PDA

Επιστροφή στο Forum : Shrimps


lurking_fear
26-12-02, 13:32
Καταρχάς χρόνια πολλά σε όλους.Μου έφεραν τα Χριστούγεννα δώρο 2 γαρίδες (;) γλυκού νερού.Μετά από έρευνα στο internet διαπίστωσα ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι οι japonica caridina. Θα ήθελα να μου πείτε μερικά πράγματα για αυτές και αν ξέρετε κάποιες σελίδες που να έχουν πληροφορίες γιατί αυτές που βρήκα εγώ δεν λένε πολλά πράγματα.Επίσης σήμερα το πρωϊ είδα μέσα στο ενυδρείο ένα (μάλλον) μακάβριο θέαμα.Η μία από τις δύο είχε βγάλει το εξωτερικό της δέρμα και το είχε αφήσει σε μία γωνία (μπλιάχ). Εννοείται πώς τώρα έχει νέο δέρμα... :D

Tolis
26-12-02, 16:27
http://studio.aaquaria.com/board/viewtopic.php?t=85

lurking_fear
29-12-02, 19:02
Διάβασα σε ένα site ότι μέσα στη σακούλα με την οποία μεταφέρονται (οι γαρίδες) θα πρέπει να υπάρχει κάτι για να κρατιώνται (;;;) αλλιώς παθαίνουν εκτοδερμικό σοκ και ψοφάνε.Ισχύει κάτι τέτοιο και αν ναι γιατί;

kroud
29-12-02, 19:10
Eγω πριν μερικες μερες εφερα 4 χωρις ξυλα κτλ...και ειναι μια χαρα με την διαφορα οτι τις βλεπω μια στο τοσο και οχι ολες.Οποτε μην σε ανησυχει εαν δεν τις δεις για καμποσες μερες.

newfish
30-12-02, 10:23
Για δες και αυτό το site http://users.skynet.be/caridina-japonica

Και εγώ έχω πάρει 3 caridina japonica και στην σακούλα μεταφοράς δεν υπήρχε κάτι για να κρατιούντε και – έτσι φαίνονται τουλάχιστο – είναι μια χαρά.

vision
30-12-02, 14:53
Μηπως μπορειτε να μου πειτε που βρηκατε Amano Shrimps γιατι τις ψαχνω πολυ καιρο και δεν μπορω να τις βρω, ειμαι στη Θεσσαλονικη.
regards Vision

kroud
30-12-02, 15:46
Στην αθηνα.Ενδεχομενος να μπορεις να βρεις και στην θεσσαλονικη.Τωρα που ειναι χριστουγεννα κανουν καλες παραγγελειες.

lurking_fear
30-12-02, 17:53
Εμένα λίγο υπερβολικό μου φάνηκε αλλά ο συντάκτης του άρθρου ήταν απόλυτος σε αυτό που έλεγε.Και εγώ τις γαρίδες τις πήρα χωρίς να υπάρχει κάτι μέσα στη σακούλα και είναι μια χαρά αν και δεν τις πολυβλέπω.Όλο κρύβονται...

newfish
31-12-02, 14:38
Να σας κάνω και εγώ μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει;;

Οι japonica caridina (αλλά και όλες οι γαρίδες), αλλάζουν καβούκι, και εάν ναι πόσο συχνά;;;

Ρωτώ γιατί έχω τρεις μικρές και μέσα σε δέκα μέρες έχω βρει κάτι λευκά υπολείμματα, τα οποία έμοιαζαν με φαγωμένη γαρίδα :? , αλλά όλες οι γαριδούλες μου είναι εδώ :D . Άρα μάλλον καβούκια πρέπει να ήταν. :wink:
Και εάν και εφόσον ήταν καβούκια, πόσο βλαβερά μπορεί να είναι για το οικοσύστημα του ενυδρείου μας;; :?: :?:

lurking_fear
31-12-02, 16:59
Αλλάζουν όλο το εξωτερικό τους "δέρμα". Αυτό που θα δεις αν κάποια από τις γαρίδες σου αλλάξει "καβούκι" θα μοιάζει λίγο πολύ με την γαρίδα αλλά θα είναι κούφιο.Θα υπάρχει δηλαδή μόνο το εξωτερικό "δέρμα" (ανέπαφο) και μέσα θα είναι κούφιο.Εγώ,όταν η γαρίδα μου άλλαξε,το "δέρμα" αυτό το πέρασα για το πτώμα της γαρίδας αλλά πολύ γρήγορα διαπίστωσα ότι η γαρίδα ήταν ΟΚ απλά είχε αλλάξει σκελετό (;).

Anonymous
01-01-03, 01:53
φιλαρακο μου πρεπει μαλλον να pay a visit to this site! http://users.skynet.be/caridina-japonica/ και θα με θυμηθεις! ;)