PDA

Επιστροφή στο Forum : Θα το κάνω κοινωνικό τελικά (το χρυσοψαράδικο)

Τηλέμαχος
13-11-10, 17:54
Καλησπέρα σε όλους!
Με τόσες ετοιμασίες φυτών με λιπάσματα φυτέματα λαβίδες ξεφυτέματα κόλλησα το μικρόβιο των μποστανιών και ακυρώνω το χρυσοψαράδικο παντελώς, να μην γίνουν σαλάτα οι βαλισνέριες και οι ετζέριες! Προχθές είδα κάτι γκαπάκια στο πετσοπ, μου βγήκαν τα μάτια! Καλύτερα από χρυσόψαρα:smt060 Είδα και κάτι μονομαχάκια πολύ όμορφα. (Όχι δεν θα βάλω μονομάχο χαχα)
Το ενυδρέιο μου πρόκειται για 125 λίτρα της juwel και είναι φυτεμένο. Σκέφτομαι να βάλω ζωοτόκα.
Οι μετρήσεις μου είναι:
PH: 7.2
GH: 8
KH: 3 (λόγω διοξειδίου:smt120)

Θα ήθελα τις συμβουλές σας στο τί ψάρια να βάλω και πόσα, τί να τα ταΐζω και πως θα φροντίζω τις γέννες!
Σας ευχαριστώ όλους!:p

Συγνώμη για το νέο πόστ αλλά δεν βρήκα εξακριβωμένη απάντηση!

manos_samos
13-11-10, 17:59
τετοιο κολημε με τα χρυσοψαρα σου εφυγε???????????????:smt120

Πάνος
13-11-10, 17:59
ιεροσυλια!!! βλασφημια!!!!

τοσο καιρο καθε 2η σου λεξη ηταν "χρυσοψαρο" και τωρα απλα θα βαλεις ζωοτοκα??
χρυσοψαρα θα σε κατατρεχουν στον υπνο σου.. :D:D:D

για τιμωρια σου απαγορευεται να γραψεις τη λεξη "χρυσοψαρο" στο φορουμ απο εδω και περα...:D:D

Τηλέμαχος
13-11-10, 18:03
τετοιο κολημε με τα χρυσοψαρα σου εφυγε???????????????:smt120

Δεν μου έφυγε! Απλά τα λυπήθηκα σε τόσα λίγα λίτρα! Και θα μου κάνανε και ρημαδιό τα φυτά...:rolleyes: Πάντως αν είχα 700 λίτρα ενυδρείο ******** θα έβαζα!

ιεροσυλια!!! βλασφημια!!!!

τοσο καιρο καθε 2η σου λεξη ηταν "χρυσοψαρο" και τωρα απλα θα βαλεις ζωοτοκα??
χρυσοψαρα θα σε κατατρεχουν στον υπνο σου.. :D:D:D

για τιμωρια σου απαγορευεται να γραψεις τη λεξη "χρυσοψαρο" στο φορουμ απο εδω και περα...:D:D

Η αλήθεια είναι πως δεν μου κολλούσαν τα ********* σε τέτοιο ενυδρείο. Είδα και τα γκάπις και τα λάτρεψα! Όμως η χάρη των *********** ποτέ δεν φεύγει!:smt041

Πάνος
13-11-10, 18:06
χαχαχαχα....αστερακια ε?? :D:D

fotis_k
13-11-10, 18:07
Βαλε εντλερακια.Πιο ομορφα ειναι (για μενα) και στην συνολικη εικονα του ενυδρειου θα δειχνουν καλυτερα απο τα γπαπακια που θα δημιουργουν εναν αχταρμα απο διαφορετικα χρωματα.

maikl
13-11-10, 18:09
1)....βαλε αλλο ενα ενυδρειο,προλαβαινεις...

2)...η kh δε μεταβαλλετε επειδη εχεις CO2...

3)...μη σε ξανακουσω να μιλας για χρυσοψαρα....

4)...οταν θα θελησεις να ξαναγυρισεις στα χρυσοψαρα θα πρεπει να εχεις περασει απο ολες τις βαθμιδες(γκαπυ->κιχλιδες.....δισκοι) κ.λ.π....

5)....μη ξαναπεις για φιλτρα Tetra...

6) ....εχε χαρη που εισαι μακρυα....

