PDA

Επιστροφή στο Forum : Κανιβαλισμός σε Clea Helena


Stefan0s
23-11-10, 19:38
Καλησπέρα σας
Εδω και περίπου 2 μήνες διατηρούσα 6 helena με μήκος περίπου 1 cm. Την προηγούμενη βδομάδα τα έβαλα σε ένα 10 λιτρο με άλλα 5 μεγέθους περίπου 3 cm και αρκετά physa.

Το ενυδρειάκι δεν το πολυπαρακολουθούσα εκτός απο το τάισμα που τους έκανα κάθε 2 μέρες με pellets και κατεψυγμένα bloodworms και artemia. Σήμερα παρατήρησα οτι τα 3 μεγαλύτερα δεν είχαν κουνηθεί απο χτές και πιάνοντάς τα διαπίστωσα οτι είναι κούφια. Είμαι αρκετά βέβαιος οτι υπήρξαν θύμα κανιβαλισμού , πράγμα το οποίο είχα διαβάσει οτι δεν το κάνει το συγγεκριμένο είδος.
Προφανώς τα μικρά την έπεσαν στα μεγάλα. Να σημειώσω οτι κατα πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει ζωντανό physa πλέον στο ενυδρείο και οτι αν και τα 6 πρώτα συγκατοίκησαν με apple για κανα μήνα δεν τα πείραξαν.

Φιλικά
Στέφανος

Ύδωρ
23-11-10, 21:17
Αν είναι να γίνει κανιβαλισμός σε βάρος ζωντανών σαλιγκαριών, που όντως δεν αναφέρεται ότι έχει κάπου τεκμηριωθεί, θα γινόταν αντίστροφα, από τα μεγάλα προς τα μικρά. Το να την "πέσουν" τα μικρά σε υγιή ενήλικα είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως απίθανο. Το πιθανότερο να πέθαναν τα -πιθανώς γέρικα- σαλιγκάρια, είτε από γεροντάματα, είτε από κακές παραμέτρους του νερού ("δεν το πολυπαρακολουθούσα εκτός απο το τάισμα"). Και φυσικά, τα υπόλοιπα δεν έχασαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν ένα νοστιμότατο γεύμα, αδειάζοντας τα κελύφη...