Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : sun sun εξωτερικο

papanikos
13-11-10, 10:56
καλημερα συνφορουμητες! Στηνω ενα νεο κιχλιδοενυδρειο 240 λιτρων και προς το παρων ψαχνω εξωτερικο φιλτρο που να μην ξεπερναει τα 70 ευρουλακια, και το μονο που εχω δει ειναι στο petcumulus τα εξωτερικα τηs sun sun. λετε να παρω αυτο, http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2174 ?

Εχω επισεις ενα εσωτερικο της sera στο 70λιτρο μου με ροη 700λτ/ωρα αλλα μου ειπε ενας φιλος μου λιγο πιο "γνωστης" οτι δεν κανει με τπτ...
Το εχει αγορασει ή δει κανεις απο κοντα?

georgis4
13-11-10, 11:10
Mπορεις να παρεις με αυτα τα € και EHEIM για τα λιτρα σου αλλα θα χρειαστει να αγορασεις εξτρα τα υλικα spray bar κτλ οποτε ξεφευγεις.
Το sun sun ειναι κομπλε οποτε συμφερει.Το εχουν ορισμενα παιδια περιμενε να ακουσεις εντυπωσεις. :)

kotsos83
13-11-10, 11:16
Πολυ αξιοπιστο φιλτρο,καλητερα παρε το λιγο πιο δυνατο 1400λ/ωρα,για τα λιτρα σου ειναι σουπερ(οχι οτι το 1000αρι δεν κανει,απλα εχουν μικρη διφορα στη τιμη),το μονο που θα χρειστεις ειναι 1-2 λιτρα σιποραξ

papanikos
13-11-10, 11:37
Πολυ αξιοπιστο φιλτρο,καλητερα παρε το λιγο πιο δυνατο 1400λ/ωρα,για τα λιτρα σου ειναι σουπερ(οχι οτι το 1000αρι δεν κανει,απλα εχουν μικρη διφορα στη τιμη),το μονο που θα χρειστεις ειναι 1-2 λιτρα σιποραξ

τι ειναι το σιποραξ ειπαμε? :cool:
δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε εξωτερικα φιλτρα κλπ... σορρυ!!

georgis4
13-11-10, 11:45
τι ειναι το σιποραξ ειπαμε? :cool:
δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε εξωτερικα φιλτρα κλπ... σορρυ!!
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1847
Bιολογικο υλικο για το φιλτρο...

papanikos
13-11-10, 12:17
να ρωτησω και κατι τελευταιο τωρα που εχω χρονο!!
το εξωτερικο φιλτρο πως καθαριζεται? :rolleyes:

georgis4
13-11-10, 12:25
To βιντεο ειναι απο χρηστη εδω που εχει το φιλτρο :D
vdLKCyXgGlg

papanikos
13-11-10, 12:34
μαλιστα! και τα πεταω και βαζω αλλα μια φορα το μηνα η τα πλενω με νερο του ενυδρειου απλα?

exelix
13-11-10, 12:37
Εννοείται ότι δεν πετάς! Πάνω σε αυτά παλεύεις να αναπτυχθεί η βιολογία σου και θα την πετάς;!

georgis4
13-11-10, 12:39
μαλιστα! και τα πεταω και βαζω αλλα μια φορα το μηνα η τα πλενω με νερο του ενυδρειου απλα?
1 φορα το μηνα το ανοιγεις (αν θες) να δεις οτι ολα ειναι οκ οχι να πλυνεις/καθαρισεις και ειδικα ΠΕΤΑΞΕΙΣ!
Μονο αν δεις οτι ξαφνικα εχεις χαμηλη ροη που σημαινει οτι βουλωσε η κατι αλλο το ανοιγεις ;)

papanikos
13-11-10, 12:41
οπως και στα εσωτερικα δλδ ε! τελεια. ευχαριστω παιδες!

bokostas
13-11-10, 12:49
Χτύπα το, σ' αυτήν την τιμή είναι τεφαρίκι πράμα.:)

nicpapa
13-11-10, 13:07
Γιατι δεν πέρνεις ΕΗΕIM eco pro 2036 εχει χαμηλότερη ροή 750 l/h αλλα εχει 3 χρονια εγγύηση και ετοιμο με υλικα δικά του και καταναλωνει 8 watt!!!

papanikos
13-11-10, 13:30
εχει σχεδον τη μιση ροη απο το αλλο ομως... το μονο που με ελκυει ειναι τα 8βατ καταναλωση... εσεις τι λετε?

georgis4
13-11-10, 13:45
Εχει και τα μπαστουνια/spray bar μαζι?
Εχει και 96,22 €!

papanikos
13-11-10, 13:56
ρε παιδια εγω ελεγα να παρω αυτο! εχει και μπολικο εξοπλισμο, κ αμα χαλασει σε κανα 2 χρονακια... πεταμα! θα εχει βγαλει τα λεφτα του... ειναι και πανφθηνο!
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2174

rtolis
13-11-10, 14:00
Το Sun Sun όμως έχει 1 λίτρο παραπάνω χωρητικότητα κάδου. Επίσης το Eheim 2036 έχει περίεργη, κατά τη γνώμη μου, διαρρύθμιση στα καλαθάκια του που στο τέλος καταλήγεις να αγοράσεις το αυθεντικό (πανάκριβο) σετ σφουγγαριών της Eheim.
Επίσης το Sun Sun έχει στάνταρ στην αρχική συσκευασία Surface Skimmer, σφουγγαράκια, Spray Bar και 2πλά βανάκια. Το Eheim πιστεύω δεν έχει Skimmer, για τα άλλα 3 θα μας πουν οι κάτοχοι.
Όσον αφορά την εγγύηση, στην ίδια τιμή αγοράζεις 2 Sun Sun, είσαι εξασφαλισμένος για πάααρα πολλά χρόνια και περισσεύουν να πάρεις κι ένα εσωτερικό!
Η εγγύηση είναι πάντα καλή, αλλά το πρόβλημα είναι όταν θα τύχει να σου χαλάσει κάτι στο φίλτρο σε ενδιαφέρει τι θα κάνεις εκείνη τη στιγμή, κι όχι αν θα σου επιβεβαιώσουν τη βλάβη και θα σου το επιδιορθώσουν.

papanikos
13-11-10, 14:05
Το Sun Sun όμως έχει 1 λίτρο παραπάνω χωρητικότητα κάδου. Επίσης το Eheim 2036 έχει περίεργη, κατά τη γνώμη μου, διαρρύθμιση στα καλαθάκια του που στο τέλος καταλήγεις να αγοράσεις το αυθεντικό (πανάκριβο) σετ σφουγγαριών της Eheim.
Επίσης το Sun Sun έχει στάνταρ στην αρχική συσκευασία Surface Skimmer, σφουγγαράκια, Spray Bar και 2πλά βανάκια. Το Eheim πιστεύω δεν έχει Skimmer, για τα άλλα 3 θα μας πουν οι κάτοχοι.
Όσον αφορά την εγγύηση, στην ίδια τιμή αγοράζεις 2 Sun Sun, είσαι εξασφαλισμένος για πάααρα πολλά χρόνια και περισσεύουν να πάρεις κι ένα εσωτερικό!
Η εγγύηση είναι πάντα καλή, αλλά το πρόβλημα είναι όταν θα τύχει να σου χαλάσει κάτι στο φίλτρο σε ενδιαφέρει τι θα κάνεις εκείνη τη στιγμή, κι όχι αν θα σου επιβεβαιώσουν τη βλάβη και θα σου το επιδιορθώσουν.

μια καλη τεκμηριωση της αποψης ενος μελους περιμενα!!! :smt052:smt052 θα παρω το sun, κ αμα χαλασει, καδος σκουπιδιων, και καινουργιο! rtolis ποιο απο τα 2 θα προτεινες για 240 μεικτα λιτρα κιχλιδοενυδρειου? το http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2174 αρκει ε?

rtolis
13-11-10, 14:22
Κατά τη γνώμη μου και από από κυκλοφορία και από αποικιστικό χώρο είναι μια χαρά.

nicpapa
13-11-10, 14:55
Το eheim eco pro εχει μπαστουνια, βανακια spray bar και skimer δεν εχει , αυτο δεν με ενδιεφερε μιας και εχω φυτεμενο ,προσωπικα ο λογος που το πηρα ειναι η καταναλωση και η αξιοπιστια της εταιριας αυτης , εχει 96 ευρω αλλα σίγουρα θα σου κρατήσει κιολας ....μια φορα τα πέρνεις .

maikl
13-11-10, 15:01
...μπαστουνια,βανακια,αξιοπιστια καλαθακια, βιολογικα υλικα(απο τα καλυτερα),ευχρηστια(ισως το πιο ευκολο φιλτρο του εμποριου) εχει....θα συμφωνησω αν παρεις τον Κινεζο θα εχεις να ρισκαρεις για ολα τα παραπανω αλλα θα εχεις κι αλλα τοσα φραγκα στην τσεπη σου.
Εσυ τι θελεις να κανεις ειναι το ερωτημα... :smt045

dimitrios
13-11-10, 15:41
εγω παιδια προτεινω οχι κινεζο! εχω την εντυπωση οτι τα μοτερ τους ειναι πιο θορυβοδη! εχω εδω και ενα χρονο το 2180 που ειναι και θερμοφιλτρο της eheim και δεν εχω κανενα προβλημα μεχρι στιγμης.

rtolis
13-11-10, 16:46
Όπως καταλαβαίνεις θα πούμε όλοι τις απόψεις μας υπερθεματίζοντας είτε για το ένα είτε για το άλλο, προτείνω να κάνεις μια αναζήτηση για να δεις και άλλες απόψεις για το καθένα ανά τον χρόνο. Και η απόφαση είναι πάντα δική σου.

εγω παιδια προτεινω οχι κινεζο! εχω την εντυπωση οτι τα μοτερ τους ειναι πιο θορυβοδη! εχω εδω και ενα χρονο το 2180 που ειναι και θερμοφιλτρο της eheim και δεν εχω κανενα προβλημα μεχρι στιγμης.

Εγώ είχα το αντίθετο πρόβλημα! Έπρεπε να πηγαίνω κοντά του (αμφιβολία είχα κι εγώ για τον Κινέζο :) ) για να σιγουρευτώ ότι δουλεύει. Τόσο ήσυχο.

Crazy_Beaver
13-11-10, 19:43
Προσεξε την κατανάλωση στον 1400αρι κινέζο.Είναι λίγο αυξημένη. Ενω στο 1000αρι μια χαρα!

delta66
13-11-10, 20:13
Ασχετα απο την μαρκα, εγω σε 240 λιτρα αφρικανικο θα εβαζα δυο φιλτρα απο 700-1000 λιτρα το καθενα ονομαστικη ροη (γυρω στα 1000-1400 πραγματικη) και 8-10 λιτρα υλικα και θα ειχα το κεφαλι μου ησυχο.

papanikos
14-11-10, 19:36
τελικα παρηγγειλα τον κινεζο, 1000αρι κ μ βγηκε 50ευρω μαζι με τα μεταφορικα +οτι υλικα βαλω.. αν στη συνεχεια δω οτι δεν ειμαι ικανοποιημενος θα προτημησω ενα πιο ακριβο, αλλα μιας και ειμαι αρχαριος, ας ξεκινησω με κατι οικονομικο κ σχετικα αξιοπιστο απο οτι διαβαζω εδω περα! ευχαριστω ολους για τις αποψεις σας!

jimmis1974
14-11-10, 20:30
Mολης το παρεις να μας πεις τις εντυπωσεις σου , ποιοτητα πλαστικων και εφαρμογες - θορυβος - κ.α.

kingrim
14-11-10, 22:16
εεεπππ τι βλεπω

To βιντεο ειναι απο χρηστη εδω που εχει το φιλτρο :D
vdLKCyXgGlg

εχω τα δικαιοματα του βιντεο δεν μπορεις να το αναπαραγει :P

georgis4
14-11-10, 22:19
εεεπππ τι βλεπω

εχω τα δικαιοματα του βιντεο δεν μπορεις να το αναπαραγει :P
O χρηστης εισαι εσυ βρε τρελε αλλα δεν ηξερα αν εχω το ελευθερο να σε *δωσω*....:smt082

kingrim
14-11-10, 22:49
μην λες τπτ γιατι αμα παρουν καμια 20ρια ατομα και τους χαλασουν τα φιλτρα θα ερθουν και :smt075:smt064:smt021:smt062

georgis4
14-11-10, 22:52
μην λες τπτ
Ποια φιλτρα?? :confused:
:smt033

gmavro
15-11-10, 11:49
Μιας και αναφερθηκε παλι να ξαναπω αλλη μια φορα τα ιδια :)

Εχω το 1400αρι μαζι με την uv λαμπα εδω και εναμιση χρονο , Μαλιστα πηρε και φιλος το ιδιο και 6 μηνες που το εχει δεν ειχε κανενα προβλημα .
Εγω το δικο μου το εχω ανοιξει μια φορα απο τοτε για να προσθεσω καποια υλικα και να αλλαξω τα σφουγκαρια , αν και δεν ειχε κανενα προβλημα ροης .
Απο εκει και περα θορυβο δεν κανει καθολου , πρεπει να κολησεις το αυτι σου επανω του για να ακουσεις κατι .
Και βεβαιος στα λευτα αυτα παιρνεις 2-3 να εχεις backup . :D

papanikos
16-11-10, 20:58
κατευθασε σημερα το πρωι το φιλτρο μου απο το petcumulus που το ειχα παραγγειλει!! (εντος 2 εργασημων). Λοιπον, ωραιο μ φαινεται, τα πλαστικα φαινονται αρκετα στηβαρα κ γερα, κ ασφαλιζει αεροστεγως απολυτα οπως φαινεται κ στο βιντεο. δεν το εβαλα ακομα να δουλεψει. για παρασκευη το βλεπω! εχει 4 θηκες για μακαρονια, ανθρακα, (κατι σαν πολυεστερα(που περιεχεται και στις 4 θηκες) και για "bio ball" ετσι λεει το χαρτακι...! ξερει κανεις πως βαζουμε τα υλικα? (σειρα κ ποσοτητες!)

kingrim
16-11-10, 21:00
ειναι τοσο απλο που σε 30λεπτα αν το πιασεις τωρα θα μας λες ποσο ωραια λειτουργει

papanikos
16-11-10, 21:17
ειναι τοσο απλο που σε 30λεπτα αν το πιασεις τωρα θα μας λες ποσο ωραια λειτουργει

βασικα εκανα τη συνδεσμολογια τωρα! αλλα επειδη δεν ηρθε το ενυδρειο ακομα το ξανα ελυσα.... :(:(

kotsos83
16-11-10, 21:19
βασικα εκανα τη συνδεσμολογια τωρα! αλλα επειδη δεν ηρθε το ενυδρειο ακομα το ξανα ελυσα.... :(:(
Τι υλικα εχει μεσα?το 1000αρι πηρες?ποσα λιτρα το ενυδρειο σου?

bokostas
17-11-10, 01:34
:mad:Έχει μόνο λεπτά σφουγγάρια, από 1 σε κάθε καλαθάκι, που πιάνει περίπου το 1/3 του χώρου του καλαθιού.

