Επιστροφή στο Forum : Ανουμπια και κιτρινα φυλλα
Konstantin79
03-11-10, 20:48
Εχω ενα 100αρι ενυδρειο το οποιο φωτιζουν 2 11αρες λαμπες απλες που ηταν πακετο με το ενυδρειο που αγορασα απο τα carrefour.
Υπαρχει περιπτωση τα ενα-δυο κιτρινα φυλλα που εντοπισα σε μια απο τις δυο ανουμπιες να οφειλεται στον φωτισμο ή στο οτι μπορει να εχω δεσει λιγο σφιχτα το κυριως κοτσακι του φυτου στο ξυλο (για να εφαπτεται καλυτερα στο ξυλο και να δεσει πιο καλα);;; :smt120
-------------------------
KAMIA BOH8EIA??? :confused: KANEIS??? :confused:
αν κ ειμαι αρχαρια μπορω να σου πω πως οπως και στον ανθρωπο πιεσεις εντονα τισ αρτηριες θα σταματησεις την κυκλοφορια του αιματος ετσι εκανες περιπου και με το φυτο...
με το να το δεσεις τοσο σφιχτα πετυχες να εμποδισεις την τροφοδωσια απ τις ριζες στα φυλλα του:(
[αν κανω λαθος διορθωστε με,αρχαρια ειμαι]
Είναι πολύ πιθανό να συμβαίνει αυτό που σου λέει η Έφη, αλλά μπορεί να οφείλεται και σε ατελή λίπανση (πχ έλλειψη σιδήρου ή κάλιου).
Ο χαμηλός φωτισμός συνήθως δεν επηρεάζει αρνητικά τις ανούμπιες, ίσα-ίσα που τον προτιμούν.
babis100nx
20-11-10, 20:26
Χαλαρωσετο λιγο απο εκει που το εχεις δεσει πανω στο ξυλο...τι λιπασμα ριχνεις?εχεις κ αλλα φυτα μεσα?τα αλλα ειναι οκ????αν μονο η ανουμπιια σου εχει προβημμα ειναι αυτο που σου λενε τα παιδια..
Konstantin79
21-11-10, 18:34
Ευχαρσιτω παιδια για τη βοηθεια! Χαλαρωσα την ανουμπια (ειναι η πρωτη απο τις δυο που εχω. Η αλλα δεν εχει τετοιο προβλημα). Μαλλον εφταιγε η πιεση της πετονιας. Εβαλα νεα πετονια πιο χαλαρα αυτη τη φορα, εβαλα κ ενα καπακι flourish υγρο λιπασμα, και ηδη δειχνει πιο φρεσκια! :) Το αλλο κομματι του κορμου το εκοψα, απαλασσοντας την απο αυτο, και αφαιρωντας το κομματι που ειχε γινει καφε απο την πιεση, μεταφυτεψα το νεο σε αλλο σημειο!
Ευχομαι να πανε ολα καλα!
Θα σας ενημερωσω την επομενη εβδομαδα παλι με νεοτερα! :p
ευτυχως που την εσωσες!
και ευτυχως που δεν ειναι καμια ασθενεια
ουφ παλι καλα
αν και αρχαρια τελικα βγηκα αληθινη!:)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.