Επιστροφή στο Forum : πρόταση για φίλτρο
mitsos1975
09-11-10, 12:22
το ενυδρείο είναι 81,κάτι λίτρα resun και έχει φίλτρο Μagi-380, 7 watt, 380L/H, κατάλληλο όπως γράφει η συσκευασία για 40-80 λίτρα.
δεν θέλω εξωτερικό μιας και δεν έχω χώρο.
θα ήθελα να βάλω ένα ακόμη Eheim από την άλλη μεριά του ενυδρείου.
το υπάρχων βουλώνει και πέφτει η ροή του, κάθε μέρα σχεδόν το καθαρίζω με νερό του ενυδρείου. τον άνθρακα τον έβγαλα και έχω βάλει siporax.
σωματίδια αιωρούνται!
φυτάκια λίγα βαλισνέρια, 3 ανούμπιες, 1 πτερότους,λίγο κερατόφυλλο, 1 εχινοδόρους.
ιχθυοφόρτιση μερική.;)
Εχεις βαλει καθολου στο φιλτρακι υαλομβαβακα ;; ενα μικρο κομματι που τα το αλλαζεις καθε φορα που κανεις αλλαγη νερου !
επισης υπαρχει ενα υλικο (μου διαφευγει βοηθησετε κοπέλια ) που ειναι καλυτερο στα μικρα φιλτρα αντι του σιποραξ που εχει πολυ μεγαλες τρυπες !
Ακομα πες μας τι ψαρια ειναι μεσα γιατι μπορει η ιχθυοφορτοση να ειναι μικρη μεσαια μεγαλυ σε αριθμο αλλα αλλιως βρωμιζει ενα χρυσοψαρο και αλλιως ενας αρλεκινος !!!
ελπιζω να βοηθησα !
mitsos1975
09-11-10, 12:41
βάζω και ένα μικρό κομμάτι υαλοβάμβακα ανάμεσα στο σφουγγάρι και το δοχείο που έχω το siporax. το αλλάζω και αυτό κάθε μέρα.
ψαράκια είναι σαν ψαρόσουπα σκαλάρια, γκάπυ και πλάτυ με ph 7,5
εγώ θέλω να σας ρωτήσω αν ένα δεύτερο φίλτρο σαν αυτό http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2069 είναι υπερβολή!
Ειδες τωρα μιλας σωστα ...αμα ξεκαθαρισεις τα ψαρια σου και το κανεις Ενυδρειο σωστο τοτε θα μπορεις να μιλησεις για απαιτησεις φιτλτρανσης γιατι θα εχεις ενα συστημα που θα κρατησει καιρο . Τα σκαλαρια σου π.χ θα μεγαλωσουν , θα εκενωνουν περισσοτερο και παντα θα εχεις ενα θεμα !
Αν βγαλεις τα σκαλαρια ,που συν της αλλης , ειναι και λεμαργα τρωνε ακομα και αν ειναι χωρτατα !!! Τοτε δεν θα εχεις τοσο προβλημα !
Γνωμη μου παρε το εξωτερικο με λιγα παραπανω λεφτα ...και μονταρε το να μπαινει κατο απο το ενυδρειο .
βάζω και ένα μικρό κομμάτι υαλοβάμβακα ανάμεσα στο σφουγγάρι και το δοχείο που έχω το siporax. το αλλάζω και αυτό κάθε μέρα.
ψαράκια είναι σαν ψαρόσουπα σκαλάρια, γκάπυ και πλάτυ με ph 7,5
εγώ θέλω να σας ρωτήσω αν ένα δεύτερο φίλτρο σαν αυτό http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2069 είναι υπερβολή!
Καλυτερα να βγαλεις αυτο που εχει και να βαλεις η το eheim (αν και φαινεται μεγαλο το 160 που δειχνεις ειναι με ενα καλαθακι μονο) η αυτο.
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2165
που εχει και spray bar
mitsos1975
09-11-10, 12:50
και αυτό που έχω έχει sray bar αλλά τη βάζω κάτω απο την επιφάνεια να μην προκαλεί αναταραχή.
το eheim είδα ότι ειναι για 160 αλλά δεν ρυθμίζεται η ροη΄του?
και αυτό που έχω έχει sray bar αλλά τη βάζω κάτω απο την επιφάνεια να μην προκαλεί αναταραχή.
Το spray bar για μια ελαφρια αναταραχη την επιφανειας (που την θελεις!) εγω το εχω βαλει συριζα στην επιφανεια να χτυπαει το νερο και ειναι μια χαρα.
Το 160 δεν ξερω αν ρυθμιζεται η ροη αλλα καλυτερα αν πας εκει να δωσεις κατι παραπανω και να παρεις το 200 που εχει και 2ο καλαθακι και θα μπορεις να εχεις και σφουγγαρι αλλα και βιολογικο υλικο.;)
Πέρα από την ψαροσύνθεσή σου που πρέπει να δείς (όπως καί ο ίδιος αναφέρεις) δεν είναι λογικό να βουλώνει το φίλτρο σου και να το καθαρίζεις σχεδόν κάθε μερά. Υπό νορμάλ συνθήκες άντε να αλλάζεις το ενυδρειακό βαμβάκι σε κάθε αλλαγή νερού (και αυτό καθαρά προληπτικά) και από ότι βλέπω τα φυτά σου δεν πρέπει να έχεουν πολλούς ρύπους (κομμένα / σάπια φύλλα κλπ) που να δικαιολογήσουν το συχνό βούλωμα του φίλτρου!!