Πώς θα έβαζα εγώ τα υλικά:
Κάτω καλάθι: 1 ή 2 από τα σφουγγάρια και σε όσο χώρο μείνει από κάτω τους, μηχανικό μακαρόνι σαν αυτό: http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1284
2 μεσαία καλάθια: Γεμάτα με κάποιο βιολογικό υλικό, από τα παρακάτω, ή συνδυασμό τους, ανάλογα με τα οικονομικά σου (εγώ προτείνω τα 2 πρώτα):
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1847
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2058
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=678
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1283
Πάνω καλάθι: Άλλο 1 ή 2 από τα σφουγγάρια και σε όσο χώρο μείνει από κάτω τους, αυτό: http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1288 μέσα σε διχτάκι
για 2-3 εβδομάδες και μετα το αφαιρείς, το πετάς και συμπληρώνεις με βιολογικό υλικό, σαν αυτά που σου πρότεινα για τα μεσαία καλάθια.

delta66
17-11-10, 02:09
Εγω θα εβαζα κλασσικα
1ο καλαθι (κατω) ehfimech και απο πανω μια φετα χοντροτρυπο σφουγγαρι
2ο καλαθι βιολογικο υλικο
3ο καλαθι βιολογικο υλικο
4ο καλαθι βιολογικο υλικο και μια ψιλη/αραιη στρωση filterwool

αν εβαζα siporax για βιολογικο
1ο καλαθι (κατω) μια φετα χοντροτρυπο σφουγγαρι και απο πανω σιποραξ
2ο καλαθι σιποραξ
3ο καλαθι σιποραξ
4ο καλαθι σιποραξ και απο πανω μια ψιλη/αραιη στρωση filterwool

maikl
17-11-10, 08:47
...ετσι λοιπον μ'αυτα και μ'αυτα οπως καταλαβες με τα βιολογικα που θα βαλεις(και σιγουρα θα το κανεις καποια στιγμη...) εφτασες την τιμη ενος eheim....;)
Δε θελω να σου την "σπασω", απλα καλα ειναι να ακουμε πολλες γνωμες αλλα και να φιλτραρουμε....;)

delta66
17-11-10, 08:58
...ετσι και ετσι οπως καταλαβες με τα βιολογικα που θα βαλεις(και σιγουρα θα το κανεις καποια στιγμη...) εφτασες την τιμη ενος eheim....;)
Δε θελω να σου την "σπασω", απλα καλα ειναι να ακουμε πολλες γνωμες αλλα και να φιλτραρουμε....;)
Τα classic (2217 στην περιπτωση του) δεν εχουν υλικα, θα τα αγοραζε και σε αυτη την περιπτωση.
Να παρει σειρα pro II (2028 στην περιπτωση του) που εχουν τα υλικα στην τιμη δεν θα βρει ευκολα.
Θα παει στα proIII που δεν τα κοβω το ιδιο καλα και αξιοπιστα, εκτος του μεγαλου και των electronic που ειναι πανακριβα.
Τα ecco pro ή τα pro I δεν βγαινουν σε τοσο μεγαλα μεγεθη και κυκλοφορια.
Τα wet dry δεν τα αναφερω.

Με χυμα σιποραξ (5 ευρω το λιτρο) δεν θα φτασει την τιμη τους.
Τα σφουγγαρια τα εχει.
Το filterwool εχει 3-4 ευρω η σακουλα, θα του κρατησει καναδυο χρονια.
Οπως και να εχει παλι πιο οικονομικα του ερχεται.

maikl
17-11-10, 09:11
....
Τα ecco pro ή τα pro I δεν βγαινουν σε τοσο μεγαλα μεγεθη και κυκλοφορια.

Με χυμα σιποραξ (5 ευρω το λιτρο) δεν θα φτασει την τιμη τους.
Τα σφουγγαρια τα εχει.
Το filterwool εχει 3-4 ευρω η σακουλα, θα του κρατησει καναδυο χρονια.
Οπως και να εχει παλι πιο οικονομικα του ερχεται.

...λοιπον το πηρε 50 με τα μεταφορικα,θα χρειαστει αλλα 4 λιτρα σιποραξ (περιπου 25 με τα μεταφορικα) αρα εφτασε τα 75 ευρω και εχει ενα κινεζικο φιλτρο με το μικροτερο σε βιολογια/μ2 βιολογικο υιλκο της αγορας.....
Αν παει στα αλλα βιολογικα πλησιαζει ακομη πιο πολυ μεχρι και που τα ξεπερναει ;)
Υ.γ Η προταση μου αφορουσε το ecco pro 2036 (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1260).

vrillgr
17-11-10, 09:37
Εγω θα εβαζα κλασσικα
1ο καλαθι (κατω) ehfimech και απο πανω μια φετα χοντροτρυπο σφουγγαρι
2ο καλαθι βιολογικο υλικο
3ο καλαθι βιολογικο υλικο
4ο καλαθι βιολογικο υλικο και μια ψιλη/αραιη στρωση filterwool

αν εβαζα siporax για βιολογικο
1ο καλαθι (κατω) μια φετα χοντροτρυπο σφουγγαρι και απο πανω σιποραξ
2ο καλαθι σιποραξ
3ο καλαθι σιποραξ
4ο καλαθι σιποραξ και απο πανω μια ψιλη/αραιη στρωση filterwool

καλημέρα σας.
θα ήθελα να ρωτήσω delta66 με ποιο σκεπτικό διαφοροποιείς τα υλικά που θα μπουν στο πρώτο καλάθι με την χρήση σιποράξ για βιολογικό υλικό. Με ενδιαφέρει και εμένα η διάταξη των υλικών και θα ήθελα να ακούσω το σκεπτικό σου. Δηλαδή το χοντρότρυπο σφουγγάρι αρκεί για την κατακράτηση των χοντρών σωματιδιών και για ενα καλό μηχανισκό καθαρισμό? Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα με την ερώτηση και να κατάλαβες την απορία μου.

σε ευχαριστώ

delta66
17-11-10, 09:59
...λοιπον το πηρε 50 με τα μεταφορικα,θα χρειαστει αλλα 4 λιτρα σιποραξ (περιπου 25 με τα μεταφορικα) αρα εφτασε τα 75 ευρω και εχει ενα κινεζικο φιλτρο με το μικροτερο σε βιολογια/μ2 βιολογικο υιλκο της αγορας.....
Αν παει στα αλλα βιολογικα πλησιαζει ακομη πιο πολυ μεχρι και που τα ξεπερναει ;)
Υ.γ Η προταση μου αφορουσε το ecco pro 2036 (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1260).
Το Siporax εννοεις "το μικροτερο σε βιολογια/μ2 βιολογικο υιλκο της αγορας"?

Το ecco pro 2036 με χωρητικοτητα 2,8 υλικα + 0,3 (prefilter) και ονομαστικη ροη αντλιας 750 λιτρα/ωρα (καμια 500αρα πραγματικη) θα καλυψει ενυδρειο 240 λιτρων ? (με αφρικανες υποθετω)
Το λεει και στο πρωτο ποστ οτι απεκλεισε το sera γιαυτο το λογο.
Μαλλον θελει δυο 2036
Σελ 180 http://www.eheim.de/eheim/pdf/en/anleitungen/afilter/2032_2036_ecco_pro.pdf

Ειχα ενα 2026 και δεν εφτανε στο ριο180 απο θεμα ροης (μετα τον πρωτο μηνα που σταθεροποιουταν η ροη του) και ειχε ονομαστικη 950 λ/ω
σελιδα 180 http://www.eheim.de/eheim/pdf/en/anleitungen/afilter/professionel_II_2026_2126_2028_2128.pdf
-------------------------
καλημέρα σας.
θα ήθελα να ρωτήσω delta66 με ποιο σκεπτικό διαφοροποιείς τα υλικά που θα μπουν στο πρώτο καλάθι με την χρήση σιποράξ για βιολογικό υλικό. Με ενδιαφέρει και εμένα η διάταξη των υλικών και θα ήθελα να ακούσω το σκεπτικό σου. Δηλαδή το χοντρότρυπο σφουγγάρι αρκεί για την κατακράτηση των χοντρών σωματιδιών και για ενα καλό μηχανισκό καθαρισμό? Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα με την ερώτηση και να κατάλαβες την απορία μου.

σε ευχαριστώ
Ναι καταλαβα την απορια σου.

Το μηχανικο μακαρονι ehfimech που θα βαζαμε σε αλλη περιπτωση με αλλα υλικα, εκτος απο την μερικη κατακρατηση και διασπαση των πρωτων χοντρων σκουπιδιων εχει ως κυρια εργασια το "σπασιμο" (καταμερισμο) του νεοεισερχομενου νερου σε ολο το πλατος του καδου του φιλτρου για να μη δημιουργηθει ενα καναλι στη μεση των υλικων (channeling) με αποτελεσμα να μην περναει το νερο απο τα υλικα που βρισκονται στις πλευρες του φιλτρου.

Με το siporax εχουμε τη διασπαση αυτη χωρις βοηθεια.
Στον πατο του καδου που θα πρωτομπει το νερο και θα συναντησει στην ανοδο ως πρωτο υλικο το σφουγγαρι, δεν θα υπαρχει προβλημα channeling λογω της πιεσης του νεοεισερχομενου νερου που θα απλωθει μονο του σε ολο σχεδον το πλατος του πατου του καδου.

Αν θελεις πιο ισχυρο μηχανικο βαλε διπλο σφουγγαρι κατω (κανει καλυτερο μηχανικο καθαρισμο απο το μηχανικο μακαρονι κατα την αποψη μου), αλλα παντα χοντροτρυπο.
Υπαρχει φυσικα παντα το ενδεχομενο να βουλωνει πιο γρηγορα αν το στουμπωσουμε με πολλα σφουγγαρια στην αρχη της ροης και ιδιως μη χοντροτρυπα.
Θα εχουμε μεν πιο καθαρο νερο να ερχεται στα υλικα* αλλα μαλλον και πιο συχνη συντηρηση.
Υπαρχει κει το ενδεχoμενο channeling στο δευτερο σφουγγαρι. Αναλογα και τα παχη των υλικων.

* που ειναι ζητουμενο να ειναι καθαρο απο σκουπιδια το νερο που παει στα βιολογικα, για να μη βουλωνουν οι ποροι του και δεν μπορει να φιλοξενησει περισσοτερη βιολογια
Περιμενω την επομενη ερωτηση που πιστευω πως πρεπει να σου εχει δημιουργηθει ;)
(αλλιως θα την κανω εγω):)

vrillgr
17-11-10, 10:20
Το Siporax εννοεις "το μικροτερο σε βιολογια/μ2 βιολογικο υιλκο της αγορας"?

Το ecco pro 2036 με χωρητικοτητα 2,8 υλικα + 0,3 (prefilter) και ονομαστικη ροη αντλιας 750 λιτρα/ωρα (καμια 500αρα πραγματικη) θα καλυψει ενυδρειο 240 λιτρων?
Μαλλον θελει δυο τετοια
Σελ 180 http://www.eheim.de/eheim/pdf/en/anleitungen/afilter/2032_2036_ecco_pro.pdf

Ειχα ενα 2026 με 4.9 λιτρα χωρητικοτητα και δεν εφτανε στο ριο180 (απο θεμα ροης) και ειχε ονομαστικη 950 λ/ω
σελιδα 180 http://www.eheim.de/eheim/pdf/en/anleitungen/afilter/professionel_II_2026_2126_2028_2128.pdf

Ναι καταλαβα την απορια σου.

Το μηχανικο μακαρονι ehfimech που θα βαζαμε σε αλλη περιπτωση με αλλα υλικα, εκτος απο την μερικη κατακρατηση και διασπαση των πρωτων χοντρων σκουπιδιων εχει ως κυρια εργασια το "σπασιμο" (καταμερισμο) του νεοεισερχομενου νερου σε ολο το πλατος του καδου του φιλτρου για να μη δημιουργηθει ενα καναλι στη μεση των υλικων (channeling) με αποτελεσμα να μην περναει το νερο απο τα υλικα που βρισκονται στις πλευρες του φιλτρου.

Με το siporax εχουμε τη διασπαση αυτη χωρις βοηθεια.
Στον πατο του καδου που θα πρωτομπει το νερο και θα συναντησει στην ανοδο ως πρωτο υλικο το σφουγγαρι, δεν θα υπαρχει προβλημα channeling λογω της πιεσης του νεοεισερχομενου νερου που θα απλωθει μονο του σε ολο σχεδον το πλατος του πατου του καδου.

Αν θελεις πιο ισχυρο μηχανικο βαλε διπλο σφουγγαρι κατω (κανει καλυτερο μηχανικο καθαρισμο απο το μηχανικο μακαρονι κατα την αποψη μου), αλλα παντα χοντροτρυπο.
Υπαρχει φυσικα παντα το ενδεχομενο να βουλωνει πιο γρηγορα αν το στουμπωσουμε με πολλα σφουγγαρια στην αρχη της ροης και ιδιως μη χοντροτρυπα.
Θα εχουμε μεν πιο καθαρο νερο να ερχεται στα υλικα* αλλα μαλλον και πιο συχνη συντηρηση.
Υπαρχει κει το ενδεχoμενο channeling στο δευτερο σφουγγαρι. Αναλογα και τα παχη των υλικων.

* που ειναι ζητουμενο να ειναι καθαρο απο σκουπιδια το νερο που παει στα βιολογικα, για να μη βουλωνουν οι ποροι του και δεν μπορει να φιλοξενησει περισσοτερη βιολογια
Περιμενω την επομενη ερωτηση που πιστευω πως πρεπει να σου εχει δημιουργηθει ;)
(αλλιως θα την κανω εγω):)

έχω μια ερώτηση ακόμα:). εφόσον με τη βοήθεια ενός χοντρότρυπου σφουγγαριού ως πρωτο υλικό αποφεύγουμε το φαινόμενο channelling τοτέ
α) γιατί να μη αποφύγουμε εντελώς το ehfimech? (νομίζω είναι και πιο ακριβό)
β) πως μπορεί να δημιουργηθεί channeling στο δεύτερο σφουγγάρι?
γ) τι έχει το σιποραξ παραπάνω από αλλα βιολογικά υλικά όσον αφορά την καλύτερη διάσπαση του νερου -αποφυγή channeling

(ΥΓ. εγώ στο 2213 έχω 2 χοντρότρυπα σφουγγάρια, siporax mini και τέλος μια μικρή στρώση ενυδρειακού βαμβακιού. Χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνωσεις στα φίλτρα απλά πρόσεξα με το καιρό ότι με αυτή την διάταξη εκμεταλλεύομαι την κυκλοφορία του φίλτρου sto max αλλά κάθε 3 βομάδες το πολύ καθαρίζω το πρώτο σφουγγάρι-πρόκειται για φυτεμένο ενυδρείο με υψηλή ιχθυοφόρτιση).

