Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Χαμηλη ροη λογω βρωμιας-Υπαρχει προβλημα;

thab
18-11-10, 21:59
Εχω το eheim ecco pro 130 (500 l/h) σε 70λ ενυδρειο με απιστογραμμα
Χθες παρατηρησα οτι η εξοδος του φιλτρου ειχε πολυ πεσμενη ροη (κατι που θελω), αλλα φοβηθηκα και καθαρισα τα υλικα με αποτελεσμα η ροη να δυναμωσει λιγο παραπανω απ το επιθυμητο..

Και σας ρωταω λοιπον...
Οταν το φιλτρο μπουκωνει, υπαρχει επιβαρυνση στο μοτερακι του που μπορει να του δημιουργησει προβλημα;

(Εχω βαλει spraybar,που βοηθαει αρκετα, αλλα θελω ακομα χαμηλοτερη ροη)

zipo
18-11-10, 22:09
Εχω το eheim ecco pro 130 (500 l/h) σε 70λ ενυδρειο με απιστογραμμα
Χθες παρατηρησα οτι η εξοδος του φιλτρου ειχε πολυ πεσμενη ροη (κατι που θελω), αλλα φοβηθηκα και καθαρισα τα υλικα με αποτελεσμα η ροη να δυναμωσει λιγο παραπανω απ το επιθυμητο..

Και σας ρωταω λοιπον...
Οταν το φιλτρο μπουκωνει, υπαρχει επιβαρυνση στο μοτερακι του που μπορει να του δημιουργησει προβλημα;

(Εχω βαλει spraybar,που βοηθαει αρκετα, αλλα θελω ακομα χαμηλοτερη ροη)
Μια καλή λύση θα ήταν να κάνεις περισσότερες τρύπες στο spray-bar.Έτσι,ούτε θα χρειάζεται να αφήνεις το φίλτρο με πεσμένη ροή λόγω βρωμιάς,ούτε να χαμηλώνεις τη ροή κλείνοντας τα βανάκια.Στα θετικά είναι ότι θα έχει πολύ πιο μοιρασμένη ροή χωρίς να χάνεις σε φίλτρανση.Κάνε με ένα καυτό καρφί γωνίες 90 μοίρες από τις υπάρχουσες και θα είσαι καλά πιστεύω.

thab
18-11-10, 22:12
Εχω κανει :D

zipo
18-11-10, 22:20
Εχω κανει :D
Αν έχεις κάνει αρκετές επιπλέον τρύπες και θέλεις ακόμα χαμηλότερη ροή,τότε το μπορείς και να κλείνεις λίγο το βανάκι.Πάντως,δεν είναι ο,τι καλύτερο για οποιοδήποτε φίλτρο να δουλεύει ζορισμένο.Απλά,τα eheim είναι ανθεκτικά από όσα λένε...

thab
18-11-10, 22:29
Πάντως,δεν είναι ο,τι καλύτερο για οποιοδήποτε φίλτρο να δουλεύει ζορισμένο.

Αυτο ακριβως ηθελα να επιβεβαιωσω..

georgis4
18-11-10, 22:31
Μπορεις επισης να μεγαλωσεις τις ηδη υπαρχουσες τρυπουλες απο το spray bar;)
Oχι ολες μαζι αν θες για να μη ριξεις πολυ τη ροη.Βλεποντας και κανοντας...

zipo
18-11-10, 22:32
Αυτο ακριβως ηθελα να επιβεβαιωσω..
Δεν είναι και το πιο πιθανό να πάθει κάτι κάποιο eheim από κλειστό βανάκι.Απλά,δε θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου.Δηλαδή,έκανες πολλές τρύπες σε 45 και σε 90 μοίρες από τις ήδη υπάρχουσες και πάλι έχεις παραπάνω ροή από όση θες?

maikl
18-11-10, 22:37
...στις οδηγιες χρησης μιλαει για το πως κοβουμε τη ροη(κλεινουμε λιγο την εξοδο...);)

thab
18-11-10, 22:56
γενικοτερα, μολις μπουκωνει το φιλτρο,η ροη ερχεται σε επιθυμητα επιπεδα,ειτε εχω τρυπες ειτε οχι...
ο προβληματισμος μου ειναι αν ζοριζεται το μοτερακι τοσο που να ειναι επικινδυνο

δηλαδη το θεμα με τη ροη λυνεται,ειναι ομως ακινδυνο;

@maikl
δεν το προσεξα αυτο στο βιβλιαρακι...αν ομως ισχυει,δεν ειναι κατι αναλογο με μειωμενη ροη λογω μπιχλας;

Σας μπερδεψα;;:D:D