PDA

Επιστροφή στο Forum : Corydoras and A. cacatuoides..........


lee_gore
11-01-03, 22:03
Καλησπέρα

Απλά θα ήθελα να αναφέρω ορισμένα πράγματα τα οποία συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο ενυδρείο μου.
Καταρχήν έχω 3 corydoras συνολικά από τα οποια το 1 είναι ροζ μαλλον albino 5 εκ. και βρίσκεται στο ενυδρειο 2,5 χρονια περιπου. Τα υπολοιπα είναι αeneus μαλλον και είναι καφε ανοιχτου χρώματος μηκους 4 εκ. το .ένα και 3,5 περιπου το άλλο. Το μεγαλο καφε γεννησε προχθες αλλα όπως είναι φυσικο δεν προλαβαμε να τα δουμε και πολύ μια και τα υπολοιπα ψαρια του ενυδρειου εκαναν ένα καλο γευμα. Την ωρα της γεννας τα δυο γατοψαρα κανανε σαν τρελλα και το υποτιθεμενο αρσενικο ακολουθουσε κατά ποδας το θηλυκό. Αμφιβάλλω για το αρσενικο αν είναι τελικα γιατι δεν ηταν και πολύ σχολαστικο όταν πηγαινε πανω από τα αυγα ( υποθετω πως ετσι γονιμοποιουνται τα αυγα των γατοψαρων). Υπαρχει περιπτωση φαινοτυπικα να καταλαβω αν οντως είναι ζευγαρι?
Το άλλο είναι πως πριν από δυο περιπου μηνες αγορασα δυο Apistogramma cacatuoides . Υποτιθεται πως είναι ζευγαρι .Το μεγαλυτερο σε μεγεθος (4 εκ) διατηρει τις κιτρινες του αποχρωσεις μεχρι και τωρα ενώ το μικροτερο (3,5 εκ) από σημερα το πρωι έχει πορτοκαλι αποχρωσεις ενώ μεχρι χτες ηταν κιτρινες.!
Είναι συνηθισμένο αυτό ? Το εχει δει καποιος στα δικα του cacatuoides? Μπορει ισως να σημαινει κατι σε ότι αφορα την αναπαραγωγικη διαδικασια? Η συνηθως ετσι γινεται ?
Γιώργος…………..

Giorgos
11-01-03, 23:15
Τα corydoras ζουν σε μεγάλες ομάδες και δεν σχηματίζουν ζευγάρια. Γι'αυτό λένε ότι πρέπει να υπάρχουν δύο τουλάχιστον αρσενικά για κάθε θηλυκιά. Είναι σχετικά εύκολο να ξεχωρήσεις το φύλο τους. Τα ενήλικα θηλυκά είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά και έχουν πιο στρογγυλεμένο νωτιαίο πτερύγιο.

Δεν μας είπες πιο από τα δύο A. cacatuoides άλλαξε χρώμα. Υποθέτω το θηλυκό που είναι και απολύτως φυσιολογικό. Με το αποχρώσεις τι ακριβώς εννοείς; Σε ποια σημεία του σώματος; Τα θηλυκά Α. cacatuoides γίνονται έντονα κίτρινα όταν είναι έτοιμα να γεννήσουν και όταν προστατεύουν τα αυγά τους, αλλιώς είναι πιο πορτοκαλί ή ακόμα σχεδόν κόκκινες.

annivas2000
13-01-03, 01:34
Giorgos πιο στρογγυλεμενο ειναι το <ραχιαιο> πτερυγιο.........
Παντως ειναι δυσκολος ο διαχωρισμος.........

Giorgos
13-01-03, 21:00
Σωστά annivas... ραχιαίο.

Σε ενήλικα ψάρια δεν θα έλεγα ότι είναι και τόσο δύσκολος ο διαχωρισμός. Μιλάμε πάντα για ενήλικα ψάρια.