ελπίζω να μη χάλασα το post με την ερώτηση μου αλλά οι εναλλακτικές ΄σειρές υλικών που προτεινες δημιουργησαν απορίες :) ΄! Εξάλλου στις λεπτομέρειες γίνεται η διαφορά

delta66
17-11-10, 10:38
έχω μια ερώτηση ακόμα:). εφόσον με τη βοήθεια ενός χοντρότρυπου σφουγγαριού ως πρωτο υλικό αποφεύγουμε το φαινόμενο channelling τοτέ
α) γιατί να μη αποφύγουμε εντελώς το ehfimech? (νομίζω είναι και πιο ακριβό)
β) πως μπορεί να δημιουργηθεί channeling στο δεύτερο σφουγγάρι?
γ) τι έχει το σιποραξ παραπάνω από αλλα βιολογικά υλικά όσον αφορά την καλύτερη διάσπαση του νερου -αποφυγή channeling

(ΥΓ. εγώ στο 2213 έχω 2 χοντρότρυπα σφουγγάρια, siporax mini και τέλος μια μικρή στρώση ενυδρειακού βαμβακιού. Χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνωσεις στα φίλτρα απλά πρόσεξα με το καιρό ότι με αυτή την διάταξη εκμεταλλεύομαι την κυκλοφορία του φίλτρου sto max αλλά κάθε 3 βομάδες το πολύ καθαρίζω το πρώτο σφουγγάρι-πρόκειται για φυτεμένο ενυδρείο με υψηλή ιχθυοφόρτιση).

Ξεκιναω με απαντηση για το γ ερωτημα και θα σου λυθουν πιο ευκολα και οι αλλες αποριες

γ) Το σιποραξ εχει το πλεονεκτημα του σχηματος του μακαρονιου. Αυτο ειναι που κανει τον καταμερισμο του νερου σε ολο το πλατος

α) Δεν αποφευγουμε το channeling με το σφουγγαρι. Ειπα οτι δεν προλαβαινει στην αρχη να δημιουργηθει. Αν βαλουμε σφουγγαρι και μετα substrat θα αρχισει να δημιουργειται channeling οσο ανεβαινει το νερο ψηλα.
(Κανονικα το ehfimech ειναι πιο φτηνο απο το σιποραξ. Το χυμα σιποραξ ειναι πολυ φτηνο, γιαυτο ερχεται στα ιδια λεφτα περιπου).

β) Εγραψα στο α. οτι οσο ανεβαινει το νερο χωρις να εχει καταμεριστει απο μακαρονι, δημιουργειται channeling. Στο δευτερο σφουγγαρι θα αρχισει να δημιουργειται ηδη το φαινομενο.
Αν εχει μετα το πρωτο σφουγγαρι αμεσως siporax θα "σπασει" το νερο σε ολο το πλατος.
Αν το νερο βρει δευτερο σφουγγαρι, εκει θα δημιουργηθει channeling, πριν φτασει στο siporax που θα το σπασει.
(Μιλαμε για φιλτρα με μεγαλο και πλατυ καδο παντα).

Το φλτρο σου με τα δυο σφουγγαρια επιβεβαιωνει αυτο που ειπα για πιο συντομο βουλωμα. Αν δεν το καθαρισεις συντομα θα πεσει πολυ η ροη σε σχεση με το ενα σφουγγαρι.
Μιλαμε παντα για φιλτρα που θελουμε να κρατανε μηνες χωρις συντηρηση.

ΥΓ δεν μου εκανες την ερωτηση που επρεπε :D

vrillgr
17-11-10, 11:19
DELTA66 μου έλυσες τις απορίες και σκέφτομαι να αφαιρέσω το δεύτερο σφουγγάρι και να βάλω και άλλο siporax και να παρατηρήσω.

αν θες πες μας τι ερώτηση περίμενες να ακούσεις ;) και απάντησε την. Σίγουρα εγώ προσωπικά θα βοηθηθώ όσον αφορά στην καλύτερη διάταξη των υλικών με σκοπό την βέλτιστη φίλτρανση:p

ευχαριστώ

delta66
17-11-10, 15:43
Μπορω να βαλω στην αρχη της ροης για μηχανικο μακαρονι Siporax αντι ehfimech?

Οχι γιατι το siporax (αντιθετα απο το ehfimech που ειναι λειο) ειναι πορωδες υλικο και γεμιζουν οι ποροι του αμεσως με βρωμα απο το χοντρο σκουπιδι.
Αυτο μειωνει και τη δραση του ως βιολογικο υλικο (αφου δεν μενουν ελευθεροι οι ποροι του για φιλοξενια βακτηριων) αλλα και για μηχανικο καθαρισμο αφου βρωμιζει πολυ, στομωνει και βουλωνει ευκολα.
;)

Το δοκιμασα για εξη μηνες ως μηχανικο και μετα εβαλα στη θεση του κανονικα ehfimech.
Πολυ πιο καθαρο το νερο στο ενυδρειο, αλλα πιο σημαντικο τα βιολογικα υλικα (ειχα substrat στη συνεχεια) μεσα στο φιλτρο ηταν πιο καθαρα.

maikl
17-11-10, 17:17
Το Siporax εννοεις "το μικροτερο σε βιολογια/μ2 βιολογικο υιλκο της αγορας"? ναι

Το ecco pro 2036 με χωρητικοτητα 2,8 υλικα + 0,3 (prefilter) και ονομαστικη ροη αντλιας 750 λιτρα/ωρα (καμια 500αρα πραγματικη) θα καλυψει ενυδρειο 240 λιτρων ? (με αφρικανες υποθετω) ...μα και εγω δε νομιζω οτι θα το καταφερει με το ενα ecco pro....εσυ πιστευεις οτι θα το καταφερει με τον κινεζο?
Το λεει και στο πρωτο ποστ οτι απεκλεισε το sera γιαυτο το λογο.
Μαλλον θελει δυο 2036...Απο τα sun ποσα θελει?Η ροη τους πιστευεις οτι ειναι οσο λεει ή οτι τα watt που λεει οτι καταναλωνει ειναι οσα λεει...Αραγε απο πιστοποιησεις πως να τα πηγαινει?

.........

bokostas
17-11-10, 20:26
Φυσικά θα χρειαστεί 2 Χ Eheim ecco pro 2036, δηλαδή 2 Χ 96,22 = 192,44 ευρώ (+τα ταχυδρομικά) για να έχει 2 Χ 750 = 1.500 λίτρα/ώρα.

Από την άλλη το Κινέζικο SEN HW-303A γυρνάει 1.400 λίτρα/ώρα (ονομαστικά πάντα, όπως και τα Eheim) με τιμή 65,99 ευρώ (+τα ταχυδρομικά).

Η σχέση τιμών είναι 3/1 και η διαφορά τιμής είναι 126,45 ευρώ, ενώ τα υλικά δεν κοστίζουν πάνω από 25 ευρώ, άρα έχουμε κέρδος 100 ευρώ.

Η ροή είναι πολύ σχετική, αφού όλοι οι κατασκευαστές δίνουν ροή με άδειο φίλτρο και φυσικά ούτε τα Eheim την βγάζουν όταν γεμίσουν υλικά.
Και η κατανάλωση επίσης μετριέται από τις εταιρίες και όχι από κάποια ανεξάρτητη αρχή κι ο καθένας δηλώνει ότι θέλει, χωρίς έλεγχο.

Όπως το ίδιο συμβαίνει και με την επιφάνεια του κάθε βιολογικού υλικού, την οποία εκτιμούμε μόνο κατά την εκτίμηση της εταιρίας που το φτιάχνει.
Κι επειδή δεν υπάρχει ένας τυποποιημένος τρόπος ασφαλούς μέτρησης και σύγκρισης, δεν μπορούμε παρά να "πιστέψουμε" τις δικές τους δηλώσεις.
Όσο για τις πιστοποιήσεις, όλοι ξέρουμε με ποιόν τρόπο δίνονται (όταν υπάρχουν) και με ποιές διαδικασίες - βλέπε αξιοπιστία SIEMENS.

Μόνον η πράξη θα δείξει πόσο δυνατά, πόσο οικονομικά και πόσο αξιόπιστα θα αποδειχθούν τα Κινέζικα φίλτρα, ας κάνουμε λίγη υπομονή.

Κλεόβουλος
17-11-10, 20:48
Και ο δικηγόρος του διαβ...εε...κινέζου μίλησε :grin::grin:

maikl
17-11-10, 21:49
Παμε λοιπον αφου το πατε ετσι,σε ενα παραγοντα που δε τον αναφερουμε, στις καταναλωσεις :D
Με το ενα Κινεζικο εχουμε 35 watt ,με τα δυο eheim 16 watt.Διαφορα 19 watt.Αρα στο 24 ωρο(μια ημερα) 24χ19 =456WH ή 0,46 Kwh παραπανω καταναλωση απο το sun sun
Παμε στην καταναλωση στον ενα χρονο.
365 ημερες χ 0,46 Kwh = 168 Kwh στο χρονο(ετος)

Εδω περιμενω τα τιμολογια σας της ΔΕΗ.Μενει η τελευταια πραξη για να δουμε ποσο καιει παραπανω στον χρονο....
Απο δικια μου μετρηση σε 2 (+) χρονια εχω καψει τα παραπανω 100 ευρω που μου κοστιζουν τα eheim,εχω 2 φιλτρα κι οχι ενα (κι αυτο αν υπαρχει...;)) χωρις να υπολογιζω τις "στραβες". :cool:

υ.γ....ααα και μη το ξεχασω το παγιο για καταναλωση 4μηνου με 1600-2000KWH ειναι 15,18 ευρω.Για καταναλωση ομως 4μηνου με 2001-3000 KWH ειναι 46,38 ευρω.
Αν ειστε στο μεταβατικο σταδιο και "πηδατε"κλιμακα λογω του Κινεζου καταλαβαινετε οτι υπαρχει και εξτρα επιβαρυνση 30 ευρω περιπου!....

Crazy_Beaver
17-11-10, 22:06
Παμε λοιπον αφου το πατε ετσι,σε ενα παραγοντα που δε τον αναφερουμε, στις καταναλωσεις :D
Με το ενα Κινεζικο εχουμε 35 watt ,με τα δυο eheim 16 watt.Διαφορα 19 watt.Αρα στο 24 ωρο(μια ημερα) 24χ19 =456WH ή 0,46 Kwh παραπανω καταναλωση απο το sun sun
Παμε στην καταναλωση στον ενα χρονο.
365 ημερες χ 0,46 Kwh = 168 Kwh στο χρονο(ετος)

Εδω περιμενω τα τιμολογια σας της ΔΕΗ.Μενει η τελευταια πραξη για να δουμε ποσο καιει παραπανω στον χρονο....
Απο δικια μου μετρηση σε 2 (+) χρονια εχω καψει τα παραπανω 100 ευρω που μου κοστιζουν τα eheim,εχω 2 φιλτρα κι οχι ενα (κι αυτο αν υπαρχει...;)) χωρις να υπολογιζω τις "στραβες". :cool:

υ.γ....ααα και μη το ξεχασω το παγιο για καταναλωση 4μηνου με
1600-2000KWH ειναι 15,18 ευρω.Για καταναλωση ομως 4μηνου με 2001-3000 KWH ειναι 46,38 ευρω.
Αν ειστε στο μεταβατικο σταδιο και "πηδατε"κλιμακα λογω του Κινεζου καταλαβαινετε οτι υπαρχει και εξτρα επιβαρυνση 30 ευρω περιπου!....

Ναι όμως αν μιλήσουμε για λίγο περισσότερα λίτρα ανα ώρα με 80 ευρώ συν 40 ευρώ υλικα πες χονδρικά βάζεις 2 χιλιάρια sun sun και γυρνάς 2000 ονομαστικά λίτρα την ώρα με κατανάλωση 36W δεν μπορείς να κάνεις και πολύ καλύτερα σ αυτά τα λεφτά!

maikl
17-11-10, 22:19
Ναι όμως αν μιλήσουμε για λίγο περισσότερα λίτρα ανα ώρα με 80 ευρώ συν 40 ευρώ υλικα πες χονδρικά βάζεις 2 χιλιάρια sun sun και γυρνάς 2000 ονομαστικά λίτρα την ώρα με κατανάλωση 36W δεν μπορείς να κάνεις και πολύ καλύτερα σ αυτά τα λεφτά!

με αγορα των δυο κινεζων οπως το λες, στο χρονο θα εχω κανει αποσβεση λογω μεγαλυτερου κοστους αγορας τους...

kingrim
17-11-10, 22:21
παιδια ειναι θεμα επιλογης...

πχ μπορω να πω οτι πρεπει να τεθει και θεμα αρχικου κοστους αγορας...

αλλο ειναι να δινω το 2μηνο στην ΔΕΗ +5ε και αλλο να δωσω 100ε εφαπαξ

rtolis
17-11-10, 22:31
Να κάνω κι εγώ λίγο τον δικηγόρο του Κινέζου? :rolleyes:
Νομίζω ότι συγκρίνουμε διαφορετικά πράγματα. Το Sun Sun είναι μια κατηγορία φίλτρου (όσον αφορά τις δυνατότητες) πάνω από το 2036. Το ότι έχει λιγότερη χωρητικότητα κάδου και μικρότερη κυκλοφορία αυτομάτως σημαίνει λιγότερα Watt. Αν πας στην ίδια κατηγορία το Eheim 2217 π.χ. που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το Sun Sun έχει κατανάλωση 20 Watt! :???:
Πιστεύω ότι η όλη συζήτηση λαμβάνει χώρα επειδή δεν υπάρχει ένα μικρότερο εισαγωγικό μοντέλο από την Sun Sun...

delta66
17-11-10, 22:33
Το θεμα της καταναλωσης ειναι σοβαρο. ;)
Και φαινεται στο ετησιο μπατζετ αρκετα, ιδιως αν μιλαμε για πανω απο ενα ενυδρεια και μαλιστα μεγαλα.

Crazy_Beaver
17-11-10, 23:40
@ Μαικλ

Ε θα το συγκρίνεις με ένα συνδιασμό που θα είσαι στα ανάλογα λίτρα ανα ώρα. Μην ξεχνας πως για ένα ενυδριο 300 λιτρα ας πουμε το φιλτράρισμα που προτείνω εγω είναι ικανοποιητικό εώ το δικό σου οχι και τόσο!

