Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Diy τροφή για θαλασσινό


Neoklis
28-11-10, 00:01
Μιας και αρκετο καιρό το συζητούσαμε με τον Βασιλάκη να φτάξουμε μία τροφή για τα ψαράκια μας σήμερα πήραμε ότι υλικά χρειαστήκαμε και την φτιαξαμε.
Από αυριο θα εχουμε και τις πρώτες εντυπώσεις από τα ίδια μας τα ψάρια, αν και νομίζω ότι θα γίνει χαμος!!!:D

Υλικά:
Κατεψυγμένη Γαρίδα (καθαρισμενη)
Κατεψυγμένο Καλαμάρι
Σπανάκι
Καρότο
Cyclop-eeze (http://www.cyclop-eeze.com/product_info.php)
Σπιρουλίνα
Σκόρδο (εναλλακτικά ή garlic (http://www.seachem.com/Products/product_pages/GarlicGuard.html)ή σκόρδο σε σκόνη)
Βιταμίνες (οτιδήποτε έχετε) Εμείς ρίξαμε της Kent (http://www.kentmarine.com/products/kent-marine-c.htm) και της Selcon (http://ep.yimg.com/ca/I/yhst-127861755510203_2134_19406174)
2 φύλλα ζελατίνας

Αυτα ειναι τα βασικά, και από εκεί και πέρα μπορείτε να πειραματιστείτε και να ρίξετε ότι θέλετε. (πχ entice (http://www.seachem.com/Products/product_pages/Entice.html), phytoplex, zooplex και οτι αλλο σας κανει κεφι).

Ακολουθούν φωτο.

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-x173-neoklis-dsc04923.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-x173-neoklis-dsc04925.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-x173-neoklis-dsc04928.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-x173-neoklis-dsc04929.jpg

Το αποτέλεσμα ειναι καπως ετσι.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-x173-neoklis-dsc04930.jpg

Όλα μπήκαν σε ένα ταψάκι, στο οποίο κάτω απλώθηκε μια λαδόκολλα κατω κατω,
μια στρώση από το μείγμα, ξανα λαδόκολλα, ξανα μια στρωση, και παλι λαδοκολλα και παλι μειγμα.
και ολο αυτό μπηκε στην κατάψυξη να ξεκουραστει , οπως λενε και οι μάγειρες!!!:p

Και τέλος μια φωτό απο τον top chef.:D:D
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-x173-neoklis-dsc04932.jpg

Πάνος
28-11-10, 00:13
για τις γυναικες σας αργοτερα θα μαγειρευετε με την ιδια ορεξη??? :D
αναμενουμε εντυπωσεις! ;)

Neoklis
28-11-10, 00:19
Ο βασιλης ελεγε σημερα: "για εμας δεν μαγειρευουμε ετσι, και μαγειρευουμε για τα ψαρια":D:D:D

Πανο, θα παρουμε κοριτσια από σπίτι και δεν θα χρειάζεται!!! :smt020:cool::cool::cool::D:D:D

Πάνος
28-11-10, 00:38
απο αυτο το τελευταιο ειδος αν βρεις κανενα παραπανω...σφυρα και κατα δω...λευτερα παιδια ειμαστε...;)

αν κρινω απο τα υλικα θα πρεπει να γινεται σφαγη αναμεσα στα ψαρια για το ποιο θα παρει την μεγαλυτερη μπουκια :p
ως κι εγω τη λιμπιστικα..:D

giannisqq
28-11-10, 00:43
απο αυτο το τελευταιο ειδος αν βρεις κανενα παραπανω...σφυρα και κατα δω...ΛΕΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ...;)

μαλλον δεν μπαινει αλλος στο GAB:smt020:smt020

olga
28-11-10, 01:50
Τι νοστιμιες ειναι αυτες ρε παιδια?? Μπραβο που καθησατε και κανατε ολοκληρη διαδικασια !
υγ. Εγω πηρα μαγειρα και σωθηκα....:D

georgis4
28-11-10, 01:52
Τωρα ηταν αναγκη γαριδες και καλαμαρι?Ετσι μου ρχετε να ανοιξω κανενα τσιπουρο βραδιατικα.....:D