7)....:smt021

και τελος ...πες οτι λες ΨΕΜΑΤΑ....-+9

ετσι μπραβο Πανο

Τηλέμαχος
13-11-10, 18:30
1)....βαλε αλλο ενα ενυδρειο,προλαβαινεις... Τί ενυδρέιο;:D

2)...η kh δε μεταβαλλετε επειδη εχεις CO2... Μεταβάλλεται όμως το ΡΗ:rolleyes:

3)...μη σε ξανακουσω να μιλας για χρυσοψαρα.... Τί είναι αυτά:smt020;

4)...οταν θα θελησεις να ξαναγυρισεις στα χρυσοψαρα θα πρεπει να εχεις περασει απο ολες τις βαθμιδες(γκαπυ->κιχλιδες.....δισκοι) κ.λ.π.... Δεν σταματά ποτέ το χόμπι! Στα 30 μου θα έχω δισκάδικο:grin:

5)....μη ξαναπεις για φιλτρα Tetra... Μια χαρά δουλεύουν τώρα:p

6) ....εχε χαρη που εισαι μακρυα.... Στην όμορφη Κρήτη:smt020

7)....:smt021

και τελος ...πες οτι λες ΨΕΜΑΤΑ....-+9 Whatt?????!!! Τί ψέματα;:D

ετσι μπραβο Πανο........ Συμβουλές παρακαλώ;...................
-------------------------
Παιδιά σοβαρά χρειάζομαι βοήθεια!

Χριστόφορος Μίχας
13-11-10, 18:49
Ρίξε εδώ μια ματιά γιατί έχει και πίνακα συμβατότητας των ειδών. Εχει λίγες αλλά περιεκτικές πληροφορίες για τα διάφορα είδη, που μπορεί να σε βοηθήσουν για αρχή.
www.liveaquaria.com (http://www.liveaquaria.com)

mpampi19
13-11-10, 18:52
τωρα τι να σου πω???????????
οτι και να πω λιγο ειναι :D
θα σου δοσω γκαπακια εγω
αν δεν αλαξεις γνωμη παλι! :D

Χριστόφορος Μίχας
13-11-10, 19:04
Δεν είναι ότι άλλαξε γνώμη. Ειναι ότι η θέληση του να κάνει ένα όμορφο φυτεμένο υπερίσχυσε των χρυσόψαρων. Προσπαθεί τόσους μήνες από το Καλοκαιρι να στήσει το ενυδρείο όπως το θέλει (γιαυτό δεν βάζει τόσο καιρό τα ψάρια και το αναβάλλει). ;)

Τηλέμαχος
13-11-10, 19:12
τωρα τι να σου πω???????????
οτι και να πω λιγο ειναι :D
θα σου δοσω γκαπακια εγω
αν δεν αλαξεις γνωμη παλι! :D

Ευχαριστώ κύριε Μπάμπη! Έχω διαβάσει τον Τσάμη και έμαθα για τα φύλα και όλα αυτά. Οι αναλογίες τώρα...:smt120

Βρήκα τα είδη που ταιριάζουν από το πόστ του κύριου Κώστα
1. γκάπυ, πλάτυ, μόλλυ.
2. γκάπυ, ξιφοφόρους, μόλλυ.

Τί αναλογίες και πόσα από το καθένα μπαίνουν στα λίτρα μου;:rolleyes:

olga
13-11-10, 19:58
Συγνωμη αλλα κοιμομουν ολη μερα λογω δουλειας και μολις ειδα αυτο το θεμα!!!
Τηλεμαχε?????? εισαι σιγουρα εσυ η μπαινει καποιος αλλος απο τον λογαριασμο σου και γραφει αυτα τα τρομερα πραγματα?:D
Για συνδιασμους ζωοτοκων δεν μπορω να σου πω μιας και δεν ασχοληθηκα καθολου,αλλα υποσχομαι πακετο με κλαδεματα οταν τελικα το αποφασισεις να το ξεκινησεις!

