PDA

Επιστροφή στο Forum : Plant Only Aquarium


magman
04-11-10, 01:53
Έχω ένα ενυδρείο ~7 λίτρα καθαρά. Μέσα έχω βάλει άμμο, ασβεστολιθικές πέτρες, java moss, lymnovium, pistia και sagittaria subulata. Δεν έχω σκοπό να βάλω κάτι ζωντανό μέσα, νομίζω οτι δεν θα επιβίωνε. Θέλω όμως να το βάλω σε χώρο που περιτρυγιρίζεται απο τζαμαρία και το βλέπει ηλιακό φώς. Φαντάζομαι οτι θα χρειαστώ θερμοστάτη τώρα το χειμώνα για τα φυτά γιατί κάποιες ώρες της ημέρας ο χώρος δεν θερμαίνεται. Πιστεύετε οτι θα χρειαστώ και λάμπες; Πρέπει να κάνω αλλαγές νερού; Λίπασμα να ρίχνω; Θα τη βγάλουν τα φυτά λέτε;

Raven
04-11-10, 02:04
Βαλε σαλιγκαρια μεσα (ramshorn, physa, melanoides) να βοηθησουν με την ισορροπια και την παραγωγη αζωτου για τα φυτα. Ταιζε τα και 1 φορα την εβδομαδα με ελαχιστη ψαροτροφη και θα τρωνα και τις αλγες.

Ο ηλιος να το βλεπει μονο 2-3 ωρες την ημερα max ,διαφορετικα θα γεμισει αλγες.
Αλλαγη νερου αν θες μια φορα το μηνα, εφοσον εχεις καποιο φιλτρακι ή εστω κυκλοφορητη να γυριζει το νερο. Αν δεν κυκλοφορει το νερο, τοτε αλλαγες νερου καθε 2-3 μερες με νερο απο το ενυδρειο.

Λιπανση οχι !

Θερμοκρασια ποια ειναι η κατωτερη που πιανει το σπιτι σου; Τα περισσοτερα φυτα αντεχουν μεχρι 15*C.

Γιατι δεν το κανεις Vivarium με moss και φτεριτσες; το ιδιο ομορφο θα ειναι και δεν θες κανεναν τεχνικο εξοπλισμο. Μονο λιγο ψεκασμα που και που !;)

magman
04-11-10, 07:49
Vivarium δεν κάνω επειδή είμαι άσχετος ακόμα. Πάντως έχω απίστευτο κόλλημα με τα φυτά, μόλις αποκτήσω εμπειρία θα στήσω κάτι μεγαλύτερο!

"Αλλαγές με το νερό απο το ενυδρείο" εννοείς να βάζω απο το μεγάλο μου; Επειδή δεν θέλω να βάλω κυκλοφορητή κλπ.

Η θερμοκρασία στο χώρο θα εξωμειώνεται με την εξωτερική! Οπότε ο θερμοστάτης είανι απαραίτητος!

panospkk
04-11-10, 09:00
Να ξέρεις όμως, ότι έχοντας ένα τέτοιο ενυδρείο δεν αποκτάς εμπειρία στα φυτά. Η εμπειρία θέλει διάβασμα και πρακτική. Σε ένα ενυδρείο τόσο μικρό χωρίς λίπανση, παραμέτρους, κλπ, δεν πας παρακάτω. Αυτή είναι γνώμη μου.
Φιλικά Πάνος

magman
04-11-10, 12:01
Συμφωνώ μαζί σου Πάνο. Έχω ένα ενυδρείο 100lt φυτεμένο με CO2 και 2Χ24 Τ5 στο οποίο θέλω να βάλω emersed φυτά. Τα φυτά μου αρέσουν πάρα πολύ και όντως θέλουν διάβασμα και πειραματισμό. Η συγκεκριμένη περίπτωση φαντάζομαι είναι πολύ ιδιαίτερη και είπα μήπως πάρω μια έτοιμη απάντηση την οποία την εκτιμώ.