Επιστροφή στο Forum : Βοηθεια για συναρμολογηση co2
Επειτα απο μια περιπλανηση στον χωρο της παροχης co2 ειμαι στο τσακ στην αγορα εξοπλισμου αλλα η αγνοια με φρεναρει.δωστε μου λοιπον τις γνωσεις σας στο θεμα co2.να προχωρησω στην αγορα η' βαζω μπελα;ποια θα ειναι τα παραπανω οφελοι σε σχεση με το excel που χρησιμοποιω;αυτα πανε κ μαζι;επισης αν υπαρχει ενας οδηγος συναρμολογησης.εγω αν προχωρησω σε αγορα,παιρνω δικιλη μπουκαλα,ηλεκτροβανα,μανομετρα,ανεπιστροφη βαλβιδα,περα απο κει χρειαζομαι σωληνα παροχης που λογικα θα βρω σε ενυδρειακα,διαχυτηρα co2 κ μετρητη φυσαλιδων ετσι;το θεμα μου ειναι πως συνδεονται κ που τοποθετουνται αυτα!αν μπορει κ θελει καποιος ας με βοηθησει!ευχαριστω πολυ
Επειτα απο μια περιπλανηση στον χωρο της παροχης co2 ειμαι στο τσακ στην αγορα εξοπλισμου αλλα η αγνοια με φρεναρει.δωστε μου λοιπον τις γνωσεις σας στο θεμα co2.να προχωρησω στην αγορα η' βαζω μπελα;ποια θα ειναι τα παραπανω οφελοι σε σχεση με το excel που χρησιμοποιω;αυτα πανε κ μαζι;επισης αν υπαρχει ενας οδηγος συναρμολογησης.εγω αν προχωρησω σε αγορα,παιρνω δικιλη μπουκαλα,ηλεκτροβανα,μανομετρα,ανεπιστροφη βαλβιδα,περα απο κει χρειαζομαι σωληνα παροχης που λογικα θα βρω σε ενυδρειακα,διαχυτηρα co2 κ μετρητη φυσαλιδων ετσι;το θεμα μου ειναι πως συνδεονται κ που τοποθετουνται αυτα!αν μπορει κ θελει καποιος ας με βοηθησει!ευχαριστω πολυ
Φυσικα και θα δεις μεγαλη διαφορα,το co2 ειναι η τροφη των φυτων.Το Excel δε το χρειαζεσαι μετα.Η συναρμολογιση ειναι πολυ απλη,βιδωνεις τα μανομετρα στη μπουκαλα,βαζεις το λαστιχακι σιλικονης,μετα την ηλεκτροβανα(αν δεν βαλεις ph codroler γνωμη μου ειναι περιττη,θα σου αλλαζει αποτομα το ph),τον μετρητη φυσαλιδων,μετα τη βαλβιδα και τελος στον διαχυτηρα μεσα στο ενυδρειο.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=45544
ρωτα και εδω.αυτη τη δουλεια κανει ο φιλος μας
http://www.papillonpet.de/Download/CO2BoxD.pdf (http://www.papillonpet.de/Download/CO2BoxD.pdf)
λοιπον εγω την εβαλα πριν ενα μηνα ειναι
σε αυτο το ποστ που εκανα
πως συνδεουμε την μπουκαλα???? help!!!
απο διαφορες ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ. αν σου αρεσουν τα φυτα
και εχεις αρκετα λιτρα νομιζω πως αξηζει τα λεφτα του.
οπως δηνουμε λεφτα για α/ο για να εχουν τα ψαρια μας καλητερες συνθηκες
ετσι ειναι και η μπουκαλα! δηνει στα φυτακια οτι χρειαζοντε κατα 80% ;)
Φυσικα και θα δεις μεγαλη διαφορα,το co2 ειναι η τροφη των φυτων.Το Excel δε το χρειαζεσαι μετα.Η συναρμολογιση ειναι πολυ απλη,βιδωνεις τα μανομετρα στη μπουκαλα,βαζεις το λαστιχακι σιλικονης,μετα την ηλεκτροβανα(αν δεν βαλεις ph codroler γνωμη μου ειναι περιττη,θα σου αλλαζει αποτομα το ph),τον μετρητη φυσαλιδων,μετα τη βαλβιδα και τελος στον διαχυτηρα μεσα στο ενυδρειο.
Απλο λαστιχακι σαν αυτο της αεραντλιας;;;την ηλεκτροβανα την θελω για να την συνδεσω με τα φωτα να κλεινει κ νανοιγει αυτοματα.
