Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ

batman45
21-11-10, 21:36
Καινούριος στο χώρο οποτε ζητώ την κατανόηση σας και παρακαλώ τα φώτα σας.
Πληροφορίες

Διαστάσεις:60*30*30 - JUWEL KORALLUX 60
Όγκος:
Κατηγορία:νομίζω κοινωνικο
Φυτά: anubia, limnophila sessilifora-ambulia και ενα αγνωστο
Ψάρια / Άλλα είδη: 5 γκαππυ 1Α ΚΑΙ 4 Θ, 3 corydoras aeneus kai 1 pterygoplichthys gibbiceps(νομίζω)
Διακοσμητικά υλικά: ένα ξύλο μια πέτρα,υπόστρομα tetra plant 2,8kg
(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.)
Φόντο: -
Φωτισμός:15 watt του ενυδρείου
Διάρκεια φωτισμού: 8-9 ώρες
Φιλτράρισμα: εσωτερικό (αυτό που είχε το ενυδρείο)
Θερμοστάτης:JUWEL 50 WATT
Λίπανση: -
Παροχή CO2: -

Παράμετροι:

pH:7,6
Γενική σκληρότητα (GH):
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3): -
Αλλαγές νερού: 1 φορά τη βδομάδα 35-40 %
Θερμοκρασία:25
Άλλες πληροφορίες: είχα ενα αρσενικό γκάπυ μια βδομάδα περίπου που δεν έτρωγε στην επιφάνεια όπως τα άλλα και εκοβε βόλτες μόνο του ψάχνοντας τροφή στο βυθό.Ηταν μικρό και νομίζω αδύνατο πολύ ( ακριβώς το αντίθετο απο αυτον που έχω τώρα).Χτες το βράδυ ήταν συνέχεια στο βυθό(με περίεργη συμπεριφορά) και το πρωί σήμερα δεν υπάρχει πουθενά.Έβγαλα το ξύλο εβγαλα την πέτρα πουθενά δε το βρήσκω.Τι πρέπει να κάνω που δε το βρήσκω?
Τα test τα έκανα με API για το ph kai salifert για ΝΗ4 και ΝΟ2.
Σε κάθε αλλαγή νερού βάζω stress coat+ της api kai stress zyme+ της api
Το στρώσιμο έγινε με την καθοδήγη του πετσοπά 20 μέρες με το stress zyme.Ξέρω δεν έγινε όπως έπρεπε αλλά ακολουθούσα πιστά τις οδηγίες του.Τρείς μέρες τώρα διάβασα όσα μπορούσα περισσότερα απο εδώ μέσα και συνεχίζω να διαβάζω. Το ενυδρείο το έχω από αρχές Οκτωβρίου και τα ψάρια από αρχές Νοεμβρίου.
Φωτογραφία:

Πάνος
21-11-10, 21:48
καλως ηρθες!!!:p
τα φυτα τα εχεις απο την αρχη?? η σεσιλιφλορα σου δειχνει να πηγαινει πολυ καλα...
αυτο πισω απο την ανουμπια αν μπορω να δω καλα ειναι καποια κρυπτοκορινα.
επειδη τα λιτρα ειναι λιγα για τα αλλα ειδη αλλα και λογω διαφορετικων απαιτησεων χημειας νερου...θα κρατουσα μονο τα γκαπυ.

batman45
21-11-10, 21:59
Ναι απο την αρχή τα έχω.Αυτό κοίταζα δε ταιριάζουν και πολύ

ευχαριστώ

Τσιόνογλου Σταύρος
21-11-10, 22:24
Καλώς ήρθες :p

Γιώργος Κ
21-11-10, 22:28
Καλως τον! http://64.19.142.11/www.aquatek.gr/vb/images/smilies/icon_razz.gif

Efh
21-11-10, 22:29
οι διαστασεις του ενυδρειου μου φαινονται πολυ καλες;)
και εγω τετοιες διαστασεις θελω να βρω στο μελλοντικο μου ενυδρειο
αληθεια...απο που το πηρες αυτο το ενυδρειο;;;:rolleyes:

batman45
21-11-10, 22:35
Ευχαριστώ παίδες.
Απο βουλιαγμένης σε ενα πετσοπ αγιο δημητριο - δαφνη

babis100nx
21-11-10, 22:42
Καλως ηρθες!!!!:)οσο για το ψαρακι που δεν βρησκεις πουθενα ισως να εγινε μεζες για καποια αλλα... :(

Γιαννης Μ5
21-11-10, 23:17
Καλως ορισες.Οσο για το ψαρακι εφοσον εχει πεθανει δεν θα εχει τα χρωματα του και θα ειναι ασπρο προς διαφανες.Μπορει να μην μοιαζει καν με ψαρι πλεον(αν δεν εχει φαγωθει)

thgparas
21-11-10, 23:18
Καλως ορισες!!!
Θα συμφωνησω και εγω για τα guppies.Κρατησε τα και σε λιγο καιρο θα αρχισεις να χαριζεις απο τις γεννες που θα εχεις.

