PDA

Επιστροφή στο Forum : Αφρικανοσχέδια


Crazy_Beaver
11-11-10, 11:59
Φίλοι μου καλημέρα σας !Δημιουργό αυτό το θρεντ για να μιλήσουμε για τα μελοντικά σχέδια μου να μου πείτε τις απόψεις σας και για να κάνω διάφορες γένικές ερωτήσεις κάθε φορά ωστε να μην ανοίγω ξεχωριστό θέμα κάθε φορά και τελικώς να γίνει μία συγκεντρωτική παρουσίαση που θα αναφέρει τα πάντα. Το σχέδιο λοιπόν είναι το υπάρχον ενυδύο ένα σχεδόν 100 λιτρα μικτά να γίνει species tank με multies και εν συνεχεία να αγοραστει ενα JUWEL Trigon 350 το οποίο θα γίνει mbuna me 3-4 είδη.

Σήμερα θα αδειάσει και θα καθαριστεί το μικρό. Έχω αγοράσει και κάποια ξύλα για να κάνω κάποιες μετατροπές στο έπιπλο τις οποίες θα παρουσιάσω στην τελική παρουσίαση. Ο καθαρισμός θα γίνει με Aquaforte και πολύ καλό ξέπλημα στην συνέχεια.

Το ΣΚ θα πάω στο κτήμα του παππού να βοηθήσω με τις ελιές και να αρχίσω και αναζήτηση πέτρας αν βρώ κάτι που μου αρέσει. Ερώτηση; Τι μέγεθος πετρας χρησιμοποιήτε συνήθως στα ενυδρεία σας.Γύρω στα 10 εκατοστά χονδρικά είναι καλά;:?:

Επίσεις θέλω να μαζέψω και άμμο από παραλία. Έχω ακούσει διάφορες μίξεις αλλά να πώ την αλήθεια δεν καταλαβαίνω ορισμένες από αυτές αν έξυπηρετούν κάποιον άλλο σκοπό πέραν του αισθητικού. Αφού η άμμος θαλάσσης είναι ασβεστολιθική γιατί την κάνουμε μίξη με αραγωνίτή. :?:

Τέλος σκέφτομαι να κάνω κάτι τέτοιο όπως έιπα και σε άλλο θρεντ http://www.plantedtank.net/forums/diy/78505-rfug-blast-past-diy.html με κάποιες παραλαγές

για να διατηρώ τον βυθό καθαρό και στα 2 tanks.Σήμερα μετά την δουλειά λέω να πάω για ψώνια PVC ώστε πρίν καταλήξω στο τελικό στήσιμο να κάνω κανα πείραμα να δώ τι αποτελέσματα θα έχω στο μικρό τώρα που θα το έχω άδειο και εύκαιρο! H χρησιμότητα που βλέπω είναι η κυκλοφορία νερού σε όλη την επιφάνεια του ενυδρείου(ακόμα και ανάμεσα στις πέτρες για το mbuna) με ροή προς τα πάνω.η ροή παρασέρνει μαζί της όλες τις ακαθαρσίες των ψαριών με αποτέλεσμα έναν καθαρό βυθό αφού αυτές θα αιωρούνται και θα τις ρουφά το φίλτρο. Ακόμα το νερό περνόντας μέσα από την άμμο λογικά υπόκειτε σε μία ακόμα φίλτρανση ( ή τυπου φίλτρανση)Το φίλτρο που θα χησιμοποιηθεί στο μικρό είναι ένα sun sun 1000l/h. Το αν θα έχει καλά η όχι αποτελέσματα θα το δούμε!

Μέχρι στιγμής αυτά.Σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλα πολλά.:lol!: Ακούω σχόλια και προτάσεις!!!

thanasisg
11-11-10, 12:46
Φοβάμαι ότι αυτό που θέλεις να κάνεις θα σου ανακατώνει και τον βυθό και θα σηκώνει και άμμο. Ακόμα και αν έχεις μικρή πίεση για να μην σηκώνει άμμο είναι πιθανό κάποια στιγμή να βουλώσει!!!

Αλλά είμαι περίεργος να δω τα αποτελέσματα της δοκιμής σου!!

komori
11-11-10, 13:11
Καλη ιδεα,μενει να το δουμε στην πραξη πως λειτουργει.
Καλη ευκολια.

Crazy_Beaver
11-11-10, 13:30
Και στο τύπο που το έκανε στο σιτε τα ίδια του έλεγαν αλλά αυτός γράφει ότι πιό καθαρό νερό δεν έχει ξαναδεί στην ζωή του.Φυσικά δεν είχε μέσα και τα κατερπίλαρ που είναι τα multieς και τα mbuna αλλά βλέπουμε.Ο τρόπος που σκέφτομαι να κάνω το τέστ είναι να δώ σε τι φάση θα έιναι το tank μετλα από μία δύο μέρες λειτουργίας και αν περάσουμε αυτό το τεστ μετά θα πσιλοανακατεύω τον βυθό με το χέρι για να βλέπω εξελίξεις.

Για τα υπόλοιπα τι έχετε να πείτε!

thanasisg
11-11-10, 14:17
Χωρίς να έχω διαβάσει όλο το ποστ του τύπου, έχω δυο παρατηρήσεις να κάνω:

1. Το χρησιμοποίησε για CO2, εσύ θέλεις να το χρησιμοποιήσεις για νερό.
2. Ο βυθός του ήταν χαλίκι, που επιτρέπει την κυκλοφορία αερίων. Εσύ σκοπεύεις να βάλεις άμμο, εντελώς διαφορετικό!!

Όπως και να έχει, μια δοκιμή θα μας πείσει όλους, οπότε προχώρα δυνατά!!!:D:D

zipo
11-11-10, 15:24
Το ΣΚ θα πάω στο κτήμα του παππού να βοηθήσω με τις ελιές και να αρχίσω και αναζήτηση πέτρας αν βρώ κάτι που μου αρέσει. Ερώτηση; Τι μέγεθος πετρας χρησιμοποιήτε συνήθως στα ενυδρεία σας.Γύρω στα 10 εκατοστά χονδρικά είναι καλά;:?: Οι μικρότερες πέτρες κάνουν το ενυδρείο να φαίνεται κάπως μεγαλύτερο.Για το Trigon θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και μεγαλύτερες από 10 εκατοστά.Θα χρειαστείς και μεγάλες και μικρότερες για να χρησιμοποιήσεις κάτω-κάτω τις πιο μεγάλες,αν και ούτε αυτό είναι απόλυτο.