-------------------------
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=45544
ρωτα και εδω.αυτη τη δουλεια κανει ο φιλος μας
Απο κει θα τα παρω.εχω μιλησει με τον παυλο
http://www.papillonpet.de/Download/CO2BoxD.pdf (http://www.papillonpet.de/Download/CO2BoxD.pdf)
Ωραιος ο φιλος!κατι τετοιο εψαχνα!!!
Μου αρεσουν παρα πολυ γιαυτο θελω μια extra περιποιηση.απλως δεν ξερω την διαφορα co2 με excel.
dimis_george
04-11-10, 16:21
παρε κ εναν ph κοντρολερ,καλο θα σου κανει;);)
Απο τιμουλα αυτο;;;παμε ψηλα;
εγω το εχω με τα φωτα και κληνει το βραδυ για οικονομια.
απλα το νου σου στο πεχα.
εγω παραγκειλα ενα ντροπ τσεκερ
για να εχω λιγο το κεφαλι μου ησυχο.
αυριο ερχετε!!! :smt041:smt041
εγω το εχω με τα φωτα και κληνει το βραδυ για οικονομια.
απλα το νου σου στο πεχα.
εγω παραγκειλα ενα ντροπ τσεκερ
για να εχω λιγο το κεφαλι μου ησυχο.
αυριο ερχετε!!! :smt041:smt041
Drop cheker η' ph controller???αξιοπιστια κ τιμες;Παντως με μια γρηγορη ματια που ειδα τις τιμες μου φαινεται οτι ουτε την μπουκαλα δεν θα αγορασω γιατι ολα μαζι μαζευονται παρα παρα πολλα κ δεν εχω ορεξη για διαζυγιο!!!μπουκαλα,εξοπλισμος,ph controller κοντευω δηλ το 300αρη;;;Δεν ξερω,παραμπερδευτικα!!!
dimis_george
04-11-10, 16:49
ο Drop cheker ειναι για να βλεπεις τα επιπεδα διοξειδιου στο ενυδρειο σου..ενω ο ph controller κραταει το ph σου στο βαθμο που 8ελεις εσυ,ετσι δεν θα ανησυχεις για τα ψαρια σου μηπως παθουν ασφυξια απο το πολυ co2.βεβαια κοστιζει λιγο ακριβα,αλλα μπορεις να το παρεις ειτε απο το εξωτερικο πολυ πιο φθηνα,η να ψαξεις στις αγγελιες μηπως πουλησει καποιος κ θα σου βγει ακομα πιο φθηνα;)
Drop cheker η' ph controller???αξιοπιστια κ τιμες;Παντως με μια γρηγορη ματια που ειδα τις τιμες μου φαινεται οτι ουτε την μπουκαλα δεν θα αγορασω γιατι ολα μαζι μαζευονται παρα παρα πολλα κ δεν εχω ορεξη για διαζυγιο!!!μπουκαλα,εξοπλισμος,ph controller κοντευω δηλ το 300αρη;;;Δεν ξερω,παραμπερδευτικα!!!
Βαλε μια αγγελια για μανομετρα,(σιγουρα θα βρεις γυρω στα 40 ευρω για διπλό της papilon και 20 ευρω για μονό),μπουκαλα περνεις απο εκει που ειπες,διαχυτηρα 30 ευρω της ferplast η βαλε και γιαυτο αγγελια.Με 100 ευρω καθαρισες(στο ξαναλεω ηλεκτροβανα δεν χρειαζεσαι,το αφηνεις ολο το 24ωρο στο χαλαρο χωρις κανενα προβλημα,αν το κλεινεις με τα φωτα θα εχεις σοβαρες αυξομιωσεις του ph με οτι αυτο συνεπαγεται για τα ζωντανα σου)
ο Drop cheker ειναι για να βλεπεις τα επιπεδα διοξειδιου στο ενυδρειο σου..ενω ο ph controller κραταει το ph σου στο βαθμο που 8ελεις εσυ,ετσι δεν θα ανησυχεις για τα ψαρια σου μηπως παθουν ασφυξια απο το πολυ co2.βεβαια κοστιζει λιγο ακριβα,αλλα μπορεις να το παρεις ειτε απο το εξωτερικο πολυ πιο φθηνα,η να ψαξεις στις αγγελιες μηπως πουλησει καποιος κ θα σου βγει ακομα πιο φθηνα;)
εχει απολυτο δικιο ο φιλος!
υπαρχει κυνδηνος για τα ψαρια ΑΝ δεν προσεξεις.
