Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Τι φελιζολ?

papanikos
18-11-10, 12:36
Καλημερα σας, εχω δει σε αλλα ποστ, οτι βαζουνε κατω απο το υποστρομα, ενα κομματι φελιζον (προφανως για να μην πατανε οι πετρες πανω στο γυαλι..) Αυτο το φελιζολ ειναι ειδικο, η κοινο φελιζολ? εχει κινδυνο να βγαλει τπτ βλαβερες ουσιες μεσα στο ενυδρειο? ειναι απαραιτητο? κιχλιδοενυδρειο στηνω 240λιτρα με μπολικη πετρα και χαλαζιακο χαλικι.

exelix
18-11-10, 12:41
Είναι το λεγόμενο DOW, το κλασικό μπλε μονωτικό που χρησιμοποιείται στις οικοδομές. Για το άσπρο που γίνεται κομματάκια δεν ξέρω να σου πω σίγουρα.

Churu
18-11-10, 12:50
Dow λεγεται το υλικο. Κλασικο φελιζολ ουτε για πλακα.

papanikos
18-11-10, 13:18
Πιστευετε πως ειναι απαραιτητο;

exelix
18-11-10, 13:45
Dow λεγεται το υλικο. Κλασικο φελιζολ ουτε για πλακα.

Γιατί; Για να μην το σκάβουν και φεύγουν κομματάκια;

Πιστευετε πως ειναι απαραιτητο;

Το βάρος από τις πέτρες μοιράζεται καλύτερα και δε συγκεντρώνεται σε ένα σημείο μόνο, εκεί που πατάει η πέτρα. Και άμα πέσει κάποια από τις πέτρες, λόγω κακής στήριξης ή των θεών που σε εγκατέληψαν:p, δε θα σπάσει το τζάμι.

Υποχρεωτικό για άλλους είναι και για άλλους δεν είναι, αλλά είναι πάρα πολύ καλό και τόσο φθηνό που δεν αξίζει να μην το κάνεις.

papanikos
18-11-10, 14:03
ωραια, θα παω να παρω ενα κομματι να βαλω στον πατο! δεν εχω να χασω και τπτ...!

Churu
18-11-10, 14:31
[QUOTE=exelix;509664]Γιατί; Για να μην το σκάβουν και φεύγουν κομματάκια;
1. Κακης ποιοτητας φελιζολ
2. Το φελιζολ στο νερο μετα απο καιρο αρχιζει και χαλαει
3. Το dow ειναι πιο ασφαλες λογω πυκνοτητας και αντεχει μεγαλυτερο βαρος.;)

jimmis1974
18-11-10, 14:57
δηλαδη να ρωτησω αν εχουμε 5 εκατοστα αμμο στον πατο τι χρειαζεται το φενιζολ αφου οι πετρες θα πατανε στον αμμο και με 5 εκατ ειναι πασης αδυνατον να ερθουν σε επαφη με το γυαλι στον πατο του ενυδρειου !
Και γω εχω φτιαξει θαλασσινο και εχω βαλει καπου 30+ κιλα βραχο αλλα εχω 4 με 5 εκατοστα αραγωνιτη

exelix
18-11-10, 15:16
Δεν ξέρω αν μπορείς να βασιστείς σε στήριξη στην άμμο. Και άμα έχεις κάποια μετατόπιση και κολλημένες ναι είναι οι πέτρες δεν μπορεί να φύγει όλο μαζί προς το τζάμι; Άδικο έχω;

Churu
18-11-10, 15:27
Με αυτες τις προυποθεσεις γιατι να μην βαζουμε και στα πλαινα? Ξερουμε προς τα που θα φυγει η πετρα? Για μενα στηριξη πανω σε αμμο και κολληση μεταξυ τους με ενυδρειακη σιλικονη.Ουτε φελιζολ ουτε dow ουτε τιποτα. Μονο καταλληλες πετρες και σιλικονη.

exelix
18-11-10, 15:39
Με αυτες τις προυποθεσεις γιατι να μην βαζουμε και στα πλαινα? Ξερουμε προς τα που θα φυγει η πετρα? Για μενα στηριξη πανω σε αμμο και κολληση μεταξυ τους με ενυδρειακη σιλικονη.Ουτε φελιζολ ουτε dow ουτε τιποτα. Μονο καταλληλες πετρες και σιλικονη.

