Επιστροφή στο Forum : επιτελους ετοιμο!! 110 λιτρα
Ph: περίπου 7,2
Γενική σκληρότητα (GH): 16
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 10
Αμμωνία (ΝΗ3): 0 mg/lit
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 mg/lit
Νιτρικά (ΝΟ3): περίπου 10 mg/lit
Θερμοκρασία: 25-26o C
αλλαγες νερου 1/3 καθε 15 μερες
φωτισμος 7 ωρες
υποστρωμα : αμμος θαλασσινη
λιπανση : Flourish seachem
4 pseudotropheus zebra red ....ανηλικα :p
φωτογραφιουλες :)
http://img801.imageshack.us/img801/5629/pict1293.jpg
http://img602.imageshack.us/img602/394/pict1295.jpg
http://img513.imageshack.us/img513/4308/pict1308a.jpg
http://img571.imageshack.us/img571/3971/pict1319.jpg
πολυ ομορφο μπραβο!!!!!!
:smt041:smt041:smt041
Πολύ ωραίο!!! Στα ψάρια τα χαλάσαμε:D
Χριστόφορος Μίχας
06-11-10, 17:08
Τι ψάρια υπονοείς Τηλέμαχε ότι θα έπρεπε να βάλει?? Σσσσσσ μην απαντήσεις γιατί θα βγεί ο panos-alex και θα στα χώσει...:smt075
Ας σοβαρευτούμε όμως. Μου άρεσε το όλο κονσεπτ αλλά έχω την αίσθηση ότι ακόμη και για αυτό το είδος ψαριών οι πέτρες είναι πολλές. Θα προτιμούσα στην αριστερή γωνία κάποιο ψηλό φυτό τύπου crinum ή aponogeton crispus και λιγότερες πέτρες που να είναι πιο πλακέ για να σχηματίζουν τις φωλιές που θέλεις.
καλησπερα!
επειδη ειναι λιγο μικρο το ενυδρειο 110 λιτρα.. ηθελα να εχουν πολλες επιλογες σε καθε πλευρα του ενυδρειου τα ψαρακια , εχω σχηματισει μελετημενους διαδρομους κατω απο τις πετρες αριστερα και φωλιες σε διαφορα σημεια του ενυδρειου.
οι πετρες ειναι στιριγμενες μελετημενα και παλι , χωρις πιθανοτητα να αλλαξουν θεση
θα τα ψαξω αυτα τα φυτακια !
τα ψαρακια παντως φαινεται να διασκεδαζουν αυτη την αλλαγη:)
τι μου προτεινετε για να κρυψω το φιλτρο?
αυτη τη στιγμη εχω μπροστα ορθιο εναν κορμο , που λυπηθηκα να τον βγαλω γιατι πανω του εχει αρχησει και στηνεται java moss σε 2 πλευρες..
καθε συμβουλη σας θα μου ειναι χρησιμη :)
thanasis76
06-11-10, 19:04
Τι ψάρια υπονοείς Τηλέμαχε ότι θα έπρεπε να βάλει?? Σσσσσσ μην απαντήσεις γιατί θα βγεί ο panos-alex και θα στα χώσει...:smt075
Ας σοβαρευτούμε όμως. Μου άρεσε το όλο κονσεπτ αλλά έχω την αίσθηση ότι ακόμη και για αυτό το είδος ψαριών οι πέτρες είναι πολλές. Θα προτιμούσα στην αριστερή γωνία κάποιο ψηλό φυτό τύπου crinum ή aponogeton crispus και λιγότερες πέτρες που να είναι πιο πλακέ για να σχηματίζουν τις φωλιές που θέλεις.
μην το ξαναπεις φυτα σε malawi.... και αυτα που εχει θα γινουν σαλατα και μαλιστα ψιλοκομενη....:D:D:D
-------------------------
γενικα το ενυδρειο ειναι ομορφο... απλα δεξια οι πετρες θελουν λιγο φτιαξιμο να δειχνουν πιο φυσικα...
δειχνουν ετοιμες να πεσουν, οποτε προσεχε...
κατα τα αλλα τα φυτα δεν θα αντεξουν για πολυ εκτος απο καμια ανουμπια...:D:D
ειναι σημαντικο νομιζω να παραθεσω μια φωτογραφια του ενυδρειου πριν 2 μηνες , οταν αγορασα τη γυαλα και εκανα την εγγραφη μου στο φορουμ αυτο.
μου φαινεται αστειο το πως ξεκινησε και που κατεληξε ...
το ενυδρειο μου οταν ξεκινησα ηταν αυτο...
http://img255.imageshack.us/img255/5932/pict1100o.jpg
οπως φαινεται και στις ημερομηνιες , αυτη ειναι η σημερινη
http://img801.imageshack.us/img801/5629/pict1293.jpg
ευχομαι παντα να υπαρχουν φορουμ που βοηθανε τους αρχαριους να δωσουν μια καλυτερη ποιοτητα ζωης στα ψαρακια τους :D και να διωρθονουν τα λαθη των πετσοπαδων...
:smt120 μαλλον τωρα ηρθε η ωρα να αρχισω να μελεταω για το επομενο με περισσοτερα λιτρα :D
Nα τα....βημα-βημα οδευεις προς την καταστροφη !:D:D:D
Κλεόβουλος
06-11-10, 19:44
:smt041Μπράβο!
εμένα μ' αρέσει πολύ η προσπάθεια σου.
Αν έβαζες τον μεγαλύτερο όγκο απο τις πέτρες μπροστά στο φίλτρο θα το έκρυβες πιο άνετα.