εγω εκανα 2 φορες την μερα τεστ πεχα.
μετα απο λιγο καιρο ομως μπαινει σε ενα ρυθμο
και τωρα απλα οταν δω καπια περιεργη συμπερηφορα
(ανεβασμα στην επηφανια) τοτε κανω καλου κακου.
ειναι αιτια διαζυγιου οντος ο ph controller
στο τσακ το γλυτωσα :grin:
Βαλε μια αγγελια για μανομετρα,(σιγουρα θα βρεις γυρω στα 40 ευρω για διπλό της papilon και 20 ευρω για μονό),μπουκαλα περνεις απο εκει που ειπες,διαχυτηρα 30 ευρω της ferplast η βαλε και γιαυτο αγγελια.Με 100 ευρω καθαρισες(στο ξαναλεω ηλεκτροβανα δεν χρειαζεσαι,το αφηνεις ολο το 24ωρο στο χαλαρο χωρις κανενα προβλημα,αν το κλεινεις με τα φωτα θα εχεις σοβαρες αυξομιωσεις του ph με οτι αυτο συνεπαγεται για τα ζωντανα σου)
Αυτο θα γινει!!!ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες!!!
εχει απολυτο δικιο ο φιλος!
υπαρχει κυνδηνος για τα ψαρια ΑΝ δεν προσεξεις.
εγω εκανα 2 φορες την μερα τεστ πεχα.
μετα απο λιγο καιρο ομως μπαινει σε ενα ρυθμο
και τωρα απλα οταν δω καπια περιεργη συμπερηφορα
(ανεβασμα στην επηφανια) τοτε κανω καλου κακου.
ειναι αιτια διαζυγιου οντος ο ph controller
στο τσακ το γλυτωσα :grin:σε περιπτωση που ξεκινησω χωρις controller κ μετα απο καποια στιγμη δω ανεβασμα ψαριων στην επιφανεια τι κανω;;;σβηνω κ βαζω αεραντλια η' κλαιω τα ψαρια;το νορμαλ ειναι 2-3 φυσαλιδες ανα sec?αυτο πως ρυθμιζεται;
σε περιπτωση που ξεκινησω χωρις controller κ μετα απο καποια στιγμη δω ανεβασμα ψαριων στην επιφανεια τι κανω;;;σβηνω κ βαζω αεραντλια η' κλαιω τα ψαρια;το νορμαλ ειναι 2-3 φυσαλιδες ανα sec?αυτο πως ρυθμιζεται;[/QUOTE]
Επανω στα μανομετρα εχει ρυθμιστη.Το ποσες φυσ/sec το κρυνεις απο τα λιτρα,τα φυτα,το φωτισμο,τη λιπανση.Ολα αλληλοσυνδεονται,θα πρεπει να πετυχεις μια ισσοροπια.πχ εγω σε 90 λιτρα καθαρα,με 36 βατ λαμπες 11 ωρες τη μερα,με συχνη λιπανση ανα 2-3 μερες(εχω πολλα φυτα) το εχω ρυθμισει 70 φυσ/λεπτο και ολα πανε ρολοι.
ενα μηνα τωρα δεν εχουν ανεβει καμια φορα
και (παιζω) αρκετα με την μπουκαλα.
το πεχα απο 7 το πηγα στο 6.8 και το κραταω εκει.
απλα τωρα που πηγε εκει το πεχα σταματησα να την πηραζω
και δεν εχω κοντρολερ. απλα κανω τεστακια πιο συχνα απο πριν
για να ειμαι σηγουρος.;)
στο μελλον θα μπει και ο κοντρολερ.
εχω ηλεκτρομαγνητικη και το κλεινω
γιατι τα φυτα το βραδυ απελευθερωνουν και αυτα co2. ;)
αμα γυνει κατι και κοιμαμε τι θα κανω???
ενα μηνα τωρα δεν εχουν ανεβει καμια φορα
και (παιζω) αρκετα με την μπουκαλα.
το πεχα απο 7 το πηγα στο 6.8 και το κραταω εκει.
απλα τωρα που πηγε εκει το πεχα σταματησα να την πηραζω
και δεν εχω κοντρολερ. απλα κανω τεστακια πιο συχνα απο πριν
για να ειμαι σηγουρος.;)
στο μελλον θα μπει και ο κοντρολερ.
εχω ηλεκτρομαγνητικη και το κλεινω
γιατι τα φυτα το βραδυ απελευθερωνουν και αυτα co2. ;)
αμα γυνει κατι και κοιμαμε τι θα κανω???