Συμφωνώ με τον rtolis!!!

bokostas
17-11-10, 23:50
Με αυτήν την λογική θα έπρεπε όσοι έχουμε eheim της σειράς classic, να τα πετάξουμε αμέσως και ποτέ να μη συμβουλέψουμε κανέναν να τα πάρει,
αφού είναι λιγότερο αποδοτικά και πιο ενεργοβόρα ακόμη κι από τα Κινέζικα (άσε που στοιχίζουν 3 φορές πάνω), για δείτε τις καταναλώσεις:
Eheim 2217: 20 Watt για 1.000 λίτρα/ώρα, ενώ ο Κινέζος 18 Watt για 1.000 λίτρα/ώρα και Eheim 2215 15 Watt για 620 λίτρα/ώρα, ποιό καίει πιο πολύ?
Θέλετε να συγκρίνουμε και τιμές: 129,19 € το Eheim 2217 με βανάκια και χωρίς υλικά, έναντι 40 του Κινέζου με πολύ περισσότερα καλούδια.

Crazy_Beaver
18-11-10, 00:05
Με αυτήν την λογική θα έπρεπε όσοι έχουμε eheim της σειράς classic, να τα πετάξουμε αμέσως και ποτέ να μη συμβουλέψουμε κανέναν να τα πάρει,
αφού είναι λιγότερο αποδοτικά και πιο ενεργοβόρα ακόμη κι από τα Κινέζικα (άσε που στοιχίζουν 3 φορές πάνω), για δείτε τις καταναλώσεις:
Eheim 2217: 20 Watt για 1.000 λίτρα/ώρα, ενώ ο Κινέζος 18 Watt για 1.000 λίτρα/ώρα και Eheim 2215 15 Watt για 620 λίτρα/ώρα, ποιό καίει πιο πολύ?
Θέλετε να συγκρίνουμε και τιμές: 129,19 € το Eheim 2217 με βανάκια και χωρίς υλικά, έναντι 40 του Κινέζου με πολύ περισσότερα καλούδια.

Κοίτα σίγουρα τα eheim έχουν αποδέιξει την αξία τους αλλά νομίζω ότι πλέον η τεχνογνωσία τους δεν φένεται σε αυτές τις σειρές αλλά στις profesional που θες μισό ασικό μισθό να τα πάρεις. Ο κινέζος από την άλλη προσφέρει πολλά και ζητάει λίγα.Στα μικρότερα ενυδρεία μπορεί και να είσαι καλύτερα με κάτι γνωστό (αν και εγώ στο 100 πάλι κινέζο θα βάλω) αλλα είπαμε δνε βγάζει ο ηλιος ηλιος κάτι πιο μικρό.Εγω αυτή τη στιγμή θέλω να πάρω 3 φίλτρα για τα 2 πρότζεκτ μου.Ας μου κάνει κάποιος ίδια η πιο συμφέρουσα προσφορά και θα την ακολουθήσω.Μην ξεχνλαμε ότι η κουβέντα με τα κινέζικα πλέον πάει καιρο.Οκ δεν έχει τα χρόνια εμπειρίας της eheim (και δικια τους και δικια μας) αλλά και από την άλλη αρκετοι είναι αυτοί που αν τον κόσμο έχουν πάρει πλέον και δεν έχει ακουστεί κάτι κακό για όσο καιρό δουλεύουν.Από την άλλη πρόσφτα ακούσαμε για profesional 3 με υπερβολικό θόρυβο. ¨Οσο για το long term test είπαμε άμα είναι στ ίδι αλέφτ ανα αγοράζω έξι δεν μου λέει κάτι!

Γιαννης Μ5
18-11-10, 00:16
Εγω θα ηθελα να πω την γνωμη μου για τα κινεζικα προιοντα(οχι αποκλειστικα για τα φιλτρα,αφου δεν εχω δοκιμασει).Ειναι ολα κατωτερης και επικινδυνης καμια φορα ποιοτητας.Τα ρουχα τους;;;;Φτιαγμενα απο απαγορευμενα για την υγεια πολλες φορες υλικα.Τα αυτοκινητα τους;;;Ημαρτον,δεν εχει περασει κανενα αυτοκινητο τους κανενα τεστ ποτε.Και σε ολα κανουν αντιγραφη.Προσωπικα θα προτιμουσα να παρω ενα bmw και ας το πληρωσω και 3 φορες παραπανω και να εχω το κεφαλι μου ησυχο(απο θεμα ασφαλειας),παρα να παρω ενα κινεζικο κουτακι φτηνης αντιγραφης και να θετω καθημερινα την ζωη μου σε κινδυνο...Εδω προχθες κατασχεσαν ποσοτητα κινεζικων τσοπστικς γιατι ηταν φτιαγμενα απο επικινδυνο για την δημοσια υγεια υλικο.....Τι να περιμενεις απο αυτους;

bokostas
18-11-10, 00:25
Κοίτα σίγουρα τα eheim έχουν αποδέιξει την αξία τους αλλά νομίζω ότι πλέον η τεχνογνωσία τους δεν φένεται...
Ποιά τεχνογνωσία φίλε μου, δεν μιλάμε για διαστημόπλοια, ένας υδατοστεγής κουβάς με ενσωματωμένη αντλία και 2 σωλήνες ποτίσματος είναι.:D
Ο καθένας μπορεί να τον φτιάξει και το κόστος δεν ξεπερνάει τα 20-25 ευρώ, όπως αποδεικνύουν οι Κινέζοι που τα πουλάνε 40 με μεταφορικά, κέρδος κλπ.
Τώρα αν κάποιοι θέλουν να δίνουν κι 100 ευρώ καπέλλο για να έχουν "Γερμανικούς" κουβάδες, δικαίωμά τους, άστους να ξηλώνονται.:)

nicpapa
18-11-10, 00:25
Και εγώ συμφωνω και έχω 2 eheim ecco pro 2036 ναι μεν είναι χαμηλότερη η ροη τους, μα μίας και έχω το ενυδρείο στο γραφείο μου , έχω μια σιγουριά οτι δεν θα χαλάσει η θαέχω διαροές... η κσι ένα απο αυτά να χαλάσεί θα έχω το αλλο back up .
Ναι τα πλήρωσα ακριβά αλλα ... ειναι eheim και οχι μια κινεζικη εταιρια που αποφάσισε να φτιάξει φίλτρα για ενυδρεία .;)

georgis4
18-11-10, 00:27
Ποιά τεχνογνωσία φίλε μου, δεν μιλάμε για διαστημόπλοια, ένας υδατοστεγής κουβάς με ενσωματωμένη αντλία και 2 σωλήνες ποτίσματος είναι.:D

+1000 endler :D

bokostas
18-11-10, 00:30
Είναι λογικό να υποστηρίζεις την επιλογή σου, ειδικά όταν την έχεις χρυσοπληρώσει και μετά βγαίνει κάτι παρόμοιο (ή και το ίδιο :D) στο 1/3 της τιμής.
Σας καταλαβαίνω γιατί κι εμένα τα περισσότερα φίλτρα μου είναι eheim και τα κλαίω τα ευρουδάκια μου, αλλά δεν θα βάλουμε παρωπίδες γι' αυτό.

Crazy_Beaver
18-11-10, 00:38
Εγω θα ηθελα να πω την γνωμη μου για τα κινεζικα προιοντα(οχι αποκλειστικα για τα φιλτρα,αφου δεν εχω δοκιμασει).Ειναι ολα κατωτερης και επικινδυνης καμια φορα ποιοτητας.Τα ρουχα τους;;;;Φτιαγμενα απο απαγορευμενα για την υγεια πολλες φορες υλικα.Τα αυτοκινητα τους;;;Ημαρτον,δεν εχει περασει κανενα αυτοκινητο τους κανενα τεστ ποτε.Και σε ολα κανουν αντιγραφη.Προσωπικα θα προτιμουσα να παρω ενα bmw και ας το πληρωσω και 3 φορες παραπανω και να εχω το κεφαλι μου ησυχο(απο θεμα ασφαλειας),παρα να παρω ενα κινεζικο κουτακι φτηνης αντιγραφης και να θετω καθημερινα την ζωη μου σε κινδυνο...Εδω προχθες κατασχεσαν ποσοτητα κινεζικων τσοπστικς γιατι ηταν φτιαγμενα απο επικινδυνο για την δημοσια υγεια υλικο.....Τι να περιμενεις απο αυτους;

Φίλε μου σε πληροφορώ ότιυπάρχουν και άλλα αυτοκίνητα που δεν περνουν τα τεστ ασφαλειας και εν είναι κινέζικα.Και θα σου πώ και κάτι άλλο. Υπάρχουν πολλά αντικείμενα στην ζωή μας που είναι made in china.Κανένα δεν είναι designed in ψηινα γιατί δεν σχεδιάζουν αντιγράφουν.Έχουν ξανασυζητηθεί αυτά. Αν καπνίζεις κοίτα τον αναπτήρα σου σου έσκασε ποτέ στα χέρια;

Δλδ τι μπορεί να πάει τόσο στραβα σε αυτό το ΄φίλτρο πέρα από το να χαλάσει το αξονάκι του.Δεν είναι δα και το πιο πολύπλοκο πράγμα του κόσμου .Ένα δοχείο υπό πίεση είναι με μία φλάτζα και μια φτεροτή που τραβάει νερό. Έχεις τέσερα πιαστράκια που σφίγκουν την φλάτζα και τέλος.Thats it!!!!!!!!!! έλεγχε τα πιαστράκια άμα δεν τους έχεις εμπιστοσύνη, έλεγχε και την φλάντζα αν πάλι δεν τις έχει εμπιστοσύνη σχετικά συχνά και όταν σου ξεραθεί η φλάτζα στην τιμή που θα έπερνες μια φλάτζα για ένα eheim παρε ένα καινουργιο και κράτα το παλιό για ανταλακτικά !Θα μου πέις θα μου χαλάσει και θα πεθάνουν τα ψάρια σου το 10ήμερο που θα είσαι διακοπές. Γι αυτό έχει 2 και πόσες είναι οι φορές που λείπεις πολλές μέρες από το σπίτι;

Αποψη μου πάντα και για να πώ το κλισέ των φόρουμ!!!Πάντα φιλικά:grin::grin::grin:
Νομίζω τους παραέχουμε κάνει μάγκες τους Γερμανούς σε διάφορα προιόντα (όχι μόνο ενυδρειακά). Πήρα πρόσφατα το trigon και το έπιπλο ήταν άθλιο και έιχε και 260 ευρά.Χίλιες φορές να εβγαζε οι ανουμιας 350 και θα του έλεγα εγώ του γερμανού!
Ο καθένας μπορεί να τον φτιάξει και το κόστος δεν ξεπερνάει τα 20-25 ευρώ, όπως αποδεικνύουν οι Κινέζοι που τα πουλάνε 40 με μεταφορικά, κέρδος κλπ.
Τώρα αν κάποιοι θέλουν να δίνουν κι 100 ευρώ καπέλλο για να έχουν "Γερμανικούς" κουβάδες, δικαίωμά τους, άστους να ξηλώνονται.:)

Εγώ με χίλια μαζί σου.Όπως θα δείς ακριβώς τα ίδια γράφαμε απλά εμένα μου πήρε πιο πολύ ώρα.Οσο για την τεχνογνωσία αναφέρθηκα στα profesional απ ότι είδες!!!!!!!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Γιαννης Μ5
18-11-10, 00:49
Φίλε μου σε πληροφορώ ότιυπάρχουν και άλλα αυτοκίνητα που δεν περνουν τα τεστ ασφαλειας και εν είναι κινέζικα.
Για πες ενα που δεν εχει παρει ουτε ενα αστερι(ετσι απο περιεργεια)

Και θα σου πώ και κάτι άλλο. Υπάρχουν πολλά αντικείμενα στην ζωή μας που είναι made in china.Κανένα δεν είναι designed in ψηινα γιατί δεν σχεδιάζουν αντιγράφουν.Έχουν ξανασυζητηθεί αυτά. Αν καπνίζεις κοίτα τον αναπτήρα σου σου έσκασε ποτέ στα χέρια;Συμφωνω,το θεμα ειναι αν τα υλικα που βαζουν ειναι τα ιδια και αν τηρουν τις προδιαγραφες

Δλδ τι μπορεί να πάει τόσο στραβα σε αυτό το ΄φίλτρο πέρα από το να χαλάσει το αξονάκι του.Να παθεις και καμια ηλεκτροπληξια(μην μου πεις οτι παντα βγαζεις τις πριζες οταν ειναι να βουτηξεις χερι μεσα.
Δεν είναι δα και το πιο πολύπλοκο πράγμα του κόσμου .Ακομα και την πιο απλη συσκευη μπορουν να την κανουν επικινδυνηΈνα δοχείο υπό πίεση είναι με μία φλάτζα και μια φτεροτή που τραβάει νερό. Έχεις τέσερα πιαστράκια που σφίγκουν την φλάτζα και τέλος.Thats it!!!!!!!!!! έλεγχε τα πιαστράκια άμα δεν τους έχεις εμπιστοσύνη, έλεγχε και την φλάντζα αν πάλι δεν τις έχει εμπιστοσύνη σχετικά συχνά και όταν σου ξεραθεί η φλάτζα στην τιμή που θα έπερνες μια φλάτζα για ένα eheim παρε ένα καινουργιο και κράτα το παλιό για ανταλακτικά !Θα μου πέις θα μου χαλάσει και θα πεθάνουν τα ψάρια σου το 10ήμερο που θα είσαι διακοπές. Γι αυτό έχει 2 και πόσες είναι οι φορές που λείπεις πολλές μέρες από το σπίτι;Γι αυτο και δεν εχω κινεζικα και δεν κανω τετοιο συνεχη ελεγχο.

Αποψη μου πάντα και για να πώ το κλισέ των φόρουμ!!!Πάντα φιλικά:grin::grin::grin:
Νομίζω τους παραέχουμε κάνει μάγκες τους Γερμανούς σε διάφορα προιόντα (όχι μόνο ενυδρειακά). Συμφωνω και σε αυτο αλλα τουλαχιστον μεχρι στιγμης τηρουν καποια στανταρΠήρα πρόσφατα το trigon και το έπιπλο ήταν άθλιο και έιχε και 260 ευρά.Χίλιες φορές να εβγαζε οι ανουμιας 350 και θα του έλεγα εγώ του γερμανού!

Θα σου πω επισης πως το ενα 2213 που εχω,μου το ειχε χαρισει φιλος,το οποιο το ειχε καμποσα χρονια και ο οποιος το ειχε παρει απο τον πατερα του.Μιλαμε για 20 χρονων φιλτρο(εχει καθαρισει ολο τον Δουναβη και ακομα δουλευει.)Οσο για τους κινεζους θα σου πω πως καποτε ειχα αρχισει και εβγαζα εξανθηματα,ετσι ξαφνικα.Μετα απο 5-6 μηνες που εψαχνα να δω τι αλλαξαμε στο σπιτι(απορυπαντικο,φαγητο)βρηκα οτι ηταν 6 ζευγαρια καλτσες τα οποια και ειχε αγορασει η γυναικα μου απο τους κινεζους.Φαντασου απο τι σκατα τις ειχαν φτιαξει.....Τις πεταξα και ησυχασα.......

bokostas
18-11-10, 01:01
Γιάννη οι γενικεύσεις αυτές είναι άστοχες. Τα 2213 (και όλη η σειρά classic) κατασκευάζονται πια στην Κίνα, όπως και όλα τα Tetra και Sera.