Με τα φυτά πειραματίσου αλλά όταν μεγαλώσουν τα zebra θα επιβιώνουν μόνο αυτά που έχουν σκληρό και άνοστο(?) φύλλωμα όπως οι ανούμπιες και τα crinum;)
Καλή συνέχεια!
Χριστόφορος Μίχας
06-11-10, 20:36
Φίλε μου ξαναγράφω γιατί είδα τη φωτογραφία προ δύο μηνών....Τί να πώ ? Αξίζεις μπράβο πολλά. Από κιχλίδες σόρυ είμαι....άσχετος, γιαυτό και το μάτι μου αναζήτησε αμέσως κανά φυτό ακόμη!!:)
thanasis76
06-11-10, 21:37
Φίλε μου ξαναγράφω γιατί είδα τη φωτογραφία προ δύο μηνών....Τί να πώ ? Αξίζεις μπράβο πολλά. Από κιχλίδες σόρυ είμαι....άσχετος, γιαυτό και το μάτι μου αναζήτησε αμέσως κανά φυτό ακόμη!!:)
καλα εκανες και το ειπες, γιατι στα περισσοτερα ενυδρεια τα φυτα ειναι σουπερ αλλα οι κιχλιδες τα κανουν μαρουλακια...:D:D
jimmis1974
06-11-10, 22:18
θα μπορουσες στο μελλον να αντικαταστησεις το εσωτερικο φιλτρο με ενα εξωτερικο , και χωρο θα κερδησεις και καλητερη φιλτρανση και ουτε χερια θα βαζεις μεσα στο ενυδρειο για καθαρισμα.
Πώπω κουφάθηκα! Μήπως να το γυρίσω και εγώ σε νταμάρι;:D
kostaskich
07-11-10, 09:39
γνωμη μου βγαλε τισ πετρες που ειναι στα δεξια για να αφησεις λιγο χωρο ελευθερο στα ψαρια σου να κανουν τον χορο ζευγαρωματος ανετα.ειδα και μια μπαλιτσα μος ειναι?πολυ καλη προσπαθεια παντως:)
μην λες τετοια θα κανουν εξεγερση τα χρυσοψαρα :p
αλλα για ενα δευτερο ενυδρειο μηπως?:D
Το ενυδρειο ειναι στημενο αρκετά καλα και γενικα ειναι μια πολυ καλη προσπαθεια....
Ομως .....από οτι βλεπω το ενυδρειο ειναι το ρεκορτν 800 110 λτ με μηκος 80εκ....
80 εκ σε malawi ειναι καπως.....
Λιπανση θεωρω οτι ειναι υπερβολη να ριχνεις......
Nα τα....βημα-βημα οδευεις προς την καταστροφη !:D:D:D
Πες τα βρε Όλγα, τι ωραία που ξεκίνησε με ξίφους για φυτεμένο και τώρα έγινε αυτό το χάλι, κοτρώνια, χαλάσματα, γκρεμίδια, ...αίσχος.:D
Αστειεύομαι φίλε μου, έχεις μεγάλη πρόοδο και το ενυδρείο είναι ωραιότατο (...για νταμάρι δηλαδή).:D
γνωμη μου βγαλε τισ πετρες που ειναι στα δεξια για να αφησεις λιγο χωρο ελευθερο στα ψαρια σου να κανουν τον χορο ζευγαρωματος ανετα.ειδα και μια μπαλιτσα μος ειναι?πολυ καλη προσπαθεια παντως:)
οταν ενηλικιωθουν θα το κανω αυτο!
ειναι μικρα ακομα για τετοιες κρεπαλες χιχιχι :D
αυτο το στρογγυλο ειναι μπαλα αλγης (λιγο μαδημενη βεβαια σε κατι πεινες την τσιμπησαν λιγο)
Σχολιο : Την Χαιντι τι την εκανες;;;; (απο το πρωτο πρωτο στησιμο σου ;;; )
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολυ ωραιο στησιμο για ........νανοπετροκιχλιδες και κοχυλοκιχλιδες τανγκανικα !!!
Μονο τις πετρες διπλα απο το φιλτρο που ειναι και αφυσικα στημενες να βγαλεις και εισαι αρχωντας !
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατα τα αλλα ΜΠΡΑΒΟ!!!
Το κακο μετα ψαρια σου ειναι οτι αν αρχισουν τις γεννες δεν θα μπορεις να τα βγαλεις και θα επιβαρυνουν και την βιολογια !!!
Σχολιο : Την Χαιντι τι την εκανες;;;; (απο το πρωτο πρωτο στησιμο σου ;;; )
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολυ ωραιο στησιμο για ........νανοπετροκιχλιδες και κοχυλοκιχλιδες τανγκανικα !!!
Μονο τις πετρες διπλα απο το φιλτρο που ειναι και αφυσικα στημενες να βγαλεις και εισαι αρχωντας !
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατα τα αλλα ΜΠΡΑΒΟ!!!
Το κακο μετα ψαρια σου ειναι οτι αν αρχισουν τις γεννες δεν θα μπορεις να τα βγαλεις και θα επιβαρυνουν και την βιολογια !!!
η χαιντη τωρα ποια ειναι ? :P
καλα ας αρχισουν οι γεννες να παρω και εγω μια χαρα και θα τους παρω δωρο ενυδρειο τοτε :D
προς το παρον ειναι ανηλικα και απο διαφορετικες γεννες και δεν εχω ιδεα αν υπαρχει ζευγαρι
mikeruless
12-11-10, 21:28
Φανταζομαι πως λεει πως το πρωτο στησιμο σου ηταν σαν το μικρο σπιτι στο λιβαδι........αχααχαχαα
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.