Επίσεις θέλω να μαζέψω και άμμο από παραλία. Έχω ακούσει διάφορες μίξεις αλλά να πώ την αλήθεια δεν καταλαβαίνω ορισμένες από αυτές αν έξυπηρετούν κάποιον άλλο σκοπό πέραν του αισθητικού. Αφού η άμμος θαλάσσης είναι ασβεστολιθική γιατί την κάνουμε μίξη με αραγωνίτή. :?: Η άμμος θαλάσσης είναι μια χαρά λειτουργικά.

Καλή συνέχεια με το project.Θα έχει ενδιαφέρον.

Crazy_Beaver
11-11-10, 20:32
Λοιπόν σχετικά με τις προηγούμενες απαντήσεις ο τυπος λέει ότι χρησιμοποιεί filter pool sand!!!!Για να μην σπρ'οχνει την άμμο το νερό που βγαίνει σε κάθε τρύπα αλλά και για αν μην μπαινει η άμμος μέσα στους σωλήνες και μπουκώνουν οι τρύπες γίνονται στην κάτω μερια. Ακόμα η αλλαγή που σκέφτομαι να κάνω εγώ είναι να προσθέσω μία βαλβίδα και έναν σωλήνα που θα ρίχνει νερό κανονικά από πάνω είτε με spray bar είτε με κανονική έξοδο φίλτρου για να μπορώ να ρυθμίζω τη ροή που θα έχει η κατασκευή χωρίε να κόβω ροή από το φίλτρο.τέλος ο τυπάς το δοκίμασε γοια CO2 παραυτα στο τέλος λέει ότι τελικά για CO2 δεν είδε τα αναμενόμενα αποτελέσματα αλλα αυτό που του έκανε εντύπωση είναι η καθαρότηατ ατου νερού.Ετσι το συστήνει για αυτό το λόγο.


Και τώρα το update της κατάστασης. Το ενυδρείο ξεστήθηκε αλλά δεν καθαρίστηκε γιατι ψώφησα σήμερα. Με τουε σωλήνες έχουμε πρόβλημα.Πήγα και leroy merlin kκαι practiker αλλά τζίφος. Ο πιο λεπτός σωλήνας που έχουν ήταν 33 χιλιοστά.Είχα τυπώσει μάλιστα μια φωτο της κατασκευής και ένας παλίκαρος στο practiker επέμενε ότι έχει γίνει από σιδεροσωλήνα και έχει βαφτεί:smt120:smt120:smt120:smt120:smt120:smt120!! !!!!!!!!!Λοιπόν τι κάνουμε.Που θα βρούμε προμήθιες;;;;;;;;

komori
11-11-10, 21:27
Κοιταξε σε μαγαζια με κηπευτικα.Εχουν πλαστικους σωληνες ,βανες και αλλα διαφορα πλαστικα καλουδια.

Crazy_Beaver
11-11-10, 22:52
Γνωρίζει κάποιος κάποιο τέτοιο κατάστημα ιδανικά κοντά στο Παγκράτι;

thanasisg
12-11-10, 10:49
Πλαστικούς σωλήνες (PVC) πιο μικρούς από Φ32 (υπάρχει σίγουρα Φ20 και μπορεί και μικρότερο) θα βρεις σε ηκεκτρολογικά, αλλά δεν νομίζω ότι θα βρεις διακλαδώσεις και σίγουρα δεν θα βρεις βάνες:D:D.

Οπότε θα σου έλεγα και εγώ να δείς σε είδη κήπου για σωλήνες αυτόματου ποτίσματος. Στο Παγκράτι έχει ένα στην αρχή της Φιλολάου και αν θυμάμαι καλά και ένα πάλι στην Φιλολάου αλλά πιο ψηλά, στο ύψος περίπου της Χρεμωνίοδυ. Κάνε ένα search στον ΧΟ.

Crazy_Beaver
12-11-10, 10:58
Πλαστικούς σωλήνες (PVC) πιο μικρούς από Φ32 (υπάρχει σίγουρα Φ20 και μπορεί και μικρότερο) θα βρεις σε ηκεκτρολογικά, αλλά δεν νομίζω ότι θα βρεις διακλαδώσεις και σίγουρα δεν θα βρεις βάνες:D:D.

Οπότε θα σου έλεγα και εγώ να δείς σε είδη κήπου για σωλήνες αυτόματου ποτίσματος. Στο Παγκράτι έχει ένα στην αρχή της Φιλολάου και αν θυμάμαι καλά και ένα πάλι στην Φιλολάου αλλά πιο ψηλά, στο ύψος περίπου της Χρεμωνίοδυ. Κάνε ένα search στον ΧΟ.


thank u!!Θα το τσεκάρω και θα επανέλθω!

thanasisg
12-11-10, 10:58
Αυτό με την σιδηροσωλήνα καλό, πολύ γέλασα!!!:grin::grin:

Crazy_Beaver
15-11-10, 22:28
Καλησπέρα συμφορουμήτες . Η πορεία έχει ως εξής.Το προτζεκτ με το φίλτρο άμμου μάλλον εγκαταλείπεται γιατί έχω αρκετές δυσκολίες στο να συγκεντρώσω τα υλικά. Θα πέξω με κάποιο κυκλοφορητή αν έχω κάποιο θέμα!!

Από το κτήμα μάζεψα ένα τελάρο πέτρες (πρέπει να είναι γύρο στα 50 κιλά πέτρα) διάφορα μεγέθη και θα ακολουθήσουν άλλα 3.Αν χρειαστεί και περισσότερες.Έκανα το τεστ με το ακουαφόρτε και είναι ασβεστολιθηκές και νομίζω με λίγη φαντασία και την βοήθεια της άλγης θα το κάνουμε το βιοτοπικό!!! http://www.aquazone.gr/forums/style_emoticons/default/buttrock.gif http://www.aquazone.gr/forums/style_emoticons/default/buttrock.gif http://www.aquazone.gr/forums/style_emoticons/default/buttrock.gif Βάζω ένα δείγμα πιο κάτω να μου πείτε την γνώμη σας. Αύριο αν βρώ χρόνο θα μπεί η παραγκελία για το trigon.Λέω να το πάρω από την κηφησιά για να επωφεληθώ τις προσφοράς.Αν γνωρίζεται καμια καλύτερη περίπτωσση θα το εκτιμίσω.

