PDA

Επιστροφή στο Forum : Γαρίδες και άλγη

lion
25-10-10, 09:08
Εχθές, αντάλλαξα κάποια φυτά μεταξύ των 2 ενυδρείων που έχω. Στο ένα έχω μόνο γαρίδες red cherry ενώ στο άλλο δεν έχω γαρίδες λόγω κριμπένσις. Ανάμεσά τους και κάποιο φυτό που είχε αρκετή άλγη το οποίο μόλις το έβαλα στο γαριδάδικο και πριν ακόμη βγάλω το χέρι μου, αρκετές γαρίδες έτρεξαν πάνω του και σε λίγη ωρα το καθάρισαν από κάθε ίχνος άλγης !!!

Εντυπωσιάστηκα και σας το αναφέρω.

(τόσο που σκέφτομαι να χαρίσω το ζευγάρι κριμπένσις που έχω για να βάλω και εκεί γαρίδες...)

kingrim
25-10-10, 09:23
τι γαριδες ειναι αυτες οι δικες μου κανουν την παπια.....

τι τροφη δινεις?

lion
25-10-10, 09:29
τι γαριδες ειναι αυτες οι δικες μου κανουν την παπια.....

Red cherry, αλλά το θέμα είναι τί άλγη έχω. Θα βάλω φωτό.

τι τροφη δινεις?

Διάφορες. Σπιρουλίνα, φλέικς, καρότο, κιχλιδοτροφή.

kingrim
25-10-10, 09:33
οποτε δινεις ποικιλια τι να πω μπραβο στις γαριδες σου...

Εκτος αν τρωνε και οι δικες μου απλα δεν προλαβενω να δω την αλγη γιατι την τρωνε πριν μεγαλωσει και απλα δεν ακουμπανε ΒΒΑ και greenspot που εχω

Raven
26-10-10, 02:05
οποτε δινεις ποικιλια τι να πω μπραβο στις γαριδες σου...

Εκτος αν τρωνε και οι δικες μου απλα δεν προλαβενω να δω την αλγη γιατι την τρωνε πριν μεγαλωσει και απλα δεν ακουμπανε ΒΒΑ και greenspot που εχω
Ακριβως ! οι γαριδες κανουν τρομερη δουλεια και κυριως οι αμανο αν ειναι σε μεγαλο αριθμο. Καποιες αλγες ομως δεν τις αγγιζουν παρα μονο αν πεινασουν για τα καλα.

olga
26-10-10, 10:58
Ωραια Λεωνιδα...θα σου φερω κανα δυο φυτακια μου και το ξυλο με την μος να τα φιλοξενησεις για καποιες μερες,η θα στα φερνω μια φορα το μηνα για βαθυ καθαρισμο:cool:

kingrim
26-10-10, 20:15
Ακριβως ! οι γαριδες κανουν τρομερη δουλεια και κυριως οι αμανο αν ειναι σε μεγαλο αριθμο. Καποιες αλγες ομως δεν τις αγγιζουν παρα μονο αν πεινασουν για τα καλα.

εχω και καμια 15ρια αμανο

lion
28-10-10, 13:06
H άλγη που έχω αυτή την περίοδο :grin:

http://i704.photobucket.com/albums/ww47/liongr/algae_1.jpg http://i704.photobucket.com/albums/ww47/liongr/algae_2.jpg

fotis_k
28-10-10, 13:16
Κι εμενα το γαριδαδικο μου λαμπει..Κι εγω red cherry εχω και μαλιστα εχω και δυνατο φωτισμο χωρις Co2.