Η αντιγραφή δεν είναι κακή, γιατί γλυτώνεις το κόστος της έρευνας και μπορείς να πουλάς πολύ φθηνότερα το ίδιο πράγμα, αν είσαι καλός αντιγραφέας.

Όσο για τεχνολογία, οι Κινέζοι έστειλαν επανδρωμένα διαστημόπλοια στο διάστημα και οι Γερμανοί μας πούλησαν υποβρύχια που γέρνουν, αν το γενικεύσουμε.

Τώρα αν θεωρείς επιχείρημα τις κάλτσες που σου έφεραν αλλεργία για να πληρώνεις παρόμοια φίλτρα στην 3πλή τιμή, πάω πάσσο.

delta66
18-11-10, 01:04
.Από την άλλη πρόσφτα ακούσαμε για profesional 3 με υπερβολικό θόρυβο.
Δεν νομιζω.
Ο φιλος ηταν υπερβολικος και οχι ο θορυβος ;)
Ενα μηχανημα 25W που εχει αντλια με ροη 1700 λ/ω και περναει τοσο νερο απο μεσα του, με δυο εισοδους νερου και μια εξοδο, δεν μπορει να εχει 0 dB θορυβο οπως καταλαβα οτι ζητουσε. Εκτος κι αν εχει βλαβη.
Μια αεραντλια κανει δεκαπλασιο θορυβο.
Στο βιντεο που ειχα ανεβασει με τη "συντηρηση" του 2080, ακουγες τις ομιλιες απο το απεναντι σπιτι και το φιλτρο δεν ακουγοταν.

Crazy_Beaver
18-11-10, 01:15
@ΓιάννηςΜ5 Μην ξεχνάς το πρώτο Αclass που δεν πέρασε ποτέ το τεστ ταράνδου χωρίς ESP όπως και το Smart άλλωστε. Κατευθίαν 2 από γερμανική εταιρία.Αν κάνεις λιγο research θα βρείς κι αλλά.παλιοτερα στγν αγγλια όταν σπουδαζα ένας καθηγητής που μας δίδασκε automotive systems μας είχε δείξει έν ακάρο παραδείγματα από διάφορες εταιρίες(Και πριν το πείς ναι οι περισσότερες ήταν από ανατολή αλλά αυτό δεν έχει ν κάνει. Υπάρχουν και κινέζικα που πέρνουν έγκριση τυπου και που πάει να πέι ότι είναι πάνω την βάση.

Σπύρο επειδή δεν το παρακολούθησα τι θέμα και επηδεί απ ότι έχω καταλάβει έχει κάνει διατριβή στο θέμ απάω πάσο. Βέβαι ακόμα και έτσι να είναι το άλλο μισό της προτασής μου ισχυει ακόμα

Γιαννης Μ5
18-11-10, 06:31
Γιάννη οι γενικεύσεις αυτές είναι άστοχες. Τα 2213 (και όλη η σειρά classic) κατασκευάζονται πια στην Κίνα, όπως και όλα τα Tetra και Sera.Το δικο μου μαλλον δεν εχει φτιαχτει στην Κινα.Και αλλο κατασκευαζεται στην Κινα συμφωνα με τα στανταρ της Γερμανικης εταιρειας και αλλο το κατασκευαζουν Κινεζοι

Η αντιγραφή δεν είναι κακή, γιατί γλυτώνεις το κόστος της έρευνας και μπορείς να πουλάς πολύ φθηνότερα το ίδιο πράγμα, αν είσαι καλός αντιγραφέας.Ειναι ομως καλοι;;;;

Όσο για τεχνολογία, οι Κινέζοι έστειλαν επανδρωμένα διαστημόπλοια στο διάστημα και οι Γερμανοί μας πούλησαν υποβρύχια που γέρνουν, αν το γενικεύσουμε.Πιστεψε με Κωστα αν ηταν δικα τους δεν θα εγερναν.Μας εχουν βρει λαλακες και μας τα εδωσαν...

Τώρα αν θεωρείς επιχείρημα τις κάλτσες που σου έφεραν αλλεργία για να πληρώνεις παρόμοια φίλτρα στην 3πλή τιμή, πάω πάσσο.Αστοχο ή οχι το επιχειρημα μου δειχνει οτι ουτε ενα ζευγαρι καλτσες δεν μπορουν να φτιαξουν.....

Ολα φιλικα και χωρις καμια διαθεση για αντιπαραθεση.Εγω απλα λεω αυτο που πιστευω.Δε θα επερνα ποτε κινεζικα,οσο φθηνα και να ειναι.Το φθηνο δεν ειναι και καλο...Αλλωστε θυμαστε ολοι τις κινεζικες μικροσυσκευες που επερναν φωτια......

maikl
18-11-10, 07:19
@ Μαικλ

Ε θα το συγκρίνεις με ένα συνδιασμό που θα είσαι στα ανάλογα λίτρα ανα ώρα. Μην ξεχνας πως για ένα ενυδριο 300 λιτρα ας πουμε το φιλτράρισμα που προτείνω εγω είναι ικανοποιητικό εώ το δικό σου οχι και τόσο!

Συμφωνώ με τον rtolis!!!

..ναι,αν προσεξες μιλαω για 2 φιλτρα 2036 με ετησια εξοικονομηση σε καταναλωση κατα 30 ευρω περιπου(τα δυο μαζι παντα )σε συγκριση με τον ενα κινεζο....και ιδια ροη εχουν τα δυο μαζι (ιση με το κινεζο) και οτι αλλο θες συγκρινε...
Στο μονο που "φαινετε" μια διαφορα ειναι το κοστος αποκτησης,αλλα κι αυτο εξανεμιζετε στη διετια....
Να κάνω κι εγώ λίγο τον δικηγόρο του Κινέζου? :rolleyes:
Νομίζω ότι συγκρίνουμε διαφορετικά πράγματα. Το Sun Sun είναι μια κατηγορία φίλτρου (όσον αφορά τις δυνατότητες) πάνω από το 2036. Το ότι έχει λιγότερη χωρητικότητα κάδου και μικρότερη κυκλοφορία αυτομάτως σημαίνει λιγότερα Watt. Αν πας στην ίδια κατηγορία το Eheim 2217 π.χ. που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το Sun Sun έχει κατανάλωση 20 Watt! :???:
Πιστεύω ότι η όλη συζήτηση λαμβάνει χώρα επειδή δεν υπάρχει ένα μικρότερο εισαγωγικό μοντέλο από την Sun Sun...

μη ξεχναμε οτι η σειρα classic εχει που πρωτοβγηκε στην αγορα προ 20 ετιας....ε ναι τετοια τεχνογνωσια εχουν οι Κινεζοι 20 ετιας(και μαλιστα κακη....)
...και μιλωντας με οικονομικα μεγεθη στο τελος της 2-3ετιας (οτι εσεις θελετε) πουλας τα eheim.....
Εστω και τοτε τα μισα λεφτα σου θα τα παρεις πισω....με τα κινεζικα τι θα γινει?
.....ουτε αγοραστης δε θα βρισκετε...:smt020

Κακα τα ψεμματα στη συγκεκριμενη περιπτωση ισχυει οτι "το φθηνο ειναι κι ακριβο"

Crazy_Beaver
18-11-10, 09:49
..ναι,αν προσεξες μιλαω για 2 φιλτρα 2036 με ετησια εξοικονομηση σε καταναλωση κατα 30 ευρω περιπου(τα δυο μαζι παντα )σε συγκριση με τον ενα κινεζο....και ιδια ροη εχουν τα δυο μαζι (ιση με το κινεζο) και οτι αλλο θες συγκρινε...
Στο μονο που "φαινετε" μια διαφορα ειναι το κοστος αποκτησης,αλλα κι αυτο εξανεμιζετε στη διετια....

Εγώ μίλισα για κυκλοφορία 2000 λίτρα την Ώρα!!!

μη ξεχναμε οτι η σειρα classic εχει που πρωτοβγηκε στην αγορα προ 20 ετιας....ε ναι τετοια τεχνογνωσια εχουν οι Κινεζοι 20 ετιας(και μαλιστα κακη....)

Αναλύσαμε ότι από αυτά που προσφέρει είναι καλύτερο!!!!!!!!! Νόμιζα ότι το θεμα σας είναι η αξιοπιστία και η κατανάλωση.τώρα μπένει και ο τρόπος που δουλεύει πρίν μπηκε η ασφάλεια.Οι κινέζοι κινέζικα προιόντα χρησιμοποιούν και έχουν φτάσει 1,5 δισεκατομύριο:D
...και μιλωντας με οικονομικα μεγεθη στο τελος της 2-3ετιας (οτι εσεις θελετε) πουλας τα eheim.....
Εστω και τοτε τα μισα λεφτα σου θα τα παρεις πισω....με τα κινεζικα τι θα γινει?

Αν μέχρι τότε δουλεύουν μια χαρά τα κινέζικα θα σου πώ εγώ αν πάρει κανείς μτχ EHEIMστα ίδια λεφτά με ένα καινουργιο κινέζο!

Κακα τα ψεμματα στη συγκεκριμενη περιπτωση ισχυει οτι "το φθηνο ειναι κι ακριβο"

¨Όπως είπα και παραπάνω για κάποιον που θέλει κυκλοφορία γύρω στα 2000 λίτρα την κατανάλωση πτων 36 W στην τιμή των 80 ευρώ είναι δύσκολο να την βρείς. Εκτός αν πάρεις 3 700 και δωσεις 300 + ευρώ!!!!!!Οπότε μετά σε 5 χρόνια που θα κάνεις απόσβεση εγώ εβελπιτώ να έχω ενυδρείο με sump!!!!!!!!!!!!!!:smt119:smt119

kingrim
18-11-10, 10:11
ειναι δυνατον να πληρωνεις την ΕΗΕΙΜ για τεχνολογια 20ετιας οσο πληρωνεις την συν συν για τεχνολογια 2010

thanasisg
18-11-10, 10:52
Εγώ πιστεύω ότι από την μια τα Eheim είναι υπερτιμημένα (καλά φίλτρα αλλά οι γερμανοί στηριζόμενοι στο όνομα που έχουν κάνει τα τσιμπούν στην τιμή) ενώ από την άλλη τα Sun Sun πωλούνται φτηνότερα αφενός λόγω φτηνών εργατικών και αφετέρου λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η Κίνα σχετικά με τις εξαγωγές της.

Όσον αφορά το θέμα της κατανάλωσης είναι θέμα του καθενός να δεί πόσο του στοιχίζει η κιλοβατώρα (σε σχέση με την τετραμηνιαία κατανάλωσή του) και να δει σε πόσο χρόνο θα κάνει απόσβεση της διαφοράς τιμής μεταξύ των δύο.

Και να θέσω και άλλη μια παράπετρο στο θέμα της κατανάλωσης? Οι καταναλώσεις που δίνουν οι εταιρίες είναι ονομαστικές, πρακτικά με άδεια φίλτρα. Έχει μετρήσει κανείς την κατανάλωαη σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας με τα φίλτρα γεμάτα υλικά να δούμε πόσο κοντά είναι στις καταναλώσεις που δίνουν οι κατασκευαστές? Είμαι πολύ περίεργος να μάθω και δυστυχώς δεν έχω ούτε το 2036 ούτε κάποιο από τα δύο κινέζικα για να τα μετρήσω. Τότε μόνο μπορούμε πρακτικά να κουβεντιάζουμε για απόσβεση της μεταξύ τους διαφοράς.

delta66
18-11-10, 10:59
Και να θέσω και άλλη μια παράπετρο στο θέμα της κατανάλωσης? Οι καταναλώσεις που δίνουν οι εταιρίες είναι ονομαστικές, πρακτικά με άδεια φίλτρα. Έχει μετρήσει κανείς την κατανάλωαη σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας με τα φίλτρα γεμάτα υλικά να δούμε πόσο κοντά είναι στις καταναλώσεις που δίνουν οι κατασκευαστές? Είμαι πολύ περίεργος να μάθω και δυστυχώς δεν έχω ούτε το 2036 ούτε κάποιο από τα δύο κινέζικα για να τα μετρήσω. Τότε μόνο μπορούμε πρακτικά να κουβεντιάζουμε για απόσβεση της μεταξύ τους διαφοράς.
Η καταναλωση δεν αλλαζει.
Η αποδοση μπορει να πεσει απο το μεγιστο ωφελιμο.

kingrim
18-11-10, 11:24
δεν ειμαι ηλεκτρολογος αλλα νομιζω οτι αλλαζει

αλλο ειναι να δοκιμαζεις εναν κινητηρα στο κενο και αλλο με φορτιο

thanasisg
18-11-10, 11:28
Σαφώς και αλλάζει η κατανάλωση με αύξηση του φορτίου, σε όλους τους κινητήρες, ηλεκτρικούς και μη. Το θέμα είναι πόσο αλλάζει!!

kalaxan
18-11-10, 13:16

Κάτι λίγο σχετικό-άσχετο με το θέμα.
Έχω ένα 2213 που έχει σπάσει αυτή η "οδοντογλυφίδα" σε 2 μέρη που είναι μέσα στη φτερωτή.Την έβαλα πάλι πιάνει χωρις κάποιο εμφανές πρόβλημα. το φίλτρο λειτουργεί κανονικα.¨όποτε θυμάται όμως κάνει θόρυβο. Και μου βγάζει συχνά-πυκνά φυσαλίδες. Δοκίμασα να το κάνω τη γνωστή εξαέρωση με το βάρος του,σταμάει ο θόρυβος αλλά πάλι όποτε θυμάται ακούγεται.
1. Που μπορώ να βρω αυτή την "οδοντογλυφίδα"?
2.Αυτό τώρα πουλιέται?
3.Αυτή η οδοντογλυφίδα λέτε να φταίει για το θόρυβο?(Με προβληματίζει που βγάζει απο καμιά φυσαλίδα.
4. Αξίζει να ασχοληθώ μαζί του?

bokostas
18-11-10, 13:48
Το αξονάκι της φτερωτής θα το βρεις εύκολα στο Κουίκο ή στο Πετκούμουλους και ναι, αυτό φταίει για τον θόρυβο, άλλαξέ το και θα ησυχάσεις.

Το θέμα σύγκρισης Γερμανικών-Κινέζικων φίλτρων, νομίζω το παραζαλίσαμε, το αν θα βγουν καλά ή όχι τα Κινέζικα θα το δείξει μόνον ο χρόνος.

