Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Τρελή ιδέα!

vasiliki
21-10-10, 12:13
Επιτέλους, το νέο μου Vision 450 είναι στο σπίτι και στρώνει!
Ψάχνοντας λοιπόν τι ψάρια να βάλω μέσα και με δεδομένο ότι θα μπουν τα δύο bala από το παλιό μου ενυδρείο, έκανα τις εξής σκέψεις:
1. Να βάλω ένα bala ακόμα για να γουστάρουν και αυτά και εγώ!
2. Να βάλω και δυο - τρία σκαλάρια γιατι με ενέπνευσε το στήσιμο του ενυδρείου και να εγκαταλείψω την ιδέα για το ένα είδος ή για βιοτοπικό.
3. Και τώρα η σημερινή πρωινή σκέψη: Διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά και τις απαιτήσεις κάθε είδους με το σερφαρισμα πέφτω πάνω σε topic για χρυσόψαρα. Χαριτωμένα, ανθεκτικά, για νεράκι χωρίς α.ο., προέρχονται από Ασία, όπως τα bala, αν και είναι κρύου νερού αντέχουν έως 27 - 28 βαθμούς (άρα στους 25 θα μπορούσα να τα συμβιβάσω ως συνδιασμό ως προς τη θερμοκρασία) και ανήκουν στις κυπρινίδες! Και λέω τώρα... μήπως να το σκεφτώ; :smt115
Το έχει δοκιμάσει κανείς; Μήπως δεν παίρνω τίποτα υπόψη μου;

Τα υπόλοιπα είναι 2 βαλισνέριες, 2 ανούμπιες, αρκετές πέτρες που γενικά δεν άφριζαν με το τεστ του ακουαφόρτε, χαλαζιακό ψιλό χαλίκι και 2 ρίζες μοπάνι. Πιθανόν να βάλω και κανένα ξύλο από κλίμα ακόμα.

Βαράτε άφοβα... Τι κάνει το πολύ διάβασμα... παραμορφώνει.... :confused:

Roussaks
21-10-10, 12:48
Επιτέλους, το νέο μου Vision 450 είναι στο σπίτι και στρώνει!
Ψάχνοντας λοιπόν τι ψάρια να βάλω μέσα και με δεδομένο ότι θα μπουν τα δύο bala από το παλιό μου ενυδρείο, έκανα τις εξής σκέψεις:
1. Να βάλω ένα bala ακόμα για να γουστάρουν και αυτά και εγώ! ΟΧΙ
2. Να βάλω και δυο - τρία σκαλάρια γιατι με ενέπνευσε το στήσιμο του ενυδρείου και να εγκαταλείψω την ιδέα για το ένα είδος ή για βιοτοπικό. ΟΧΙ
3. Και τώρα η σημερινή πρωινή σκέψη: Διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά και τις απαιτήσεις κάθε είδους με το σερφαρισμα πέφτω πάνω σε topic για χρυσόψαρα. Χαριτωμένα, ανθεκτικά, για νεράκι χωρίς α.ο., προέρχονται από Ασία, όπως τα bala, αν και είναι κρύου νερού αντέχουν έως 27 - 28 βαθμούς (άρα στους 25 θα μπορούσα να τα συμβιβάσω ως συνδιασμό ως προς τη θερμοκρασία) και ανήκουν στις κυπρινίδες! Και λέω τώρα... μήπως να το σκεφτώ; :smt115 ΟΧΙ
Το έχει δοκιμάσει κανείς; ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΓΡΑΦΕ ΕΔΩ !!!
Μήπως δεν παίρνω τίποτα υπόψη μου; ΜΗΠΩΣ;

Τα υπόλοιπα είναι 2 βαλισνέριες, 2 ανούμπιες, αρκετές πέτρες που γενικά δεν άφριζαν με το τεστ του ακουαφόρτε, χαλαζιακό ψιλό χαλίκι και 2 ρίζες μοπάνι. Πιθανόν να βάλω και κανένα ξύλο από κλίμα ακόμα.

Βαράτε άφοβα... Τι κάνει το πολύ διάβασμα... παραμορφώνει.... :confused:

Και εξηγω !!!
ΟΧΙ στο 1 , γιατι σε λιγο καιρο ουτε τα τερατακια σου θα εχουν χωρο να κινηθουν και πιθανοτερο ειναι να πεταξουν τον 3ο απεξω !!!

ΟΧΙ στο 2 , τα σκαλαρια θελουν Α.Ο ή εστω με καποιο τροπο χαμηλο ph , κοπαδι και χωρο !!!

ΟΧΙ στο 3 , τα χρυσοψαρα εχουν ταβανι τους 25 βαθμους κελσιου !!!

Κατι ασχετο : Μου θυμιζεις την γυναικα μου οποτε πηγαιναμε σε ενα πετ σοπ μου ελεγε να παρουμε ΑΥΤΑ !!! (οπου αυτα βαλτε παπαγαλοψαρα !!! )

vasiliki
21-10-10, 13:03
Πω, πωωωω κοκκινίλες! Αφού σου λέω διαβάζω και παραμορφώνομαι, δεν τα είδα σε βιτρίνα. Απλά, αν θυμάσαι και από προηγούμενες συζητήσεις, αφού τα bala δεν τα δίνω, δεν είναι κρίμα να μην βάλω και κάτι ακόμα;;; Αρκεί να ταιριάζει... Ολοκληρο 450αρι, και είναι και κουκλί... Θα ανεβάσω φωτό όταν ετοιμαστεί.

Roussaks
21-10-10, 13:12
Αφου θες να τα κανεις κοπαδι γιατι δεν ακουσες τον Δελτα και να περνες 700αρη , τα ιδια λεφτα με το Juwel θα εδεινες ,δεχομαι για τον χωρο αν και 30-50εκ ακομα βρισκονται .... τα εξοδα δεν ειναι τοσα παραπανω!!