Το μικρό καθαρίστηκε αλλά δεν είμαι τελείως ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα(έμειναν πολλά στίγματα πάνω από άλατα http://www.aquazone.gr/forums/style_emoticons/default/thumbdown.gif )αργησα να το στεγνώσω? http://www.aquazone.gr/forums/style_emoticons/default/helpsmilie.gif ΄Τωρα δουλέυω σε κάτι μετατροπές στο έπιπλο που θα τις παρουσιάσω αργότερα αλλά γενικά πάμε με αργά βήματα γιατι με δουλεία τις καθημερινές και ελιές το ΣΚ είμαι ζόμπι!!!

Τέλος θα ήθελα την βοήθειά σας για την ψαροσύνθεση του trigon!!!Έχω δεί άπειρες συνθέσεις και έχω ένα σχέδιο στο μυαλλό μου αλλά η γνώμη σας πάντα μετράει πρίν αρχίσω το ψάξιμο!!!


Νομίζω δεν ξέχασα κάτι, τα σχόλια σας πολύτιμα όποτε κάντε τα για όλα!!! http://www.aquazone.gr/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif http://www.aquazone.gr/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif http://www.aquazone.gr/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif http://www.aquazone.gr/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif

Crazy_Beaver
17-11-10, 00:04
Λοιπόν μπήκε η παραγκελία και παρέλαβα το έπιπλο το όποιο μόλις έφτιαξα. Το ενυδρείο μου είπαν θα έρθει ή αύριο ή μεθαύριο. Μπράβο τους για αυτό. Αγοράστηκε από το water Inn μιας και εκεί βρέθηκε η πιο συμφέρουσα προσφορά. Για το έπιπλο έχω να πώ ένα μόνο Απαράδεκτο!Χίλιες φορές να το έιχα φτιάξει μόνος μου. Και πιο φθηνά θα ερχόταν και πιο στιβαρό νομίζω θα ήταν. Εν πάση περιπτώση το προσπερνώ.Να μία φώτο με το έπιπλο στην θέση του.

http://img338.imageshack.us/i/106zk.jpg/


Επιτέλους αξιόθηκα να κουβαλήσω τις πέτρες από το αυτοκίνητο και μπήκαν σε νερό με χλωρίνη.Απ ότι βλέπω το τρίψιμο δεν το γλιτώνουμε http://www.aquazone.gr/forums/style_emoticons/default/dry.gif

http://img42.imageshack.us/i/105zi.jpg/

τέλος ρώτησα για αραγωνίτη και μου έδειξαν αυτόν

http://img255.imageshack.us/i/102mc.jpg/

Ούτε μου γέμισε το μάτι και ήταν και πανάκριβος.Αν βάλω χαλαζιακή άμμο λέτε να έχω θέμα με τις σκληρότητες. Διαφορετικά θαλασσα κι αλμυρό νερό να σε ξεχάσω δεν μπορώ αφου θα μου φύγει ο πάτος να καθαρισω τόση άμμο. Μήπως μία μίξη με άμμο θαλάσσης και χαλαζιακή; Στις μάντρες έχει θαλάσης σε σακια; Να κοιτάξω να βρώ αραγωνίτη από συνχομπίστα; http://www.aquazone.gr/forums/style_emoticons/default/helpsmilie.gif

Για φίλτρο τι λέτε να κάνω;Σκεφτόμουν ν αφήσω το εσωτερικό και να βάλω και ένα χιλιάρι sun sun + ένα κυκλοφορητή ή 2 χιλιάρια sun sun. Ti λέτε. http://www.aquazone.gr/forums/style_emoticons/default/helpsmilie.gif

Για σήμερα αυτά γιατί και πάλι ψόφησα.

thanasisg
17-11-10, 10:52
Το έπιπλο σου ήρθε κουτί!! Ούτε παραγγελία να είχες την γωνία :D:D:D Ο διακόπτης στον τοίχο δεν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα? Λογικά θα τον κρύψει το ενυδρείο.

Χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία η Tropical Marine θεωρείται από τις καλές.

Για τα λοιπά δεν μπορώ να βοηθήσω!! Και εγώ προσπαθώ να μάθω - σκοπεύω το επόμενο ενυδρείο αν είναι με κιχλίδες.

Και μια ερώτηση: οι τιμές του WI στο ιντερνετ έχουν διαφορά από τις τιμές στο μαγαζί?

Crazy_Beaver
17-11-10, 23:53
Το έπιπλο σου ήρθε κουτί!! Ούτε παραγγελία να είχες την γωνία :D:D:D Ο διακόπτης στον τοίχο δεν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα? Λογικά θα τον κρύψει το ενυδρείο.

Επειδή τώρα που μπήκε το έπιπλο φάνηκε και πόσο παράγωνο είναι το σπίτι δεν θα μου δημιουργήσει πρόβλημα!:D:D:D:D Το έχω κολήσει στον άλλο τοίχο της γωνίας να μην κάνει μπαμ.

Χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία η Tropical Marine θεωρείται από τις καλές.

Ε πως να μην είναι με αυτές τις τιμές.Είχα ζαλιστεί με αυτά που έσκασα για το ενυδρελιο είδα και 11,5 ευρώ τα 4 κιλά και αποτελεώθηκα.

Για τα λοιπά δεν μπορώ να βοηθήσω!! Και εγώ προσπαθώ να μάθω - σκοπεύω το επόμενο ενυδρείο αν είναι με κιχλίδες.

Καλή επιτυχία ευχομαι!

Και μια ερώτηση: οι τιμές του WI στο ιντερνετ έχουν διαφορά από τις τιμές στο μαγαζί?

Νομίζω είναι ίδιες



Πάντως σε γενικές γραμμές το water in έχει αρκετά ακριβές τιμές οι οποίες βέβαι κάπως αντισταθμίζοντα με την προσφορά.Οπότε έρχεται κάπως έτερον εκάτερον
-------------------------
Μπορεί να μου πεί κάποιος τι υλικά φίλτρανσης θα πρέπει να αγοράσω για το κάθε φίλτρο; Νομίζω έχω καταλήξει σε 2 sun sun 1000αρια συν το εσωτερικό για το trigon και σε ένα sun sun 1000αρι για το 100αρι!Έχω ακούσει ότι στο πρώτο καλάθι αφήνουν το υπάρχουν σφουγκάρι.Στο απο πάνω βάζουν μηχανικό μακαρόνι και στα άλλα 2 βιολογικό μακαρόνι και από πάνο υαλοβάμβακα. Έχω καταλάβει καλά;Θα ήθελα να μιλήσουμε σε ποσσότητες από κάθε υλικό. Ακόμα θα ήθελα προτάσεις σε τεστ και τροφές!Ευχαριστώ!
--------------------------
Ακόμα γνωρίζει κανείς αν τα Labidochromis Sp. "mbamba μπορούν να μπουν μαζί με τα yelow και αν ναι σε αυτόν τον συνδιασμό θα μπορούσε να μπέι ακόμα ένα χαρέμι πχ acei white tail ας πουμε;

Crazy_Beaver
22-11-10, 22:03
Πάμε για ένα update;

Τα σαλιγκάρια αγοράσθηκαν και καθαρήστηκαν.η διαδικασία που ακολουθήθηκε ειναι η εξής

Σε ένα κουβα έβαλα τα σαλιγκάρια και έριξα καυτό νερό από τον βραστήρα.Μετα βγαίναν σχετικά εύκολα.Αφού βγήκαν όλα άνοιξα μια τρυπούλα στο καθένα για να υπάρχει μία υποτυπώδς κυκλοφορία και μέσα και μετα πήρανε τρείς βράσεις.Νομίζω είναι έτοιμα.