Τηλέμαχος
13-11-10, 20:05
Συγνωμη αλλα κοιμομουν ολη μερα λογω δουλειας και μολις ειδα αυτο το θεμα!!! Γιατί συγνώμη; Δεν είστε υποχρεωμένη να μου απαντήσετε;)
Τηλεμαχε?????? εισαι σιγουρα εσυ η μπαινει καποιος αλλος απο τον λογαριασμο σου και γραφει αυτα τα τρομερα πραγματα?:D Ναι εγώ είμαι, δυστυχώς:p
Για συνδιασμους ζωοτοκων δεν μπορω να σου πω μιας και δεν ασχοληθηκα καθολου,αλλα υποσχομαι πακετο με κλαδεματα οταν τελικα το αποφασισεις να το ξεκινησεις! Τί κλαδέματα;;;:smt041 (Τους συνδυασμούς τους έχω βρεί)
Ευχαριστώωωω

olga
13-11-10, 20:13
Χα! βασικα δεν κοιμομουν.....εχτιζα το μελλον μου !!!:smt044:smt044
Πες εσυ καποια στιγμη τι χρειαζεσαι,αν εχω θα στο στειλω,αν δεν εχω θα σου στειλω μερικα της αρεσκειας μου;)

Χριστόφορος Μίχας
13-11-10, 21:33
Τώρα πια που δεν θα έχει τα "ακατονόμαστα" μπορεί να βάλει ό,τι φυτά θέλει!! Στείλε εσύ και βλέπουμε...
Τηλέμαχε δεν πειράζει άν αλλάξει και λίγο το πλάνο του φυτέματος. :rolleyes:

Τηλέμαχος
13-11-10, 21:35
Δηλαδή; (Έχω βάλει και αγγελία δηλαδή για αυτό οπότε καλύτερα να το λύσουμε γρήγορα γιατί θα επιβεβαιώσω παραγγελιές)

Ευχαριστώ για τη βοήθεια κα Αλεξάνδρα!:p

Χριστόφορος Μίχας
13-11-10, 21:50
Ολα τα φυτά που είχαμε πεί και πιθανά έχεις κάνει παραγγελίες δεν χρειάζεται να αλλάξουν. Απλά τώρα για παράδειγμα μπορείς να βάλεις και κάποιο άλλο ψιλόφυλλο (άς το πώ έτσι) όπως καμπόμπα και όχι το υποκατάστατο της που είναι η λιμνοφίλα. (εφόσον έχεις και διοξείδιο και καλό φωτισμό). Αν έχεις παραγγείλει λιμνοφίλα οκ, είναι το ίδιο όμορφη.
Τα φυτά που είχαμε πεί ήταν μέτριας δυσκολίας αλλά κάποια θα γινονταν μεζές. Ακόμη και το πογκόστεμον ή το τενέλους.
Η διαφορά τώρα δεν είναι στο ότι θα αλλάξεις τελείως είδη φυτών, αλλά στο ότι αυτά που θα βάλεις θα σου μείνουν κιόλας.....:D Και βέβαια άν βρείς και κάποιο άλλο όπως το ωραίο θαμνάκι micranthemun (hemiantus micrademois) που εμένα το αφάνισαν στην κυριολεξία, πάρτο άφοβα..

Τηλέμαχος
13-11-10, 21:52
http://www.tropica.com/plants/plantdescription.aspx?pid=048A :confused::smt073

Χριστόφορος Μίχας
13-11-10, 21:56
Ακριβώς! Θέλει καλό φωτισμό και λίγο διοξείδιο. Με την παροχή ιδιοκατασκευής είσαι μια χαρά. Μεγαλώνει γρήγορα και ψηλώνει τόσο άν δεν το κλαδεύεις κοντό, ώστε να μπαίνει κάπου στη μεσαια περιοχή του ενυδρείου. Κάπου κοντά σε μια κρυτποκορίνα δηλαδή το φαντάζομαι. Ωραία κουρεμένο κάνει εφέ στρογγυλού θάμνου φουντωτού. Είναι χαριτωμένο.

Τηλέμαχος
13-11-10, 22:54
Πολύ ωραία! Δεξιά ή αριστερή πλευρά;
Τώρα θα ήθελα να ακούσω για τους κατοίκους από κάποιον πιο έμπειρο στα ζωοτόκα γιατί δεν έχουμε ακόμα τα ψάρια!:rolleyes:

Dimis
13-11-10, 23:48
Σε 120 λιτρα και εφοσον σε ενδιαφερει το μποστανι προτεινω 2 χαρεμια γκαπυ -2 αγορια,5-6 κοριτσια- και 2 χαρεμια πλατυ εισαι μια χαρα.Αν θες να βαλεις και τριτο ειδος-πραγμα που ισως μπουκωνε το ενυδρειο λιγακι-βαλε black molly απο 1 χαρεμι στο καθε ειδος ομως.
Βαλε μεσα στο ενυδρειο καμια ασβεστολιθικη πετρα να ανεβασεις σκληροτητες.

