Επιστροφή στο Forum : διάγνωση
διάγνωση ασθενειας ... τι να είναι άραγε? :confused:
πρεπει να εχει αλγες πανω αν βλεπω καλα?
Giwrgos P.
22-11-10, 21:49
ναι εχεις αλγες...και εμενα περασε η αλγη και μου χτυπησε την roseafolia και μου την εκανε κομματια
παιδιά το φυτό έχει σαπίσει σε 48 ώρες, και όλα τα αλλα που είναι το ίδιο με αυτό (δεν ξέρω πως ονομάζεται το συγκεκριμένο sorry) δεν ξέρω πως να το περιγράψω :rolleyes: είναι λες και έχω ρίξει οξύ επανωτού και φαίνεται έτσι:confused:
Χριστόφορος Μίχας
22-11-10, 22:06
Εμένα μου μοιάζει με την ασθένεια των κρυπτοκορίνων. Δηλ σάπισμα. Το προλαβαίνεις πάντως. Κόβεις όλα τα φύλλα που είναι έτσι, και αφήνεις μόνο τα πιο υγιή. Βάζεις μια ταμπλέτα στη ρίζα, και ρίχνεις κάθε 3-4 μέρες ελάχιστο λίπασμα με ιχνοστοιχεία (πχ. saechem traces). Τσεκάρεις τί άλλαξες τελευταία στις συνθήκες ενυδρείου πχ φωτισμός (δεν τους αρέσουν οι αλλαγές) και περιμένεις.... Συνήθως ανακάμπτουν σε λίγο χρόνο, πετώντας νέα πιο υγιή φύλλα.
Και εγώ cryptocorine disease λέω. Τις κρυπτοκορίνες ή τις πετυχαίνεις τέλεια ή κρυπτοκορίνες:smt051
αυτή η φωτογραφία μπορεί να βοηθήσει περισσότερο http://img217.imageshack.us/img217/9445/pb224122.jpg
Χριστόφορος Μίχας
22-11-10, 22:14
Δεν ψοφάνε τόσο εύκολα. Αμα κάνεις έγκαιρα τις διορθωτικές κινήσεις. Κόβοντας τα φύλλα αφήνοντας ακόμα και ένα! που φαίνεται κάπως πιο καλό, αφήνοντας τες στην ησυχία τους χωρίς αλλαγές και πολλά πολλά λιπάσματα, τότε θα δείς να αναστενονται ξανά.
-------------------------
Ναί, κόψτα όλα τα σαπια. Ακόμη και αυτά που γίνονται τώρα΄λίγο διάφανα στις άκρες, ή έχουν τρύπες. Μην στεναχωριέσαι που θα γίνει ένα κοτσάνι. Θα τη σώσεις έτσι.
Τσιόνογλου Σταύρος
22-11-10, 22:34
Σάπισμα κρυπτοκορινών
(Crypt. rot)
Ασθένεια που προσβάλλει τις κρυπτοκορίνες. Ξεκινάει με μικρές τρύπες στα φύλλα ή περιφερειακά στις άκρες και μετά τα φύλλα αποσυντίθενται. Τελικά όλο το σύστημα του φυτού πάνω από τη ρίζα διαλύεται.
Είναι πιθανόν ότι η περίσσεια Νιτρικών είναι ένας παράγοντας. Ακάθαρτο νερό, λίγα θρεπτικά, απότομη πτώση θερμοκρασίας, ξαφνικές αλλαγές στο περιβάλλον, συχνές μεταφυτεύσεις και ανεπαρκής φωτισμός συμβάλλουν στην έναρξη της ασθένειας. Το παράξενο σ'αυτή την ασθένεια είναι ότι διορθωτικές κινήσεις στις πιο πάνω αιτίες, συχνά προκαλούν την εμφάνιση της. Μη κανονική συντήρηση, αλλά κάνοντας για παράδειγμα μια μεγάλη αλλαγή νερού μετά από μια μεγάλη περίοδο ή η αλλαγή των λαμπτήρων φωτισμού, αφού οι παλιοί έχουν εξαντληθεί εντελώς μπορεί να ξεκινήσει την ασθένεια.
Κανονικές αλλαγές νερού, καθαρισμός υποστρώματος, αφαίρεση σάπιου φυτικού υλικού, κανονική λίπανση και διατήρηση σταθερού περιβάλλοντος. Αν το φυτό που θα επηρεαστεί αφεθεί στην ησυχία του, υπάρχει πιθανότητα να επανέλθει μετά τη διάλυση
ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια :)
Εμένα μου μοιάζει με την ασθένεια των κρυπτοκορίνων. Δηλ σάπισμα. Το προλαβαίνεις πάντως. Κόβεις όλα τα φύλλα που είναι έτσι, και αφήνεις μόνο τα πιο υγιή. Βάζεις μια ταμπλέτα στη ρίζα, και ρίχνεις κάθε 3-4 μέρες ελάχιστο λίπασμα με ιχνοστοιχεία (πχ. saechem traces). Τσεκάρεις τί άλλαξες τελευταία στις συνθήκες ενυδρείου πχ φωτισμός (δεν τους αρέσουν οι αλλαγές) και περιμένεις.... Συνήθως ανακάμπτουν σε λίγο χρόνο, πετώντας νέα πιο υγιή φύλλα.έτσι ενημερωτικά ,έχω κάνει αυτά που με συμβούλεψες και τώρα έχουν όλες η ρίζες πετάξει καινούργια φιλα...ευχαριστώ και πάλι :)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.