Τα φίλτρα πλέον τα έχω στα χέρια μου.3 χιλιάρια ηλιος ήλιος (2 γι ατο μεγάλο και ένα για το μικρό.


Έφερα ένα τελάρο πέτρες ακόμα από το κτήμα και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.


Για το τέλος το καλύτερο.Ήρθε επιτέλους μετα από μια εβδομάδα που άραζα με τις ώρες και χάζευα το έπιπλο και η γυάλα.Ήταν που θα την φέρνανε την επόμενη μέρα της αγοράς.Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

Πάνος
23-11-10, 00:07
βαζε μπροστα!!!...:p

Crazy_Beaver
23-11-10, 14:40
Αραγονίτης 0,5 -1,7mm μας κάνει για τα αφρικανικά;Ευχαριστώ

Πάνος
23-11-10, 16:30
σκεψου οτι θελουν να σκαβουν..αρα να παιρνουν ποσοτητες "αμμου" στο στομα τους..1,7 πολυ δεν ειναι??

Crazy_Beaver
23-11-10, 16:36
σκεψου οτι θελουν να σκαβουν..αρα να παιρνουν ποσοτητες "αμμου" στο στομα τους..1,7 πολυ δεν ειναι??

Ναι το σκέφτηκα αλλά είπα να ρωτίσω κιόλας!

Πάνος
23-11-10, 16:40
καλυτερα λεπτοκοκκο πυθμενα...

Crazy_Beaver
23-11-10, 16:41
καλυτερα λεπτοκοκκο πυθμενα...


0,5- 1mm δλδ

Πάνος
23-11-10, 16:41
σαφως καλυτερα.. ;)

Crazy_Beaver
23-11-10, 16:47
Οραία.Εχω πάρει καμια 10αρια κιλά 0,5 -1 που θα μπούν στο μικρό και είμαι σε ανζήτηση περισσότερου για το μεγάλο.Μάζεψα άμμο απο την θάλασα για να έκανα μίξη αλλά τελικα είναι αρκετά σκούρα και λέω να μην την βάλω.Τα έξοδα δεν τελείωνουν ποτέ.Επειδή το νερό της βρύσης στην αθήνα είναι ερκετά σκληρό άμα δνε βρώ αραγωνίτη σε καλές τιμές νομίζω θα κάνω μίξη τουλάχιστον 50-50 ,αμα μπορέσω και περισσότερο αραγωνίτη με χαλαζιακή.Σε συνδιασμό με τις ασβεστολιθικές πέτρες που έχω μαζέψει ελπίζω να μην έχω προβλήματα!

Πάνος
23-11-10, 16:51
λογω οικονομιας (πολυ φτηνη αμμος ποταμισια) ολα τα αφρικανικα μου με χαλαζιακη αμμο τα εχω. σαφως και ειναι καλυτερα τα ασβεστολιθικα υλικα..αλλα δε θα εχεις προβλημα αν δεν ειναι...
εχει φροντισει η υδρευση γιαυτο :D

Crazy_Beaver
25-11-10, 22:44
λογω οικονομιας (πολυ φτηνη αμμος ποταμισια) ολα τα αφρικανικα μου με χαλαζιακη αμμο τα εχω. σαφως και ειναι καλυτερα τα ασβεστολιθικα υλικα..αλλα δε θα εχεις προβλημα αν δεν ειναι...
εχει φροντισει η υδρευση γιαυτο :D


Ωραία!! Μου έφυγε ένα βάρος!!!!:smt023
-------------------------
Παιδιά ερώτηση!Υπάρχει dow πολύ λεπτό 2 εκατοστά ας πούμε.Θέλω να ντύσω τις πισω πλευρές για θρμομόνωση αφού το βάψω μαύρο!με ενα σπάρο 2 τριγώνια!!!!!!!!!Στο leroy merlin που ρώτησα δεν έχουν!!
-------------------------
Επιστρέφω με νέα ερώτηση!

Με το εσωτερικό φίλτρο τι κάνουμε.Έχει έρθει με 17 διαφορετικά σφουγκάρια.Μπλέ γαλάζιο μαυρο πράσινο και ένα tray με κάποιου είδους κεραμικό υλικό.Μάλλον βιολογικό.Στις οδηγίες λέει για σφουγκάρια απονιτρωποίησης σφουγκάρια εμποτισμένα με άνθρακα και χίλια 2 καλούδια.Κάνουνε τίποτα αυτά ή να τα πετάξω όλα και βάλω το χοντρότρυπο μπλέ και το υπόλοιπο να το τιγκάρω siporax;
-------------------------
Πάμε για ένα update

To έπιπλο για το μικρό είναι έτοιμο.Μένει να σιδερόσω την φορμάικα στις άκρες

Από έτσι

http://img217.imageshack.us/img217/2559/dsc041300.jpg


έγινε έτσι buttrock.gif

http://img638.imageshack.us/img638/2051/dsc04144d.jpg

http://img547.imageshack.us/img547/4046/dsc04146.jpg


http://img207.imageshack.us/img207/6159/dsc04147v.jpg

Η πρώτη φουρνιά πέτρες έτοιμη

http://img408.imageshack.us/img408/5086/dsc04134vp.jpg

και η δεύτερη σε φάση καθαρισμού

http://img230.imageshack.us/img230/1298/dsc04135xu.jpg

Τέλος κάπως έτσι στο πιο τακτοποιημένο θα είναι το έπιπλό μου!!!!

http://img16.imageshack.us/img16/2242/dsc041410.jpg
-------------------------
Έτοιμο το μικρό.Για πάρτε ένα μάτι!!!!!!!!

http://img137.imageshack.us/img137/466/multiessetup1.jpg

Είναι ακόμα θολό βέβαια γιατί μόλις τελειωσα το στήσιμο!!!!