Τηλέμαχος
14-11-10, 07:22
ΟΚ θα βάλω γκάπυ και πλάτυ. Τα μόλλυ δεν μαρέσουν. :D Τί συνθήκες σε ΡΗ ΚΗ GH θέλουν τα γκάπι και τα πλάτυ;:smt120

Dimis
14-11-10, 13:05
Οτι βγαζει η βρυση μας στην Ελλαδα ειναι καταλληλο για τα ζωoτοκα.
Ιδανικο ενα ph 7.5 με kh 20.

Τηλέμαχος
14-11-10, 13:08
Πώς ανεβάζουμε το ΚΗ; Με σόδα;

Dimis
14-11-10, 13:10
Δεν χρειαζεται να βαζεις τετοια πραγματα στο ενυδρειο σου.
Προσεθεσε απλα μια-δυο ασβεστολιθικες πετρες.

Τηλέμαχος
14-11-10, 13:11
ΟΚ! Αν βρώ δηλαδή.:smt120

Γιώργος Κ
14-11-10, 13:15
Σοφη επιλογη Τηλεμαχε!! :p
Τα χρυσοψαρα δυστηχως δεν κανουν με τα φυτα ... ευτυχως το καταλαβες εγκαιρως ... Ευχομαι στο μελλον να φτιαξεις και ενα μεγααααλο ενυδρειο με χρυσοψαρακια .. Ολα γινονται αν τα θελουμε πολυ!! :p:rolleyes:

Dimis
14-11-10, 13:15
Βοτσαλα απο την παραλια Κυριε Τηλεμαχε...
Οτι πιο απλο για τα γκαπυ,βρεστε 2-3 ωραια βοτσαλα και μπλουμ!

Χριστόφορος Μίχας
14-11-10, 13:37
Το μικράνθεμο (καλά....πάλι του σκότωσα το όνομα!!) μπορεί να μπεί στα δεξιά της ρίζας, κοντά της, ή πάλι και αριστερά της. Είναι η μεσαία περιοχη.
Το κερατόφυλλο (που έτσι κι αλλιώς δεν χρειάζεται πια) να φύγει τελειως. Αυτό που θέλω να δώ ξανά ειναι μια λιστα με τα φυτά που θα έχεις τελικά σίγουρα. (και πόσα κομμάτια) Αυτά που έχεις παραγγείλει και υπάρχουν ή θα σου δώσουν. Προσπάθησα να δώ τα παλιά πλάνα αλλά έχουν γίνει αλλαγές νομίζω είτε από εσένα είτε λόγω μη διαθεσιμότητας.
Πώς γινεται να έχεις τόσο χαμηλή ΚΗ ?

Τηλέμαχος
14-11-10, 13:48
Το μικράνθεμο (καλά....πάλι του σκότωσα το όνομα!!) μπορεί να μπεί στα δεξιά της ρίζας, κοντά της, ή πάλι και αριστερά της. Είναι η μεσαία περιοχη.
Το κερατόφυλλο (που έτσι κι αλλιώς δεν χρειάζεται πια) να φύγει τελειως. Αυτό που θέλω να δώ ξανά ειναι μια λιστα με τα φυτά που θα έχεις τελικά σίγουρα. (και πόσα κομμάτια) Αυτά που έχεις παραγγείλει και υπάρχουν ή θα σου δώσουν. Προσπάθησα να δώ τα παλιά πλάνα αλλά έχουν γίνει αλλαγές νομίζω είτε από εσένα είτε λόγω μη διαθεσιμότητας.
Πώς γινεται να έχεις τόσο χαμηλή ΚΗ ?

Κυρία Αλεξάνδρα ήδη το έβαλα να επιπλέει όλο το κερατόφυλλο. Στην θέση του παρήγγειλα bacopa monnieri.
Αυτή είναι η παραγγελία: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=45768
Η ΚΗ κατέβηκε λόγω διοξειδίου....

exelix
14-11-10, 14:18
Είπαμε το διοξείδιο δεν κατεβάζει την KH, κάτι άλλο παίζει.

