάλουμε θερμή κολλα ή σιλικόνη για την στεγανοποίηση;
Τον σωλήνα τον πράσινο πως τον ζητάς, και σε τι διαμετρο είναι; Αυτή την στιγμή εχω μια Τ8 να κρέμεται πάνω απο το ενυδρείο μόνο με δυο κλέμες με λίγη μονοτική ταινία και την φοβάμαι λίγο...
OXI γιατι θα ξεκολησει με την θερμη κολα η σιλικονη, με τον καιρο θα στο πεταξει το καπακι.
Η εποξικη των δυο στοιχειων ειναι η πιο κορυφαια κολα , εχω κολησει πολλα πραγματα. Να ξερεις οτι κολησεις με αυτην δεν ξεκολα με τιποτα , τα κανει ενα σωμα !!!!!!!
Σε καταστημα υδραυλικων, η που εχουν λαστιχα, νεροσόλ μπορεις να το ζητησεις η αυτο που βαζουν σε αντλιες αναροφησης υδατων,,,, 1" ιντσα διαμετρο , φρακαρει η λαμπα τέλεια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ok! Βρήκα τι θα κάνω αυριο το απόγευμα! Ευτυχώς υπάρχει ενα μαγαζί εδώ κοντά στο σπίτι μου. Εσύ το έκανες τόσο μακρύ για μεγαλύτερη ασφάλεια; (4 εκατοστα)
jimmis1974
28-11-10, 20:21
Ok! Βρήκα τι θα κάνω αυριο το απόγευμα! Ευτυχώς υπάρχει ενα μαγαζί εδώ κοντά στο σπίτι μου. Εσύ το έκανες τόσο μακρύ για μεγαλύτερη ασφάλεια; (4 εκατοστα)
βεβαια γιατι πρεπει να χωνεψει μεσα στο λαστιχο και το ακροσοφυσιο αλλα και η αλουμινενια ακρη της λαμπας, δηλαδη το λαστιχο να πιασει και λιγο γυαλι απο την λαμπα, αλλιως αν το κανεις κοντο δεν θα μπει μεσα :rolleyes:και θα στην πεταει εξω:D
Πολύ καλό:p
Ποιός είναι ο εκφωνητής;:confused:
jimmis1974
28-11-10, 21:16
Πολύ καλό:p
Ποιός είναι ο εκφωνητής;:confused:
εγω φυσικα !!!:smt081
Ο Γιαννης Διακογιαννης :D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.