Επιστροφή στο Forum : ερωτησεις σχετικα με το στρωσιμο ενυδρειο
safetyzone
29-10-10, 12:26
Γεια σας και συνγχαρητιρια για το φορουμ.Μετα απο διαβασμα στο φορουμ σαν επισκεπτησ ηθελα να ρωτησω καποια ουσιαστικα πραγματα καθως ειναι πολλες οι γνωμες και δν ξερω τι να πρωτο κανω.Στο ξεκινημα του στρωσιματος του ενυδρειου να το κανω με αμμωνια,με βακτυρια ή με ψαρια(αν και ξερω πως δν ειναι σωστο ουτε το εχω κανει ποτε)?μπορω να βαλω φυτα στο ενυδρειο χωρις να εχει στρωθει ?(καποιοι λενε οτι δν κανει να εχει τα φωτα ανοιχτα και πως η αμμωνια τα βλαπτει).επισης ηθελα να μαθω αν πρεπει να βγαλω τον ανθρακα απο το φιλτρο τωρα που θα στρωθει.
ευχαριστω
Φίλε καλώς ήρθες.
Προσωπικά θα έπελεγα να πάρω μπόλι που κάνει τη διαδικασία πιο γρήγορα.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656
Τον άνθρακα τον χρειάζεσαι λίγες μέρες στην αρχή, μετά τον βγάζεις.
καλησπερα και καλως ηρθες
Κατα την γνωμη μου αυτα ειναι τα σωστα βηματα:
Γεμιζεις το ενυδρειο με χαλικια, πετρες, ξυλα, φυτα κανεις ολες τις αλλαγες που θελεις να κανεις ωστε να βρεις το Aquascape που σου αρεσει. βαζεις φυσικα αντιχλωριο και ολα τα μηχανηματα για δουλεια
Βαζεις αγγελια για μπολι
βαζεις το μπολι που εχεις παρει μεσα στο φιλτρο.
βαζεις 1-2 ψαρακια της επιλογης σου/που πανε και με το ενυδρειο που εχεις κανει
μετρας Nh3/Nh4 No2 No3 αφου δεις οτι Nh3/Nh4 No2 ειναι = με 0 εισαι οκ αν δεν ειναι τοτε κανεις αλλαγες νερου
Οταν ολα πανε καλα με τα 2 ψαρακια βαζεις αλλα 2 και ξανα τα ιδια βηματα μεχρι να φθασεις στον αριθμο ψαριων που θελεις
safetyzone
29-10-10, 12:35
σορρυ αλλα δεν καταλαβα κατι οταν δηλαδη εχω ενα φιλτρο το οποιο δν ειναι εξωτερικο τι κανω απλα βρεχω τα σφουγγαρια με το μπολι?.βασικα θελω να κανω ενα 20 λιτρο για γαριδεσ αντε κανενα μονομαχο η 2 αρσενικα γκαπυ.μπορω να ζητησω ασ πουμε 10 λιτρα μπολι ?
κανενας μας δεν καταλαβε απο την αρχη ισως μετα απο κανα 2-3 χρονια :ρ
περνεις την ''βρωμια'' απο ενα φιλτρο στρωμενου ενυδρειου και την αδειαζεις μεσα στα δικα σου σφουγγαρια ετσι θα παρεις καποιον αριθμω βακτιριδιων που θα πολλαπλασιαστουν πιο γρηγορα..
10 λιτρα μπολι δεν εχει κανενας εσυ θελεις 2-3 υλιακα (σιποραξ) και λιγο βρωμια 100-200ml και εισαι σουπερ
τα ενυδρεια τα εχεις θα παρεις τωρα?
safetyzone
29-10-10, 12:43
βασικα εχω 2 ενυδρεια αλλα το τριτο το 15λιτρο το σουταρε η γιαγια με το μπαστουνι της.τωρα εχω ενα 18 λιτρο που θελω να ξεκινησω αυτη τη βδομαδα και το 25 λιτρο τισ sicce.απο το τελευταιο που δν δουλευει τωρα εχω τα σφουγγαρια αλλα δν τα εχω βρεξει με νερο βρυσης.αν τα βαλω στο φιλτρο του 18λιτρου δν θα ειναι σαν να βαζω μπολι ?
αμα δεν δουλευει δεν εχει κρατησει οργανισμους κατα την αποψη μου οποτε ζητα μπολι τζαμπα ειναι και ειναι και η καλητερη λυση
safetyzone
29-10-10, 12:51
αυτο θα κανω ευχαριστω.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.