Τηλέμαχος
14-11-10, 14:20
Τί λέτε να είναι; Ο Αλέξης να την έκανε τη ζημιά; Ώχου και έχει γεννήσει!!!

exelix
14-11-10, 14:22
Ρε τον Αλέκο! Άμα δεις ότι σου μένει τόσο χαμηλά κάνε ό,τι σου είπε ο... κύριος Ντίμης! :p

Τηλέμαχος
14-11-10, 14:23
ΟΚ.
Αλλά δεν θέλω πέτρες στο aquascape. Θα τις κρύψω εμέσα στο φίλτρο.

Χριστόφορος Μίχας
14-11-10, 14:33
Στη θέση της μπακόμπα μονιέρι καλλίτερα να πάρεις άλλη μια λιμνοφίλα για μπούν και τα δύο δεξιά αριστερα πίσω από τη ρίζα (θα δείχνουν πιο ωραία τα ίδια φυτά με το κόκκινο ανάμεσα τους. Η μονιέρι δεν φουντώνει καλά στο ένα μάτσο και χρειάζεται να έχεις 2-3 φυτά για να δείχνει όμορφη.

Τηλέμαχος
14-11-10, 14:35
και τί γίνεται με την bacopa caroliniana; άκυρο και αυτή;

Χριστόφορος Μίχας
14-11-10, 20:31
Για τη μονιέρι μόνο είπα. Ομως, επειδή τώρα δεν έχεις ανάγκη από φυτά που δεν τρώγονται, ίσως να μην είναι απαραίτητη και αυτή. Δηλ, με τα ψηλά φυτά που έχεις ήδη μέσα (τις χαιγκροφίλες) που θα τις πολλαπλασιάζεις, τις 2 λιμνοφίλες, την κερατόπτερη, τη λουντγίτζια ανάμεσα τους, τους εχινόδωρους (ψηλώνουν επίσης), μάλλον είσαι οκ. Γιαυτό λέω συνεχώς ότι χρειάζεσαι μεσαίες και μπροστινές περιοχές (ήδη φρόντισες).

Πολλά και διαφορετικά φυτά έλεγα κάποτε γιατί θα έπρεπε να τεστάρεις τί από αυτά θα μείνει αφάγωτο και να μην στεναχωρηθείς άν κάποια θα χάλαγαν. Οι μπακόμπες πχ δεν θα γίνονταν μεζές..... Τώρα όμως δίνω άλλη συμβουλή. Πολλά μεν φυτά, αλλά όχι πολλά είδη, τουλάχιστον στα στεμ που ψηλώνουν, για να έχεις ένα πιο ωραιο και φυσικό αποτέλεσμα.

Τηλέμαχος
14-11-10, 21:44
Ευχαριστώ κυρία Αλεξάνδρα (μέσω του λογαριασμού του κύριου Χριστόφορου!)! Θα δώ τι θα κάνω!:smt041

Χριστόφορος Μίχας
14-11-10, 21:54
Ευχαριστώ αλλά θα μας βγάλεις κανά κουσούρι......στο τέλος. Διχασμένες προσωπικότητες:smt120:smt120

Τηλέμαχος
14-11-10, 21:59
Ευχαριστώ αλλά θα μας βγάλεις κανά κουσούρι......στο τέλος. Διχασμένες προσωπικότητες:smt120:smt120

:confused:

Χριστόφορος Μίχας
14-11-10, 22:15
Τί σε μπερδεύει πάλι? Εσύ ξέρεις ότι γράφω μερικές φορές στη θέση του άντρα μου γιατί συνδεδεμένη με το όνομα μου είμαι μόνο από το γραφείο. Πόσοι άλλοι όμως το ξέρουν αυτό? Νομίζω κανένας.....Θα βλέπουν ποστ "Χριστοφορος Μίχας" και να απαντάς εσύ ..."ευχαριστώ κυρία Αλεξάνδρα".!! :confused: Ελεος!! (που λές κι εσύ...)
Η θα νομίζουν ότι εσύ τρελλάθηκες, ή ότι ο Χριστόφορος το βράδυ αλλάζει φύλο..... χα χα :D:D

zapatas
14-11-10, 22:21
τηλεμαχε???? εγω τωρα σε πηρα χαμπαρι.... χανω πασα ιδεα για σενα..... θα επρεπε να ντρεπεσαι..... αλλαξε αμεσως την φοτο σου... δεν αξιζεις να την εχεις στο αβαταρ σου....:smt082:smt082:smt082:smt082:smt082:smt082: smt082:smt082:smt082