Κλεόβουλος
28-11-10, 10:40
Μπράβο στους μάγειρες!!
({χωρίς το καλαμάρι ?} μια χαρά τροφή είναι και για τις αφρικάνες μου)

vasilakis
28-11-10, 11:00
Το μειγμα ειναι το τοσο συμπυκνωμενο και τοσο turbo σε μυρωδιες και γευσεις που ο Νεο ανακατευτηκε οταν ανακατευε :D . Σημερα που θα γινει το crash test θα σας ενημερωσουμε για τα αποτελεσματα.
Οσο για το κόστος , 6-7 ευρω τα υλικα και 3 ευρω οι μπυρες μας :smt030

υ.γ. καλό θα ηταν να γινει και υπομνημα να μη χαθει.

Πάνος
28-11-10, 11:17
τι ωρα ταιζετε?? :D
αν μπορειτε βγαλτε κανενα βιντεακι...:p

Neoklis
28-11-10, 11:23
τι ωρα ταιζετε?? :D
αν μπορειτε βγαλτε κανενα βιντεακι...:p

Αυτο εννοειται!!! ;)

Γιώργος Κ
28-11-10, 14:52
Μπραβο παιδια!!! :p

Μου ανοιξατε την ορεξη!! :D:D

Neoklis
28-11-10, 19:41
Η τροφή άρεσε πάρα πολύ στα ψαράκια μας και σας την προτείνω με τα χιλια!!:p

Εφτιαξα και ενα βιντεάκι..
hlb9TldStqE

Πάνος
28-11-10, 19:47
απο τα υλικα και μονο φαινοταν το αποτελεσμα.. :smt041:smt041:smt041

Neoklis
28-11-10, 20:09
Και η πλακα ειναι οτι η ποσοτητα αυτη θα μας παει μηηηηννεεεεςςς!!!:smt041
Και από γευση για τα ψάρια πιστεύω ότι ειναι πολύ καλύτερες από τις κατεψυγμένες του εμπορίου!!!

Πάνος
28-11-10, 20:16
Νεο, τι μορφη εχει μετα την ψυξη?? η τροφη που ειχα κανει για το γλυκο ηταν πολυ καλη αλλα διαλυονταν παρα πολυ στο νερο....αυτη?? ειναι πιο σφιχτη?

Neoklis
28-11-10, 20:19
Η υφη της είναι καλή, νομιζω όπως πρέπει να είναι...

Εχει να κανει με το πόσες ζελατίνες βάζεις για να δέσει όλο το μείγμα καλύτερα...
ισως να χρειαζοταν να εβαζες παραπάνω..


Το μονο που θα αλλάξω είναι στην ψύξη.
Την επόμενη φορά θα τα βάλω σε παγοθηκες του ΙΚΕΑ, αυτες που ειναι σαν ξυλακια ισια και θα σπαω από εκεί λίγο καθε φορα που το χρειζομαι..

Πάνος
28-11-10, 20:25
εχω το βασικοτερο λοιπον για να ξεκινησω...εχω τετοια παγοθηκη απο τα ΙΚΕΑ... :D
(καλα κανουν ολοι απιστευτα σχολια οταν δουν αυτα τα περιεργα παγακια στο φραπε τους ;))

Neoklis
28-11-10, 20:33
hahahahahah!!!!!:D:D:D:D

amorealex
29-11-10, 01:51
Δεν γνωρίζω πόσο καλό είναι που χρησιμοποιήστε κατεψυγμένη γαρίδα και καλαμάρι και όχι φρέσκα υλικά.
Ο λόγος που το λέω είναι ότι τα ξεπαγώνετε για να φτιάξετε το μίγμα, στη συνέχεια τα καταψύχετε (2η φορά) και ξανα-ξεπαγώνετε για να ταΐσετε.
Μήπως θα ήταν καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε καθόλου κατεψυγμένα υλικά, αλλά μόνο φρέσκα, έτσι ώστε να αποφεύγετε να καταψύχετε και να αποψύχετε εις διπλούν?

Τσιόνογλου Σταύρος
29-11-10, 02:00
Kαλή η συνταγή παίδες,αλλά θα συμφωνίσω με τον amorealex όπως επίσης εχω ακούσει απο ιχθυοπώλες να μιλούν για αμμωνία που ρίχνουν σε αυτά τα είδη που είναι για κατάψυξη ωστε να παγώνουν πιο γρήγορα και προσοχή στις φρέκιες γαρίδες πέφτει πολύ βορικό οξυ για να μένουν κόκκινες καλό μα πολύ καλό ξέπλημα.