Αν δεις παραπάνω έγραψα κι άλλο λόγο, όχι μόνο για το αν πέσει πέτρα.

Αλλά δε με κατάλαβες καλά. Πιστεύω ότι και μία στο εκατομμύριο και κολλημένες να είναι, αν πατάνε κατευθείαν στην άμμο μπορεί να βυθιστεί προς μία πλευρά και να αλλάξει το κέντρο βάρους και να πέσουν όλες μαζί ας πούμε προς τα πίσω και να χτυπήσουν το τζάμι από πίσω τους. Τόσο λάθος είναι αυτό που σκέφτομαι;

jimmis1974
18-11-10, 15:53
ισως να ειμαι λιγο λαθος εγω , γιατι σε πολλα malawi κιχλιδοενυδρεια βλεπω πετρες σαν βοτσαλα και αυτες ειναι πολυ πιθανον να γλυστρανε μεταξυ τους και να φυγουν, τωρα σε θαλασσινο που εχω εγω, ο βραχος εχει πιο ποροδες επιφανια και δενουν καπος πιο καλητερα τα κοματια , ασε που υπαρχουν και plate βραχοι για να δεσουν καλητερα.
Εχω σηκωσει τον βραχο μεχρι τερμα πανω αλλα σε πλαινο τζαμι δεν ακουμπα παρα μονο ενα κοματακι ψηλα.
Αν αυτοι που ακουμπαν στην αμμο εχουν ισια με μεγαλη επιφανια δεν νωμηζω οτι θα χοθουν μεσα στην αμμο , και ισα ισα οταν η αμμος ειναι βρεγμενη δυσκολα μπορει να χωνεψει και να μπει η πετρα μεσα.
Οποτε δεν βλεπω τον λογο χρηση φενιζολ !!!

giannisqq
18-11-10, 16:29
αν δεν μιλαμε για μεγαλη ποσοτητα πετρα,δεν χρειαζεται το φελιζολ!αν υπαρχει αμμο η πετραδακι απο κατω ειναι οκ!

yannis
18-11-10, 20:53
δηλαδη να ρωτησω αν εχουμε 5 εκατοστα αμμο στον πατο τι χρειαζεται το φενιζολ αφου οι πετρες θα πατανε στον αμμο και με 5 εκατ ειναι πασης αδυνατον να ερθουν σε επαφη με το γυαλι στον πατο του ενυδρειου !
Και γω εχω φτιαξει θαλασσινο και εχω βαλει καπου 30+ κιλα βραχο αλλα εχω 4 με 5 εκατοστα αραγωνιτη

Οι Κιχλιδες σκαβουν την αμμο και ιδιαιτερα την αμμο γύρω απο εμποδια (όπως οι πετρες....) σαν συνεπεια αργα η γρηγορα θα πεσουν...

Πρωτα μπαινει το φελιζολ, μετα οι πετρες και στο τελος η άμμος !

προσοχη

papanikos
18-11-10, 21:46
Εντελος πληροφοριακα. Το dow επιπλεει;

Πάνος
18-11-10, 21:49
ναι!

Πάνος
23-11-10, 21:34
1. Κακης ποιοτητας φελιζολ
2. Το φελιζολ στο νερο μετα απο καιρο αρχιζει και χαλαει
3. Το dow ειναι πιο ασφαλες λογω πυκνοτητας και αντεχει μεγαλυτερο βαρος.;)
επειδη εχω αρχισει τις σπουδες μου στα νταμαροενυδρεια....το κακης ποιοτητας συγκριτικα με το dow μπορω να το καταλαβω...
το οτι αντεχει λιγοτερο βαρος επισης...το "χαλαει μετα απο λιγο καιρο" με κανει να προβληματιζομαι....τι ακριβως εννοεις??
σε συγκεκριμενο ενυδρειο θα εχω λιγες πετρες και δεν τιθεται θεμα βαρους...απλα να μη πιεζουν οι γωνιες των πετρων την πλακα του τζαμιου...αν βαλω λευκο τι μπορει να συμβει?
θα ηθελα να μαθω τις εμπειριες σας....
εχει χρησιμοποιησει κανεις σας το λευκο φελιζολ εντος νερου επι μακρον ?? αντιμετωπισε καποιο προβλημα???
ποσο καιρο το ειχε/εχει χωρις προβλημα?? και αν ειχε καποιο προβλημα τι ακριβως??
εχω αφθονο λευκο φελιζολ και σε περιπτωση που μου κανει τη συγκεκριμενη δουλεια δε θελω να τρεχω στην πολη και να ψαχνω dow.