δοξα τον θεο....(ρε παιδια αυτος εβαλε μυαλο):smt041:smt041:smt041:smt041
μπραβο ρε φιλε, ετσι, τιγκαρε το στα μαρουλια και εισαι ετοιμος ;)

Τηλέμαχος
14-11-10, 22:24
Χαχαχχαχαχα! Διορθώθηκε!
Και για να μην παρεξηγιόμαστε το ότι δεν βάζω *********** δεν σημαίνει πως δεν μαρεσουν ή στην περιπτωσή μου δεν τα λατρεύω! Απλά οι συνθήκες δεν βοηθούσαν:smt073

zapatas
14-11-10, 23:09
χαχαχαχχα ελα ρε συ, μην ξενερωνεις! το οτι σε πειραζουμε δεν λεει κατι, απλα δεν θα ξαναπεις και σε κανεναν να βαλει χρυσοψαρα στο ενυδριο του
:smt043:smt043:smt043:smt043:smt043:smt043:smt043: smt043:smt043

kingrim
14-11-10, 23:19
θα σε χαλασω αλλα αμα θελεις να πας καθαρα φυτεμενο δεν παει ουτε με ζωοτοκα και στο λεω γιατι το εχω ζησει.... σε λιγους μηνες που θα εχεις ενα πανεμορφο aquascape θα θελεις να βγαλεις απο μεσα καποια ζωοτοκα λογο μεγαλου αριθμου και για να το κανεις αυτο θα πρεπει να βγαλεις τα μισα φυτα ||(δεν θα χωραει η αποχη :) )

Φυσικα αυτο ισχυει μονο αμα θελεις να πας σε διαγωνισμους και να εχεις ενα aquascape σταθερο που θα του δωσεις χρονο να βγαλει οτι πιο καλο μπορει

οσο για ΚΗ3 Ποσα αλεξακια εχεις μεσα μαλλον ''τρωνε'' ολο το ΚΗ για να κανουν καβουκια προσεχε μην παθεις καμια πλακα με το PH γιατι με τοσο μικρο ΚΗ ειναι πολυ ευκολη η αλλαγη του να κανεις πιο συχνες αλλαγες νερου (εγω δεν θα εβαζα σοδα ουτε πετρες θα χαριζα τα αλεξακια)

Τηλέμαχος
15-11-10, 06:59
Ξαναγέννησε σήμερα ο βλάκας! Μα θα το πετάξω το νέο τσαμπί. Έχω κρατήσει ένα μικρό κομμάτι για να σκάσει και θα τα χαρίσω. Όσο για τα ζωοτόκα, θα ετοιμάσω την καραντίνα ή θα πάρω γεννήστρα (που δεν είναι καθόλου καλή λύση) για να γεννάει μέσα η μαμά γκαπίνα.:smt041

Αλεξάνδρα Κατσούρη
15-11-10, 16:22
Μα να γιατι έχεις τόσο χαμηλή ΚΗ. Εχει δίκιο ο kingrim. Στην απορροφούν. Τα μωρά γκαπάκια έχεις σκεφτεί σε ποιόν θα τα δίνεις??

Τηλέμαχος
15-11-10, 16:24
Μα να γιατι έχεις τόσο χαμηλή ΚΗ. Εχει δίκιο ο kingrim. Στην απορροφούν. Τα μωρά γκαπάκια έχεις σκεφτεί σε ποιόν θα τα δίνεις??

Εμμμ.... Όχι. Θα δίνω στον κύριο Μπάμπη αν θέλει αλλιώς........ πετσόπzw
Θα αφαιρέσω το νέο τσαμπί και θα αφήσω το παλιό το μικρό μικρό που άφησα. Να βγουν 4-6 μικρά να δώσω.

