Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Φίλτρο υποστρώματος αντίστρωφης ροής RFUGF

Crazy_Beaver
09-11-10, 20:44
θεωρείται ότι κάτι τέτοιο μπορεί να δοθλέψει σε αφρικάνικο.Αυτό πθ σκέφτομαι είναι να διατηρήσεις τις εισαγωγες των φίλτρων κανονικά και οι εισαγωγές να τροφοδοτούν αυτή την κατασκευή!

http://www.plantedtank.net/forums/diy/78505-rfug-blast-past-diy.html

Πώς σας φένεται;Λογικά θα μπορούσε να κάνει πολύ καλή δουλειά στο να κρατάει την άμμο καθαρή !!!

giannisqq
09-11-10, 21:29
και που θα μπει αυτο?μεσα στην αμμο?

Κλεόβουλος
09-11-10, 21:55
Αυτό είναι ένα σύστημα που έχει κατ' αρχήν άλλη σκοπιμότητα(όπως λέει στο λινκ).
Σ' ένα ενυδρείο με mbuna δεν νομίζω ότι το χρειάζεσαι.

Crazy_Beaver
09-11-10, 22:39
θα μπεί μέσα στην άμμο μην σας πώ στην ίδια ευθελια με το dow (το dow θα κοπεί σε κομάτια να μπεί ανάμεσα στους σωλήνες .H χρησιμότητα που βλέπω εγώ είναι η κυκλοφορία νερού σε όλη την επιφάνεια του ενυδρείου(ακόμα και ανάμεσα στις πέτρες με ροή προς τα πάνω.η ροή παρασέρνει μαζί της όλες τις ακαθαρσίες των ψαριών με αποτέλεσμα έναν καθαρό βυθό αφού αυτές θα αιωρούνται και θα τις ρουφά το φίλτρο. Ακόμα το νερό περνόντας μέσα από την άμμο λογικά υπόκειτε σε μία ακόμα φίλτρανση ( ή τυπου φίλτρανση) Αν πάτε παρακάτω στιε σελίδες στο λινκ έχει και μία φώτο που το δείχνει από πάνω και έχει αρκετή ανατάρξη του νερού!!!Μου φένεται πολύ καλή ιδέα για το mbuna που σχεδιάζω! Το έχει δοκιμάσει κανείς έστω σε άλλου τύπου ενυδρείο.

giannisqq
09-11-10, 22:46
δυσκολο το κοβω απο κατω να μπορει να κανει αναταραξη!!!ναι ομως αναγκαστικα και εσυ πετραδακι δεν πρεπει να βαλεις?

Crazy_Beaver
10-11-10, 00:19
Με άμμο θαλλάσης δεν θα δουλέψει? Εξ άλλου και αυτός με pool sand το χρησιμοποιεί!!!!

thanasis76
10-11-10, 07:37
πιστευω οτι με αμμο το ενυδρειο θα ειναι παντα θολο....
πολυ ευκολα μπορει να βαλει οποιος δεν εχει καθαρη αμμο ενα
κοραλια νανο, 1-2 αναλογα το ενυδρειο και να μην εχει ποτε βρομικη αμμο...:D:D