Επιστροφή στο Forum : αντλία οξυγόνου σε φυτεμένο?
Βοηθήστε με γιατί οι pet shopαδες με έχουν μπερδέψει. Σε φυτεμένο ενυδρείο βάζουμε αντλία για φυσαλίδες οξυγόνου ή όχι;
και επίσης αν έχουμε αντλία για co2 και φυτά, δεν πρέπει επ'ουδενί να βάλουμε και αντλία για φυσαλίδες οξυγόνου;
Εγώ στην αρχή δεν είχα και κάποια στιγμή είδα τα ψαράκια στην επιφάνεια να ψάχνουν οξυγόνου. Έβαλα και γέμισε το ενυδρείο μαύρη τριχωειδή άλγη (μούσι)... Τώρα μου έδωσαν excel και μου είπαν να μην ξαναβάλω σε λειτουργία τις φυσαλίδες οξυγόνου. Έχουν δίκιο;
φυσαλιδες κ μπουρμπουλιθρες δεν χρειαζονται!!απλος την εξοδο του φιλτρου θα την εχεις προς τα επανω για να κανεις αναταραξη της επιφανειας του νερου και ετσι θα εχουν οξυγονο τα ψαρακια σου;)
Εχω μια φορα ειχα βαλει παλια αεραντλια και τα φυτα μου σε μια βδομαδα απεβιωσαν...
Απο τοτε δεν εχω ξαναχρησιμοποιησει και με την εξοδο του φίλτου γινεται αναταραξη στην επιφανεια.
thanasis76
04-11-10, 16:00
η αεραντλια ειναι για καποιο ενυδρειο που εχει πολλα ψαρια και χρειαζεται παραπανω οξυγονο...
τα φυτα δεν χρειαζονται κατι τετοιο....
φυσαλιδες κ μπουρμπουλιθρες δεν χρειαζονται!!απλος την εξοδο του φιλτρου θα την εχεις προς τα επανω για να κανεις αναταραξη της επιφανειας του νερου και ετσι θα εχουν οξυγονο τα ψαρακια σου;)
σωστος..............:smt041:smt041:smt041
Σας ευχαριστώ πολύ θα την απενεργοποιήσω εντελώς...
Η βοήθειά σας ήταν πολύτιμη!
Eγώ έχω την αεραντλία ξεχασμενη απο το καλοκαιρι στο χρυσοψαροενυδρίο και οι βαλισνιέρες-εχινόδωροι-μοςς-μπακόπα μονιέρι-σουμπουλάτα-ΝΥΜΦΕΑ ΛΟΤΟΥΣ μου πάνε περίφημα..
(διπλα στη λοτους ειναι η αεραντλία )
Οι κρυπτοκορινες ποτε δε μου πιασανε στο ενυδρειο αυτό,και απο τη ρεπενς και κανα2 αλλα φυτα που δε θυμαμαι λειπουν φυλλα..Ισως τα τρωε τα ψαρια..ίσως δεν ξέρω..
ΥΓ Απο λιπασματα βαζω μια φορα την εβδομαδα λιγο απ'όλα,co2 δεν έχω, απο λαμπες εχω 2 24ρες groluxT8 (οι μανισιες του καρφουρισιου 98λιτρου μου καηκαν και οι 2 σε 1-2 μήνες.)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.