Τηλέμαχος
27-11-10, 18:56
Τα σβούριξα όλα τα τσαμπιά. Ας γεννήσει άλλα:mad:

Η βαλισνερια καηκε :p Ευτυχως γιατι μου ηταν η αληθεια ειναι λιγο αποκρουστικη:rolleyes:

Νέα φυτά!!!:smt020
http://i52.tinypic.com/2ekkqpt.jpg

ΚΑΙ![;)]
Επειδή ο κυριος Γιαννης μου τα λεει σκουρα για τα γκαπις και τους ξιφοφορους, τι αλλο μπορω να βάλω σε αυτές τις συνθήκες;:confused:

kingrim
27-11-10, 20:01
τι ΡΗ εχεις τηλεμαχε? μπορεις να το ριξεις λιγο να βαλεις τετρα, αρλεκινους ??

Τηλέμαχος
27-11-10, 20:06
Τώρα μέτρησα
7.2:smt120

kingrim
27-11-10, 20:07
βαλε κοπαδοψαρα :)

Τηλέμαχος
27-11-10, 21:02
Τί είδη;:confused:

delta66
28-11-10, 04:07
Μ'αρεσει που εισαι σταθερος στις αποφασεις σου :D

Τηλέμαχος
28-11-10, 08:55
Ε σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να αποφασίσω οριστικά. Αν κάνω λάθος κίνηση μετά τί γίνεται;:confused:

Τί ψάρια λέτε να βάλω;:smt120

Πάνος
28-11-10, 11:44
οι σκληροτητες σου?

Τηλέμαχος
28-11-10, 11:47
Χαμηλές πολύ:smt120
ΚΗ 3 μόνο αυτό σας λέω:D

Πάνος
28-11-10, 12:03
τυπου αμαζονιου...με ψαρια που δε θελουν και τοοοοοσο οξινο πεχα..;)
π.χ. ενα κοπαδακι κορυ aeneus...1 ζευγαρι bolivian ram και 1 κοπαδι pristella maxillaris.

Τηλέμαχος
28-11-10, 12:06
Ωραία κινέζικα:D
Και που θα τα βρω αυτά;
Άλλες προτάσεις;:cool:

Πάνος
28-11-10, 12:18
ειναι πολυ κοινα ψαρακια αυτα και τα βρισκεις ευκολα....;)
δηλαδη αν σου ανεφερα μερικα οντως σπανια (για Ελλαδα) τι θα ελεγες?? :D

Τηλέμαχος
28-11-10, 12:23
OK... Τι συνθηκες θέλουν, τί τρώνε τούτα; :confused:
Αμαν ωραια ειναι τουτα:rolleyes:;)

Πάνος
28-11-10, 12:26
μαλακο και οξινο νερο αλλα χωρις να ειναι απαραιτητα 0-1 kh. με κΗ 3 που εχεις θα νιωθουν μια χαρα...;) και καθως ωριμαζει το ενυδρειο σου θα πεσει λιγο και το πεχα...
δεν εχουν καμια εξεζητημενη διατροφη...μπορεις με λιγο διαβασμα για τα ειδη να ανταπεξελθεις μια χαρα...

Τηλέμαχος
28-11-10, 12:29
Δηλαδή τροφές εμπορίου;
Τρέχω στον αμαζόνιο να δω τι θα κάνω...

:grin:
Πάντως είναι δύσκολα;

Πάνος
28-11-10, 12:59
"κανενα ψαρι δεν ειναι δυσκολο αν προσεξουμε να του δωσουμε αυτο που θελει"..;)
δεν απαιτουν ακραιες τιμες παντως αν αυτο ρωτας....με καθαρο νερο και ποικιλια στη διατροφη τους θα ειναι μια χαρα..
φυσικα λεπτομερειες θα βρεις διαβαζοντας...;) μη τα περιμενεις ολα ετοιμα...:smt052

Χριστόφορος Μίχας
28-11-10, 13:05
Εντάξει με τα ψαράκια αυτά, αλλά άν ανέβει το ΚΗ (δεν φαντάζομαι να μένει σταθερό στο 3 εφόσον εξαρτάται μόνο από τα σαλιγκάρια) τί γίνεται τότε?? Το ph τώρα είναι 7,2 αλλά όπως ξέρουμε με τις ιδιοκατασκεύες στο διοξείδιο υπάρχουν διακυμάνσεις. Μήπως είναι ρίσκο τα ράμ?