Σαν τι να γινει δηλαδη?
Επανω στα μανομετρα εχει ρυθμιστη.Το ποσες φυσ/sec το κρυνεις απο τα λιτρα,τα φυτα,το φωτισμο,τη λιπανση.Ολα αλληλοσυνδεονται,θα πρεπει να πετυχεις μια ισσοροπια.πχ εγω σε 90 λιτρα καθαρα,με 36 βατ λαμπες 11 ωρες τη μερα,με συχνη λιπανση ανα 2-3 μερες(εχω πολλα φυτα) το εχω ρυθμισει 70 φυσ/λεπτο και ολα πανε ρολοι.[/QUOTE]καπου τοσο θα το ξεκινησω κ γω για αρχη.140λ,3λαμπες των 15watt εκαστος δηλ 45 συνολο,λιπανση δυο φορες την εβδομαδα frourish κ καθημερινα excel,9ωρες αναμενες.κ στο ερωτημα αν κατι παει στραβα με υπερδοσολογια co2???
Σαν τι να γινει δηλαδη?
εχω πεχα 6.8 αμα τα φυτα επυβαρηνουν
το νερο με διοξειδιο δεν θα πεσει κι αλο το πεχα???
(αν εχω την μπουκαλα το βραδυ)
Επανω στα μανομετρα εχει ρυθμιστη.Το ποσες φυσ/sec το κρυνεις απο τα λιτρα,τα φυτα,το φωτισμο,τη λιπανση.Ολα αλληλοσυνδεονται,θα πρεπει να πετυχεις μια ισσοροπια.πχ εγω σε 90 λιτρα καθαρα,με 36 βατ λαμπες 11 ωρες τη μερα,με συχνη λιπανση ανα 2-3 μερες(εχω πολλα φυτα) το εχω ρυθμισει 70 φυσ/λεπτο και ολα πανε ρολοι.καπου τοσο θα το ξεκινησω κ γω για αρχη.140λ,3λαμπες των 15watt εκαστος δηλ 45 συνολο,λιπανση δυο φορες την εβδομαδα frourish κ καθημερινα excel,9ωρες αναμενες.κ στο ερωτημα αν κατι παει στραβα με υπερδοσολογια co2???[/QUOTE]
Ξεκινατο με 1φυσ/sec και μη φοβασε τιποτα,ριχνε μαζι με το γενικο φλουρις και ποτασιο.Μετα απο 5 μερες κανε ενα τεστ ph και αναλογως η το αυξανεις η το μειωνεις.
καπου τοσο θα το ξεκινησω κ γω για αρχη.140λ,3λαμπες των 15watt εκαστος δηλ 45 συνολο,λιπανση δυο φορες την εβδομαδα frourish κ καθημερινα excel,9ωρες αναμενες.κ στο ερωτημα αν κατι παει στραβα με υπερδοσολογια co2???
Ξεκινατο με 1φυσ/sec και μη φοβασε τιποτα,ριχνε μαζι με το γενικο φλουρις και ποτασιο.Μετα απο 5 μερες κανε ενα τεστ ph και αναλογως η το αυξανεις η το μειωνεις.[/QUOTE]
Ok!!!σε λιγες μερες θα εχω νεα!!!μιλαμε!!!ευχαριστω παρα πολυ
εχω πεχα 6.8 αμα τα φυτα επυβαρηνουν
το νερο με διοξειδιο δεν θα πεσει κι αλο το πεχα???
(αν εχω την μπουκαλα το βραδυ)
Τα φυτα βγαζουν ελαχιστο διοξειδιο το βραδυ,το πολυ να σου πεσει στο 6.75.Αν ομως το κλεισεις τελειως θα αναιβει στο 7-7.1.Ολα αυτα ειναι εξακριβωμενα απο πολους συνχομπιστες αλλα κι απο εμενα,στην αρχη το ειχα κι εγω με τα φωτα και ολα μου τα ψαρια το πρωι ηταν μελανχολικα λογω αποτωμης αυξησης του ph.Ενω τωρα ολα οκ
Διαβασε και εδω: http://www.greekdiscus.com/test2000/showthread.php?t=4883 να παρεις μια ιδεα πως γινεται η συναρμολογηση!!! ;)
Διαβασε και εδω: http://www.greekdiscus.com/test2000/showthread.php?t=4883 να παρεις μια ιδεα πως γινεται η συναρμολογηση!!! ;)
Σωστος!!!το ειχα διαβασει παλιοτερα αλλα τοχα χασει τωρα που τοθελα!!!thanks!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.