batman45
22-11-10, 19:51
Ευχαριστώ παιδιά

batman45
19-03-11, 22:05
Γειά σας παιδιά επανέρχομαι και πάλι να σας πω τις εξελίξεις του μικρού μου ενυδρείου και φυσικά πάλι να ζητήσω τα φώτα σας.
Έδωσα λοιπόν αρκετό καιρό τώρα, σε ένα φίλο μου, το πλακόστομο και τα κόρρυ και κράτησα τα guppy όπως με συμβουλέψατε.Ευτυχώς όλα πάνε καλά ως τώρα (αυτό που παρατηρώ μόνο ειναι να ξύνονται στα φυτά και στο χαλίκι λίγο χωρίς κανένα σημάδι άλλο.).
Το θέμα μου είναι ότι λόγο ανάγκης μου επιστράφηκαν τα κορρυ και ο πλεκο οπότε θα βάλω αγγελία να τα δώσω σε κάποιον από εδώ παρά σε pet shop.
Χρειάζομαι ομως τη συμβουλή σας για το αν μπορώ να βάλω και τι ζωντανό στο ενύδρείο μου ώστε να υπάρχει κίνηση και να ομορφύνει από τη μέση και κάτω.
Ο πλέκο νομίζω είναι ο κοινος και τα τρία corydoras aeneus.Τρείς μέρες που είναι στο ενυδρείο η αλήθεια είναι οτι το έχουν ομορφύνει πολύ, υπάρχει κίνηση στο βυθό ειδικά από τα κορρυ αν και φοβητσιάρικα πολύ

Λάζαρος
19-03-11, 22:46
παντως αν ξυνονται μαλλον αρρωστα ειναι νομιζω αυτο πρεπει να σε ανησυχει....περιμενε ομως τους εμπειροτερους να σου πουν

batman45
19-03-11, 23:43
ωχ να χω ιστορίες?

Λάζαρος
20-03-11, 12:55
πιθανοτατα..
μεχρι να απαντησουν ψαξου λιγο στις "ασθενειες" ή googlare το αυτο με το ξυσιμο των ψαριων...μηπως χρειαστει κατι να κανεις προτου χειροτεψουν τα πραγματα

achisael
20-03-11, 13:16
Καλωσηρθες batman... την catwoman που την εχεις??? :D:D

οσο για το τι μπορει να εχουν βαλε μια φωτο...

batman45
20-03-11, 13:16
Καλησπέρα είχε συμβεί και παλιότερα να ξύνονται χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα και λίγο που το έψαξα είδα ότι συμβαίνει καμιά φορά.Ελπίζω να ισχύει και να μην υπάρξουν προβλήματα.Προς το παρόν κάνω κανονικά τις αλλαγές νερού 20lt κάθε βδομάδα και βλέπουμε.
Επίσης σήμερα που άλλαξα το νερό βρήκα σαλιγκαράκια πάρα πολύ μικρά.Έβαλα πρόσφατα κερατόφυλλο και δεν το έπλυνα καλά οπότε προφανώς από αυτό ήρθαν

achisael
20-03-11, 13:20
Καλησπέρα είχε συμβεί και παλιότερα να ξύνονται χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα και λίγο που το έψαξα είδα ότι συμβαίνει καμιά φορά.Ελπίζω να ισχύει και να μην υπάρξουν προβλήματα.Προς το παρόν κάνω κανονικά τις αλλαγές νερού 20lt κάθε βδομάδα και βλέπουμε.
Επίσης σήμερα που άλλαξα το νερό βρήκα σαλιγκαράκια πάρα πολύ μικρά.Έβαλα πρόσφατα κερατόφυλλο και δεν το έπλυνα καλά οπότε προφανώς από αυτό ήρθαν

οι λαθρεπιβατες αν δεν τους προσεξεις μπορει να γινουν πολλοι... οταν λεμε πολλοι...:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
γι αυτο ειναι καλο να ελεγχουμε τον πληθυσμο τους...

batman45
20-03-11, 13:22
δείχνουν υγειέστατα με κανένα σημάδι πάνω τους.Τα παρατηρώ συνέχεια.Τρώνε κανονικά, ζευγαρώνουν, κολυμπάνε ασταμάτητα και που και που ξύνονται.
Πάει η catwoman κάνω σολο καριέρα.

batman45
22-03-11, 12:17
Παιδιά καλημέρα σκέφτομαι μόλις δώσω το τον πλέκο και τα κόρρυ να βάλω γαρίδες και κανένα σαλιγκάρι. Τι λέτε?