delta66
28-11-10, 13:20
Εντάξει με τα ψαράκια αυτά, αλλά άν ανέβει το ΚΗ (δεν φαντάζομαι να μένει σταθερό στο 3 εφόσον εξαρτάται μόνο από τα σαλιγκάρια) τί γίνεται τότε?? Το ph τώρα είναι 7,2 αλλά όπως ξέρουμε με τις ιδιοκατασκεύες στο διοξείδιο υπάρχουν διακυμάνσεις. Μήπως είναι ρίσκο τα ράμ?
Με το diy διοξειδιο δεν εχουμε μεγαλη επιδραση στο CO2 του νερου (οχι μπως δεν μπορουμε αν το φτιαξουμε δυναμιτη και σε μικρο ενυδρειο, αλλα αργα ή γρηγορα καπου θα κολλησει η προσπαθεια). Οποτε επιλεγουμε να προχωρησουμε συντηρητικα. Παει αυτο.

Το ιδιο συμβαινει και με τα σαλιγκαρια.
Αν δεν υπεφορτωσουμε το ενυδρειο με σαλιγκαρια θα εχουμε μια ελαφρια επιδραση στο νερο και σε περιπτωση που χασουμε καποιο δεν θα εχει μεγαλη διαφορα στο νερο μεχρι να το αναπληρωσουμε.

Αν το νερο της βρυσης ειναι μεχρι 7.5 πεχα, πιστυεω οτι μπορει να πετυχει με συντηρητικη προσεγγιση κατεβασματος πεχα και σκληροτητων.

Πάνος
28-11-10, 13:54
δεν εχω διαβασει ολες τις σελιδες του ποστ για να δω πως κραταει το κεχα 3....απλα απαντησα συμφωνα με την τιμη 3 που μου εδωσε οταν ρωτησα τις σκληροτητες του.
και προτεινοντας τα συγκεκριμενα ψαρια....εννοειται οτι αυτη την τιμη θα πρεπει να την εξασφαλισει...
οσο για τα βολιβιανα ραμ....στο kh 3 πεχα γυρω στο 7 νιωθουν καλυτερα απο τα συγγενικα τους ραμιρεζι.

Τηλέμαχος
02-12-10, 15:29
Ο νεος εχινόδωρος (http://i761.photobucket.com/albums/xx259/TelemachusGoldfishy/2-12-10/DSC02240.jpg)
Η hygrophila polysperma στην τωρινή κατάστασή της (http://i761.photobucket.com/albums/xx259/TelemachusGoldfishy/2-12-10/DSC02247.jpg)
Κλαράκι hygrophila polysperma (http://i761.photobucket.com/albums/xx259/TelemachusGoldfishy/2-12-10/DSC02249.jpg)
Χτες βραδιάτικο έφτιαξα διοξείδιο και τώρα έχω πολύ περισσότερη παραγωγή από ότι από πριν!
Ξέρετε πώς μπορώ να ενώσω τους σωλήνες από δύο μπουκάλια για να παράγουν και τα δύο ταυτόχρονα διοξείδιο;:p

delta66
02-12-10, 15:37
(http://i761.photobucket.com/albums/xx259/TelemachusGoldfishy/2-12-10/DSC02240.jpg)Ξέρετε πώς μπορώ να ενώσω τους σωλήνες από δύο μπουκάλια για να παράγουν και τα δύο ταυτόχρονα διοξείδιο;:p
http://www.qsl.net/w2wdx/aquaria/diyco2.html

Τηλέμαχος
02-12-10, 15:43
Ευχαριστώ!
Πώς την βλέπετε την κατάσταση με τα φυτά;:p:D

delta66
02-12-10, 16:11
Υπαρχει μαλλον ελλειψη Καλιου

Τηλέμαχος
02-12-10, 16:12
To ξέρω. Μόλις πριν λίγες μέρες έβαλα ένα καπάκι. Μία γνωστή μου μου είπε να μην τα πρήζω στα λιπάσματα, και εγώ μόνο ταμπλέτες βυθού βάζω μια στο τόσο.
Τί δόση λέτε να ακολουθήσω;:p

(Γιατί θα βάλω και eleocharis parvula. Λέτε να μου πετύχει με το diy;:D)

Τηλέμαχος
11-12-10, 10:33
Τα φυτά την έχουν καταβρεί...
Λυπάμαι να κόψω την corymbosa...
:smt120
http://www.tinypic.com?ref=317jcrn