Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΠΩΣ ΚΟΛΑΕΙ Η ΑΦΙΣΑ ?????

runerakias
03-11-10, 18:55
Εχω αυτην την απορια και ελπιζω να μου την λυση καποιος.
Δεν ενοω την ταινια που θα βαλουμε γυρω γυρω, αλλα πως γινεται να μην κανει σκιες και να μην ειναι αλλου φωτεινη και αλλου σκοτεινη? Υπαρχει καποιος τροπος για να φαινεται παντου καθαρα και ομοιομορφα???

bokostas
03-11-10, 19:03
Πολλοί τρόποι, προσωπικά την περνάω με λίγο λάδι (ελαιόλαδο, σπορέλαιο, όλα κάνουν), την βάζω στην θέση της και μετά με έναν χάρακα
κι αρκετή υπομονή, τραβάω τις κηλίδες-σκιές-σταγόνες προς τα άκρα και σκουπίζω με χαρτοπετσέτα ότι βγαίνει. Θέλει λίγο χρόνο, αλλά πετυχαίνει.

ARIS1983
03-11-10, 19:08
Εχω ελαιολαδο απο το χωριο που ειναι πολυ πιο παχιρευστο απο των εταιριων θα κανει καλυτερη δουλεια?

bokostas
03-11-10, 19:10
Εχω ελαιολαο απο το χωριο που ειναι πολυ πιο παχιρευστο απο των εταιριων θα κανει καλυτερη δουλεια?
Αυτό βάλτο σε καμμιά σαλάτα, κρίμα να το χαραμίσεις στην αφίσσα.:)

runerakias
03-11-10, 20:25
ευχαριστω πολυ για το ενδυαφερον. θα το δοκιμασω και σου πω τα αποτελεσματα

tzortzisj
03-11-10, 20:27
Υπαρχει και στα πετ ενα μπουκαλακι που το λενε seaview .Εχει ενα υγρο σαν λαδι που το χρησιμοποιεις οπωσ το λαδι που αναφερε ο παραπανω συναδελφος. μετα χαρακα κλπ.

delta66
03-11-10, 23:27
Μπογια πλαστικο χρωμα, σκαφακι και ρολο ;)

ARIS1983
03-11-10, 23:31
Λαδομπογια κανει ή καλυτερα πλαστικο χρωμα? Μιας και μηλαμε για λαδια γενικος!:D Εκανα μια χωριατικη με το χωριατικο λαδακι αλλο πραγμα!

delta66
03-11-10, 23:35
ΠΛαστικο για να μπορει να φυγει αν θελεις να αλλαξεις καποια στιγμη

ARIS1983
03-11-10, 23:40
Ναι γιατι με ξυσιμο μονο το πλαστικο φευγει, η λαδομπογια θελει νεφτι νομιζω!

rtolis
26-11-10, 13:41
Δεν θα συνιστούσα το βάψιμο. Αλλά αν το κάνεις χρησιμοποίησε πλαστικό χρώμα. Διαλύεται με απλό νερό και είναι πολύ πιο ανεκτικό στο στρώσιμο. Ειδικά με ρολό στρώνει μια χαρά. Επίσης όταν χρειαστεί να το αφαιρέσεις, επειδή ακριβώς είναι υδροδιαλυτό, χρησιμοποιείς βρεγμένο μαλακό σφουγγάρι. Και τελειώνεις πολύ γρήγορα. Με τη λαδομπογιά θες αρκετό χρόνο και συν τοις άλλοις πρέπει να εισπνεύσεις τόνους από νέφτι...
Το μειονέκτημα του πλαστικού χρώματος είναι ίδιο με το πλεονέκτημα: είναι υδροδιαλυτό. Όπου πιάσει υγρασία θα φουσκώσει και θα σκάσει. Απλώς πρέπει να ασχοληθείς περισσότερες φορές και ή να το ξαναπεράσεις ή να το αφαιρέσεις και να ξαναβάψεις.

giannisaek
26-11-10, 15:29
Άπαξ και στεγνώσει το πλαστικό δεν βγαίνει με βρεγμένο μαλακό σφουγγάρι, για να βγει θέλει ξύστρα και βγαίνει πολύ εύκολα σαν φλούδα.

delta66
26-11-10, 16:49
Eγω εβαψα πλαστικο χρωμα με ρολο 2 χερια.
Μετα απο αρκετες μερες το μετανοιωσα (το ηθελα πιο σκουρο) και το εβγαλα ευκολα με μια σπατουλα.
Ειναι πανω απο 3 μηνες βαμμενο και δεν εχει αλλοιωθει καθολου το χρωμα.

rtolis
27-11-10, 13:25
Τι να πω? Ίσως επειδή το καπάκι μου δεν έχει τέλεια εφαρμογή κι έτρεχε καμιά σταγόνα που και που, ίσως επειδή μένω κοντά στη θάλασσα (Στυλίδα), παίξανε ρόλο και μου φούσκωσε. Ίσως για αυτό το λόγο το αφαίρεσα και πιο εύκολα. Κράτησε όμως γύρω στους 6 μήνες. Πάντως είναι πανεύκολο να το δουλέψεις.