εχω μία ερώτηση γιατί η ροή του φίλτρου δεν είναι δυνατή και μάλον έχω κάνει πατατία επείδη δεν ξεναείχα εξωτερικό φίλτρο

Επείδή έχω εξωτερικό θερμοστάτη και οι σωλήνες ήταν αρκετά σκληρή και ο χόρος περιορισμένος τα έχω βάλει έτσι!Για να μπούν διαφορετικά π΄ρεπει να κόψο το πίσω ξύλο!

http://img20.imageshack.us/img20/1219/dsc041530.jpg


Μπορεί αυτό να επηρεάζει τη ροή ή αλλού είναι η πατατιά;μΕσα στο φίλτρο έχω μηχανικό μακαρόνη κάτω κάτω έναν από τους σφουγκαρουαλοβάμβακες από πάνω μετα siporax και άλλο ένα σφουγκαρουαλοβάμβακα πάνω πάνω!!!Για να το ξεκινήσψ γέμισα τον κάδο νερό , πάτησα 2-3 φορές τη χειροκίνητη τρόμπα που έχει και έβαλα στην πρίζα.Η ροή μου φαίνεται πολύ χαμηλή όμως

Κλεόβουλος
26-11-10, 09:05
Νομίζω ότι πρέπει να κόψεις τον σωλήνα γιατί η καμπύλη που κάνει ζορίζει την έξοδο.
(κατά τ' άλλα προχώρα, σε βλέπω μεθοδικό και θα έχεις σίγουρα καλό αποτέλεσμα ;))

Crazy_Beaver
26-11-10, 11:08
Ορίστε και μία φώτο από σήμερα το πρωί που ξεθόλωσε λίγο!Ελπίζω να κατοικηθεί σύντομα γιατί πολύ καιρό έμεινα χωρίς ενυδρείο!


http://img690.imageshack.us/img690/1290/multiessetup2.jpg

Κάτι που σκέφτηκα για την μειωμένη ροή του φίλτρου είναι ότι μέσα στην κλασική υπερβολή μου το παραγέμισα μακαρόνι και ίσως τα καλαθάκια να μην πατάνε καλά το ένα με το άλλο.Υπάρχει περίπτωση αυτό να επηρεάζει την ροή;

Θα προσπάθήσω βέβαια να περιορίσω τις καμύλες από το λάστιχο αλλά ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος και ο θερμαντήρας είναι τούμπανο.Βέβαια το λάστιχο δεν τσακίζει πουθενά και από την άλλη υποτίθεται ότι έχει μανομετρικό 1,8 μέτρα, μια καμπύλη το πείραξε;

tsoum
26-11-10, 11:42
Να σε ρωτήσω φίλε. Τα σαλίγκαρια από που τα αγόρασες κ σε τι τιμή όλα αυτά;

Για την ροή σου λες δεν ξέρω αν φύγει η ποσότητα υλικών σου έχεις. Εγώ είχα ένα εσωτερικό της ίδιας εταιρίας στα 600 λίτρα την ώρα. Αν αυτό βγάζει 600 λαω εγώ είμαι ο σουπερμαν!

georgis4
26-11-10, 11:59
*Πιασε* με καποιο τροπο τον θερμοστατη ωστε να ειναι πιο ψηλα απο το φιλτρο και να μη το αναγκαζεις να στελνει πρωτα προς τα κατω το νερο και μετα να πηγαινει πανω...

Crazy_Beaver
26-11-10, 15:34
*Πιασε* με καποιο τροπο τον θερμοστατη ωστε να ειναι πιο ψηλα απο το φιλτρο και να μη το αναγκαζεις να στελνει πρωτα προς τα κατω το νερο και μετα να πηγαινει πανω...

Θα δοκιμάσω να κουρέψω λίγο τους σωλήνες για ν ακάτσει πιο όρθια και να περιορίσω-εξαλέιψω την πρώτη κούρμπα αλλά όπως έιπα είναι πού στενάχωρα!
-------------------------
Λοιπόν στο θέμα του φίλτρου θα επανέλθω το απόγευμα αφού προσπαθήσω να βρώ τι φταίει.Στην φώτο απου ακολουθεί βλέπεται τις τροφές που έχω στα χέρια μου αυτή την στιγμή.

http://img202.imageshack.us/img202/3048/dsc04148to.jpg

Καλύπτουν τις ανάγες μου για τα μούλτι και για τα mbuna που σκοπεύω να αποκτήσω;Για τα mbuna νομίζω πως έχω καταλήξει σε yellow lab-acei white top-maingano αρκεί να τα βρώ φυσικά.θα ήθελα όποιος έχει όρεξη να προτείνει ένα διατροφολόγιο βασισμένο σε αυτές τις τροφές για τα 2 τανκσ ξεχωριστά και ενοείτε να προτείνει αν θέλει στην σύνθεσή του και κάποια άλλη τροφή που θεωρεί οτι χρειάζεται για να είναι η διατροφή πιο ολοκληρωμένη.Έχω σκοπό να ταίζω 2 φορές την ημέρα λίγο μετά το άναμα των φώτων και λίγο πρίν το σβήσιμο

Πάνος
26-11-10, 16:43
1η, 2η και 3η απο αριστερα για τα mbuna ειναι μια χαρα. απλα εφοσον θελεις και labs-mainngano ριχνε και λιγη γαριδα που και που ;)

για τα μουλτι η tanganyika ειναι οτι πρεπει...και καμια φορα τη βδομαδα ριχνε και spirulina 36%. καλο κανει σε ολα η σπιρουλινα...(οπως και στον ανθρωπο, προσωπικα δινω σπιρουλινα σε ολα τα ψαρια μου)
η τελευταια τροφη δε μπορω να καταλαβω ποια ειναι....

Crazy_Beaver
26-11-10, 23:07
1η, 2η και 3η απο αριστερα για τα mbuna ειναι μια χαρα. απλα εφοσον θελεις και labs-mainngano ριχνε και λιγη γαριδα που και που ;)

για τα μουλτι η tanganyika ειναι οτι πρεπει...και καμια φορα τη βδομαδα ριχνε και spirulina 36%. καλο κανει σε ολα η σπιρουλινα...(οπως και στον ανθρωπο, προσωπικα δινω σπιρουλινα σε ολα τα ψαρια μου)
η τελευταια τροφη δε μπορω να καταλαβω ποια ειναι....


Δλδ για mbuna ρίχνω εναλάξ τις 2 πρώτες, μια φορά την εβδομάδα spirulina και βάζω σπόντα μια δυο φορές την βδομάδα γαρίδα.Αυτή τη γαρίδα που λές τί ενοείς, για explaiin more γιατί είμαι αμπιστεφταμπλι ασχετος!!!!

