PDA

Επιστροφή στο Forum : Πιασιμο ancistrus

Raven
26-11-10, 13:50
Ρε παιδια για ριξτε καμια ιδεα. Πως πιανω εναν παμπονηρο Ancistrus απο ενα πυκνοφυτεμενο και με πολλες κρυψωνες 200αρι με γαριδες; Η αποχη, με το ακουμπαει στο νερο ...αυτος εξαφανιζεται.
Θελω να τον βγαλω γιατι απο τοτε που μπηκε μεσα, αν και εχουν γεννηθει πανω απο 300 μικρα CRS γαριδακια, δεν επεζησε κανενα !! Ο λογος δεν ειναι οτι τα τρωει, αλλα οτι βρωμιζει το νερο και τα νιτρικα ειναι μονιμως πανω απο 10-15ppm που για τις red bee δεν ειναι καθολου καλο !

Λαθος μου..μεγαλο λαθος που εβαλα τετοιο ψαρι στο γαριδαδικο. Αντε πιαστο τωρα..

nikosm1
26-11-10, 13:58
Το κόλπο με το μπουκάλι ίσως πιάσει. Κόβουμε το πάνω μέρος (τον κώνο) του πλαστικού μπουκαλιού της κοκα κόλας ή νερού και το βάζουμε ανάποδα το στόμιο στο κομμάτι που απέμεινε. Το ψάρι θα μπεί μέσα να φάει την τροφή που θα βάλουμε μέσα και δεν θα μπορεί να βγει.

Raven
26-11-10, 14:02
Το σκεφτηκα, αλλα μεχρι να μπει μεσα , θα εχει γεμισει γαριδες στο μπουκαλι.
Ασε που το βλεπω χλωμο να μπει...ειναι καχυποπτος απο την φυση του.

nikosm1
26-11-10, 14:04
Εγώ έτσι έπιασα όλα τα sae από το φυτεμένο μου.

thanasis76
26-11-10, 14:07
μονο με μια κρυψωνα φτιαγμενη απο εσενα και να περιμενεις ποτε θα μπει να την εξερευνησει...
μια καρυδα ας πουμε με μια τρυπα.... και μολις μπει βγαζεις την καρυδα..
αν μπουν γαριδες δεν αλλαζει παλι περιμενεις να μπει εκεινος...

tsilojohn
26-11-10, 14:14
Αλεξανρε εμενα το Ancistrus το βραδυ που εκλειναν τα φωτα κολαγε στο μπροστινο ή και καμια φορα στα πλαινα τζαμια.Ετσι την στιγμη που τον ειδα εβαλα σιγα σιγα την αποχη και τον επιασα.Στο δωματιο ειχε σκοταδι και τον εβλεπα με ενα λεντακι ..

Πάνος
26-11-10, 14:15
ωχ!! ειναι ιστορια αν δε κανεις καποιο κολπο..
και ενα ξυλο μονο να εχεις θα παει να κολλησει και αν πας να τον παγιδευσεις ειναι ικανος να κανει γυρω γυρω στο ξυλο ολη μερα και να αποφευγει την αποχη...να ειναι στο ιδιο μερος δηλαδη και να μη τα καταφερνεις με τιποτα. εφοσον εχεις ξυλα που μπορουν να βγουν σχετικα ευκολα κανεις το εξης...
μολις τρομαξει θα παει και θα κολλησει σε καποιο ξυλο...αν δεις ποιο ξυλο ειναι αυτο..τοτε το σηκωνεις σιγα σιγα και αυτος δε προκειται να φυγει...νιωθει ασφαλεια. οταν φτασεις κοντα στην επιφανεια βγαζεις το ξυλο αφηνοντας τελευταιο βυθισμενο το σημειο που ειναι κολλημενος αυτος και απο κατω βαζεις την αποχη...καθως θα βγαινει το ξυλο απο το νερο ο τυπος θα μετακινειται στο σημειο που θα ειναι βυθισμενο και οταν βγει εντελεως το ξυλο θα "ξεκολλησει" αναζητωντας το νερο και θα πεσει στην αποχη που εχεις απο κατω...

ετσι εβγαλα και τους 5 απο το δικο μου.
καλη επιτυχια.

Raven
26-11-10, 14:30
Τα ξυλα δεν μετακινουνται Πανο, οποτε λεω να δοκιμασω με το κολπο με την καρυδα που λεει ο Θανασης.

CHRISTOS13
26-11-10, 14:56
Ένα άλλο κόλπο ( με το οποίο έποιασα και εγώ τα δικά μου ),
είναι να βάλλεις την απόχη πλάγια κάπως προς το τζάμι κοντά στο μέρος που κρύβεται ο ''πέκτης'' και να ρίξεις στο κέντρο της απόχης μία ταμπλέτα
τροφής που το ταϊζεις.
Κάνεις λίγο υπομονή και έρχεται σφεράτος.
Καλή επιτυχία.

Churu
26-11-10, 18:09
Ενα μικρο κομματι αθερινοδιχτο με τις 4 γωνιες δεμενες με μια κλωστη-σπαγγακι για να κανει σακουλα, το απλωνεις κατω απο την αμμο(καμουφλαζ) και στο κεντρο τροφουλα και μολις παει να φαει οπα και τον τσακωσες ευκολα και χωρις κοπο:D

Γιώργος Κ
26-11-10, 22:13
Στην ουσια μεγαλωσε μεσα στο ενυδρειο και ξερει καλα ολα τα κατατοπια ... αυτο το κανει ακομα πιο δυσκολο ... κατι θα βρουμε ωρε Αλεξ ... θα παρω τις αποχες μου και θα σου ρθω ... :o

kotsos83
26-11-10, 22:23
ωχ!! ειναι ιστορια αν δε κανεις καποιο κολπο..
και ενα ξυλο μονο να εχεις θα παει να κολλησει και αν πας να τον παγιδευσεις ειναι ικανος να κανει γυρω γυρω στο ξυλο ολη μερα και να αποφευγει την αποχη...να ειναι στο ιδιο μερος δηλαδη και να μη τα καταφερνεις με τιποτα. εφοσον εχεις ξυλα που μπορουν να βγουν σχετικα ευκολα κανεις το εξης...
μολις τρομαξει θα παει και θα κολλησει σε καποιο ξυλο...αν δεις ποιο ξυλο ειναι αυτο..τοτε το σηκωνεις σιγα σιγα και αυτος δε προκειται να φυγει...νιωθει ασφαλεια. οταν φτασεις κοντα στην επιφανεια βγαζεις το ξυλο αφηνοντας τελευταιο βυθισμενο το σημειο που ειναι κολλημενος αυτος και απο κατω βαζεις την αποχη...καθως θα βγαινει το ξυλο απο το νερο ο τυπος θα μετακινειται στο σημειο που θα ειναι βυθισμενο και οταν βγει εντελεως το ξυλο θα "ξεκολλησει" αναζητωντας το νερο και θα πεσει στην αποχη που εχεις απο κατω...

ετσι εβγαλα και τους 5 απο το δικο μου.
καλη επιτυχια.
Ακριβως αυτο εκανα και γω σημερα,αλλιως δεν πιανωταν,θα επρεπε να ξυλωσω ολο το ενυδρειο,σε 2 λεπτα τον ειχα στη σακουλα,του την εφερα:D