PDA

Επιστροφή στο Forum : παχος τζαμιου οθονης....

thanasis76
25-10-10, 08:42
καλησπερα παιδια. πρεπει να παραγγειλω αυτες τις μερες το τζαμι για την οθονη του μεγαλου ενυδρειου μου...
το τζαμι θα εχει διαστασεις 155χ75 και αυτο που θα ειναι το καθαρο τζαμι μετα τις πατουρες και θα βλεπουμε θα εχει διαστασεις 145χ65
με 10αρι τζαμι θα ειμαι οκ πιστευω. εσεις τι λετε???
το 10αρι που λεω θα ειναι 2 πενταρια κολλημενα και εσωτερικα εχει μεβρανη....
θελω τις γνωμε σας.

ευχαριστω!!!!

kingrim
25-10-10, 08:45
νομιζω οτι σε αυτα τα τζαμια δεν παει το παχος 0,5 + 0,5 =10ρι τζαμι σε αντοχες σ

Crazy_Beaver
25-10-10, 08:52
Θα βάλεις extra clear Θανάση;

dimitris21
25-10-10, 09:00
θεωρώ ότι με 10αρι είσαι οριακά. προσωπικά θα έβαζα 12αρι.

ARIS1983
25-10-10, 09:11
175χ60χ85 η κατασκευη, μεχρι ποιο υψος θα εχει νερο (καθαρο υψος εσωτερικα)? Το 5χιλ+5χιλ δεν εχει τις αντοχες που εχει 10αρι τζαμι γιατι δεν ειναι ενα σωμα αλλα 2 κολημενα!

georgis4
25-10-10, 09:51
5+5 με μεμβρανη αναμεσα δε νομιζω να εννοεις τζαμι ασφαλειας!(ετσι λεγεται)
Με απλο τζαμι γιατι αν βαλεις ασφαλειας (που ειναι και πιο ακριβο) λεμε τωρα αν χτυπηθει ποτε με κατι το ασφαλειας γινεται ΟΛΟ κομματακια και πεφτει!Το κανονικο τζαμι αν σπασει θα φυγει ενα αντε 2 μεγαλα κομματια μονο!(γιαυτο λεγεται ασφαλειας το αλλο γιατι υποτιθεται δεν κοβεσαι οταν γινεται θρυψαλα)

thanasis76
25-10-10, 10:33
παιδια το ενυδρειο ειναι 175χ60χ85
νερο θα εχει μεχρι τους 75 υψος.
και το τζαμι στην οθονη θα ειναι 145χ65
το τζαμι θα ειναι καλονικο οχι αυτο που γινετε θριψαλα απλα σκεφτηκα οτι 2 τον 5χιλ. με μεβρανη εσωτερικα ειναι πιο ασφαλες... και να ραγισει δεν θα φυγουν τα νερα και θα προλαβω τυχον πλημμυρα....:D:D:D

georgis4
25-10-10, 10:55
παιδια το ενυδρειο ειναι 175χ60χ85
νερο θα εχει μεχρι τους 75 υψος.
και το τζαμι στην οθονη θα ειναι 145χ65
το τζαμι θα ειναι καλονικο οχι αυτο που γινετε θριψαλα απλα σκεφτηκα οτι 2 τον 5χιλ. με μεβρανη εσωτερικα ειναι πιο ασφαλες... και να ραγισει δεν θα φυγουν τα νερα και θα προλαβω τυχον πλημμυρα....:D:D:D
Σαν σκεψη καλο ακουγεται αλλα ειναι σιγουρο οτι θα φαινεται εντελος διαφανες και δεν θα κανει με τον καιρο τιποτα φυσαλιδες η ακομα χειροτεα προχωρησει υγρασια αναμεσα στα τζαμια και φαινεται ασχημα?

thanasis76
25-10-10, 11:07
Σαν σκεψη καλο ακουγεται αλλα ειναι σιγουρο οτι θα φαινεται εντελος διαφανες και δεν θα κανει με τον καιρο τιποτα φυσαλιδες η ακομα χειροτεα προχωρησει υγρασια αναμεσα στα τζαμια και φαινεται ασχημα?

ειναι η ιδια τεχνικη με ολα τα μπαμπριζ τον αμαξιων... και αν σκεφτεις οτι εκει τα χτυπαει νερο, αερας, κρυο, ζεστη...
παντοσ στην τζαμαρια του μαγαζιου εχω βαλει με αυτη την ζελατινα... ακομα και τον ληστη τον αποτρεπει, σπαει το τζαμι αλλα θελει κανα μισαωρο να μπει μεσα... η ζελατινα δεν κοβετε τοσο ευκολα...:D:D

georgis4
25-10-10, 11:59
Nαι βρε και εγω τετοιο εχω στη βιτρινα του μαγαζιου :D ειναι το λεγομενο ασφαλειας που λεω.αμα πεταξουν πετρα και σπασει θα μεινει επανω απλα δεν θα πεσει,αν ομως μετα το σπασιμο παρει ο αλλος φορα θα μπει μεσα!:smt082απλα στο ενυδρειο λογο πιεσης με το που χτυπηθει (φτου φτου μακρια) δε θα μεινει το τζαμι επανω σε κομματακια αλλα θα το σπρωξει εξω η πιεση!μη τυχον και κανεις πλωτο τον χωρο σου!:smt082
πρεπει να βγαινει και 12αρι ασφαλειας αν δεν εχει σημαντικη διαφορα στην τιμη καντο με 12 να εχεις το κεφαλι σου ησυχο..:cool:

ARIS1983
25-10-10, 12:33
H γνωμη μου ειναι να βαλεις τζαμι 14-16χιλ. παχος και εισαι πληρος καλημενος. Το 10αρι το προγραμμα δεν μου το βγαζει ασφαλες. Εαν οι διαστασεις του χωρου μεσα στο ενυδρειο για το νερο ειναι 175χ60χ75 τοτε εχεις 787 λιτρα καθαρα σε λιγο μηκος και περισοτερο υψος οποτε χρειαζετε και πιο "χοντρο" τζαμι!

paco
25-10-10, 12:40
εγω στη θεση σου θα εβαζα ενα εχτρα κλιαρ 12αρι και το κεφαλι μου ησυχο και καθαροτερη οθονη
υποθετικα αν μπορουσες να το δεις γεματο και με τα δυο ειδη τζαμιων θα καταλαβαινες τι εννοω

thanasis76
25-10-10, 12:49
παιδια πηγα βολτα στον τζαμα , σε ενα απο ολους που τον ξερω και μου λεει οτι δεν θελει να ρισκαρει να βαλω 10αρι αν και θα ειμαι οκ...
μου ειπε 12αρι και αν θελω την υπερβολη 15αρι...
απλα μου ειπε οτι λογο πιεσης και για τυχον χτυπημα πιο καλα να παω σε ολοκληρο 12αρι και οχι 2χ6 με μεβρανη....
12αρι δεν εχει εδω ομως και θα πρεπει να το παραγγειλουμε...

οποτε λεω να βαλω 12αρι και ειμαι οκ...
αυριο αν ειναι θα του παω τις διαστασεις να το παραγγειλει...
το κανονικο τζαμι σε σχεση με το εχτρα κλιαρ εχει μεγαλη διαφορα στο ματι??? αξιζει τα χρηματα τα παραπανω??? γιατι εχω ακουσει για διπλη τιμη...:smt120:smt120

kingrim
25-10-10, 12:52
ρωτα τον Τσιονογλου Σταυρο ειναι ο μονος που ξερω με extra clear τζαμι

thanasis76
25-10-10, 12:56
ρωτα τον Τσιονογλου Σταυρο ειναι ο μονος που ξερω με extra clear τζαμι

στελνω κι ολας π.μ.... ευχαριστω!!!!

6981giwrgos
25-10-10, 13:00
και ο πανος αλεξ/οπολης εχει στο ριφ του εξτρα κλιαρ.

thanasis76
25-10-10, 13:04
και ο πανος αλεξ/οπολης εχει στο ριφ του εξτρα κλιαρ.

καλα αυτο το ρεμαλι θα μου απαντησει εδω.... :D:D:D
συγνωμη το καλο παιδι ηθελα να πω....:D:D:D

Crazy_Beaver
25-10-10, 13:59
Θανάση έχω ακούσει ότι αν απλά δείς ένα ενυδρείο με έξτρα κλίαρ μπορεί και να μη ντο καταλάβεις αλλά αν δεις 2 δίπλα δίπλα σίγουρα θα δείς διαφορά!Εγώ θα το έκανα πάντως και ασ είναι διπλάσιο το κόστος,Καλώς εχόντων των πραγμάτων είναι αένα ενυδρείο το οποίο θα έχεις για πολλά χρόνια όπότε και μόνο στην σκέψη ότι αργότερ αμπορεί να τρο μετάνιωνα θα το έβαζα!

paco
25-10-10, 14:09
o Nεοκλης και ο Bασιλακης φτιαξανε τελευταια καμια 4 ενυδρεια μεγαλα με εχτρα κλιαρ τζαμια
1ον δεν εχουν την διπλασια τιμη
2ον στα ενυδρεια με ολο τζαμι βαζεις τα 2 πλαινα και την οθονη εχτρα κλιαρ στη δικη σου περιπτωση μονο την οθονη
και 3ον αν δεις στο σοκορο του τζαμιου το απλο δεν βλεπεις απεναντι ενω στο εχτρα κλιαρ βλεπεις πεντακαθαρα
εαν ειχες εχτρα κλιαρ και εβαζες απλο πιστεψεμε θα σε χαλουσε

chris z3
25-10-10, 17:46
στο 10αρι εχει μια μικρη διαφορα,στο 12αρι ειναι μεγαλη....καλυτερα xtra clear.....

Πάνος
26-10-10, 13:18
ποιος με βριζει παλι?? και θελει και γνωμη??
εννοια σου και θα σε φτιαξω αργοτερα...για την ωρα απλα θα σου απαντησω.
καταρχην μη κοιτας φωτο του ενυδρειου μου :D....απο μια φωτογραφια δε θα δεις διαφορα στα εξτρα κλιαρ.
απο κοντα ομως ναι θα δεις...μπορει να μην ειναι μεγαλη αλλα ειναι το κατι επιπλεον.
εφοσον τετοιο ενυδρειο δε φτιαχνεις καθε μερα...θα μαθαινα τιμες και αν δεν εχουν μεγαλη διαφορα θα εδινα κατι παραπανω ετσι για την πολυτελεια. και απο κοντα αν δεις το ενυδρειο δε καταλαβαινεις κατι...αν δεις ομως διπλα διπλα 2 ενυδρεια το εντοπιζεις το εξτρα κλιαρ. το blue tang μου φαινεται εξωπραγματικο με το τζαμι αυτο. ;)