Εγώ θέλω μόνο να θυμίσω ότι από τις 4-5 Γερμανικές εταιρίες που φτιάχνουν φίλτρα, μόνο η eheim συνεχίζει να κατασκευάζει κάποια μοντέλα
στην Γερμανία, η Ηagen τα φτιάχνει όλα στην Κίνα, ενώ Tetra και Sera πουλάνε φίλτρα sun-sun σε άλλο χρώμα και με το δικό τους λογότυπο.
Αν τα sun-sun βγουν καλά σε βάθος χρόνου και δεν ανεβάσουν τις τιμές, σύντομα δεν θα βρίσκουμε μη Κινέζικο φίλτρο και το θέμα θα λήξει.

Μακάρι η eheim να κρατηθεί και να μην ενδώσει, αφού και οι "Γερμανικές" προδιαγραφές και τα υλικά αλλάζουν εύκολα στον βωμό του κέρδους
και αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται σε κάποια μοντέλα της και στο μέλλον θα διαφωνούμε μόνο για το ποιό Κινέζικο είναι καλύτερο από τα άλλα.
Ο ανταγωνισμός είναι ανελέητος και καμιά εταιρία δεν την συμφέρει πια να φτιάχνει πανάκριβα φίλτρα που να μην χαλούν, δυστυχώς για εμάς.

kalaxan
18-11-10, 18:08
Κώστα στο πετκιουμουλους δεν το βρήκα. Στο κουίκο μια φορά τα έψαξα λίγο τα εχέιμ και κει πάλι δεν το βρήκα..(Η αλήθεια είναι πως δε ρώτησα κάποιον πωλητή.)

maikl
18-11-10, 18:35
Κώστα στο πετκιουμουλους δεν το βρήκα. Στο κουίκο μια φορά τα έψαξα λίγο τα εχέιμ και κει πάλι δεν το βρήκα..(Η αλήθεια είναι πως δε ρώτησα κάποιον πωλητή.)

...υπαρχει στα σταντ-καλαθια δεξια απο την πορτα που μπαινεις στα ενυδρεια ;)

bokostas
18-11-10, 19:00
...υπαρχει στα σταντ-καλαθια δεξια απο την πορτα που μπαινεις στα ενυδρεια ;)
Ναι, εκεί είναι, αλλά πάρε το σπασμένο μαζί σου και ρώτα τους πωλητές, γιατί έχουν και διάφορα χύμα, αν ταιριάζει το μέγεθος, την βρήκες την λύση.

Εγώ είχα βολευτεί προσωρινά και με βατονέτα (για τα αυτιά), έχει το ίδιο πάχος και την κόβεις στο ίδιο μήκος και είναι πιθανόν να σου κάνει.

Αν δεν βρεις λύση, γύρνα το πίσω στον απατεώνα:D που στο πούλησε, (είσαι περίπου στον χρόνο της εγγύησης) και θα πάρεις τα 20 ευρώ σου.

Crazy_Beaver
20-11-10, 20:27
Παιδες εγώ τα πήτα τα sun sun. Ηρθαν μόνο με υαλοβάμβακα μέσα. Κάτοπιμ συμβουλής του delta66 θέλω να βάλω σφουγκάρι κάτω και όλο siporax από πάνω.Από σφουγκάρι πιο προτρίνετε; Sipοrax όπως τα υπολόγιζα θέλει περίπου 4 λίτρα για το κάθε ένα σωστα;

bokostas
20-11-10, 20:46
Aυτά που έχει μέσα, δεν είναι ακριβώς υαλοβάμβακας (ενυδρειακό βαμβάκι), ούτε ακριβώς σφουγγάρι (αιώνες μπροστά οι Κινέζοι):D, είναι
λίγο κι από τα 2, οπότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όπως θέλεις, αν κι εγώ σου συστήνω να το βάλεις πάνω-κάτω για σφουγγάρι
και στο ενδιάμεσο παίρνει μπόλικο σιποράξ, όπως σου είπε ο Σπύρος, τα 4 λίτρα οριακά φτάνουν για το 1000άρι, το μεγάλο παίρνει και 6.

Crazy_Beaver
20-11-10, 21:38
Aυτά που έχει μέσα, δεν είναι ακριβώς υαλοβάμβακας (ενυδρειακό βαμβάκι), ούτε ακριβώς σφουγγάρι (αιώνες μπροστά οι Κινέζοι):D, είναι
λίγο κι από τα 2, οπότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όπως θέλεις, αν κι εγώ σου συστήνω να το βάλεις πάνω-κάτω για σφουγγάρι
και στο ενδιάμεσο παίρνει μπόλικο σιποράξ, όπως σου είπε ο Σπύρος, τα 4 λίτρα οριακά φτάνουν για το 1000άρι, το μεγάλο παίρνει και 6.

Κάτσε να δώ αν κατάλαβα καλά!Έχει μία φέτα από αυτό το μαραφέτι τελως πάντων σε κάθε δισκάκι.Εσύ λές να βάλω δλδ 2 από αυτά στο κάτω κατω και όσο siporax πέρνει από πάνω, τίγκα siporax στα επόμενα 2 καλαθακια και τα άλλα 2 μαραφετια με όσο siporax χωράει κάτω από αυτά στο πανω πάνω καλαθάκι.Εσύ έτσι το δουλεύεις; Ο φόβος μου είναι μήπωε τελικά δεν κάνει για τλιποτα από τα 2 και πρέπει να πάρει πόδι.Αναμένω την απάντησή σου.Συμπληρωματικά και ενημερωτικά ποιό σφουγκάρι θα έβαζες-έχεις βάλει.(ένα λινκ θα ήταν καλό)Πάζει ρόλο το σχήμα ή το κουτσουρεύουμε όπως θέλουμε. Και τελέυταία ερώτηση ποια ή διαφορά των ακολουθων.

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1834

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1837

red rubin
20-11-10, 21:42
Bokosta αυτα ειναι Ιταλια
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=category&id=224&ManufID=&show=grid
Στο λεω 10000000% γιατι τα εχω δει με τα ματια μου!!
και αυτα ειναι οντως Κινα
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=category&id=227&ManufID=&show=grid

Την διαφορα των Elite με τα Sun-sun την καταλαβαινεις. Τα Elite εχουν καλυτερη μεθοδο κλεισιματος και πιο ασφαλη. Φυσικα και τα Sun-sun ειναι πολυ καλα και μπορω να πω καλυτερα απο τα Tetra και τα Sera.
Η σειρα classic μονο η κεφαλη ειναι Γερμανικο προιον. Τα υπολοιπα ειναι Κινα. Τα πιο μεγαλα φιλτρα ecco pro, 2071 κτλ ειναι ολα Γερμανικα.

dimis_george
21-11-10, 01:41

παρε τηλεφωνο τον κωστη απο το azores,εχει.;)

bokostas
21-11-10, 02:45
...και αυτα ειναι οντως Κινα
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=category&id=227&ManufID=&show=grid
Την διαφορα των Elite με τα Sun-sun την καταλαβαινεις. ...
Ωπα, δεν τα είχα δει τα Elite, για πες λεπτομέρειες. Βλέπω μεγάλους κάδους, καλό κλείσιμο και μικρές καταναλώσεις.
Μου φαίνεται όμως ότι δεν έχουν ταχυσύνδεσμο (μόνο βανάκια βλέπω) και μπουτόν πλήρωσης, ή με γελάει η φωτό??

...Εσύ λές να βάλω δλδ 2 από αυτά στο κάτω κατω και όσο siporax πέρνει από πάνω, τίγκα siporax στα επόμενα 2 καλαθακια και τα άλλα 2 μαραφετια με όσο siporax χωράει κάτω από αυτά στο πανω πάνω καλαθάκι.....
Aκριβώς αυτό λέω, αυτό να κάνεις, μην τα φοβάσαι αυτά τα περίεργα σφουγγάρια, μια χαρά δουλειά κάνουν.

Πάζει ρόλο το σχήμα ή το κουτσουρεύουμε όπως θέλουμε.
Αρκεί να μην υπάρχουν κενά για να μην περνάει από εκεί το νερό χωρίς να φιλτράρεται και να μην κλείσεις την στρόγγυλη τρύπα από την οποία κατεβαίνει.

Και τελέυταία ερώτηση ποια ή διαφορά των ακολουθων.

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1834 (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1834)

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1837 (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1837)
Το πρώτο είναι πιο πυκνό, με μικρότερες τρύπες, κρατάει περισσότερα μικροσωματίδια, αλλά μπουκώνει και γρηγορότερα.
Εγώ προτιμώ το δεύτερο, είναι πιο "χοντρότρυπο" και μπορείς να το βάλεις και αντί για σφουγγάρι.

Αν έχεις πάρει τα μεγάλα sun sun, πάρε τηλέφωνο τα παιδιά στο πετκούμουλους και παρακάλεσέ τους να δοκιμάσουν σ΄ένα ίδιο την
διαμόρφωση σφουγγαριών που θέλεις και πόσο σιποράξ χωράει στα υπόλοιπα καλάθια, για να το παραγγείλεις ακριβώς.:)
Ρώτα τους και για άλλα σφουγγάρια αν τα φοβάσαι αυτά, δεν είναι από τους ανθρώπους που θα σε παραμυθιάσουν για να πουλήσουν.

Crazy_Beaver
21-11-10, 18:14
Έχω 3 χιλιάρια (2 για το μεγάλο ένα για το μικρό).Επειδή μάλλον από εκεί θα παραγκείλω τα υλικά αν είναι θα τον πάρω ένα τηλεφωνάκι πρώτα!

red rubin
21-11-10, 18:18
Έχω 3 χιλιάρια (2 για το μεγάλο ένα για το μικρό).Επειδή μάλλον από εκεί θα παραγκείλω τα υλικά αν είναι θα τον πάρω ένα τηλεφωνάκι πρώτα!
4-4,5 λιτρα Siporax χωραει το καθε φιλτρο. Αμα θελεις σφουγγαρια κανουν απο το Tetra Ex 700.

Crazy_Beaver
21-11-10, 18:55
4-4,5 λιτρα Siporax χωραει το καθε φιλτρο. Αμα θελεις σφουγγαρια κανουν απο το Tetra Ex 700.

Τέλεια!!!
Thank you!!!!!!!

kalaxan
22-11-10, 01:14
Ναι, εκεί είναι, αλλά πάρε το σπασμένο μαζί σου και ρώτα τους πωλητές, γιατί έχουν και διάφορα χύμα, αν ταιριάζει το μέγεθος, την βρήκες την λύση.

Εγώ είχα βολευτεί προσωρινά και με βατονέτα (για τα αυτιά), έχει το ίδιο πάχος και την κόβεις στο ίδιο μήκος και είναι πιθανόν να σου κάνει.

Αν δεν βρεις λύση, γύρνα το πίσω στον απατεώνα:D που στο πούλησε, (είσαι περίπου στον χρόνο της εγγύησης) και θα πάρεις τα 20 ευρώ σου.

τωρα το είδα αυτό το μήνυμα:smt120
Όπως σου είπα το άλλαξα το αξονάκι,αλλά πάλι έκανε θόρυβο..αλλά, μετά τη συνάντηση εκανα έναν καλό καθαρισμό, αποσαλιγκαροποίηση, άδειασα λίγο σιποράξ,άλλαξα θέση το φίλτρο (το πήγα κάτω από το ενυδρείο-ενώ το είχα στο ίδιο ύψος) εξαέρωσα και ευτυχώς δουλεύει αθόρυβα και με πολύ δυνατή ροή :D :D

Τέλος καλό όλα καλά για τα αυτιά μου γιατί είναι και στο δωμάτιο μου το ενυδρείο..
:smt041

Crazy_Beaver
26-11-10, 23:50
Κινεζόφιλοι +-3και μή αυτή η ροή σας κάνει για 1000 λιτρα την ώρα;

http://www.youtube.com/watch?v=gLC6U-wxjYo

giannisqq
27-11-10, 00:17
δεν εχεις παρα να το μετρησεις...

Crazy_Beaver
27-11-10, 12:20
δεν εχεις παρα να το μετρησεις...

Σωστό και αυτό αλλά δεν λέει και κανείς καμια γνώμη πριν τα κάνουμε μούσκεμα!¨οσοι το έχουν το φίλτρο έχουν παρόμοια ροή;

kingrim
27-11-10, 12:40
η ροη που δινει η καθε εταιρια ειναι με αδειο το φιλτρο (χωρις υλικα) χωρις γωνιες στα λαστιχα με το μικροτερο μανομετρικο υψος κλπ κλπ κλπ οπως και το 0-100 στα αμαξια μας.

οταν εχω χρονο θα το μετρησω και θα σας πω

kotsos83
27-11-10, 12:41
Σωστό και αυτό αλλά δεν λέει και κανείς καμια γνώμη πριν τα κάνουμε μούσκεμα!¨οσοι το έχουν το φίλτρο έχουν παρόμοια ροή;
Ποσο καιρο το εχεις?Μπορει να θελει καθαρισμα.Μη περιμενεις να το πεταει και στο 1 μετρο:cool:.

Crazy_Beaver
27-11-10, 12:48
Δουλεύει 3 μέρες άρα το καθάρισμα δεν παίζει!!!!!!!!

kotsos83
27-11-10, 12:51
Δουλεύει 3 μέρες άρα το καθάρισμα δεν παίζει!!!!!!!!
Τι να σου πω εγω το χω 1.5 χρονο και ειναι μια χαρα,κανε μια δοκιμη αν σε 1 λεπτο σου γεμισει 12-15 λιτρα ειναι οκ.

Crazy_Beaver
27-11-10, 12:56
Τι να σου πω εγω το χω 1.5 χρονο και ειναι μια χαρα,κανε μια δοκιμη αν σε 1 λεπτο σου γεμισει 12-15 λιτρα ειναι οκ.

To video με την ροή το έιδες;Έχεις παρόμοια;

kotsos83
27-11-10, 12:59
To video με την ροή το έιδες;Έχεις παρόμοια;
Δεν εχω βαλει τη φυσαρμονικα,το χω σκετο και ειναι αρκετα δυνατο

delta66
27-11-10, 14:48
Κινεζόφιλοι +-3και μή αυτή η ροή σας κάνει για 1000 λιτρα την ώρα;

http://www.youtube.com/watch?v=gLC6U-wxjYo

Οντως μικρη μου φαινεται.
Τι υλικα εχεις μεσα?
Σε τι ποσοτητα?

Crazy_Beaver
27-11-10, 15:00
Οντως μικρη μου φαινεται.
Τι υλικα εχεις μεσα?
Σε τι ποσοτητα?