Για τα μούλτάκια ρίχνω την τανγανίκα και πάλι μια φορά την εδομάδα σπιρουλίνα.

η ακριανή είναι αυτά τα πέλετσ που κολάνε στο τζάμι.Λογικά κάνουν και για τα 2 ε;

Καμια πρόταση για να γίνει πιο ολοκληρωμένη η διατροφή;Η είμαι καλυμένος με αυτά;
-------------------------
Καλησπέρα.Τα προβλήματα καλά κρατούν .Όχι που δεν θα κρατούσαν δλδ την γκαντεμιά μου μέσα.Το σωλήνα στο φίλτρο κατάφερα να τον κάνω να πηγαίνει ευθεία προς τα πάνω βγάζοντας τον θερμαντηρα έξω από το ντουλαπάκι αλλά η ροή και πάλι μου φαίνεται λίγη.Ήμουν από τους πιο θερμούς υποστηρηκτές των sun sun αλλά μου φέναιται θα ταχθώ εναντίον.Αποκλείεται αυτή η ροή να είναι 1000λίτρα την ώρα.Εκτός αν έχουν ποιο χονδρό σωλήνα από άλλα φίλτρα και η κυκλοφορία είναι η ίδια αλλά αυτό που βλέπεις στο σπραθ μπαρ να βγαίνει σε μπερδεύει.

Πρόβλημα δεύτερον

Σήμερα το απόγευμα που γύρισα πό την δουλεία είδα κάμποσα από αυτά τα σαλιγκάρια πουτ φαίνονται στην φώτο.Μάλον ήρθαν μαζί με τον αραγωνίτη και δεν τα πήρα πρέφα.Από το απόγευμα μέχρι τώρα έχω βγάλει καμπόσα αλλά είναι λές και τα γεννα η άμμος.Τι να κάνω;Είναι βλαβερά;Πώς τα ξεφορτωνομαι;

http://img32.imageshack.us/img32/2699/dsc04165y.jpg

georgis4
26-11-10, 23:14
Φτανει το λαστιχο σου να κανεις μια δοκιμη και χωρις τον θερμοστατη για τη ροη?
Οσο αφορα τα σαλιγκαρια πιο πολυ *αισθητικο* ειναι το θεμα απο οσο ξερω και οχι βλαβερο...;)

tsoum
26-11-10, 23:19
Τα συγκεκριμένα σαλιγκαράκια μπαίνουν και ανακατέβουν την άμμο. Χρησιμοποιούντα σε πολλά τροπικα και ασιατικά ενυδρεία για να μην δημιουργούνται αναερόβιες περιοχές. Μπορει να τσιμπήσουν κανένα φυτάκι, αλλα εσύ δεν έχεις κανένα πρόβλημα αφου... δεν έχεις φυτά!

Crazy_Beaver
26-11-10, 23:34
Αισθητικά δεν μου αρέσουν πάντως απότε θα προτιμούσα να τα αφαιρέσω κάπως.Είχα ακούσει για κάτι σαλιγκάρια κανίβαλοθς.Κάνουν δουλεία με αυτά!
-------------------------
Φτανει το λαστιχο σου να κανεις μια δοκιμη και χωρις τον θερμοστατη για τη ροη?
Οσο αφορα τα σαλιγκαρια πιο πολυ *αισθητικο* ειναι το θεμα απο οσο ξερω και οχι βλαβερο...;)

Έκανα και πάλι τα ίδια .Εβγαλα ένα βίντεο το spray bar και θα το ανεβάσω σε λίγο να μου πείτε!

tsoum
26-11-10, 23:43
Εγω σου λέω. Η ονομαστική ροη ειναι τουλάχιστον 3πλασια απο την πραγματική.

Ναι υπάρχουν τα σαλιγκάρια που λές. Ονομάζονται antenoma helena. Αμα βάλεις 2 στο ενυδρειακι θα είσαι μια χαρά. Απλα μετά απο λίγο θα πρέπει να τα βγάλεις γιατι δεν θα βρισκουν τροφή. Θα πρέπει να ρίχνεις πρωτεϊνική τροφή ειδικά γι'αυτα. Βαλε μια αγγελία να δανειστείς 2-3 για 1-2 βδομάδες να στα καθαρισουν.

Crazy_Beaver
26-11-10, 23:45
ορίστε και το βίδεον από το συ σωλίν!!!!


http://www.youtube.com/watch?v=gLC6U-wxjYo

tsoum
26-11-10, 23:49
Δεν πρέπει να είναι 1000 λίτρα αυτο...! Αμα κλείσεις μερικές τρύπες π.χ. με σιλικόνη πάντως, θα αυξηθει η ταχύτητα με την οποία βγαίνει το νερό απο τις υπόλοιπες.

georgis4
26-11-10, 23:50
Εγω σου λέω. Η ονομαστική ροη ειναι τουλάχιστον 3πλασια απο την πραγματική.

Ναι υπάρχουν τα σαλιγκάρια που λές. Ονομάζονται antenoma helena. Αμα βάλεις 2 στο ενυδρειακι θα είσαι μια χαρά. Απλα μετά απο λίγο θα πρέπει να τα βγάλεις γιατι δεν θα βρισκουν τροφή. Θα πρέπει να ρίχνεις πρωτεϊνική τροφή ειδικά γι'αυτα. Βαλε μια αγγελία να δανειστείς 2-3 για 1-2 βδομάδες να στα καθαρισουν.
anentome helena λεγοντε :p:D
ορίστε και το βίδεον από το συ σωλίν!!!!


http://www.youtube.com/watch?v=gLC6U-wxjYo
Κατσε να το δει ο kingrim που εχει το ιδιο φιλτρο και θα σου πει...;)
(σιγουρα δεν ειναι θεμα τακτοποιησης υλικων?)

Crazy_Beaver
26-11-10, 23:55
Εγω σου λέω. Η ονομαστική ροη ειναι τουλάχιστον 3πλασια απο την πραγματική.

Ναι υπάρχουν τα σαλιγκάρια που λές. Ονομάζονται . Αμα βάλεις 2 στο ενυδρειακι θα είσαι μια χαρά. Απλα μετά απο λίγο θα πρέπει να τα βγάλεις γιατι δεν θα βρισκουν τροφή. Θα πρέπει να ρίχνεις πρωτεϊνική τροφή ειδικά γι'αυτα. Βαλε μια αγγελία να δανειστείς 2-3 για 1-2 βδομάδες να στα καθαρισουν.

