PDA

Επιστροφή στο Forum : βοηθεια στο κλαδεμα!

stavaigi
06-11-10, 14:59
μποσταναδες τα φωτα σας!
το pteropus μου εχει αρχισει και βγαζει καινουργεια φιλαρακια στα φιλα του, πως θα τα κλαδεψω για να τα βαλω αλλου στο ενυδρειο?

Τσιόνογλου Σταύρος
06-11-10, 15:03
μποσταναδες τα φωτα σας!
το pteropus μου εχει αρχισει και βγαζει καινουργεια φιλαρακια στα φιλα του, πως θα τα κλαδεψω για να τα βαλω αλλου στο ενυδρειο?

Αν έχουν μεγαλώσει αρκετα και έχουν βγάλει και καλές ριζούλες ωστε να δένονται πάνω σε κάποιο ξύλο ή πετρα πιάνεις προσεκτικά το μητρικό φύλλο και με το άλλο χέρι τα ξεκολλάς απλά (δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ζόρισμα ξεκολλάνε πολύ εύκολα).

stavaigi
06-11-10, 16:06
ευχαριστω συνονοματε ! θα προσπαθησω να τα ξεκολησω με τις λαβιδες γιατι μεσα στο νανο δεν χωρανε και τα 2 χερια, εχουνε βγαλει τεραστιες ριζουλες!:D

kingrim
07-11-10, 23:15
μπορεις να βγαλεις και το φυλλο απο το μητρικο φυτο και να το δεσεις μαζι με το καινουργιο χωρις να τα χωρισεις ετσι θα παρεχεις θρεπτικα και στο φυτο σου

Τσιόνογλου Σταύρος
07-11-10, 23:41
Δεν το έκανα ποτε ,αλλά δεν νομίζω οτι θα εξυπηρετήσει τίποτε γιατι το microsorum δεν είναι και κανα τρελλό φυτο σε απαιτήσεις,τα περισσότερα τα ξεκολλούσα απο το μητρικό φύλλο και απλώς με την τσιμπίδα τα έχωνα ανάμεσα στις φυλλωσιές του mother plant οπου υπήρχε κάποιο κενο και αυτα σε λίγο καιρό ρίζωναν και αναπτύσσονταν κανονικά ή το ΄δενεις ξεχωριστα σε κάποιο κλαδί η πέτρα με αγρια επιφάνεια.