Hydrus
14-11-10, 23:25
Γεια σας παιδια. εφτιαξα ένα καπακι απο ξύλο για την γυαλα μου γιατι δεν είχε και οταν εφτασα στο θέμα του φωτισμου μετα απο πολυ διαβασμα και με ενα κεφαλι καζανι ανοιξα 3 τρύπες και πέρασα 3 ντουι για να βάλω λάμπες.
Σας γράφω τα χαρακτήριστικα των 5 λαμπτήρων (τύπου εξοικονόμησης ενέργειας) που αγόρασα (πήρα τόσες γιατί δεν ήξερα πως να τις συνδυάσω:
2x [Warm White, 11Watt, 2700k, 220-240V, 50/60Hz]
1x [Day Light, 8Watt, (δεν λεει Kelvin), 220-240V, 50/60Hz]
1x [Κοκκινο χρώμα, 20Watt, 240V, δεν λεει Κελβιν]
1x [Μπλε χρώμα, 20Watt, 240V, δεν λεει Κελβιν]
(Αγόρασα τις 2 τελευταιες γιατι σε ένα αρθρο που διαβασα έλεγε καποια πράγματα για τα φάσματα των χρωματων κλπ)
Υπολογίζω καθαρά λίτρα γύρω στα 75. Μεσα έχω φυτά κερατόφυλλο λευκοκεφάλα, java moss και ενα αλλο είδος moss και αλλα που δεν θυμάμαι. Συντομα θα προστεθούν Valisneria gigantea, pistia stratiotes, hygrofila polysperma, hygrophila difformis.
Βλέπω μια αναπτυξη στα φυτά αλλα δεν τρελέντονται κιολας. Βασικα δεν πολυ καταλαβαίνω αν τα πάνε καλα ή όχι...
Θελω να ξέρω τι μου λείπει...
Να βάλω και άλλες λάμπες?
Να το ξήλωσω και να ψάξω να δώ για Τ5?
Η κοκκινη και η μπλε λαμπα βοηθάνε (δεν έχω καμια απο τις 2 πάνω)?
Παραθέτω φωτο απο το φωτιστικο και την κατάσταση των φυτών.
ΥΓ το ενυδρείο θα γίνει παρουσίαση όταν ολοκληρωθει το aquascape.
Σας γράφω τα χαρακτήριστικα των 5 λαμπτήρων (τύπου εξοικονόμησης ενέργειας) που αγόρασα (πήρα τόσες γιατί δεν ήξερα πως να τις συνδυάσω:
2x [Warm White, 11Watt, 2700k, 220-240V, 50/60Hz]
1x [Day Light, 8Watt, (δεν λεει Kelvin), 220-240V, 50/60Hz]
1x [Κοκκινο χρώμα, 20Watt, 240V, δεν λεει Κελβιν]
1x [Μπλε χρώμα, 20Watt, 240V, δεν λεει Κελβιν]
(Αγόρασα τις 2 τελευταιες γιατι σε ένα αρθρο που διαβασα έλεγε καποια πράγματα για τα φάσματα των χρωματων κλπ)
Υπολογίζω καθαρά λίτρα γύρω στα 75. Μεσα έχω φυτά κερατόφυλλο λευκοκεφάλα, java moss και ενα αλλο είδος moss και αλλα που δεν θυμάμαι. Συντομα θα προστεθούν Valisneria gigantea, pistia stratiotes, hygrofila polysperma, hygrophila difformis.
Βλέπω μια αναπτυξη στα φυτά αλλα δεν τρελέντονται κιολας. Βασικα δεν πολυ καταλαβαίνω αν τα πάνε καλα ή όχι...
Θελω να ξέρω τι μου λείπει...
Να βάλω και άλλες λάμπες?
Να το ξήλωσω και να ψάξω να δώ για Τ5?
Η κοκκινη και η μπλε λαμπα βοηθάνε (δεν έχω καμια απο τις 2 πάνω)?
Παραθέτω φωτο απο το φωτιστικο και την κατάσταση των φυτών.
ΥΓ το ενυδρείο θα γίνει παρουσίαση όταν ολοκληρωθει το aquascape.