Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Λευκά σκουλικάκια επάνω στα τζάμια

gianelos
01-11-10, 20:57
Έχω ένα φυτεμένο ενυδρειάκι nano dennerle, και καθώς παρατηρούσα πια φυτάκια χρειάζονται κλάδεμα είδα πολλά άσπρα σκουλικάκια (1-2mm) να περπατούν πάνω στα τζάμια (καμιά κατοσταριά). Ψάρια δεν βάζω καθώς το προορίζω για γαρίδες. Μήπως ξέρει κανείς τι είναι? ή τι μπορεί να τα φάει (τίποτα εντλερς πχ.). Eυχαριστώ εκ των προτέρων.

Τηλέμαχος
01-11-10, 20:58
Λέγονται planaria αλλά μία φώτο θα βοηθούσε... Πόσο ταίζετε; Ιχθυοφόρτιση;

Αber
01-11-10, 21:00
ειχα κι εγω ενα διαστημα και μετα εξαφανιστηκαν απο μονα τους. ποτε δεν καταφερα να μαθω τι ηταν. βεβαια εκεινα ηταν μικροτερα απο 1mm.

6981giwrgos
01-11-10, 21:07
Λέγονται planaria αλλά μία φώτο θα βοηθούσε... Πόσο ταίζετε; Ιχθυοφόρτιση;
το λει ποιο πανω...;););)
Ψάρια δεν βάζω καθώς το προορίζω για γαρίδες
και πιστεβω πλαναρια ειναι και ναι θα τα φανε τα εντλερς;);););)

gianelos
01-11-10, 21:11
Δεν ταίζω πια γιατί δεν έχω ψάρια μέσα. Μήπως θα έπρεπε να βάλω κανένα γκάπυ μέσα να τα φάει?
-------------------------
Ευχαριστώ πολύ φίλοι συνχομπίστες!

nikosm1
01-11-10, 21:13
Άν θες να τα εξαφανίσεις, τυροκομικό αλάτι σε δοσολογία 3gr/lt.

dimitrios
01-11-10, 23:15
ναι ειναι πλαναρια, οταν ειχα στο ενυδρειο αγγελοψαρα σε καποια φαση γινοταν χαμος! τοτε παρατηρησα οτι τα αγγελοψαρα τα ετρωγαν. μετα απο καιρο αξαφανιστηκαν χωρις να κανω κατι και απο τοτε δεν τα ξαναειδα.

delta66
02-11-10, 03:21
Δεν ειναι κατα πασα πιθανοτητα planaria.
Tα planaria ειναι flatworms (επιπεδα) και εσυ εχει μαλλον καποιο ειδος roundworms (στρογγυλα).
Τα roundworms δεν κανουν κακο, παρα μονο ειναι αντιαισθητικο για καποιους το θεαμα.
Μαλλον βγαινουν για αναζητηση τροφης ή το αντιθετο, λογω περισσευματος τροφης και υπεραναπαραγωγης του απο αυτο το λογο.
Ειχα και εγω σε γαριδοενυδρειο και μολις μπηκαν λιγα endlers δεν τα βλεπω.

Αν δεν ταιζες θα εχεις χασει τη περισσοτερη βιολογια του φιλτρου.
Αν βαλεις ψαρι θα ξεκινησεις με ενα για να επανερθει σταδιακα.