Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Πυκνοφυτεμένα ενυδρεία

Aquablue
19-11-10, 14:04
Μια ερώτηση! Σε πυκνοφυτεμένα ενυδρεία και σε περιπτώσεις ενυδρείων με πλούσια ανεπτυγμένη moss σε όλη την επιφάνεια του χαλικιού, στα ξύλα, κτλ. (σαν αυτό στη φωτογραφία), δε χρειάζεται κάπου κάπου να καθαρίζουμε το χαλίκι από τις ακαθαρσίες των ψαριών, υπολείματα τροφής κ.α.? Δεν αγγίζουμε δηλαδή το χαλίκι με σκούπα βυθού?

Ευχαριστώ,

chemical mac
19-11-10, 14:11
Με σκούπα βυθού σε καμία περίπτωση γιατί θα χαλάσεις το χαλί.
Αν προσέξεις όμως συνήθως τέτοιου τύπου ενυδρεία δεν έχουν ψάρια μέσα, παρά μόνο τη μέρα της φωτογράφησης. ;)
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κουνάς ελαφρά τη σκούπα βυθού πάνω από το γρασίδι ώστε να δημιουργείται ανατάραξη και να σηκώνεται η μούργα στον αέρα, ώστε να τη ρουφάει η σκούπα.

kingrim
20-11-10, 00:02
σε τέτοια ενυδρεία τα οποία δεν είναι μονό για διαγωνισμούς βάζεις κατοίκους που τρώνε ότι μένει από τροφή άλγες σάπια φύλλα και με το περπάτημα τους σπανέ τα περιττώματα σε πιο μικρά κομμάτια ώστε να μπορεί το ενυδρείο να τα απορροφά πιο γρήγορα. επίσης βάζεις έναν κυκλοφορητή να βαραεί την επιφάνια από το χαλί έτσι δεν αφήνεις να μένουν πολλά ''σκουπίδια'' πάνω στο χαλί και το τροφοδοτείς με θρεπτικά συστατικά λόγο μεγάλης ροής ανάμεσα από το φύλλωμα του

Raven
20-11-10, 01:43
Εγω παλι δεν εχω βαλει ποτε σκουπα οσα χρονια εχω τετοια ενυδρεια.

bokostas
20-11-10, 02:06
Κι εγώ έχω καταργήσει την σκούπα στα μποστάνια μου.

imichal
20-11-10, 09:08
Εγω παλι δεν εχω βαλει ποτε σκουπα οσα χρονια εχω τετοια ενυδρεια.

μια απο τα ιδια....

lion
20-11-10, 09:25
Τέτοια ενυδρεία έχουν σε πρώτο λόγο τα φυτά και οι κάτοικοι επιλέγονται ώστε να βοηθήσουν (οτοσ-γαρίδες) η να μην δημιουργούν προβλήματα (μικρά ψάρια). Επίσης έχουν μεγάλη ροή νερού με εξτρα κυκλοφορητές/φίλτρα, και μεγάλες/συχνές αλλαγές νερού και δεν μένει τίποτα.

Τσιόνογλου Σταύρος
21-11-10, 23:04
Kαι οταν το ξεστήνεις ,παθαίνεις την πλάκα σου με αυτά που βλέπεις κάτω απο το χαλί :smt120.