Λοιπον επειδη βρηκα ενα πολυ καλο προφιλ γι τα ψαρια σου αλλα απο αλλο φορουμ το δημοσιευω και αν απαγορευεται ΣΟΡΡΥ !!!
http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36769&st=0&p=323416&#entry323416

vasiliki
21-10-10, 13:20
Ο χώρος ήταν μετρημένος και μελετημένος (κατόπιν διεκδικήσεων) για 1,5 μέτρο,ούτε ίντσα παραπάνω. ΟΚ, θα παραμείνω με τα bala (καλά το έπιασα το υπονοούμενο έτσι;) και βλέπουμε... Να δω πώς θα συγκρατήσω τον άντρα μου που μοιάζει με τη γυναίκα σου :D ("μόνο αυτά θα βάλεις; γιατί δεν παίρνεις και ......... "- πρόσθεσε κάτι άσχετο!).

Πάντως ευχαριστώ για τη μέχρι τώρα βοήθεια... μάλλον το ωράριο φταίει και επιφορτίζεσαι το βαρύ φορτίο να μου ανοίξεις τα μάτια κάθε φορά! ;)

Dimis
21-10-10, 14:13
Μπορεις με τα 2 αυτα ψαρια να βαλεις ακομα ενα-δυο ζευγαρια μεγαλοσωμα γκουραμις (pearl,gold) ή μπορεις να βαλεις 12 barbus tetrazona ή 20 αρλεκινους ή ενα κοπαδι απο 8-10 botia.
Δεν θα εχουνε προβλημα με τα bala και θα δωσουν χρωμα και κινηση στο ενυδρειο.
Απαραιτητη η καλη φιλτρανση και η ελευθερη εμπρος ζωνη του ενυδρειου για να κολυμπουν τα bala.

Roussaks
21-10-10, 19:12
Μπορεις με τα 2 αυτα ψαρια να βαλεις ακομα
'H

ενα-δυο ζευγαρια μεγαλοσωμα γκουραμις (pearl,gold)
'H

μπορεις να βαλεις 12 barbus tetrazona
'H

20 αρλεκινους
'H

ενα κοπαδι απο 8-10 botia.

Ποια μποτια ;;;
Καποια δεν γινονται αρκετα μεγαλ 30+ εκατοστα;;;

Και κατι ακομα , απορροια μου αφου τα Μπαλα που ειναι σμηνοψαρο και μεγαλο κανει με τοσα αλλα μεσα στο 450αρι.
Γιατι τα Οσκαρ θελουν 500 λιτρα εκαστος;;;

Sorry..για το εντονο quote αλλα ειναι καλυτερα ετσι (φιλαγε τα ρουχα σου... )

Dimis
21-10-10, 22:51
Ποια μποτια ;;; Botia lohachata,Botia modesta,Botia sidthimunki,Botia striata.
Απο την οικογενεια των γνωστων botia μονο το clown loach ξεπερναει (κατα πολυ) τα 35 εκατοστα.

Και κατι ακομα , απορροια μου αφου τα Μπαλα που ειναι σμηνοψαρο και μεγαλο κανει με τοσα αλλα μεσα στο 450αρι. Δεν κανει για 450αρι!!! Γι αυτο δεν προτεινω να τα κανουμε κοπαδι.Απλα η κοπελα λεει οτι δεν θελει να τα αποχωριστει,οποτε βλεπουμε τι μπορουμε να κανουμε με αυτο το δεδομενο.Επισης ελαχιστοι εδω στην Ελλαδα θα εδιναν σε αυτα τα ψαρια τα λιτρα που απαιτουν (800+) για ενα κοπαδακι των 6 ατομων,οποτε να τα δωσει που? Τα bala shark ειναι ειρηνικα και "ευγενικα" με αλλα ψαρια,δεν τρεφοντε με μικροτερα ψαρια αλλα με γαριδες και μικρα σαλιγκαρια οπως επισης και με φυτικη τροφη.Δεν θα εχουν κανενα προβλημα με τα μικροτερα σμηνοψαρα ή τα γατοψαρα.Επισης αυτα δεν θα τους "τρωνε" τον τοσο απαραιτητο χωρο που χρειαζοντε.

Γιατι τα Οσκαρ θελουν 500 λιτρα εκαστος;;; Γιατι τοσα θελουν λογο μεγεθους και "ταμπεραμεντου",μπορει σε μηκος να ειναι ισο σχεδον με το bala,αλλα φτανει το τριπλασιο+ βαρος απο αυτο διοτι ειναι πιο μεγαλο σε ογκο.Επισης τα Οσκαρ θα τραφουν με οτι ψαρι ή ζωντανο χωραει στο στομα τους.

Sorry..για το εντονο quote αλλα ειναι καλυτερα ετσι (φιλαγε τα ρουχα σου... )

Καλα κανεις και ζητας εξηγησεις,πρεπει να δικαιολογουμε την αποψη μας.

vasiliki
22-10-10, 08:53
Τέλειες ιδέες! Ευχαριστώ! Δεν ήξερα ότι μπορώ να βάλω σχετικά μικρά ψαράκια με τα bala λόγω μεγέθους. Ένα κινητικό κοπαδάκι θα είναι ότι πρέπει!

Εις το επανειδείν! :smt041

Roussaks
22-10-10, 09:04
Δημητρη με παραξενεψε το γεγονος οτι τα μπαλα ειναι πιο κινητικα απο τα οσκαρ και γι αυτο ρωτησα !
Βασιλικη τα 'Η πηγαινανε για σενα !!! Μην τα βαλεις ολα μεσα ,ενα απο αυτα θα βαλεις !!!