Πρώτο καλάθι περίπου ενα λίτρο μηχανικο μακαρόνο,από πάνω το περιέργο σφουγκάρι-υαλοβάμβακας που ήρθε με το φίλτρο, δευτερο καλάθι siporax κανα λίτρο πάλι πρέπει να είναι, τρίτο καλάθι siporax και άλλο ένα σφουγκαρουαλοβάμβακα!

delta66
27-11-10, 15:11
Πρώτο καλάθι περίπου ενα λίτρο μηχανικο μακαρόνο,από πάνω το περιέργο σφουγκάρι-υαλοβάμβακας που ήρθε με το φίλτρο, δευτερο καλάθι siporax κανα λίτρο πάλι πρέπει να είναι, τρίτο καλάθι siporax και άλλο ένα σφουγκαρουαλοβάμβακα!
Νορμαλ δλδ

Crazy_Beaver
27-11-10, 15:19
Και εγώ έτσι νομίζω!Στη αρχή είπα μήπως το έχω παραφορτώσει και αφαίρεσα λίγα υλικά αλλά δεν είδα διαφορά! Λογικά μέχρι την άλλη βδομάδα θα στείσω και το μεγάλο οπότε θα δω και τα άλλα 2 τι ροή βγάζουν.Αν είναι η ίδια σημαίνει ότι αυτή είναι η ροή τους.Θα κάνω και κανα πείραμα να δώ σε πόσο χρόνο γεμίζω Χ λίτρα και να υπολογίσω την ροή που έχω ανα ώρα με μαθηματικά!

bokostas
27-11-10, 16:15
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν μπορούσες να βγάλεις τα καλαθάκια για λίγο (ή στο δεύτερο πριν τα βάλεις) και να μετρήσεις για λίγα λεπτά την ροή με
το φίλτρο άδειο και μετά να υπολογίσουμε τα λίτρα/ώρα που πραγματικά γυρνάνε οι Κινέζοι και ίσως να τα συγκρίνουμε με τα επώνυμα (eheim κλπ).

maikl
27-11-10, 16:22
το φίλτρο άδειο και μετά να υπολογίσουμε τα λίτρα/ώρα που πραγματικά γυρνάνε οι Κινέζοι και ίσως να τα συγκρίνουμε με τα επώνυμα (eheim κλπ).

...οι Γερμανοι παντα δεν ειχαν τελικη...αλλα εχουν καλη ροπη...(δε μπουκωνουν):D

Crazy_Beaver
27-11-10, 17:23
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν μπορούσες να βγάλεις τα καλαθάκια για λίγο (ή στο δεύτερο πριν τα βάλεις) και να μετρήσεις για λίγα λεπτά την ροή με

Θα προσπαθήσω να το κάνω και θα ενημερώσω!

bokostas
27-11-10, 19:00
...οι Γερμανοι παντα δεν ειχαν τελικη...αλλα εχουν καλη ροπη...(δε μπουκωνουν):D
Άρχισες να ιδρώνεις κιόλας Φον Μιχάλεν??:rolleyes:
Εγώ για να σε ευθυμήσω, χωρίς να έχω μετρήσει, πιστεύω πως τα eheim θα είναι στο 80-90% της ονομαστικής τους ροής και τα Κινέζικα στο 70-80%.

Θα προσπαθήσω να το κάνω και θα ενημερώσω!
Να είσαι καλά για το test drive, μετά πρέπει να βρεθεί κι άλλος εθελοντής για να μετρήσει κάποιο eheim, και αντικειμενικός, όχι εγώ ή ο Μιχάλης.:p

kingrim
29-11-10, 20:28
η ροη απο το φιλτρο μου με υλικα σφουγγαρια μακαρονι βιομπαλες siporax substrat pro βαμβακι με μανομετρικο κοντα στα 1,60

gGQCxciHcJQ

giannisqq
29-11-10, 20:31
ανετα μπορεις να ποτισεις:D:D:D

kingrim
29-11-10, 20:33
να κατουρισω μου ηρθε μετα απο αυτο το βιντεο......

Γιατι ?????

Crazy_Beaver
03-12-10, 22:53
Αρχίστε να κλαίτε από τώρα!!!!!!!!

Πήγα να βάλω ενα μπουκάλι γάλατος(ξέρεται αυτά τα χάρτινα του ενός λίτρου!) στην ανακύκλωση πριν από 10 λεπτά στο μπαλκόνι που έχω μετατρέψει σε διάφορα πράγματα με το στήσιμο 2 ενυδρείον ταυτωχρονα.Μπροστά μου το κουτί του φίλτρου ένας κουβάς δίπλα και πιο δίπλα η σακούλα της ανακύκλωσης.Δεν άντεξα στον πειρασμό.νερό στον κουβά,κουβάς πάνω στο τραπέζι του μπαλκονού που έχει μετατραπεί σε πάγκος εργασίας, πρόχειρο στήσιμο το φίλτρο δλδ χωρίς να κόψω τους σωλήνες. κτλ. και έχουμε και λέμε φίλτρο στημένο με μόνο εναν από τους σφουγκαρουαλοβάμνακες που έρχονται μαζί του.Μανομετρικό γυρω στο 1.2 1.3 μετρα μπουκάλι γάλακτος στο χέρι και βουρ.Σε πόση ώρα θα το γεμίσει , θα έτρωγα τα νύχια αν έιχα ελεύθερο χέρι θα ετρωγα τα νύχια μου, και θα είχα και χρόνο μάλιστα αφού έκανε 10 δευτερόλεπτα να γεμίσει το κουτάκι .Απλή μέθοδος των τριών και σε τι μεταφράζεται το αποτέλεσμα 360 καθαρά λίτρα την ώρα!!!!!:smt120zw:smt073Το παράτησα και δουλεύει μέσα στον κουβά στο μπαλκόνι απ τα νεύρα μου!!

Παρατήρηση: η ροή δεν φαινόταν να έχει διαφορά από το άλλο που είναι γεμάτο και δουλεύει.Ροπάτο το εργαλείο αλλά τα άλογα μας βγήκανε μουλάρια!!!!!:grin:

κ.ω.σ.τ.α.ς.
03-12-10, 23:41
360 και πολλα ειναι.Φιλικα.

bokostas
03-12-10, 23:59
Α ρε τρελλοκάστορα τι μας κάνεις!!! 360 δεν επιτρέπεται με τίποτε. Τώρα θα μας βάλεις να τα ξεστήσουμε και να μετράμε.:mad:

Crazy_Beaver
04-12-10, 00:03
Ο κώστας παραπάνω μας ρίχνει λίγο αλάτι στις πληγές και μετά πετάει και ένα φιλικά.Αχ Αχ.Πάντως σε αυτό που δεν έχω το spraybar μπροστά έχει δύναμη όπως και του άλλου του παληκαριού στο φίλτρο.Τώρα μένει να κάνω το τεστ και με υλικά αλλά αυρίο πάλι !!!!!!!!

kingrim
04-12-10, 00:03
εξαερωση εχεις κανει ???
καλα δεν περιμενω να ειναι στα 1000λ/ω αλλα ουτε και στα 360...
εχεις κανενα φιλτρο αλλης μαρκας να κανεις το ιδιο θα εχει ενδιαφερον να δουμε αποτελεσματα.
τα Δευτερολεπτα πως τα μετρησες?

georgis4
04-12-10, 00:09
Oντως με ποιο χερι?????:D:p

Crazy_Beaver
04-12-10, 00:21
εξαερωση εχεις κανει ???
καλα δεν περιμενω να ειναι στα 1000λ/ω αλλα ουτε και στα 360...
εχεις κανενα φιλτρο αλλης μαρκας να κανεις το ιδιο θα εχει ενδιαφερον να δουμε αποτελεσματα.

Δυστηχώς δεν έχω κάποιας άλλης εταιρίας φίλτρο έχω όμψς τις ίδια και θα κάνω το ίδιο τέστ για να δώ και διαφορές μεταξύ τους.Εδω θα έχει πλάκα!!!!!!

Βέβαι μπορεί όποιος θέλει να κάνει πείραμμα με το δικό του ευπρόσδεκτος.βασικά κλα θα ήταν να ανοιχθεί ένα θρεντ που να βάζουμε όλοι παρόμοια πειράματα μαζί με setup υλικών για να φτιαχτεί μια βάση στην οποία θα αναφέρονται πραγματικές ροές και όχι ονομαστικές για κάθε φίλτρο και σε κάθε σεταπ!!!!!!!

Oντως με ποιο χερι?????:D:p

Όσο γι ατα δευτερόλεπτα ξέχασα να το αναφέρω.Έβγαλα το ρολοί του τοίχου και το έβαλα δίπλα στον κουβά στον πάγκο εργασίας (τραπέζι μπαλκονιού) για να έχω και ευανάγνωστο χρονόμετρο!!!!!!!!:D:D:D:D

kingrim
04-12-10, 00:28
παιδια μετρησα και εγω το 1400ρι μου με υλικα-1,6μανομετρικο-βρωμικο απο τοτε που το πηρα 600λ/ω εχω και βιντεο

θα ηθελα πολυ να δω και ενα ΕΗΕΙΜ για να βγαλω συμερασμα με βιντεο ομως :)

Crazy_Beaver
04-12-10, 00:32
παιδια μετρησα και εγω το 1400ρι μου με υλικα-1,6μανομετρικο-βρωμικο απο τοτε που το πηρα 600λ/ω εχω και βιντεο

θα ηθελα πολυ να δω και ενα ΕΗΕΙΜ για να βγαλω συμερασμα με βιντεο ομως :)

Και εγώ αυτό περιμένω ως ύστατη παρηγορία!!!!!!!

kingrim
04-12-10, 00:35
ακομα και με 600λ/ω το 1400ρι το θεωρω καλη επιλογη φυσικα πριν μετρησω νομιζα πως θα ειναι στα 800περιπου (60% της ονομαστικης του τιμης) και οχι στο 42%....

αντε ρε παιδια ενας με ΕΗΕΙΜ FLUVAL SACHEM TETRA SERA

bokostas
04-12-10, 00:38
Έτσι βρε θα σας άφηνα?

http://www.aquariacentral.com/forums/showthread.php?t=215102
"I decided also to do a GPH test since most canisters are overrated by 1/3 to ½ their true operating GPH. Using 2 5 gallon water bottles and a stop watch I observed the emptying of one bottle and the filling of the second. With the Ύ hoses with not necked down end fittings of ½” the average GPH was 165 GPH. With the small ½” end fittings attached the GPH average was 150 GPH.

This is the same GPH measures in the XP4, the Fluval 405, and allot of the Ehiem 100 gallon models. In fact about 10-15 GPH better. Many people don’t realize how fast 150 GPH is, but it is fast enough that most faucet and outside hose bibs with restrictors removed, cannot flow out fast enough to keep up with them as they are about 120 GPH."

Δοκιμάζει το 1.000άρι και μιλάει για 165 γαλόνια/ώρα, δηλαδή για 625 λίτρα/ώρα.
Διαβάστε όλο το θέμα, είναι ενδιαφέρον.

kingrim
04-12-10, 00:43
αντε μπραβο ρε κωστα και με επιασε πανικος :)

Crazy_Beaver
04-12-10, 00:50
Έτσι βρε θα σας άφηνα?

http://www.aquariacentral.com/forums/showthread.php?t=215102
"I decided also to do a GPH test since most canisters are overrated by 1/3 to ½ their true operating GPH. Using 2 5 gallon water bottles and a stop watch I observed the emptying of one bottle and the filling of the second. With the Ύ hoses with not necked down end fittings of ½” the average GPH was 165 GPH. With the small ½” end fittings attached the GPH average was 150 GPH.

This is the same GPH measures in the XP4, the Fluval 405, and allot of the Ehiem 100 gallon models. In fact about 10-15 GPH better. Many people don’t realize how fast 150 GPH is, but it is fast enough that most faucet and outside hose bibs with restrictors removed, cannot flow out fast enough to keep up with them as they are about 120 GPH."

Δοκιμάζει το 1.000άρι και μιλάει για 165 γαλόνια/ώρα, δηλαδή για 625 λίτρα/ώρα.
Διαβάστε όλο το θέμα, είναι ενδιαφέρον.

Ε που είναι τότε!ο είχα διαβάσει και εγλω αυτό πριν το πάρω αλλά δεν θυμόμουν που το είχα βρει!!!!!!

kingrim
04-12-10, 00:58
με προγραμμα επεξεργασιας video ειδα 9,1sec το 1,5λ αρα

1,5L..................... X

9,1sec...... 60λεπτα Χ 60δευτερολεπτα

1,5L......................X

9,1sec.................3600sec

3600*1,5/9,1=X

X=593,4l/h

S2-QycyopfU

Crazy_Beaver
04-12-10, 01:04
με προγραμμα επεξεργασιας video ειδα 9,1sec το 1,5λ αρα

1,5L..................... X

9,1sec...... 60λεπτα Χ 60δευτερολεπτα

1,5L......................X

9,1sec.................3600sec

3600*1,5/9,1=X

X=593,4l/h

S2-QycyopfU

Δλδ αν το 1400αρι ήταν τόσο τότε φυδιολόγική τιμή για το 100αρι συτή που λέω εγώ!!!!!!!

bokostas
04-12-10, 01:06
http://arizonainverts.com/forums/index.php?showtopic=884&st=0
Αυτός δοκιμάζει το 1.400άρι, δείτε τι λέει:
"This filter really moves the water. I have only used one section of the spray bar and have it on the short end of the tank and it makes quite a current in both the 55 and the 62 that I have these on. I could easily see this filtering a 75 gallon with no problem what so ever, and I plan on getting another one for my 75. I will say if you use the full length of the spray bar it will cut back on the flow a little, but it will not fit on the short end to create a current like what is found in a river that I wanted for my cray. I also think that these have enough power that if you route the return thru a CO2 reactor you will still get sufficent flow into the tank to filter a 55 with no problems."

kingrim
04-12-10, 01:10
ρε κωστα τοσα ΕΗΕΙΜ εχεις μετρα 1 :) :) :) :) :) :)

bokostas
04-12-10, 01:17
Σςςςςς μη μας ακούσουν. :D Περιμένω τον Maikl να μετρήσει, αλλά σιγά μην τον πιστέψω.:p

kingrim
04-12-10, 01:33
για αυτο ειπα τεστ με Βιντεο ;)
παντως ενα 2215 με βανακια που εχει 620λ/ω ονομαστικη ροη εχει 100ε και δεν εχει σκιμμερ,καλαθακια, αυτοματη αναπληρωση, installation set εξοδου/εισοδου,ball valve που ολα αυτα τα εχει το 1400λ/ω sun sun με 64e

δηλ ακομα και αν δεκτω οτι το ΕΗΕΙΜ εχει 100% ονομαστικη/πραγματικη αποδοση το sun sun προσφερει πιο πολλα σε καλητερη τιμη αλλα εδω ερχετε να το θεμα w/h που τσουζει

το βρηκα ελεγχος ΕΗΕΙΜ φιλτρου

2215 (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1950) ονομαστικη 620λ/ω πραγματικη 219λ/ω 15w κοστος 97,15ε με διπλα βανακια

2217 (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1951) ονομαστικη 1000λ/ω πραγματικη 507 20w κοστος 129ε με διπλα βανακια