Μάλον ενοείς το 1/3!:grin:Thanx για τα σαλιγκάρια!!
-------------------------
anentome helena λεγοντε :p:D

Κατσε να το δει ο kingrim που εχει το ιδιο φιλτρο και θα σου πει...;)
(σιγουρα δεν ειναι θεμα τακτοποιησης υλικων?)


Το ελάφροσα λίγο από υλικά σήμερα και δεν είδα διαφορά απότε μάλλον όχι!

tsoum
27-11-10, 00:21
Οχι το 1/3 εννοω!

Η ονομαστική ροη είναι 1000.
Το 1/3 της ονομαστικής ροης είναι περίπου 333 λιτρα την ώρα. Αυτό, η το όποιο νούμερο ειναι η πραγματική ροη.

Αμα ήταν το 3πλασιο με ονομαστική ροή 1000 η πραγματική ροη θα ήταν 3000 λίτρα την ώρα και όλοι θα είχαμε λύσει το πρόβλημά μας!

Βασικά πρέπει να ψάξεις να βρείς κάποιο πινακάκι με το μανομετρικό για το φίλτρο (αν κ δεν νομίζω να υπάρχει).

Crazy_Beaver
27-11-10, 00:26
Ναι το είπα επειδή πιο πάνω είπες τριπλάσια μαλλον από κεκτημένη ταχύτητα.ταλος πάνων μικρή σημασία έχει!Υποτίθεται ότι έχει μανομετρικό 1,8 μέτρα!!!!

tsoum
27-11-10, 00:44
Η ονομαστική είναι τριπλάσια της πραγματικής
Η πραγματική είναι το 1/3 της ονομαστικής!

Το μανομετρικό απ'οτι εχω καταλάβει είναι οτι π.χ. στα 2 μέτρα δεν θα σηκώνει νερό. Στο 1,8 που αναφέρει, ίσα ίσα που σηκώνει. Ετσι το καταλαβαίνω εγω.

chris7
27-11-10, 11:31
Παιδες αντιμετωπιζω και εγω το ιδιο θεμα με τον κινεζο!Το δουλευω εδω και 3 μερες το φιλτρο!
Δν υπαρχει περιπτωση να ειναι 1000λτ/ωρα αυτη η ροη!
Σκεφτομαι να βγαλω το ενα κομματι του spray bar το οποιο ειναι αποσπωμενο για να δω τι θα κανει λογικα θα βγαζει το νερο με περισσοτερη πιεση!

Προσωπικκα δν με ενοχλει η ροη του γιατι το δουλευω σε set up Αμαζονιου αλλα καλο ειναι μαθουμε τελικα τι παιζει!

Crazy_Beaver
27-11-10, 11:56
Η ονομαστική είναι τριπλάσια της πραγματικής
Η πραγματική είναι το 1/3 της ονομαστικής!

Το μανομετρικό απ'οτι εχω καταλάβει είναι οτι π.χ. στα 2 μέτρα δεν θα σηκώνει νερό. Στο 1,8 που αναφέρει, ίσα ίσα που σηκώνει. Ετσι το καταλαβαίνω εγω.

Ποπο καλά τα έλεγες εσύ , καλά δεν τα διαβαζα εγώ!!!!!:grin::grin::grin::grin::grin:
Η τιμή του μανομετρικού σου λέει σε πόσο ύψος μπορείς να στέλνει νερό χωρίς να έχεις απόλειες από την ροή σου! Πιο ψηλά μειώνεται η ροή!!!

georgis4
27-11-10, 13:10
Ποπο καλά τα έλεγες εσύ , καλά δεν τα διαβαζα εγώ!!!!!:grin::grin::grin::grin::grin:
Η τιμή του μανομετρικού σου λέει σε πόσο ύψος μπορείς να στέλνει νερό χωρίς να έχεις απόλειες από την ροή σου! Πιο ψηλά μειώνεται η ροή!!!
Oσο σε παιρνει βαζεις κατι να παταει επανω το φιλτρο και το σηκωνεις πιο ψηλα :D

Crazy_Beaver
30-11-10, 20:01
Ρε παιδιά το ψυκτικό να το βάλω με δική του αντλία ή να το συνδέσω στην έξοδο του φίλτρου!Τι λέτε και γιατί;

tsoum
30-11-10, 23:55
Λογικά αμα το συνδέσεις με το φίλτρο θα πέσει κι αλλο η ροή του. Δεν περιλαμβάνει αντλία; :confused:

Αλήθεια, τι το θές το ψυκτικό στο Αφρικάνικο;

Crazy_Beaver
01-12-10, 01:11
Γενικά ειμαι λίγο gadgetakias λίγο υπερβολικός λίγο ήθελα τώρα που κόλησα το μικρόβιο να κάνω ενα ενυδρείο super από όλες τις απόψεις και πήρα το ψυκτικό από συνχομπιστα 300 ευρώ και δεν είχε κλείσει χρόνο.Με τον delta 66 που το είχα συζητήσει η δική του λύση me eliwel και ανεμηστηράκια του έιχε βγεί αν θυμάμαμαι καλά κοντα στα 200 και είχε και το θέμα τις εξάτμισης που εγώ δεν θα 'εχω!


To ψυκτικό δεν έχει αντλία.όσο για τη ροή του φίλτρου πήρα και έναν κυκλοφορητή 3000 λ/ω οπότε μια χαρα θα είμαι:grin:

tsoum
01-12-10, 01:15
Καλά, απλά δεν θα το χρειαστείς, και θα καίει τζάμπα ρευμα..... Το καλοκαίρι ναι, αλλα τώρα όχι.

Crazy_Beaver
01-12-10, 22:32
Ε τώρα δεν θα δουλεύει αρα δεν θα καει απλά θέλω να εχω προγραματισμένα τα παντα μοασ και το ενυδρείο ειναι γωννιακό και η πρόσβαση πίσω αρκετά δύσκολη!
-------------------------
ρε παίδες εχω βρει το coral sand που φαίνεται στις φωτό πιο κάτω και το παλικάρι μου λέει ότι έχει 1 μμ κοκομετρία.Δεν φαίνεται για πιο μεγάλο όμως:confused::confused::confused::confused::confu sed::confused:

http://img11.imageshack.us/gal.php?g=imgp8856n.jpg

tsoum
02-12-10, 01:17
Ναι είναι παραπάνω. Εγώ διακρίνω κομματάκια μέχρι και 0.6mm ... Δεν ξέρω αν θα έχουν πρόβλημα με αυτό οι κιχλίδες σου.