Neoklis
29-11-10, 09:05
Ο λόγος που το λένε αυτό για τους φαγητα, αφορά για τους ανθρώπους, και είναι γιατί αλλιώνεται η τροφή.
Στην προκειμένη περίπτωση δεν μας ενδιαφέρει και τόσο πολύ.

Σιγουρα μπορεί και να γίνει και με φρέσκα θαλασσινά ακόμη καλύτερα. :p
Απλώς για μεγαλύτερη ευκολία το κάναμε με κατεψυγμένα.

Σταυρο για την αμμωνία δεν το εχω ήξερα, πρώτη φορά το ακούω.

amorealex
29-11-10, 20:44
Από διάφορες DIY τροφές που έχω διαβάσει, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν φρέσκα υλικά και πριν τα βάλουν στο μπλέντερ, τα μουλιάζουν 5 λεπτά σε νερό RO/DI, προφανώς για να ξεπλύνουν τις ουσίες που αναφέρεται ο Σταύρος.

Όπως και να 'χει πάντως, αφού η τροφή αρέσει στα ψάρια σας, ότι και να λέμε εμείς περισσεύει.:)

Neoklis
29-11-10, 20:48
Η επόμενη φορά που θα γίνει, θα είναι με φρέσκα έτσι για να είναι όλα τέλεια!!!!;)

Όχι μόνο αρέσει, μουρλένονται!!! Σιγουρ συμβάλει και το garlic σε αυτο!! :)

vasilakis
29-11-10, 22:40
Από διάφορες DIY τροφές που έχω διαβάσει, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν φρέσκα υλικά και πριν τα βάλουν στο μπλέντερ, τα μουλιάζουν 5 λεπτά σε νερό RO/DI, προφανώς για να ξεπλύνουν τις ουσίες που αναφέρεται ο Σταύρος.


Και τα καλαμαρια και τις γαριδες τα ξεπλυναμε δυο ή τρεις φορες σε νερο οσμωσης για να διωξουμε οσο περισσοτερες βρωμιες μπορουσαμε.
Τωρα ως προς τα φρεσκα θαλασσινα ... αυτα θα τα παρω να τα φαω εγω , δεν χαζεψα τοσο για να δωσω στα ψαρια , ασε που και τα κατεψυγμενα τα ξεκ..λ...σαν :D !
Με την ιδια λογικη θα θα βαζαμε και "super fine quality spirulina" , Ω3 - Ω6 ( και Ω100 και βασιλικους πολτους που λεει ο λογος :rolleyes: ) και διαφορα αλλα ακριβα ματζουνια αλλα αυτα ... για εμας.

Όπως και να 'χει πάντως, αφού η τροφή αρέσει στα ψάρια σας, ότι και να λέμε εμείς περισσεύει.:smile:

Αυτο ακριβως κρατησαμε :D

octania246
30-11-10, 23:27
καλα γενικα ειναι γνωστο οτι εχετε ξεφυγει και οι 2:grin:
Αντε και σε μαζικη παραγωγη:):)

alexx
01-12-10, 00:50
απο αυτο το τελευταιο ειδος αν βρεις κανενα παραπανω...σφυρα και κατα δω...λευτερα παιδια ειμαστε...;)

αν κρινω απο τα υλικα θα πρεπει να γινεται σφαγη αναμεσα στα ψαρια για το ποιο θα παρει την μεγαλυτερη μπουκια :p
ως κι εγω τη λιμπιστικα..:D
Εσυ εχεις σχεση Θεσ/κη δεν ντρεπεσαι;
Καθηγητες οχι μονο στης κατασκευες ενυδρειων ειστε αλλα και στις τροφες τωρα πια

MiziGr
01-12-10, 14:33
Τωρα ως προς τα φρεσκα θαλασσινα ... αυτα θα τα παρω να τα φαω εγω


Καλά τα λες τα γράμματα! Οπότε αφήστε τις μ@λ@κι3$ και πάμε το Σάββατο να "ουζάρουμε" στην Μηχανιώνα!