PDA

Επιστροφή στο Forum : βοήθεια στην επιλογή


pavloukos
13-01-03, 13:17
Μιας και οι συνθήκες του νερού μου είναι - απ' ότι μου λένε - κατάλληλες για malawi κιχλίδες, αποφάσισα να βάλω τέτοιες ... δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση φυσικά ... δεν έχω ξαναβάλει ποτέ.
Σημείωση ότι το ενυδρείο θα περιέχει 5, 6 φυσικά φυτά κυρίως java fern, moss και anubias. Ξέρω ότι οι κιχλίδες δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις με τα φυτά. Επίσης δεν έχω δα και πολλές 'κρυψώνες' για τα ψάρια ... για αυτό και βάζω φυτά.

Έχετε να προτείνετε κάτι για το 112λιτρο μου;

george
13-01-03, 14:34
To ενυδρειο σου ειναι πολυ μικρο για κιχλιδες.
Και επειδη εισαι καινουργιος στο χωρο σιγουρα δεν θα ησουν ευχαριστημενος με ενα ενυδρειο με μονο 4-5 ψαρια μεσα.
Και φυσικα,κιχλιδες και φυτα ... δυσκολα συνδιαζονται.
Για εμενα...καλυτερα να ξεχναγες τις κιχλιδες για την ωρα και να φτιαξεις ενα ομορφο κοινωνικο ενυδρειο με αρκετα φυτα.
Και να εισαι σιγουρος - αφου κολλησες την τρελλα - οτι σε λιγο καιρο θα φτιαξεις ενα νεο και μεγαλυτερο ενυδρειο για κιχλιδες,
Ετσι εκανα και εγω.

Αν θελεις να διαβασεις για τις περιπετειες του Γαυρο στο "μικρο" του ενυδρειο : http://studio.aaquaria.com/board/viewtopic.php?t=364

pavloukos
13-01-03, 14:44
Οι συνθήκες του νερού είναι πολύ σκληρές για κοινόβια ψάρια όπως tetras, κλπ. Μιλάμε για pH της τάξης 8.0-8.5 και σκληρότητα gH: 21, kH: 11. Για αυτό και μόνο πρότεινα κιχλίδες και επειδή μου το είπαν και κάποια άλλα μέλη ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες για malawi cichlids. Δεν με νοιάζει να έχω λίγα ψάρια αρκεί αυτά τα λίγα να ζουν κάτω από υγιειινές συνθήκες. Προφανώς για τα λίτρα μου μιλάμε για τις μικρούλες αφρικάνες.

george
13-01-03, 14:51
Σου εχω ξαναπει οτι και στο δικο μου ενυδρειο οι συνθηκες ειναι ιδιες με τις δικες σου και τα ψαρια μου ειναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ !!

pavloukos
13-01-03, 15:18
Ok ... με ανακούφισες λιγάκι :)

george
13-01-03, 15:21
Σου εχω ξαναπει οτι και στο δικο μου ενυδρειο οι συνθηκες ειναι ιδιες με τις δικες σου και τα ψαρια μου ειναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ !!

Θα σε μαλωσω...διαβασε ξανα αυτα που σου γραφουμε ! :o

newfish
13-01-03, 16:10
Ο λόγος που τα υπόλοιπα μέλει του Board σου πρότειναν να βάλεις Κιχλίδες, δεν είναι επειδή δεν μπορείς να βάλεις άλλα ψάρια (εκτός από Κιχλίδες), αλλά για να μην πειράζεις το νερό σου. Θα μπορούσες με την προσθήκη τύρφης να κατέβαζες το Κh και το pH σου, ή με την προσθήκη διοξειδίου.

Tolis
13-01-03, 17:18
Τα υπολοιπα μελη του board δεν πρεοτειναν ουτε κιχλιδες γενικως , ουτε αφρικανικες - λογω των λιγων λιτρων.

Ξαναλεω, αναφερουν πολλοι τον όρο "κιχλίδες" εννοωντας τις αφρικανες των rift lakes - ενω οι κιχλιδες ειναι μια τεραστια οικογενεια με ειδη που ζουν σε νερα , απο πολυ σκληρα (βλ. rift lakes) εως πολυ ****** και οξινα (βλ. Αμαζονιο) με ολες τις ενδιαμεσες τιμες. Κιχλιδες ειναι και τα οσκαρ, τα σκαλαρια, οι δισκοι, τα rams, τα kribs - ολα αυτα εχουν τελειως διαφορετικες αναγκες απο τις "αφρικανες". Να συνενοουμαστε.

Giorgos
13-01-03, 20:56
Παιδιά όταν λέτε "κιχλίδες" καλό θα ήταν να ξεχωρίζεται για ποιες μιλάτε.

Εγώ θα έλεγα, μιας που δεν έχεις ούτε αρκετά λίτρα, ούτε αρκετές κρυψώνες και αφού έχεις βάλει και τα πρώτα σου φυτά (αλήθεια... έχεις βάλει ή απλώς σκοπεύεις να βάλεις :?: ) να ξεχάσεις για τώρα τις αφρικάνικες κιχλίδες και να ασχοληθείς με ένα πολύ όμορφο κοινωνικό ενυδρείο (που πολλές φορές είναι και δυσκολότερο απ'το να έχεις κιχλίδες, είτε αμερικάνικες είτε αφρικάνικες).

Όπως είπε ο newfish μπορείς να δοκιμάσεις (δειλά δειλά) την τύρφη για να μαλακώσεις το νερό ή απλώς να φτιάξεις ένα DIY CO2 (που θα επωφελήσει τα φυτά) που και αυτό θα σου ρίξει το pH, μιας και είναι η παράμετρος που σε ανησυχεί περισσότερο.

pavloukos
13-01-03, 21:05
έχω για την ώρα 4 sag. platyphylla αλλά την τετάρτη θα μου έρθουν 2 anubias nana, 2 jama fern και 1 java moss ... δεν ξέρω αν τα βάλω τόσο σύντομα όμως ... κάτσε να στρώσει πρώτα το ενυδρείο και μετά βλέπουμε καθώς τα sag plat που έχω τώρα νομίζω ότι δεν τα πάνε καλά, έχουν χάσει λίγο το χρώμα τους, έπιασαν άλγη :(