Crazy_Beaver
04-12-10, 00:11
Λοιπόν πάμε για ena update γιατί πολύ τα πήρα με το θέμα φίλτρο.

Σήμερα έκανα τα τελευταία μαζεματάκια στο έπιπλο του μικρού και το μόνο που μένει τώρα είναι είναι να βρούμε ψαράκια και να μπεί και το εσωτερικό που δουλεύει σε έναν κουβά με siporax κρατώντας την βιoλογία για το μπόλι.

ορίστε και μία φώτο με το moonlight!!!!


http://img222.imageshack.us/img222/5730/dsc04178l.jpg

Crazy_Beaver
28-12-10, 20:29
Μέτα από αρκετό καιρό επιτέλους ήρθε η ώρα να ξαναποστάρω σε αυτό το θέμα!


Με μεγάλη μου χαρά λοιπόν σας ζητώ την γνώμη σας για το στήσιμο!Από σπηλιές νομίζω έχει αρκετές και οι πέτρες έχουν κολληθεί με σιλικόνη!

http://img530.imageshack.us/img530/8711/dsc04284x.jpg

http://img291.imageshack.us/img291/1802/dsc04283n.jpg

http://img146.imageshack.us/img146/832/dsc04282l.jpg

http://img337.imageshack.us/img337/315/dsc04281i.jpg

http://img832.imageshack.us/img832/7264/dsc04279f.jpg

Κλεόβουλος
28-12-10, 21:40
Ωραίο γίνεται ;) (τα είχα αδικήσει τα trigon)

stavaigi
28-12-10, 21:53
τουμπανο γινεται!
ετσι να το τιγκαρεις σιλικωνες και φενιζολ για να μην εχεις κανα ατυχημα παλι!
φτου-φτου-φτου!!:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041

Nick S3
28-12-10, 22:02
Πολύ όμορφο μπράβο!!!

Crazy_Beaver
28-12-10, 22:44
Παιδιά ευχαριστώ!

Ερώτηση προς τους έμπειρους αφρικάνους

Για τρόφεους πώς το βλέπεται;

Κλεόβουλος
29-12-10, 10:06
Για τρόφεους πώς το βλέπεται;

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=27550

Crazy_Beaver
29-12-10, 12:36
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=27550

Το έχω διαβάσει αυτό απλά ρώτησα μιας και το trigon έχει περίεργο σχήμα και δεν μπορείς να το συγκρίνεις με τα ορθογώνια!!

Crazy_Beaver
31-12-10, 11:44
Καλήμέρα σας και χρόνια πολλά!Μίλησα με διάφορο κόσμο και σχεδόν όλοι μου είπαν πώς τα τρόφεους είναι δύσκολο εγχείρημα και επειδή έχω χορτάσει γκαντεμιά τον τελευταίο καιρό και είναι και ακριβά τα άτιμα είπα να τα αφήσω προς το παρόν.

Πάμε λοιπόν σε νέες ερωτήσεις.Ενας διακαής πόθος μου εδώ και καιρό είναι τα demasoni.Για προτείνεται συγκάτικους;

Ξερω ότι είναι επθετικά συνήθως προς το είδος τους και όχι προς τα άλλα και έχω δεί ότι δουλεύουν με τα labido. Θα μπορούσε να δουλέψει ένα σεταπ με 6-8 demasoni, ενα χαρεμι labido και ένα χαρέμι Acei ή το παρατραβάω.Στο ενυδρείο μέτρησα πάνω από 20 σπηλιες και κάμποσα περάσματα και ίσων να μπορώ να προσθέσω μερικά ακόμα με σωστή μελέτη.Αυτό κάνω τώρα!

ΘΑ μου πείτε εσύ είσαι αδιόρθωτος αλλά εδώ είμαι για να ακούσω:grin:!!!

nxris
31-12-10, 18:44
Πάμε λοιπόν σε νέες ερωτήσεις.Ενας διακαής πόθος μου εδώ και καιρό είναι τα demasoni.Για προτείνεται συγκάτικους;

Ξερω ότι είναι επθετικά συνήθως προς το είδος τους και όχι προς τα άλλα και έχω δεί ότι δουλεύουν με τα labido. Θα μπορούσε να δουλέψει ένα σεταπ με 6-8 demasoni, ενα χαρεμι labido και ένα χαρέμι Acei ή το παρατραβάω.Στο ενυδρείο μέτρησα πάνω από 20 σπηλιες και κάμποσα περάσματα και ίσων να μπορώ να προσθέσω μερικά ακόμα με σωστή μελέτη.Αυτό κάνω τώρα!

ΘΑ μου πείτε εσύ είσαι αδιόρθωτος αλλά εδώ είμαι για να ακούσω:grin:!!!

Χρόνια πολλά!
Σαν συνδιασμός ( Demasoni, Labidochromis yellow και Acei ) είναι καλός, πιστεύω δεν θα έχεις πρόβλημα.
Τα Demasoni όπως είπες είναι κυρίως πολύ επιθετικά με το είδος του και σε ψάρια ίδιου χρώματος, τα Labido και τα Acei δεν θα τα δίνουν πολύ σημασία.
Απλά πρέπει να έχεις πολλές κρυψώνες.

Crazy_Beaver
31-12-10, 21:27
Χρόνια πολλά!
Σαν συνδιασμός ( Demasoni, Labidochromis yellow και Acei ) είναι καλός, πιστεύω δεν θα έχεις πρόβλημα.
Τα Demasoni όπως είπες είναι κυρίως πολύ επιθετικά με το είδος του και σε ψάρια ίδιου χρώματος, τα Labido και τα Acei δεν θα τα δίνουν πολύ σημασία.
Απλά πρέπει να έχεις πολλές κρυψώνες.

Κρυψώνες έχω και κοιτάω να φτάξω περισσότερες!Τα demasoni σε τί αριθμό να τα βάλω;

Να μας μπεί σε όλους καλά!!!:smt041:smt041:smt041

nxris
01-01-11, 22:09
Κρυψώνες έχω και κοιτάω να φτάξω περισσότερες!Τα demasoni σε τί αριθμό να τα βάλω;

Να μας μπεί σε όλους καλά!!!:smt041:smt041:smt041

Καλή Χρονιά σε όλους!!!
Τα Demasoni από 7-8 και πάνω για να μοιράζεται η επιθετικότητα.

Κλεόβουλος
02-01-11, 10:25
Καλή Χρονιά!
Η γνώμη μου, αφού σ΄αρέσουν τα demasoni,να τα βάλεις μόνα τους και να τα ευχαριστηθείς :)