Από εκεί και πέρα το φίλτρο που σου προτείνει ο georgis4, πιστεύω ότι είναι πολύ δυνατό για τα λίτρα σου. Ένα φίλτρο 400λίτρων/ώρα σου αρκεί. Το Eheim που λές σου κάνει και λογικά έχει ρυθμιζόμενη ροή αφού λέει ότι έχει "Κυκλοφορία νερού: 180-550 λίτρα/ώρα".
mitsos1975
09-11-10, 13:25
την bar να τη βάλω και εγώ λοιπόν παράλληλα με την επιφάνεια έτσι?
γιατί έτσι όπως την έχω παρασύρει τα ψαράκια προς τα κάτω και δεν πολυσυχνάζουν εκεί! δεν επηρεάζεται έτσι το CO2? δεν έχω παροχή CO2.
φυτά με σάπια φύλλα δδεν έχω! το κομμάτι του υαλοβάμβακα που βάζω είναι πολύ μικρό. όσο χωράει το φίλτρο.
Το spray bar καλό να είναι να δημιουργεί στην επιφάνεια ανατάραξη για να οξυγονώνεται το νερό. Τα φυτάκια σου δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις για CO2.
mitsos1975
09-11-10, 18:04
είχατε δίκιο για την spray bar την γύρισα όπως είπαμε και σηκώθηκε όλη η βρώμα του βυθού. αύριο θα πάω να πάρω σκούπα βυθού η οποία νόμιζα ότι δεν είναι τόσο απαραίτητη, αλλά τελικά είναι.
τελικά είναι δύσκολο και η θέση ακομή του φίλτρου η οποία πρέπει να είναι τ'ετοια ώστε να αναταράσει και τον βυθό, σωστός?
ένα καλό πόστ για τους αρχάριους σαν και μένα λοιπόν!:confused:
είχατε δίκιο για την spray bar την γύρισα όπως είπαμε και σηκώθηκε όλη η βρώμα του βυθού. αύριο θα πάω να πάρω σκούπα βυθού η οποία νόμιζα ότι δεν είναι τόσο απαραίτητη, αλλά τελικά είναι.
τελικά είναι δύσκολο και η θέση ακομή του φίλτρου η οποία πρέπει να είναι τ'ετοια ώστε να αναταράσει και τον βυθό, σωστός?
ένα καλό πόστ για τους αρχάριους σαν και μένα λοιπόν!:confused:
Γιατι σηκωθηκε η μπιχλα απο το βυθο?
Γυρισμα στο πλαι το spray bar και σχεδον να ακουμπαει στο νερο ωστε το νερο που βγαινει να *γλυφει* την επιφανεια απο αριστερα προς τα δεξια πχ.(αριστερα εχω το δικο μου φιλτρο)
Αναλογα το φιλτρο αν εχει μεγαλη πιεση το νερο που βγαινει οπως εκανε εμενα πρεπει να βρεις καποιο τροπο να την μειωσεις ωστε να μην ανακατευει ολο το ενυδρειο...εγω παραδειγμα με ενα δραπανοκατσαβιδο μεγαλωσα τις τρυπες του spray bar και ενω βγαζει την ιδια ποσοτητα νερου απλα δε το βγαζει με πιεση προς την επιφανεια.;)
mitsos1975
09-11-10, 18:29
το φίλτρο είναι δεξιά και η bar την είχα να γλύφει την επιφάνεια όπως λές αλλά προς την πίσω μεριά του ενυδρείου. την γύρισα προς τα εμπρός και ανακάτωσε ότι είχε μαζευτεί μπροστά.
πετάει το νερό με αρκετή δύναμη όταν το ξεμπουκώνω. δεν θα του ανοίξω τις τρύπες.
το φίλτρο το είχα στην αριστερή πλευρά και η bar είχε τοποθετηθεί έτσι ώστε να πετάει από αριστερά προς δεξιά! πρέπει να το βεντουζάρω στην πλάτη για να ρίχνει εις το μήκος του ενυδρείου δηλαδή!!!
αυτό φταίει!
Βεντουζαρε το αριστερα ή δεξια για να κανεις αναταραξη κατα μηκος του ενυδρειου !
Η ροη του ρυθμιζεται!
mitsos1975
09-11-10, 22:15
τελικά πιστεύω πώς θα την παλέψω με το υπάρχων φίλτρο!
θα το βεντουζάρω κατάλληλα, ώστε να ρίχνει το νερό εις μήκος!
η ροή του eheim αφού ρυθμίζεται θα το έχω υπόψιν για το μέλλον!
Ευχαριστώ σε όλους!:p
ειναι πολύ ωραίο χόμπυ με απίστευτες δυνατότητες:p
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.