georgis4
23-11-10, 21:38
http://www.monotiki.com/F77B1E5F.el.aspx
Διογκωμένη Πολυστερίνη Φελιζόλ (λευκο)

http://www.monotiki.com/01A36B17.el.aspx
Εξηλασμένη Πολυστερίνη DOW (γαλαζιο)

Aπο τα γραφωμενα στο σαιτ στον τροπο κατασκευης εχουν διαφορα και οχι στο υλικο...;) (το μπλε ειναι πιο συμπαγες για καλυτερη θερμομονωση)

Churu
23-11-10, 21:52
επειδη εχω αρχισει τις σπουδες μου στα νταμαροενυδρεια....το κακης ποιοτητας συγκριτικα με το dow μπορω να το καταλαβω...
το οτι αντεχει λιγοτερο βαρος επισης...το "χαλαει μετα απο λιγο καιρο" με κανει να προβληματιζομαι....τι ακριβως εννοεις??
σε συγκεκριμενο ενυδρειο θα εχω λιγες πετρες και δεν τιθεται θεμα βαρους...απλα να μη πιεζουν οι γωνιες των πετρων την πλακα του τζαμιου...αν βαλω λευκο τι μπορει να συμβει?
θα ηθελα να μαθω τις εμπειριες σας....
εχει χρησιμοποιησει κανεις σας το λευκο φελιζολ εντος νερου επι μακρον ?? αντιμετωπισε καποιο προβλημα???
ποσο καιρο το ειχε/εχει χωρις προβλημα?? και αν ειχε καποιο προβλημα τι ακριβως??
εχω αφθονο λευκο φελιζολ και σε περιπτωση που μου κανει τη συγκεκριμενη δουλεια δε θελω να τρεχω στην πολη και να ψαχνω dow.
Η προσωπικη μου εμπειρια ειναι οτι αν το φενιζολ εχει μεγαλο "μπιλακι" ο χρονος ζωης ειναι σχετικα μικρος εν συγκριση με αυτο που ειναι μικρης κοκομετριας(αυτο το συμπερασμα βγηκε απο πολυκερισμενο-"καμμενο" φενιζολ) . Επισης εχω διαβασει σε thread εμπειρια φιλου συγχομπιστα που αναφερνε οτι κακης ποιοτητας φενιζολ αφηνει ουσιες επικινδυνες για τα ψαρακια μας.

Πάνος
23-11-10, 21:56
για το τελευταιο θα ηθελα να μαθω κατι παραπανω....γιατι δηλαδη ενα "κακης ποιοτητας" φελιζολ αφηνει ουσιες και ενα φελιζολ απο το ιδιο συστατικο αν ειναι "καλης ποιοτητας" δεν αφηνει ....
αν μπορεις να βρεις καπου το θεμα θα με ενδιεφερε να το διαβασω...

georgis4
23-11-10, 22:00
για το τελευταιο θα ηθελα να μαθω κατι παραπανω....γιατι δηλαδη ενα "κακης ποιοτητας" φελιζολ αφηνει ουσιες και ενα φελιζολ απο το ιδιο συστατικο αν ειναι "καλης ποιοτητας" δεν αφηνει ....
*Κακης* ποιοτητας δεν εννοει φανταζομαι απο κατασκευαστικη αποψη αλλα το υλικο/χημικο που εχει κατασκευαστει.;)
Παντος το λευκο με το γαλαζιο η διαφορα τους ειναι οτι το γαλαζιο ειναι πιο *πυκνο* για να μη περναει καθολου αερας..

Churu
23-11-10, 22:03
Το εχω διαβασει σε thread που εκανα προσφατα για κατασκευη background. Θα ψαξω να το βρω!! Δωσε λιγο χρονο......πρεπει να παω σε πολλα......:grin:

Πάνος
23-11-10, 22:08
σ'ευχαριστω...θα ψαξω κι εγω.. ;)

Churu
23-11-10, 22:36
Δεν ειναι αυτο που ψαχνω αλλα δες εδω μια συζητηση http://www.aquazone.gr/forums/lofiversion/index.php/t16208.html
(http://www.aquazone.gr/forums/lofiversion/index.php/t16208.html)