PDA

Επιστροφή στο Forum : Συζητηση και σχολια σχετικα με την συνεντευξη του Joep van Esch


kingrim
25-10-10, 09:27
ρε παιδια κανενας μας δεν σχολιαζει που τα εχει σε βαζα χωρις φιλτρα ενω εμεις λεμε 15-20λιτρα το λιγοτερο

exelix
25-10-10, 09:38
Από τη στιγμή που δεν τον ενδιαφέρουν οι συμπεριφορές κλπ ζητήματα, αφού το κάνει απλά για να πετύχει τις ποικιλίες που θέλει, τι να πούμε; Και δεν είναι χωρίς φίλτρο, απλά έχει drip system!

j.p.
25-10-10, 10:10
το σύστημα του, του εξασφαλίζει καθαρό νερό, κάτι που σε ένα ανεξάρτητο ενυδρείο 1,5 ακόμα και και 10λίτρα δεν μπορείς να πετύχεις.

kingrim
25-10-10, 11:33
αρα και πολλα νεα παιδια που εχουν ενα ενυδρειο 10λιτρα και οχι βαζο και με λαθος σχημα μπορουν να κρατησουν μονομαχο εαν κανουν συχνες αλλαγες καθε 2-3 μερες

exelix
25-10-10, 12:27
Το ζήτημα είναι αν μπορείς να πετύχεις αυτές τις συνθήκες σε ένα τόσο μικρό ενυδρείο. Εδώ, όπως κάνουν και οι περισσότεροι που έχω δει να αναπαράγουν μονομάχους, έχουν ένα sump όπου φιλτράρεται το νερό όλων των ενυδρείων πριν επιστρέψει. Δε νομίζω ότι σε ένα τόσο μικρό ενυδρείο εάν το έχεις να δουλεύει αυτόνομα μπορείς να πετύχεις τέτοια φίλτρανση με μικρή ροή νερού κιόλας.

kingrim
25-10-10, 12:47
ειναι ενα θεμα αυτο τοτε θα πρεπει να λεμε να προσεχουν τις παραμετρους του νερου και οχι το μεγεθος τωρα απο τα 10 στα 15λιτρα δεν αλλαζει και κατι απο θεμα ογκου νερου

exelix
25-10-10, 12:52
Ψιλοαλλάζει μωρέ, απλά καλύτερα σε μία συνέντευξη με έναν εκτροφέα να μη μείνω σε αυτό, με καταλαβαίνεις έτσι; Κι εγώ έχω σκοπό να φτιάξω κάποια στιγμή ένα ανάλογο σύστημα, αλλά μόνο μέχρι να μπορούν να δωθούν τα ψάρια, δε θα είναι για να ζήσουν έτσι. Ακόμα και να μην έχουν κανένα πρόβλημα εγώ δε θα το χαιρόμουν.

Μετράει όμως και τι θέλει ο καθένας από το ενυδρείο του.

kingrim
25-10-10, 12:53
εχεις δικιο ας μην χαλαμε το θεμα γιατι ειναι φοβερο....

αμα θελει καποιος ας μεταφερει αυτα τα ποστ

fishme1
25-10-10, 13:59
o τυπος δεν αρχισε να ασχολειται με ψαρια εχθες , ξερει να προνοησει για καποιες καταστασεις και να αντιληφθει αλλες οταν ενας πιο νεος θα τις καταλαβαινε αφου προχωρουσαν

το πως το αντιλαμβανονται τα ψαρια του δεν ξερω μιας και με μονομαχους δεν εχω ασχοληθει , εκτος απο κατι πλακατ που ειχα το 2004 σε 10 λιτρα τον ενα και σε 90 τον αλλο ... αυτος στα 10 ηταν πιο χαρουμενος απο αυτον στα 90 παντως :rolleyes:

Maverick
25-10-10, 19:40
Περίμενα να συζητηθεί αυτό το θέμα καθώς είναι λογικό να υπάρχουν αντιδράσεις. Γενικά όταν κάποιος ασχολείται σε τέτοια κλιμακα πρέπει να κάνει κάποιες "θυσίες" και αυτές γίνονται κυρίως στα λίτρα, λόγω θέματος χώρου. Γιατι απλά δεν γίνεται να κρατάς 100-150 μονομάχους σε 20λιτρα.. Παρόλαυτα, δεν γίνεται καμία υποχώρηση σε ότι αφορά στην ποιότητα νερού κλπ, καθώς το drip-system προσφέρει μεγάλη σταθερότητα στις τιμές και πολύ καλή φίλτρανση. Και με την προσθήκη UV αποφεύγονται πολλά προβλήματα με αρρώστιες. Να υπενθυμίσω, ότι έτσι κι αλλιώς στα ενυδρειάκια αυτά, φιλοξενούνται οι μονομάχοι από τη στιγμή που θα ενηλικιωθούν (δλδ μετά τους 4 μήνες) μέχρι να δωθούν/πουληθούν/γίνουν γεννήτορες. Οι γεννήτορες και τα show Bettas στεγάζονται σε μεγαλύτερα ενυδρεία (αυτά που είδα ήταν γύρω στα 10 λίτρα).
Από την άλλη, οι συμβουλές μας στο φόρουμ αναφέρονται στις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης για έναν μονομάχο και σχεδόν πάντα μιλάμε για κάποιον που θέλει να κρατήσει όσο πιο σωστά μπορεί 1 ψάρι.. Οπότε είναι λίγο δύσκολο να συγκρίνουμε τα δύο μεγέθη, κατά τη γνώμη μου πάντα...

lingistis
25-10-10, 19:46
Maverick πως κρατάει το δωμάτιο στους 25C???

Maverick
25-10-10, 19:48
Κι εγώ έχω σκοπό να φτιάξω κάποια στιγμή ένα ανάλογο σύστημα, αλλά μόνο μέχρι να μπορούν να δωθούν τα ψάρια, δε θα είναι για να ζήσουν έτσι. Ακόμα και να μην έχουν κανένα πρόβλημα εγώ δε θα το χαιρόμουν.

Μπορείς να προσφέρεις λίγο περισσότερο όγκο, αν δε μιλάμε για πολύ μεγάλο αριθμό. Πχ αυτό είναι λίγο πιο "αεράτο" ;)

http://www.youtube.com/watch?v=ZxVy6kUM37I
http://www.youtube.com/watch?v=I1UwPgxXQZs
http://www.youtube.com/watch?v=lN6Straj9R0

Maverick
25-10-10, 23:55
Maverick πως κρατάει το δωμάτιο στους 25C???

Όπως λέει εδώ http://www.bettas4all.nl/viewtopic.php?f=39&t=2814 στην τελευταία σελίδα, η θερμοκρασία διατηρείται από τους θερμοστάτες στα μεγάλα ενυυδρεία, τα φώτα και το μηχάνημα που αφαιρεί την υγρασία (dehumidifier)

Stefan0s
25-10-10, 23:56
Να συγχαρώ τον Maverick για την εξαιρετική προσφορά του.
Η πληρότητα της παρουσίασής σου δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης της ποιότητας της.

Τα σημεία που ξεχώρισα απο τη συνέντευξη όσον αφορά τον τεχνικό εξοπλισμό είναι το DripSystem , το μέγεθος των ενυδρείων που χρησιμοποιεί , η έλλειψη μετρήσεων παραμέτρων του νερού και απο τα βίντεο που παρέθεσες για την κατασκευή του συστηματος φίλτρανσης τη χρήση Sera Nitrivec.

Δεν μπορώ να τοποθετηθώ καθόλου όσον αφορά τη δουλειά του για την αναπαραγωγή μονομάχων γιατί δεν τα ξέρω καθόλου τα ψαράκια.

Maverick
26-10-10, 00:30
και απο τα βίντεο που παρέθεσες για την κατασκευή του συστηματος φίλτρανσης τη χρήση Sera Nitrivec.

:grin::grin::grin: Κι εγώ το εντόπισα αυτό. Αυτά τα βίντεο έιναι από άλλο σύστημα (όχι του Joep) αλλά γενικά από συζητήσεις στο ξένο φόρουμ το εμπιστεύονται αρκετά το προιόν αυτό...

Stefan0s
26-10-10, 01:15
:grin::grin::grin: Κι εγώ το εντόπισα αυτό. Αυτά τα βίντεο έιναι από άλλο σύστημα (όχι του Joep) αλλά γενικά από συζητήσεις στο ξένο φόρουμ το εμπιστεύονται αρκετά το προιόν αυτό...

Και σε ξένα forum και σε ελληνικά και απο μία δικιά μου εμπειρία το σκεύασμα κάνει ακριβώς αυτό που λέει. Αποδεδηγμένα αξιόπιστο σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του.