Hw-303A (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2175) ονομαστικη 1400λ/ω πραγματικη 593 35w κοστος 66ε με σκιμμερ,καλαθακια, αυτοματη αναπληρωση, installation set εξοδου/εισοδου,ball valve

να και η πηγη http://www.plantedtank.net/forums/equipment/120979-eheim-flow-2215-2217-tested-terrible.html

maikl
04-12-10, 08:46
Για μενα το θεμα ροης ειναι δευτερευων κι αυτο γιατι ολα ειναι σχετικα.
Το μανομετρικο,το μηκος των σωληνων,το ειδος των μηχανικων και βιολογικων υλικων που φρεναρουν ή οχι τη ροη,κ.λ.π παιζουν σημαντικο ρολο στη ροη ενος φιλτρου...
Για αυτο και η καθε εταιρια δινει τη ροη στη κεφαλη του φιλτρου και χωρις υλικα,με πιστοποιησεις διεθνων οργανισμων.
Η καθε Κινεζικη βιοτεχνια που βγαζει προιοντα δε ξερω κατα ποσο εχει τις παραπανω πιστοποιησεις-ποιοτικους ελεγχους.:cool:

Εκεινο λοιπον που ειναι πρωτευων (παντα προσωπικη αποψη εκφραζω) ειναι ο χρονος που κανει ενα φιλτρο στη διασπαση της αμμωνιας ,αρα και στη προστασια των ζωντανων που εχουμε στο ενυδρειο μας.
Τεστ δε θα κανω, αλλωστε δεν χρειαζετε, για να επιβεβαιωσω τα αυτονοητα...
Ενα τεστ που εγινε σχετικο με τα απο πανω(διασπαση αμμωνιας κ.λ.π) ειναι αυτο
http://www.monsterfishkeepers.com/forums/showthread.php?t=68458
http://www.discusforums.com/forum/viewtopic.php?t=7080

Crazy_Beaver
04-12-10, 13:05
για αυτο ειπα τεστ με Βιντεο ;)
παντως ενα 2215 με βανακια που εχει 620λ/ω ονομαστικη ροη εχει 100ε και δεν εχει σκιμμερ,καλαθακια, αυτοματη αναπληρωση, installation set εξοδου/εισοδου,ball valve που ολα αυτα τα εχει το 1400λ/ω sun sun με 64e

δηλ ακομα και αν δεκτω οτι το ΕΗΕΙΜ εχει 100% ονομαστικη/πραγματικη αποδοση το sun sun προσφερει πιο πολλα σε καλητερη τιμη αλλα εδω ερχετε να το θεμα w/h που τσουζει

το βρηκα ελεγχος ΕΗΕΙΜ φιλτρου

2215 (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1950) ονομαστικη 620λ/ω πραγματικη 219λ/ω 15w κοστος 97,15ε με διπλα βανακια

2217 (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1951) ονομαστικη 1000λ/ω πραγματικη 507 20w κοστος 129ε με διπλα βανακια

Hw-303A (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2175) ονομαστικη 1400λ/ω πραγματικη 593 35w κοστος 66ε με σκιμμερ,καλαθακια, αυτοματη αναπληρωση, installation set εξοδου/εισοδου,ball valve

να και η πηγη http://www.plantedtank.net/forums/equipment/120979-eheim-flow-2215-2217-tested-terrible.html

Ε καλά στα βατ δεν χάνει!!!!!!

------------------

Α εσύμιλάς για το 1400αρι που όντως χάνει σε κατανάλωση!!!!!!

bokostas
04-12-10, 14:01
...Η καθε Κινεζικη βιοτεχνια που βγαζει προιοντα δε ξερω κατα ποσο εχει τις παραπανω πιστοποιησεις-ποιοτικους ελεγχους.:cool:

http://www.sunsun-china.com/en/Company/Company_Browse.aspx?id=1

Μια μικρή βιοτεχνία... στο κάτω μέρος της σελίδας, οι πιστοποιήσεις από Ε.Ε., Η.Π.Α, Ιαπωνία, Γερμανία, Κίνα.:D +-3

Α, δείτε κι αυτά:

http://www.sunsun-china.com/en/Default.aspx

http://www.sunsun-china.com/en/Product/ProductListshzxiang.aspx?CID=4

κ.ω.σ.τ.α.ς.
04-12-10, 14:19
ψηκτικά δεν εχει?που ειναι και πιο ακριβα.

maikl
04-12-10, 14:51
http://www.sunsun-china.com/en/Company/Company_Browse.aspx?id=1

Μια μικρή βιοτεχνία... στο κάτω μέρος της σελίδας, οι πιστοποιήσεις από Ε.Ε., Η.Π.Α, Ιαπωνία, Γερμανία, Κίνα.:D +-3

Α, δείτε κι αυτά:

http://www.sunsun-china.com/en/Default.aspx

http://www.sunsun-china.com/en/Product/ProductListshzxiang.aspx?CID=4

...λυσσαξες....:D

Υ.γ αυτες οι πιστοποιησεις ειναι για τις κτιριακες εγκαταστασεις που εγιναν απο Γερμανους....:smt033:smt043

Κλεόβουλος
04-12-10, 15:11
Άσχετο (?)
Bokosta-sun +-3 επειδή λύσσαξες (ρε μπας κι έπιασες δουλειά στην cosco?)
πάρε υπόψη σου ότι αυτές τις δύσκολες μέρες μπορεί να αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε κάποια φτηνά κινέζικα (ή κινέζικης κατασκευής) προϊόντα ΑΛΛΑ έτσι συντελούμε στη μείωση των θέσεων εργασίας στην Ευρώπη (και στην Ελλάδα) και στην αύξηση της ανεργίας.

bokostas
04-12-10, 16:31
Άσχετο (?)
Bokosta-sun +-3 επειδή λύσσαξες (ρε μπας κι έπιασες δουλειά στην cosco?)
πάρε υπόψη σου ότι αυτές τις δύσκολες μέρες μπορεί να αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε κάποια φτηνά κινέζικα (ή κινέζικης κατασκευής) προϊόντα ΑΛΛΑ έτσι συντελούμε στη μείωση των θέσεων εργασίας στην Ευρώπη (και στην Ελλάδα) και στην αύξηση της ανεργίας.
Kλεόβουλε αν ξέρεις κάποια Ελληνική εταιρία που κατασκευάζει φίλτρα, κυκλοφορητές κλπ, πες την, εγώ δεν ξέρω καμμία.:smt102
Αν πάλι ανησυχείς για τους Γερμανούς, σιγά μη πεινάσουν και τους φάει η ανεργία, το πολύ πολύ να περιορίσουν τα υπερκέρδη
τους και να σταματήσει η Μέρκελ να πουλάει μαγκιά σ' όλη την Ευρώπη και να εκβιάζει για να δανείσει με τοκογλυφικά επιτόκια.

Η επέλαση των Κινέζων είναι αναπόφευκτη και δεν πρόκειται να την ανακόψουμε εμείς αν συνεχίσουμε ν' αγοράζουμε Γερμανικά
φίλτρα στην 3πλή τιμή, το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να αδυνατίζουμε όλο και περισσότερο την ήδη άδεια τσέπη μας και να
τροφοδοτούμε την αλλαζονεία των Γερμανών που έχουν καβαλήσει το καλάμι (δες πως συμπεριφέρονται στο θέμα της SIEMENS,
αλλά και των χωρών που ζητούν οικονομική βοήθεια, βλέπεις κανένα λόγο για να συνεχίσουμε να τους ενισχύουμε?).

Crazy_Beaver
04-12-10, 18:55
Λοιπόν επανέρχομαι με νέες πιο ακριβείς μετρήσεις.Ηρθε και ένς φίλος να βοηθήσει με χρονόμετρο στο χέρι κλπ.Αυτηή τη στιγμή έχω τα 2 φίλτρα στο μπαλκόνι μέσα στο ν κουβά τον οποίο σηκώσαμε με ένα τελάρο από κάτω σε υψος 1.4 μέτρα. Το καλό είναι ότι το άδειο και το γεμάτο φίλτρο δεν έχουν διαφορά σςτην κυκλοφορία.Το ακόμα καλύτερο είναι ότι μετα από 4-5 τεστ ο χρόνος είναι λίγο καλύτερος από αυτον που έγραψα εχθές και είναι στα 9 sec μεσο όρο.Βγάλαμε από 8.7 μέχρι και 9.4 για όλο το χαρτομπούκαλο του γάλακτος που είναι και περίπου στο 1.1 λίτρο..άρα έχουμε κυκλοφορία γύρω στα 400 λίτρα την ώρα.δοκίμασα και σε διάφορα ύψη και μετά το 1.7 αρχίζει και μειώνεται η ροή.Τέρμα σηκωμένο το χέρι μου δλδ περίπου 2 μέτρα η ροή ήταν 200 λ/ω.Αυτά!

Crazy_Beaver
09-02-11, 17:59
Παιδιά έχω μία ερώτηση!Δεν άνοιξα αλλού θέμα για να τα έχουμε όλα συγκεντρωμένα!Εγώ έχω το 1000αρι αλλά νομίζω θα είναι το ίδιο με όλα.Το νερό κατεβαίνει από το ενυδρείο μέσα από τον σωλήνα και περνάει μέσα από το κανάλι που δημιουργούν τα ταψάκια των υλικών και κατεβαίνει κάτω στον πάτο του φίλτρου:confused: και μετά περνάει από τα υλικά φίλτρανσης ή το ανάποδο;

kotsos83
09-02-11, 18:13
Παιδιά έχω μία ερώτηση!Δεν άνοιξα αλλού θέμα για να τα έχουμε όλα συγκεντρωμένα!Εγώ έχω το 1000αρι αλλά νομίζω θα είναι το ίδιο με όλα.Το νερό κατεβαίνει από το ενυδρείο μέσα από τον σωλήνα και περνάει μέσα από το κανάλι που δημιουργούν τα ταψάκια των υλικών και κατεβαίνει κάτω στον πάτο του φίλτρου:confused: και μετά περνάει από τα υλικά φίλτρανσης ή το ανάποδο;
Ναι ετσι γινετε

Crazy_Beaver
09-02-11, 18:22
Ναι ετσι γινετε

Αν γίνεται έτσι τότε γιατί τον υαλοβάμβακα τον βάζουμε πάνω πάνω!

kotsos83
09-02-11, 18:24
Για να κραταει οτι περναει απο τα σφουγγαρια και γιατι κατω κατω θα μπουκωνε πολυ γρηγορα και θα επεφτε η ροη.

Crazy_Beaver
09-02-11, 18:28
Για να κραταει οτι περναει απο τα σφουγγαρια και γιατι κατω κατω θα μπουκωνε πολυ γρηγορα και θα επεφτε η ροη.

'Α μαλιστα.Εγώ το είδα σαν ένα τρόπο για να προστατεύουμε παραπέρα τα βιολογικά μας υλικά από βρωμιά!!!

Thanx!!!! ;);)

kotsos83
09-02-11, 18:34
Στον υαλοβαμβακα οφειλετε το κρυσταλινο νερο στο ενυδρειο μας,κραταει ακομα και τη σκονη-μικροσωματιδια.

maikl
09-02-11, 23:24
Στον υαλοβαμβακα οφειλετε το κρυσταλινο νερο στο ενυδρειο μας,κραταει ακομα και τη σκονη-μικροσωματιδια.

....και εννοειται οτι ετσι προστατευεται και το impeler(φτερωτη).;)

karderinas33
10-02-11, 11:38
φιλε μου σου προτεινω το κινεζο:)
και εγω ειχα επιφυλαξη στην αρχη για τη χωρα προελευσης
αλλα τελικα ειμαι ευχαριστημενος.
αποδοση-δυναμη-αθορυβο-τιμη ειναι σουπερ

Crazy_Beaver
10-02-11, 18:16
φιλε μου σου προτεινω το κινεζο:)
και εγω ειχα επιφυλαξη στην αρχη για τη χωρα προελευσης
αλλα τελικα ειμαι ευχαριστημενος.
αποδοση-δυναμη-αθορυβο-τιμη ειναι σουπερ

Όχι δεν κατάλαβες. 3 έχω πάρει μέχρι στιγμής.Απλά η απορία μου προήλθε από την ουσία της χρήσης του υαλοβάμβακα εξού και η ερώτηση μου!

Ο κινέζος για τα λεφτά του είναι δύναμη!!!:smt041:smt041:smt041

Σίγουρα για παράδειγμα κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από ένα εσωτερικό eheim που είναι σχεδόν στα ίδια λεφτά!!!

bokostas
10-02-11, 18:18
Κι επειδή δεν βρίσκεις εύκολα ανταλλακτικά γι αυτά τα φίλτρα, σε άλλο Ελληνικό φόρουμ, έψαξαν και βρήκαν φλάντζες και φτερωτές/αξονάκια.
Δε νομίζω ότι είναι σωστό να βάλω εδώ το λινκ, αλλά δείτε μια φωτό και παρατηρήστε τις τιμές που τα βρήκαν, 5 ευρώ το σετάκι για το 1.000άρι.
Πήραν αρκετά κομμάτια, αλλά τους έμειναν απούλητα, αφού κανένα sun sun δεν έχει χρειαστεί ακόμη ανταλλακτικό, 2 χρόνια τώρα.:D:p:rolleyes:

http://www.aquatek.gr/vb/picture.php?albumid=394&pictureid=3358

georgis4
10-02-11, 18:23
Κι επειδή δεν βρίσκεις εύκολα ανταλλακτικά γι αυτά τα φίλτρα, σε άλλο Ελληνικό φόρουμ, έψαξαν και βρήκαν φλάντζες και φτερωτές/αξονάκια.
Δε νομίζω ότι είναι σωστό να βάλω εδώ το λινκ, αλλά δείτε μια φωτό και παρατηρήστε τις τιμές που τα βρήκαν, 5 ευρώ το σετάκι για το 1.000άρι.
Πήραν αρκετά κομμάτια, αλλά τους έμειναν απούλητα, αφού κανένα sun sun δεν έχει χρειαστεί ακόμη ανταλλακτικό, 2 χρόνια τώρα.:D:p:rolleyes:

http://www.aquatek.gr/vb/picture.php?albumid=394&pictureid=3358
Γιατι κατι μου λεει οτι οι φτερωτη ειναι ΙΔΙΑ με αυτη που φορανε οι αντλιες τους? :D

bokostas
10-02-11, 18:27
Γιατι κατι μου λεει οτι οι φτερωτη ειναι ΙΔΙΑ με αυτη που φορανε οι αντλιες τους? :D
Λες?? Μακάρι να είναι έτσι, θα το ψάξω.

georgis4
10-02-11, 18:35
Λες?? Μακάρι να είναι έτσι, θα το ψάξω.
Κοιταξε το σε μια αντλια τους.Παντος απο τις φωτο μου φαινεται ιδια με αυτη που φοραει αυτη στα 1400λ/ω :D
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2273